[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 858.639
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Fero kaže...
probaj samo factory reset i wipe cache iz cwm recovery. I možda izvaditi bateriju i za 5 sec. vratiti ali kad se malo napuni onda.

ok,upalio je ali se ipak restartirao kasnije

probam staviti fix

14 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

uh,cim nesto pokusam raditi na mobu odmah se gasi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moja preporuka vratiti mob na orginalni firmware, ako treba root i cwm ponovo i onda stavljati romove koji rade na stock kernelu ili custom kernelu ali ako je u samom romu i da je final relese jer ima najmanje bugova.
Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
jesi dirao postavke cpu sa dizanjem ili možda spustio voltažu ili dignuo, pa to možda restarta mob.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...
Moja preporuka vratiti mob na orginalni firmware, ako treba root i cwm ponovo i onda stavljati romove koji rade na stock kernelu ili custom kernelu ali ako je u samom romu i da je final relese jer ima najmanje bugova.

hvala ti na trudu,mob ce u ladicu jer opet nece upaliti.Mislis li da bi mogao biti uništen?

14 godina
Fero kaže...
jesi dirao postavke cpu sa dizanjem ili možda spustio voltažu ili dignuo, pa to možda restarta mob.

nisam nista dirao,upalio walkman i poceo se restartirati

14 godina

uspio sam mob pokreniti i rijetko se restarta.

gledam kako preko Flashtoola vratiti na firmware koji sam imao ranije.Na sto sve da stavim kvacicu u flashtoolu? ( desna strana gdje se nalazi wipe,exclude i misc)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...

uspio sam mob pokreniti i rijetko se restarta.

gledam kako preko Flashtoola vratiti na firmware koji sam imao ranije.Na sto sve da stavim kvacicu u flashtoolu? ( desna strana gdje se nalazi wipe,exclude i misc)

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1467792&d=1352422511

evo ti slika pa tako napravi., ovo što ti je crveno označeno to oznaći,

a ovdje ti je postupak kako probati sa flashtoolom

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1849170

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 10:40 (Fero).
14 godina

Iako sam mislio da ce mob 2m pod zemlju problem je rjesen.

Probudim se jutros,stavio ga na punjac,kad se upalio nije se brzo ugasio sto mi je dalo vremena da preko USB-a stavim fix,rom i drugi kernel ako zatreba.

Mob ostavio na stolu,a ja otisao vanka.Vratim se nakon 3h i mob se nije niti jednom ugasio( znam jer kad se ugasi-upali trazi pin). Ali ipak sam odlucio flashat i maknit se od tog kernela i roma.

TheAtomicMiner i Fero hvala na trudu i vremenu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

pozdrav

frend mi ima xperiu X10 s androidom 2.3.3 i planiram mu stavit ics...malo sam trazio po xda forumu al nista tamo nije pregledno, sve neki MIUI romovi sto necemo... jel postoji stabilan ics rom za ovaj mobitel i koji je to?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 13:47 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fero kaže...
tlady89 kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

Sigurno ti nece zauzimati vise nego ti ovaj sad zauzma. Kad pobrises predeinstalirane aplikacije (sranja koja dobijes sa mobom tipa VIP, T-com smece) oslobodit ce se jos memorije. Najbolje je staviti CM rom, jer je on 3 puta "manji" od ovih Samy romova. Ne znam ja kaj si ti nasla, koji rom?!

Fero mi je preporucio jellyblast 3.0.3., i vidim da taj zauzima 130 mb, a interna memorija mi je 190, sad ne znam da li je to ukupno 190 ili ono sta ostalo od ging 2.3.6.... ako je ukupna mem 190 minus ovih 130,onda mi ostane 60,a to ce mi se napununiti odmah,a ne zelim vise probleme sa tom internom mem... kolko sam vidjela nema cm 7.2 za gt 5830i, ima samo za 5830!! jos  razmisljam sta cu,al mislim da cu uskoro stavit taj jb 3.0.3

Ovako što se tiče tvoje interne memorije to je tako i tu ne možeš ništa. Ovaj Rom sam ti stavio kao primjer ali ako hoćeš povećati internu memoriju na ovom orginalnom firmware-u ne trpaj apk koje ti stoje na internoj memoriji. Drugo sada kada si rootana možeš i deinstalirati neke sistemske aplikacije kao google maps i kao Samsung apps, twiter, facebook neke demo igrice ako si ih dobila sa mobitelom.

Interna memorija se može povećati samo sa drugim Romom i drugim kernelom koji podržava init.d scriptu i stavljaš neku skriptu koja ti povećava internu memoriju kao  ChronoMod D2EXT+ scripta ali samo za tvoj Rom i mobitel GT5830i.

Ovako iskreno ovaj model mobitela i nije interesantan developerima i ima problema kod stavljanja scripti ali ne baš tako strašnih.

Razmisli i pogledaj i druge romove http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1730 ovo ti je link za tvoj mobitel i ono što bi trebala pogledati proučiti i registrirati se na tom forumu jer tamo možeš dobiti konkretan odgovor od samog developera.

Hvala za svu pomoc!! Stavila sam onaj rom koji si mi preporucio, ali ne rade neke opcije, za dosta toga mi javlja da je naglo zaustavljena skripta ili sta vec!! Uglavnom, nije mi to ni tak strasno bitno!! Ja bi samo jednu stvar htjela, a to je da prebacim data, cache i dalvik cache na ext2 particiju ili sd karticu!! Zbog toga sam i particionirala karticu, a meni jos uvijek data i dalvik cache ide na internu!! Jel postoji kakva aplikacija ili neki jednostavan nacin kako to napraviti!??
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Meh, odustajem onda od tih gluposti.

Neda mi vrag mira, upravo sam pročitao jedan tutorial čisto da se malo bolje informiram

i vidim jednu zanimljivu stvar (za mene) a to je da se navodno Xperia X8 u ovom konkretnom slučaju

može rootati punem SuperOne Click-a, zatim instalirati tu recovery aplikaciju & staviti custom ROM

bez potrebe za zezanjem s kernelom.

Dakle; root-recovery install-custom rom?

koristiti neki kompatibilni rom koji podržava standardni kernel od Sony Ericssona?

Dakle, da li je ovo sve iznad ok ili sam nešto zeznuo?

+ jedna stvar mi nikako ne ide u glavu a to je da uz instalaciju recovery-a u samom početku

(taj CWM ili Xrecovery) treba instalirati nekakav file explorer S MARKETA što znači da se

moram prijaviti sa svojim Google računom na mob u svakom slučaju.

Fora je u tome što bi cijeli ovaj postupak izveo za neku drugu osobu tako

da mi nije jasno na koji način bi se ja mogao nakon uspješno odrađenog rootanja i stavljanja ROM-a

odjaviti s Google računa na mobu i kao takvog ga dati trećoj osobi na korištenje (da se prijavi sa svojim računom

i normalno koristi rootan mob).

Pitam zato jer koliko znam,samo sa factory resetom se može izbrisati jednom uneseni google račun na mobu?

Ili sam bar tako čuo...

Znalci, pomagajte.

Hvala.

Out of the blue and into the black.
13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...
forzzuk kaže...

Meh, odustajem onda od tih gluposti.

Neda mi vrag mira, upravo sam pročitao jedan tutorial čisto da se malo bolje informiram

i vidim jednu zanimljivu stvar (za mene) a to je da se navodno Xperia X8 u ovom konkretnom slučaju

može rootati punem SuperOne Click-a, zatim instalirati tu recovery aplikaciju & staviti custom ROM

bez potrebe za zezanjem s kernelom.

Dakle; root-recovery install-custom rom?

koristiti neki kompatibilni rom koji podržava standardni kernel od Sony Ericssona?

Dakle, da li je ovo sve iznad ok ili sam nešto zeznuo?

+ jedna stvar mi nikako ne ide u glavu a to je da uz instalaciju recovery-a u samom početku

(taj CWM ili Xrecovery) treba instalirati nekakav file explorer S MARKETA što znači da se

moram prijaviti sa svojim Google računom na mob u svakom slučaju.

Fora je u tome što bi cijeli ovaj postupak izveo za neku drugu osobu tako

da mi nije jasno na koji način bi se ja mogao nakon uspješno odrađenog rootanja i stavljanja ROM-a

odjaviti s Google računa na mobu i kao takvog ga dati trećoj osobi na korištenje (da se prijavi sa svojim računom

i normalno koristi rootan mob).

Pitam zato jer koliko znam,samo sa factory resetom se može izbrisati jednom uneseni google račun na mobu?

Ili sam bar tako čuo...

Znalci, pomagajte.

Hvala.

Ma sve stoji custom rom može ali sa stock kernelom zbog zakljućanog bootloadera. Custom kernel ide samo ako je bootloader otkljućan.

Zašto se moraš prijaviti sa svojim google računom. Pa prvo napraviš root i recovery a onda iz recoverya flash roma i prije flash roma radiš wipe data/factory reset, wipe cache, wipe dalvic cache i kad se mob boota tražit će ponovo postavljanje računa, ali možeš onda i napraviti novu registraciju za google račun, a ne prijavu sa starim računom.

13 godina
neaktivan

Za tlady89 :

" Hvala za svu pomoc!! Stavila sam onaj rom koji si mi preporucio, ali ne rade neke opcije, za dosta toga mi javlja da je naglo zaustavljena skripta ili sta vec!! Uglavnom, nije mi to ni tak strasno bitno!! Ja bi samo jednu stvar htjela, a to je da prebacim data, cache i dalvik cache na ext2 particiju ili sd karticu!! Zbog toga sam i particionirala karticu, a meni jos uvijek data i dalvik cache ide na internu!! Jel postoji kakva aplikacija ili neki jednostavan nacin kako to napraviti!?? "

Za neke skripte bi morala flash kernel da bi to radilo sa nekom od tih scripti konkretno za ChronoMod D2EXT+ sa time bi ti ta ext particija postala interna, a sa novim Rom sve apk ti se instaliraju na SD . Koju sada aplikaciju koristiš da ti to ostaje na internoj jer ako koristiš link2sd onda u samoj aplikaciju moraš oznaćiti da ti sve linka na sd ili ext particiju.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1476121 ovdje ti slike za link2sd sve govore kako si trebala a i ispod svake ti i piše. To je što se tiće tvojeg upita.

I šta ti točno ne radi u tim opcijama koje spominješ i koja skripta sa čim je vezana da je prestala raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fero kaže...

Za neke skripte bi morala flash kernel da bi to radilo sa nekom od tih scripti konkretno za ChronoMod D2EXT+ sa time bi ti ta ext particija postala interna, a sa novim Rom sve apk ti se instaliraju na SD . Koju sada aplikaciju koristiš da ti to ostaje na internoj jer ako koristiš link2sd onda u samoj aplikaciju moraš oznaćiti da ti sve linka na sd ili ext particiju.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1476121 ovdje ti slike za link2sd sve govore kako si trebala a i ispod svake ti i piše. To je što se tiće tvojeg upita.

I šta ti točno ne radi u tim opcijama koje spominješ i koja skripta sa čim je vezana da je prestala raditi.

ovako!! u slici se vidi sta se događa,i tako mi za bar 30% postavki piše, sve je zaustavljeno.. sta je to uopce skripta?? i flash kernel?? kako se to radi?? e, to bi ja, da mi ext particija postane interna!! :)) sad koristim link to sd i imam 5 aplikacija ukupno na mobu i sve sam ih linkala i oznacila ona tri polja i opet mi podaci od istih idu na internu!! recimo, jucer sam imala 100mb interne memorije slobodno,danas imam samo 60!! a nista nisam novo instalirala!!

problem sa postavkama problem sa postavkama
13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...
Fero kaže...

ovako!! u slici se vidi sta se događa,i tako mi za bar 30% postavki piše, sve je zaustavljeno.. sta je to uopce skripta?? i flash kernel?? kako se to radi?? e, to bi ja, da mi ext particija postane interna!! :)) sad koristim link to sd i imam 5 aplikacija ukupno na mobu i sve sam ih linkala i oznacila ona tri polja i opet mi podaci od istih idu na internu!! recimo, jucer sam imala 100mb interne memorije slobodno,danas imam samo 60!! a nista nisam novo instalirala!!

Teško ćeš ti to napraviti što bi trebalo čak bi se i ja pomućio sa tim problemom ali kad bi imao tvoj mob to bi ti napravio kako stoji u tutorijalima ali uvijek postoji šansa za brick moba.

13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

pozdrav

frend mi ima xperiu X10 s androidom 2.3.3 i planiram mu stavit ics...malo sam trazio po xda forumu al nista tamo nije pregledno, sve neki MIUI romovi sto necemo... jel postoji stabilan ics rom za ovaj mobitel i koji je to?

Ako ti je lock bootloader onda ICS zaboravi, ali romovi bazirani na GB ima i sa lockanim bootloaderom.

12 godina
neaktivan

znaci nista od toga.. a kvragu..ipak hvala na svemu!!

14 godina
lako je meni otkljucat bootloader
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...
lako je meni otkljucat bootloader

Evo ti popis Romova i to mislim da su postavljeni najstabilniji http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1849278

15 godina
neaktivan

Fero,

može link na nekakav tutorial rootanja/flashanja & gdje mogu pronaći kvalitetne ROM-ove za X8?

Dakle, bez da mi treba kernel, samo da stavim neki jako dobar (provjereno) ROM

i poboljšam malo mob.

Puno fala.

Out of the blue and into the black.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
forzzuk javi se forumašu @ Wrong Type on ti ima temu x8 xperia i pomoć će ti.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Ako ja sad flasham neki novi custom rom preko sadasnjeg (CM10) oce li mi se sve izbrisati ili je to optimalno?

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hoće. Zato napravi backup sd kartice i sa titanium pro backup apk, te backup kontakata. Ali sa titanium možda i neće ići povratak apk, tako da raćunaš sa tim. Backup sd kartice samo sve mape kopiraj na PC pa ih poslije vrati na mob ali pati da usb ima podršku na tom romu.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
sadrzaj SD kartice se ne brise stavljanjem novog roma...
ako za taj novi rom moras napravit format sistema izbrisat ce se aplikacije a ako je samo factory reset, wipe cache i wipe data onda i aplikacije ostaju
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Imam problem,naime pokusao sam napraviti novu partiticiju na svojoj SD kartici,radio sam po nekim koracima s interneta ovaj .I sada kada dodje do koraka gdje MiniTool treba prepoznati SD karticu,on meni ne prepoznaje.Samo mi stoje partiticije od HDD-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 21:14 (ivanoile).
12 godina

A zašto se za novi rom treba brisati ili formatirati podatke?

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flore kaže...

A zašto se za novi rom treba brisati ili formatirati podatke?

To je potrebno zbog mogućih grešaka i nekompatibilnosti nekih apk, kao i tweak-ova i scripti.

13 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Imam problem,naime pokusao sam napraviti novu partiticiju na svojoj SD kartici,radio sam po nekim koracima s interneta ovaj .I sada kada dodje do koraka gdje MiniTool treba prepoznati SD karticu,on meni ne prepoznaje.Samo mi stoje partiticije od HDD-a.

Probaj staviti u sd čitač kartice, a ako ne ide probaj iz Cwm Recovery-a ako ga imaš i radi samo sd-ext4 particiju tako će isto raditi.

16 godina
neaktivan
Mogu li restoreat podatke iz backupa s HTC evo 3D na galaxy s2 (npr.)?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice