Priče o elementima #18: Aluminij – sveprisutno sre

poruka: 4
|
čitano: 1.077
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Priče o elementima #18: Aluminij – sveprisutno sre".
18 mjeseci

Odlično i poučno. 

Samo bih dodao povijesni detalj da se po nekim "istraživanjima" termit koristio i za rušenje zgrada WTC u New Yorku.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

"Velika je snaga u tom lakom metalu."

Jednom sam čitao da je "automobil na vodu" izvjesnog Stenley Meyera (i slične finte) zapravo na neki način izvlačio struju iz aluminijskog motora (i tako ga dezintegrirao), tj. koristio je sam motor kao bateriju za elektrolizu, pa onda proizvedeni vodik opet koristio u gorivnim člancima. Ili to ipak nisam dobro shvatio? 

Može li biti kakve budućnosti za aluminijske baterije?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
10 godina

Ne znam o čemu se radi, ali aluminij (iz motora) može biti elektroda galvanskog članka, npr. Al/otopina neke soli/Cu. Naravno da se u tom članku troši manje plemenit metal, a to je aluminij (Al = Al3+ + 3e-), pa se motor ruinira. Sve skupa bez veze, ali čisto kemijski može funkcionirati.  

0 0 hvala 1
7 godina
Re: Priče o elementima #18: Aluminij – sveprisutno
danen kaže...

Ne znam o čemu se radi, ali aluminij (iz motora) može biti elektroda galvanskog članka, npr. Al/otopina neke soli/Cu. Naravno da se u tom članku troši manje plemenit metal, a to je aluminij (Al = Al3+ + 3e-), pa se motor ruinira. Sve skupa bez veze, ali čisto kemijski može funkcionirati.  

Da, tako se i meni čini. S tim "motorima na vodu", šarlatani raji prodaju... ehm, vodu pod bubrege. 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice