Savijeni pinovi na AM5 socketu

poruka: 5
|
čitano: 320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Savijeni pinovi AM5 socketa

Pozdrav,

prilikom zamjene matične ploče novom procesor mi je ispao u socket i savio dio pinova. Radi se o ploči MSI MPG B650I Edge WiFi s AM5 socketom, savijeno je otprilike 10-ak pinova.

Molim za savjet — ima li spasa i isplati li se pokušati popravak pinova?

Ploča je do tog trenutka bila potpuno ispravna, bez ikakvih problema.

Kupljena je preko notebooksbilliger.de webshopa, ali kao poslovna kupnja pa je jednogodišnje jamstvo preko trgovine isteklo. Najprije sam trgovini poslao upit za popravak. Trgovina me uputila na MSI, dok me MSI uputio natrag na trgovinu.

Ispod su slike socketa.

0 0 hvala 0
16 godina

Uzmi pincetu i kreni ih vraćati.

Po slici bih rekao kako je vjerojatnost da je neki od pinova pukao ravna 0.

Vrati ih što bliže originalnoj poziciji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ovdje sam označio koji su savijeni na shemi.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savijeni pinovi na AM5 socketu
Prije par godina ispao mi je AM4 procesor iz ruke i pinovi su se slično savili. Bez problema sam ih vratio u inicijalni položaj uz pomoć injekcijske (medicinske) igle, koristio sam plavu tanku iglu čiji je lumen taman dovoljno širok da pin može stati unutra.
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Re: Savijeni pinovi na AM5 socketu
nkdz kaže...
Prije par godina ispao mi je AM4 procesor iz ruke i pinovi su se slično savili. Bez problema sam ih vratio u inicijalni položaj uz pomoć injekcijske (medicinske) igle, koristio sam plavu tanku iglu čiji je lumen taman dovoljno širok da pin može stati unutra.

u moru videa po YT sa ravnanjem pinova, ovo sa iglom mi je do sad najoriginalnije rješenje za koje sam čuo :) (a i potpuno smisleno) - tako da svaka čast na ideji...

naravno, uz napomenu da se sve to radi pomalo i bez "prisile" kako pinovi ne bi pukli od savijanja

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice