A koje podatke, možeš muziku, slike, kontakte, apk ali ne sistemske i mislim ako je backup napravljen od treće strane onda možeš, ali backup CWM Recovery nikako.
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 858.639
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U cwm recovery-u se to nalazi u data.

Stari mi ima problema sa galaxy ace-om (slab zivot baterije za njegove zahtjeve, malo unutanje memorije, spor je itd.) pa sam mu odlucio staviti custom rom.
Na xda forumu se slabo o njemu piše, faq thread je zastario itd. Rootao sam s2 preko odina tako što sam mu flashao kernel i onda preko cwm flashao rom.
Našao sam ovaj thread http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145 i zanima me hoće li sve ispasti u redu ako pratim ove postupke: E- rootam, G- flasham cwmr, H- flasham custom rom?
E. Rooting for 2.3.3/2.3.4/2.3.5/2.3.6/2.3.7
1) Download attached file called upd_1.zip and copy it to your sdcard
2) Turn off your phone
3) Press POWER+HOME BUTTON
4) Select update from sdcard, select the file upd_1.zip
5) After the update completed - reboot
6) Now you have rooted S5830
G. Flash Custom Recovery:
1) Push recovery-clockwork-5.0.2.6-galaxyace.img to your device using "adb push recovery-clockwork-5.0.2.3-galaxyace.img /tmp/" command
2) Turn off your phone
3) Press POWER+HOME BUTTON
4) Login to your device over "adb shell"
5) Mount /system using "mount /dev/block/stl12 /system" command
6) Flash CWM recovery using "flash_image recoveryonly /tmp/recovery-clockwork-5.0.2.3-galaxyace.img" command
7) Umount /system using "umount /system" command
8) Reboot your device using "reboot recovery" command to test your new CWM recovery
9) Reboot your device
H. Flash Custom ROM:
1) Select Custom ROM
2) Put Custom ROM .zip into SD Card
3) Turn off your phone
4) Press POWER+HOME BUTTON
5) Wipe All
6) Select "Install zip from sd card"
7) Select "Choose zip"
8) Select .zip with your Custom ROM
9) Select "Yes"
10) Reboot into system
11) That's ALL!!!
"Stari mi ima problema sa galaxy ace-om (slab zivot baterije za njegove zahtjeve, malo unutanje memorije, spor je itd.) pa sam mu odlucio staviti custom rom."
kpavi jesi li siguran da je samo galaxy ace GT-S5830 ili je GT-S 5830i ili GT-S i8160(Ace2).
Link koji si postao je samo za GT-S5830 možeš po njemu raditi.
Moj tutorijal je jednostavniji ali redosljed je isti.
Prvo Root, a onda Cwm Recovery nakon toga stavljanje Custom Romova, kernela, scripti itd.
Probat ću ti staviti link za temu pa tamo vidi kako i što.

Moj tutorijal je jednostavniji ali redosljed je isti.
Prvo Root, a onda Cwm Recovery nakon toga stavljanje Custom Romova, kernela, scripti itd.
Probat ću ti staviti link za temu pa tamo vidi kako i što.
Ako si napisao to sve i nekoliko korisnih stvari za GT s 5830, to je isti mobitel kao i od mog starog.
Zamolio bih te da postaš ako mozes pronaci.

Evo mozda cu flashati novi custom rom, ali neznam koji pa ako imate kojeg za preporuciti...
Trenutno razmisljam o Miui i AOPK romu.
uzeo sam jucer HTC One X i sad vidim da je rootan s custom roomom coredroid v4.8 4.0.4
kako sad da ga podignem na JB ARHD zadnji? ako se nevaram trenutno je ICS na njemu.?!
hboot je 1.12 , a CID HTC__621
Za sve Galaxy Mini 2 korisnike dolazi nova zanimljivost.
Nakon neuspjelog portanja CM9 za taj uređaj (neuspjelo jer fali dosta sourceova), na red dolazi CM10.
Više informacija na: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2012939 i na http://jellybeancroatia.blogspot.com/2013/01/devwipjb-cyanogenmod-10.html
Evo mozda cu flashati novi custom rom, ali neznam koji pa ako imate kojeg za preporuciti...
Trenutno razmisljam o Miui i AOPK romu.
Ovo je ultimativni FAQ, a ne preporuke koji ROM da staviš, zar ne?
Ako se ne varam, i ako imaš Galaxy Nexusa, ova stranica ti možda pomogne u izboru
riješeno....
Budući da nije bio slučaj sa S2, mislim da je isto tako i s ACE-om.
ljudi jel zna itko kad izlazi 4.1.2. za galaxy s2 u hrvatskoj?
Molim jedan brzinski odgovor, prvi put stavljam rom, i zanima me, ima li u njima hrvatskog jezika, barem u nekima?ili samo ovi najosnovniji?cyanogenmod 9.1 za LG p350, taj sam mislio stavit, ako ima neki drugi sa hrvatskim jezikom, recite, ali molio bih brzi odgovor na 1. pitanje
Molim jedan brzinski odgovor, prvi put stavljam rom, i zanima me, ima li u njima hrvatskog jezika, barem u nekima?ili samo ovi najosnovniji?cyanogenmod 9.1 za LG p350, taj sam mislio stavit, ako ima neki drugi sa hrvatskim jezikom, recite, ali molio bih brzi odgovor na 1. pitanje
Na svim romovima imaš hrvatski jezik
Hvala puno, nadam se da nije sarkazam.. :)
Ma dobro, tipkovnica nije bitna, nego sučelje..
pozdrav je li netko rootao galaxy note ?! 4.0.3 je na njemu, ili netko ima upute za to ?
pozdrav je li netko rootao galaxy note ?! 4.0.3 je na njemu, ili netko ima upute za to ?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1329360
Evo ti, u prvom postu imas aplikaciju koju najnormalnije instaliras i rootas mob.
Kako ću uci u recovery kad je mob ugašen? Koja kombinacija tipki?
Kako ću uci u recovery preko pca? (Sdk?)