Subnautica 2

poruka: 1
|
čitano: 264
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Subnautica 2 (3?)

Pozdrav kolege,

 

moram priznati da sam malo iznenađen koliko malu pažnju privlaći Subnautica serijal na ovom forumu.

 

Za početak

 

Tko nije upoznat sa igrama, potoji tema Subnautica (Early Access) na forumu , igra o rušenju na planet gotovo potpuno prekriven vodom, gdje ste od prvog trenutka zarobljeni u vodi, morate učiti preživljavati, graditi stvari, te u konačnici (pokušati) pobjeći sa planeta.

EDIT: mislio sam izostaviti, da ne bude spoiler, ali cijelo vrijeme se u priču upliće drevna izvanzemaljska rasa, koja je u nekoj prošlosti posjetila planet. Time je planet prepun njihovih arhitektonskih čudesa, koja se također mogu/moraju istražiti, zajedno sa razlogom zašto su nestali, barem sa tog planeta, i zašto je tom planetu teško pristupiti... a možda još teže otići sa njega!

Igra je survival/builder sa relativno pristojnom pričom, no atmosfera u igri je ono što ju čini posebnom, te relativno nebitna, izuzetno sitna, ali ipak interakcija sa ostalim igračima, gdje jedni drugima možete, jednom po prelasku, slati "kapsulu" sa nekom uspomenom, te nekoliko predmeta.

 

U međuvremenu je izašla "standalone ekspanzija" Subnautica: Bellow Zero koja je donijela neke izmjene i novitete, ali i dio igre koji se odvija na kopnu (cca 2-3% originalna igra, cca 30% nastavak).

Ova ekspanzija/nastavak je nešto manji/a od originala, sa možda malo više priče, drugi pristup, drugi protagonist, vrlo slična tema. Meni drag iz svojih razloga, ali definitivno mogu preporučiti krenuti sa originalom, pa BZ, u isčekivanju drugog nastavka igre, da se upoznate sa serijalom.

 

"Sada" bi trebao doći puni naslov, Subnautica 2(3?) - očekivao se Early Access ove godine, u međuvremenu je potvrđeno da će stići slijedeće. Još u stvari ne znamo ni je li to finalni naziv igre, ili će se mijenjati, spominjao se naziv "Call of the voids", "Unknown waters" , "2" , "3" , ...

Znamo da će igra biti u Unreal Engine 5, za razliku od dosadašnjeg Unity, pa se očekuje puno od tog dijela, imamo neke screenshote, pa i trailer koji nagovještavaju atmosferu, dubinu, nove zvjeri na koje ćemo nailaziti, novu podmornicu, "jump drive"... u stvari ne znamo previše, ali djeluje zanimljivo.

Igra bi trebala uvesti i "nekakav" multiplayer, vjerojatno u vidu 2-4 co-op (izvor Wiki) , ali ni to nije sigurno kako će izgledati.

Više info informacija možete pronaći na službenoj stranici , iako su dostupne informacije u vrijeme otvaranja teme vrlo šture.

 

Developer, Unknown Worlds, već neko vrijeme koketira sa sadržajem slijedeće igre, bacajući već spomenute kapsule u prethodne igre, a u njima se nalaze screenshoti zvjeri i opreme koje se ne nalaze u trenutne dvije spomenute igre. Postoje i grupe na redditu i ostalom platformama gdje ljudi skupljaju i izmjenjuju pronađene screenshote. Manji dio se može vidjeti na Wiki u galeriji.

 

Nadam se što skorijem izdanju, budući sam prethodna dva odigrao više pute, sviđaju mi se i klincima, pa su i oni odigrali, tako da osobno mogu reći od 9-10 godina na dalje da je igra zamiljiva :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2024 10:32 (Rhodin).
Moj PC  
5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice