[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 858.748
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

pa zato ti nije radio niti  root niti cwm recovery jer ima nekakve razlike između ta dva ono je za gt5830 to si trebala navesti.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1552792 ovo je za tvoj mob.

Problem sa cwm recovery je taj da svaki puta kada budešm restartala mob morat ćeš ga ponovo instalirati tako da ostavi na sd kartici cwm recovery .zip ako budeš trebala za nešto da ga instaliraš kao i sada.

Ovo samo pogledaj da vidiš koji rom možeš imati http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1976674.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 0:09 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root

a da, nisam znala da nije isto!! tek sam i ja poslije  skuzila, pa sam nasla za gt5830i!! napravila sam particiju, i stavila neke aplikacije na nju, ali mi opet podaci od tih aplikacija ( recimo dok listam slike na fejsu mi se interna mem puni) idu na internu memoriju!! jel se moze i to staviti da ide na particiju ili ne?? i mogu li instalirati ovaj rom koji ste mi stavili gore??

15 godina
neaktivan

Može li mi netko dati objašnjenje 'rootanja' ili nabaciti kvalitetan link.

U želji da ubrzam mob (ARC S) se počinjem raspitivati i saznavati o rootanju

ali me brinu stvari poput garancije i tog brickanja.

Objasnite mi kao da imam 4 godine.

Hvala.

Out of the blue and into the black.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Hvala.

Dosta komplicirano ako neznaš barem nešto od toga.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1653188 to ti je link ali ako ti se nešto zakomplicira ne odgovaram jer ja nisam isprobao niti napisao tutorijal.

Link je prenesen sa xda developer foruma.

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

a da, nisam znala da nije isto!! tek sam i ja poslije  skuzila, pa sam nasla za gt5830i!! napravila sam particiju, i stavila neke aplikacije na nju, ali mi opet podaci od tih aplikacija ( recimo dok listam slike na fejsu mi se interna mem puni) idu na internu memoriju!! jel se moze i to staviti da ide na particiju ili ne?? i mogu li instalirati ovaj rom koji ste mi stavili gore??

Velika je razlika i možeš biti sretna što nisi brikala mobitel. Svaki put kada ideš u recovery moraš instalirati CWM Recoveri i ne ideš van nego samo unutar Recovery-a restartaš i onda ti se prebacuje u CWM recovery, a nakon toga instaliraš Rom i sve ostalo što je potrebno ali samo u zip fajlu i ne otpakiravati zip

Onaj Rom koji sam ti stavio možeš staviti na mobitel ali napravi backup sd kartice, kontakata i slika koje imaš i muzike jer kad se instalira Rom iz CWM recoverya moraš napraviti wipe data/factory reset, wipe partition cache i wipe dalvic cache, a možda i format-sdext particiju tako da će ti izbrisati sve postavke i aplikacije koje sad imaš.

Vidi u tutorijalu što se traži i ove aplikacije koje si prebacila na sd bude izbrisao.

Skini Rom na SD karticu i ne otpakiravati te skini OTA update roma i opet stavi na sd karticu kad instaliraš Rom iz CWM Recoverya i pokreneš mob, te urediš sve onda opet iz CWM recovery-a instalaš OTA update rom.

Koju aplikaciju koristiš za prebacivanje na ext particiju ali mislim da ti ne prebacuješ na ext particiju nego direktno na sd karticu.

Interna memorija je za sada takva kakva je zato što sistemske aplikacije ne možeš prebacivati na sd.

Download Rom 3.0.3 Jelly Blast i instaliraš, a nakon toga download OTA Update 4 / 3.0.4 i instaliraš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 15:00 (Fero).
13 godina
protjeran
forzzuk kaže...

I pripremi 10 eura za otkljucavanje bootloadera.

daniel
15 godina
neaktivan

Meh, odustajem onda od tih gluposti.

Out of the blue and into the black.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
forzzuk kaže...

Hvala.

Evo ti objašnjenja na hrvatskome - Što je to root?, Kernel - ako ti je tako lakše.

Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA
12 godina
neaktivan
Fero kaže...

Velika je razlika i možeš biti sretna što nisi brikala mobitel. Svaki put kada ideš u recovery moraš instalirati CWM Recoveri i ne ideš van nego samo unutar Recovery-a restartaš i onda ti se prebacuje u CWM recovery, a nakon toga instaliraš Rom i sve ostalo što je potrebno ali samo u zip fajlu i ne otpakiravati zip

Onaj Rom koji sam ti stavio možeš staviti na mobitel ali napravi backup sd kartice, kontakata i slika koje imaš i muzike jer kad se instalira Rom iz CWM recoverya moraš napraviti wipe data/factory reset, wipe partition cache i wipe dalvic cache, a možda i format-sdext particiju tako da će ti izbrisati sve postavke i aplikacije koje sad imaš.

Vidi u tutorijalu što se traži i ove aplikacije koje si prebacila na sd bude izbrisao.

Skini Rom na SD karticu i ne otpakiravati te skini OTA update roma i opet stavi na sd karticu kad instaliraš Rom iz CWM Recoverya i pokreneš mob, te urediš sve onda opet iz CWM recovery-a instalaš OTA update rom.

Koju aplikaciju koristiš za prebacivanje na ext particiju ali mislim da ti ne prebacuješ na ext particiju nego direktno na sd karticu.

Interna memorija je za sada takva kakva je zato što sistemske aplikacije ne možeš prebacivati na sd.

Download Rom 3.0.3 Jelly Blast i instaliraš, a nakon toga download OTA Update 4 / 3.0.4 i instaliraš.

a nisam znala,nisam neki strucnjak, mislila sam da je svejedno koji gealaxy ace, naravno ne plus ili dvojka.. link to sd koristim za prebacivanje aplikacija, i kolko sam skuzila prebacilo mi je na ext2 particiju, jer sam ih linkala, cak i one koje se nisu dala prebaciti na sd, npr youtube, gmail, itd... ja sam htjela tu particiju jer mi podaci i cache od nekih aplikacija idu na internu memoriju,pa makar aplikacija bila na sd..i sad kad sam ih sve linkala na ext2 opet se ti podaci spremaju na internu memoriju i to me najvise frustrira!! probala sam ocistiti i onaj dalvik cache, pa mi pola aplikacija nije radilo,al mi je napravilo dosta mjesta na internoj, makar, morala sam restartati mob da opet sve radi kak spada!! e, a ovo za cwm; znaci opet idem u recovery, izaberem instal from sd ili kak se vec to zove, odaberem cwm i sta onda?? ne kuzim taj dio kako iz cwm-a instaliram rom?? jer meni uopce nije bilo aplikacije cwm dok sam ju prvi put instalirala, a navodno bi trebala biti tamo!! isla sam u recovery i u cwm i od tamo napravila particiju..sad ne znam dal se to tako radi.. ukratko, taj postupak da iz cwm instaliram rom mi nije bas jasan!?? ne mogu to napraviti iz rom managera?? znam da sam dosadna,al da nije bilo tebe nista nebi znala, pa stvarno jos jednom puno hvala!!

13 godina
neaktivan
Prije instalacije Roma moraš instalirati taj Cwm recovery i kada ga instaliraš ne izlaziš iz recoverya jer ti se mob restarta i onda imaš Cwm recovery i iz njega instaliraš Rom i OTA update 3.0.4
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Fero kaže...
Prije instalacije Roma moraš instalirati taj Cwm recovery i kada ga instaliraš ne izlaziš iz recoverya jer ti se mob restarta i onda imaš Cwm recovery i iz njega instaliraš Rom i OTA update 3.0.4

ok!! onda kuzim!! samo jos jedno pitanje i to je to.. koliko mjesta zauzima taj rom?? nebi htjela da mi zauzme cijelu internu memoriju!!

13 godina
protjeran

Sigurno ti nece zauzimati vise nego ti ovaj sad zauzma. Kad pobrises predeinstalirane aplikacije (sranja koja dobijes sa mobom tipa VIP, T-com smece) oslobodit ce se jos memorije. Najbolje je staviti CM rom, jer je on 3 puta "manji" od ovih Samy romova. Ne znam ja kaj si ti nasla, koji rom?!

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Sigurno ti nece zauzimati vise nego ti ovaj sad zauzma. Kad pobrises predeinstalirane aplikacije (sranja koja dobijes sa mobom tipa VIP, T-com smece) oslobodit ce se jos memorije. Najbolje je staviti CM rom, jer je on 3 puta "manji" od ovih Samy romova. Ne znam ja kaj si ti nasla, koji rom?!

Fero mi je preporucio jellyblast 3.0.3., i vidim da taj zauzima 130 mb, a interna memorija mi je 190, sad ne znam da li je to ukupno 190 ili ono sta ostalo od ging 2.3.6.... ako je ukupna mem 190 minus ovih 130,onda mi ostane 60,a to ce mi se napununiti odmah,a ne zelim vise probleme sa tom internom mem... kolko sam vidjela nema cm 7.2 za gt 5830i, ima samo za 5830!! jos  razmisljam sta cu,al mislim da cu uskoro stavit taj jb 3.0.3

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

Fero mi je preporucio jellyblast 3.0.3., i vidim da taj zauzima 130 mb, a interna memorija mi je 190, sad ne znam da li je to ukupno 190 ili ono sta ostalo od ging 2.3.6.... ako je ukupna mem 190 minus ovih 130,onda mi ostane 60,a to ce mi se napununiti odmah,a ne zelim vise probleme sa tom internom mem... kolko sam vidjela nema cm 7.2 za gt 5830i, ima samo za 5830!! jos  razmisljam sta cu,al mislim da cu uskoro stavit taj jb 3.0.3

Ovako što se tiče tvoje interne memorije to je tako i tu ne možeš ništa. Ovaj Rom sam ti stavio kao primjer ali ako hoćeš povećati internu memoriju na ovom orginalnom firmware-u ne trpaj apk koje ti stoje na internoj memoriji. Drugo sada kada si rootana možeš i deinstalirati neke sistemske aplikacije kao google maps i kao Samsung apps, twiter, facebook neke demo igrice ako si ih dobila sa mobitelom.

Interna memorija se može povećati samo sa drugim Romom i drugim kernelom koji podržava init.d scriptu i stavljaš neku skriptu koja ti povećava internu memoriju kao  ChronoMod D2EXT+ scripta ali samo za tvoj Rom i mobitel GT5830i.

Ovako iskreno ovaj model mobitela i nije interesantan developerima i ima problema kod stavljanja scripti ali ne baš tako strašnih.

Razmisli i pogledaj i druge romove http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1730 ovo ti je link za tvoj mobitel i ono što bi trebala pogledati proučiti i registrirati se na tom forumu jer tamo možeš dobiti konkretan odgovor od samog developera.

14 godina

Ovako,danas ujutro sam stavio kernel i rom na mob (XPERIA S) i do maloprije nije bilo nikakvih problema.Odlucim poslusati koju pjesmu preko Walkmana,mob se smrzne i restarta i nakon toga se stalno restarta.

5 sekundi mob nebude upaljen,cak i dok se ponovno pali on se smrzne i restarta.Molio bi za pomoc jer stvarno neznam što uraditi.

evo kernel i rom koji sam stavljao:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1604415

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1761778

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...

Ovako,danas ujutro sam stavio kernel i rom na mob (XPERIA S) i do maloprije nije bilo nikakvih problema.Odlucim poslusati koju pjesmu preko Walkmana,mob se smrzne i restarta i nakon toga se stalno restarta.

5 sekundi mob nebude upaljen,cak i dok se ponovno pali on se smrzne i restarta.Molio bi za pomoc jer stvarno neznam što uraditi.

Jesi li napravio Nandroid backup prije toga?

Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm.
14 godina

nisam,napravio sam backup samo kontakata,aplikacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Probaj reflashat taj rom s nekim drugim podrzanim kernelom
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm.
14 godina
TheAtomicMiner kaže...
Probaj reflashat taj rom s nekim drugim podrzanim kernelom

mislim da je to nemoguce jer se mob cijelo vrijeme pali-gasi

12 godina
neaktivan
Da li mozes ikako pristupiti CWM-u?
14 godina
TheAtomicMiner kaže...
Da li mozes ikako pristupiti CWM-u?

probao sam u par navrata i nikako nemogu,sad se baterija ispraznila pa cu je malo napuniti da pokusam upaliti mob.

13 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...

Jesi išao na čistu instalaciju ili si imao već verziju prije taj rom. Razlika je u instaliranju u oba.

Probaj spustiti cpu frekvenciju na 1.5. i ondemand performance

Ako i to ne ide probaj kernel ali v. 5.1 isti taj koji imaš.

Vidim da se i drugi žale mislim na kernel, a manje na rom. Ako ne uspiješ ništa mijenjaj sve nisam baš oduševljen sa tim Romom i kernelom jer se događaju takve stvari.

Ja bih odma išao na drugi rom i stock kernel ili neki stabilni koji radi na baziranom stock romu GB, ICS ili JB.

Jesi otključao bootloader ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 20:37 (Fero).
14 godina
Fero kaže...
Tomy Lee kaže...

