Dali postoji nacin ako se tablet prilikom stavljanja custom roma, zbricka, vratit ga na staro? Jer svaki put kada gledam neki custom rom za tablet ili mobitel, spominju taj brick da se pripazimo itd pa me to 'plasi' jer ipak, nije moj mobitel a i nikad nisam android bas koristio puno. Dobit cu Samungov tab 2 pa bih htio staviti custom rom, ali me brine da nesto ne zabrljam.
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 858.680
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Dali postoji nacin ako se tablet prilikom stavljanja custom roma, zbricka, vratit ga na staro? Jer svaki put kada gledam neki custom rom za tablet ili mobitel, spominju taj brick da se pripazimo itd pa me to 'plasi' jer ipak, nije moj mobitel a i nikad nisam android bas koristio puno. Dobit cu Samungov tab 2 pa bih htio staviti custom rom, ali me brine da nesto ne zabrljam.
Developeri su obavezni staviti upozorenje da se sve radi na vlastitu odgovornost.
Time skidaju krivicu sa sebe.
Sve radiš na svoju ruku, ali ako skineš dobar firmware, datoteku za flashanje .zip i sve radiš po propisanom redosljedu, šanse da nešto pođe po zlu su mizerne.
Jer, ako se uređaj razbije, onda je nepopravljiv (fiktivno govoreći), sve ostalo u 99% slučajeva se da riješiti.
U početku izgleda sve strašno, novo, nepoznato, ali kada se ushemiš, sve će ići kao po loju.
Samo se nemoj bojati, jer strah od toga je najgore što možeš dobiti.
P.s. čitaj, čitaj i samo čitaj. Prije samog postupka, sve prouči dobro, da ti skoro nijedan pojam ne bude stran.
Imam jedno pitanje, zapravo dva. U BUG-u br. 235 je tema hakiranje smartfona.. imam huawei 8650-sonic sa microSD memorijskom karticom od 2GB pratio sam upute za rootanje tog moba i uspio i sve super radi.. dakle pitanje je:
1- Jel slobodno formatiram memorijsku karticu poslje rootanja?
2- isto pitanje samo jel ju smijem formatirat nakon instaliranja custom rom-a?
Hvala!
odgovor na oba pitanja - da
Imam Xperia Neo V i putem uputa sa XDA sam ga rootao, skinuo sam Flashtool, drivere, kernel, spojio mobitel.
Pokrenuo Flashtool i odabrao kernel iz uputa, mob se ugasio i upalio, Flashtool ga je prepoznao, u Flashtoolu sam odabrao opciju root i dobio rootan mob.
Prije toga sam probao Doomlord i još par nekih i nisam uspio, Flashtool je rješenje.
Stavio sam XPERIA ULTIMATE HD http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1947430, meni je savršen , zato preporuka.
Problemi nastaju sada.......
Kada pokušam staviti neki drugi rom, prije toga savjetuju i kernel npr. Fusion kernel no kada promijenim kernel , ubijem mobitel.
Slijedi flashanje preko PC Companiona, zatim flashtool-om izmjena ofw kernela, zatim root Flashtool-om, proces od barem pola sata koji sam ponovio bar pet puta,
Može mi netko opisati postupak jer možda negdje griješim?

Molio bih pomoć oko rootanja Samsung Galaxy S Wifi 5.0 YP-G70. Nabavio sam ga nedavno i to je moj prvi Android i sad bih ga htio rootati a nisam to nikad radio. Tražio sam upute na xda ali su neke upute meni nerazumljive pa sam odlučio pokušati ovdje da ne otvaram novu temu. Na uređaju je trenutno Android 2.3.6 Gingerbread. Na koji Android ga mogu službeno nadograditi a na koji rootanjem/flashanjem?
Molio bih pomoć oko rootanja Samsung Galaxy S Wifi 5.0 YP-G70. Nabavio sam ga nedavno i to je moj prvi Android i sad bih ga htio rootati a nisam to nikad radio. Tražio sam upute na xda ali su neke upute meni nerazumljive pa sam odlučio pokušati ovdje da ne otvaram novu temu. Na uređaju je trenutno Android 2.3.6 Gingerbread. Na koji Android ga mogu službeno nadograditi a na koji rootanjem/flashanjem?
Možda i može ali moraš flash-ati kernel sa programom Odin v.3 preko pc-a ali ja to nisam radio nego sam to našao na xda forumu i neki korisnici potvrđuju da radi na 2.3.6 i Superoneclick, ali prvo flash kernel r14. Koliko vidim taj tablet je slićan galaxy player 5.0.
Pozz !!!

posjedujem SE Xperia Ray mobitel i kao mnoge druge starije verzije nece dobiti JB update pa sam primoran da updatam ovom drugom metodom. Pošto sam totalni nub u tome i mora mi se sve na tanane objasnit, zanimaju me sljedeće stvari.
Kolega Mikovic_XD mi je pomogao u nekim djelovima, ali eto zapeo sam, pa rekoh da ne dušim samo njega, da i ostatak foruma :P dakle ono što od potrebnog za updatanje imam je cm-10-20130210-NIGHTLY-urushi i adt-bundle-windows-x86_64, neznam dali mi je još išta potrebno ?? dali trebaju kakve postave u jednom od tih programa ?
sa ovog linka http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_urushi sam došao do točke 3 za otključavanje mobitela, ono što me spriječava za dalje je ovaj "waiting for device" error prilikom upisivanja fastboot komande ??
kako da se nje riješim ? Piše da otvorim Run fastboot as an Administrator. ?? nadam se da sam dobro pokrenuo fastboot na mobitelu ? ( mobitel je ugašen i svijetli plava dioda,te je sa USB kablom spojen na PC )
stvarno bi htio si stavit JB =)
eto, bilo kakava pomoc je dobro došla =D
Možda i može ali moraš flash-ati kernel sa programom Odin v.3 preko pc-a ali ja to nisam radio nego sam to našao na xda forumu i neki korisnici potvrđuju da radi na 2.3.6 i Superoneclick, ali prvo flash kernel r14. Koliko vidim taj tablet je slićan galaxy player 5.0.
Pozz !!!
Na xda sam vidio da spominju flashanje i to je ono što me najviše muči jer, koliko ja shvaćam, flashanje je riskantnije od rootanja. Isto tako sam vidio da treba paziti na to koja je verzija uređaja, US ili international, kako da saznam koji je moj? Tražim na netu i nikako nać, znači model je YP-G70 dok na poleđini tableta piše YP-G70CB, to me zbunjuje sad.
Otključao sam bootloader testpoint metodom, no i tri puta sam brickao mob pa ga spašavao recovery metodom preko PC Companiona čime sam ga i unrootao, jesam li na taj način mogao opet zaključati i bootloader? mislim da ne???
Ne bih rekao, tamo piše da li ti je dozvoljeno otključavanje booloadera ili ne a ne status. ili se varam?
u biti i jesi i nisi u pravu...pise status bootloadera, ako je zakljucan a moze se otkljucati pisat ce bootloader unlock allowed:yes
ako je otkljucan pisat ce bootloader unlocked:yes
ako je zakljucan i ne moze se otkljucat pisat ce bootloader unlock allowed:no i mobitel mozes bacit u zid
posjedujem SE Xperia Ray mobitel i kao mnoge druge starije verzije nece dobiti JB update pa sam primoran da updatam ovom drugom metodom. Pošto sam totalni nub u tome i mora mi se sve na tanane objasnit, zanimaju me sljedeće stvari.
Kolega Mikovic_XD mi je pomogao u nekim djelovima, ali eto zapeo sam, pa rekoh da ne dušim samo njega, da i ostatak foruma :P dakle ono što od potrebnog za updatanje imam je cm-10-20130210-NIGHTLY-urushi i adt-bundle-windows-x86_64, neznam dali mi je još išta potrebno ?? dali trebaju kakve postave u jednom od tih programa ?
sa ovog linka http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_urushi sam došao do točke 3 za otključavanje mobitela, ono što me spriječava za dalje je ovaj "waiting for device" error prilikom upisivanja fastboot komande ??
kako da se nje riješim ? Piše da otvorim Run fastboot as an Administrator. ?? nadam se da sam dobro pokrenuo fastboot na mobitelu ? ( mobitel je ugašen i svijetli plava dioda,te je sa USB kablom spojen na PC )
stvarno bi htio si stavit JB =)
eto, bilo kakava pomoc je dobro došla =D
Desna tipka miša i Run as an Administrator jer fastboot treba na Pc-u Admin ovlasti i to bi trebalo onda raditi.
Pozz !!!
Na xda sam vidio da spominju flashanje i to je ono što me najviše muči jer, koliko ja shvaćam, flashanje je riskantnije od rootanja. Isto tako sam vidio da treba paziti na to koja je verzija uređaja, US ili international, kako da saznam koji je moj? Tražim na netu i nikako nać, znači model je YP-G70 dok na poleđini tableta piše YP-G70CB, to me zbunjuje sad.
Taj tvoj YP-G70CB je za europsko tržište-international.
Otključao sam bootloader testpoint metodom, no i tri puta sam brickao mob pa ga spašavao recovery metodom preko PC Companiona čime sam ga i unrootao, jesam li na taj način mogao opet zaključati i bootloader? mislim da ne???
Ako si ga otkljućao onda si trebao negdje to i vidjeti i to mislim u fastbootu bi ti trebalo stajati S-Off.
Taj tvoj YP-G70CB je za europsko tržište i mislim da nije za US tržište rađen.
To bi onda značilo da je international? Vidim da se spominju samo tri verzije, US, international i mislim korejska.
Taj tvoj YP-G70CB je za europsko tržište i mislim da nije za US tržište rađen.
To bi onda značilo da je international? Vidim da se spominju samo tri verzije, US, international i mislim korejska.
da ali ima tu i verzija za koje podrućje europe kao npr. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1446774 tu imaš verzije firmware-a i ovdje ako si na 2.3.6 za http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1414565 kernel r14
Našao sam :
Da bi ste vidjeli bootloader status pokrenite flashtool , kada vam prepozna telefon gledajte pod: LOADER VERSION: r4A057 Ako je slovo r malo onda je bootloader otključan , ako je R veliko onda je bootloader zaključan. IZVOR:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1409269
Koji je točno postupak mjenjanja kernela pa roma?
Našao sam :
Da bi ste vidjeli bootloader status pokrenite flashtool , kada vam prepozna telefon gledajte pod: LOADER VERSION: r4A057 Ako je slovo r malo onda je bootloader otključan , ako je R veliko onda je bootloader zaključan. IZVOR:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1409269
Koji je točno postupak mjenjanja kernela pa roma?
to si vjerojatno otkljucavao metodom patchanja bootloadera...pise onda bootloader unlock allowed: yes, a bootloader je zapravo otkljucan...javi ako uspijes na to flashat custom kernel...kad sam ja to radio sa svojom xperiom dobio sam 1 bad block encountered i mobitel jednostavno nije primao custom kernele...
Odlucio sam rootati i otkljucati bootlaoder na HTC One V, a ne postoji unroot i cijeli postupak su malo zakomplicirali. Zanima me kako da napravim potpuni backup svog stock roma, da ako se sta zezne da se sve vrati u tvornicko stanje? Imam iskustva u ovome samo je bilo puno jednostavnije, a na ovom priimjeru me malo strah posto ima jos 1.5 godina garancije. Bilo kakav savjet dobrodošao!
Odlucio sam rootati i otkljucati bootlaoder na HTC One V, a ne postoji unroot i cijeli postupak su malo zakomplicirali. Zanima me kako da napravim potpuni backup svog stock roma, da ako se sta zezne da se sve vrati u tvornicko stanje? Imam iskustva u ovome samo je bilo puno jednostavnije, a na ovom priimjeru me malo strah posto ima jos 1.5 godina garancije. Bilo kakav savjet dobrodošao!
to je jos lakse...samo treba upisat neku naredbu u cmd i to je to...nezz sad napamet kak ide al za sve htc je ista
Na Xperia X8 sam stavio novi kernel i ROM i nakon instaliranja par potrebnih aplikacija napunio sam bateriju na 100% i otišao na wipe battery stats, nakon paljenja mi piše da je napunjeno 86% Zašto se tak smanjilo nakon brisanja battery stats-a?
to se najbolje radi programom battery calibration...smanjilo se jer gubis nekih 2% paljenjem a ostatak je bio lazan..iako kad napunis mobitel on bi sam trebo resetirat battery stats odnosno brojac bi se trebo resetirat na 0