Jesi išao na čistu instalaciju ili si imao već verziju prije taj rom. Razlika je u instaliranju u oba.

Probaj spustiti cpu frekvenciju na 1.5. i ondemand performance

Ako i to ne ide probaj kernel ali v. 5.1 isti taj koji imaš.

Vidim da se i drugi žale mislim na kernel, a manje na rom. Ako ne uspiješ ništa mijenjaj sve nisam baš oduševljen sa tim Romom i kernelom jer se događaju takve stvari.

Ja bih odma išao na drugi rom i stock kernel ili neki stabilni koji radi na baziranom stock romu GB, ICS ili JB.

Jesi otključao bootloader ili ne.

ovo mi je bilo prvi puta da sam stavljao kernel i rom uopce na mob.bootloader je otkljucan,99% sam siguran jer radio sam sve kako je pisalo,ako znas kako se provjeri reci.

Baterija se ispraznila,stavio ga na punjac,ni nakon 5 min poslije ga nisam mogao upaliti a kratko nakon toga se sam upalio.Rjeđe se restarta,u CWM nemogu uci,probati cu ga ponovno instalirati.ako ugasim mob on se sam upali.

Odakle da krenem???

Uspio sam uci u CWM,može li se tamo nesto popraviti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 21:12 (Tomy Lee).
13 godina
neaktivan

Kernel ima problema sa CWM Recovery-em jer vidim da drugi traže Aroma instaler ili TWRP recovery od developera da mogu normalno raditi.

Probaj spustiti cpu na 1.7 ili 1.5 ili reflash isti kernel ali v.5 ili neki drugi kernel koji može ići, nemoj raditi wipe dalvic cache, ali možda factory reset i wipe cache.

I da li imaš sdext particiju ako si je možda prije radio, ako nemaš ne treba ti na ovom romu.

Probaj ako ide, ako ne vrati na oficielni firmware i gledaj stabla rom ili final relese rom i to sa stock kernelom.

Vidio sam da ima neki pach fix za taj tvoj rom tako da probaj i njih flash iz CWM recovery kako ti piše.

Ako je rom GB verzija onda Doom kernel treba staviti. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 22:03 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Fero kaže...

Kernel ima problema sa CWM Recovery-em jer vidim da drugi traže Aroma instaler ili TWRP recovery od developera da mogu normalno raditi.

Probaj spustiti cpu na 1.7 ili 1.5 ili reflash isti kernel ali v.5 ili neki drugi kernel koji može ići, nemoj raditi wipe dalvic cache, ali možda factory reset i wipe cache.

I da li imaš sdext particiju ako si je možda prije radio, ako nemaš netreba ti na ovom romu.

Probaj ako ide, ako ne vrati na oficielni firmware i gledaj stabla rom ili final relese rom i to sa stock kernelom.

Vidio sam da ima neki pach fix za taj tvoj rom tako da probaj i njih flash iz CWM recovery kako ti piše. 

Skinio sam fix,sad cekam da se mob nekako upali.Baterija je prazna,mob je na punjacu ali se nepuni,valjda hoce.najveci je problem ako se mob upali kako staviti  fajlove preko usb-a na mob,pošto se mob stalno gasi-pali

13 godina
neaktivan

Skineš na komp i pošalješ si na gmail i skineš na mob te fajlove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...

Skineš na komp i pošalješ si na gmail i skineš na mob te fajlove.

dobra ideja,ali mob nece upaliti.Krene se sam paliti pa se ugasi i tako stalno.

jedino dokle mogu je CWM

Rom je ics verzija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 22:09 (Tomy Lee).
13 godina
neaktivan
Napravi factory reset/Wipe data ali gubiš sve apk koje si naknadni instalirao i napravi wipe cache iz cwm recovery i ne izlazi van iz cwm nego ponovi flash kernela.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...
Napravi factory reset/Wipe data ali gubiš sve apk koje si naknadni instalirao i napravi wipe cache iz cwm recovery i ne izlazi van iz cwm nego ponovi flash kernela.

znaš da bi si glavu otkinuo,nemam kernel na mobu,obrisao ga nakon što sam ujutro flasho {#}

mislim da tu nema pomoci,sto ti mislis?

13 godina
neaktivan
probaj samo factory reset i wipe cache iz cwm recovery. I možda izvaditi bateriju i za 5 sec. vratiti ali kad se malo napuni onda.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice