jest da je malo off-topic, al kaj vi copy-pasteate članke sa site-ova u državi istočno od raja? pa ovo je već ne-znam-mu-broj članak gdje se koristi riječ zvanično... nisam nacionalist, al je iritantno do neba i natrag, poglavito u svjetlu čestih prigovora koje imate na hrvatski nam jezik i nepravilno korištenje IT pojmova
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na žalost, često se zadnjih godina u štampi, pa čak i na TVu upotrebljavaju riječi koje nisu hrvatskog već srpskog podrijetla. Na primjer umjesto 'zasjeda' zadnjih 6,7 mjeseci na našoj televiziji se počeo isključivo upotrebljavati izraz 'sačekuša' što je od 'sačekati', a mi kažemo 'pričekati' itd.
Onda će se ekipa čuditi kroz 10tak godina kada se opet u škole uvede 'srpsko-hrvatski' jezik jer će se upotrebljavati iste riječi i izrazi (mada mi imamo svoje vlastite).
NHF peace...
Pa i da jesi nacionalista....sta sad......bilo bi bolje stanje u Hrvatskoj da je vise nacionalista......
Sto vise vikali za dom spremni i velicali svoje to bolje.....
NHF peace...

Kad izađe onda će biti situacija kao sad sa XPom "XP je bolji od viste"bla bla bla(neznam ko još takve stvari piše)

Vece od 80k $ godisnje? To je oko 30000kn/mjesecno. Gdje ces vece od toga?
Pa i da jesi nacionalista....sta sad......bilo bi bolje stanje u Hrvatskoj da je vise nacionalista......
Vece od 80k $ godisnje? To je oko 30000kn/mjesecno. Gdje ces vece od toga?

Bez obzira što im nezaposlenost raste, ljudi znaju prijepodne dobiti otkaz, a poslijepodne već naći drugi. Pa ti meni reci kolike su šanse u Hrvatskoj da se takvo što desi? Isto tako od recimo 7k $ ti ostane pun kur@c, a u HR od 7-8k ti ne ostane niš (osim ako već imaš svu materijalnu situaciju rješenu). Isto tako ako pogledaš Indiju i njihov narod za koliko radi i živi, u odnosu na HR, dođeš do istog apsurda.
Sve je to lijepo, ali ne hvala.. Imam par prijatelja Amerikanaca koji su, kad su dolazili u hr, mislili da dolaze u zemlju trećeg svijeta, ali kad sam ih izveo u par restorana, pokazao im CRO way of life, samo što se nisu rasplakali kad su se morali vratiti u juesofej. Mislim da mi Hrvati ne cijenimo dovoljno sami sebe i to što imamo, nama tuđe govno uvijek bolje miriši.
Btw, sjetio sam se epizode Milića kad je bio u jednom američkom gradu. Uglavnom, bio je u jednom frizerskom salonu i najbolja frizerka u tom salonu zarađuje 250-300k godišnje ( fiksna plaća + napojnice), a salon ništa posebno. Onda se čudite zašto su Windowsi loši. Mala plaća, šta ćeš..
Sve je to lijepo, ali ne hvala.. Imam par prijatelja Amerikanaca koji su, kad su dolazili u hr, mislili da dolaze u zemlju trećeg svijeta, ali kad sam ih izveo u par restorana, pokazao im CRO way of life, samo što se nisu rasplakali kad su se morali vratiti u juesofej. Mislim da mi Hrvati ne cijenimo dovoljno sami sebe i to što imamo, nama tuđe govno uvijek bolje miriši.
Btw, sjetio sam se epizode Milića kad je bio u jednom američkom gradu. Uglavnom, bio je u jednom frizerskom salonu i najbolja frizerka u tom salonu zarađuje 250-300k godišnje ( fiksna plaća + napojnice), a salon ništa posebno. Onda se čudite zašto su Windowsi loši. Mala plaća, šta ćeš..
ja sam im samo pomladak...koji se jos uci xD
Sry na off topicu
@Naxeem
Što misliš da ja SAD raj na zemlji? Pogledaj Moore-ove dokumentarce o životu u SAD-u. Baš je SAD ( tužno ). Sirotinje MNOGO više nego što se prikazuje. J.... državu u kojoj ljudi umiru u bolnici, a da nitko prstom ne mrdne. J.... državu u kojoj je luksuz imati zdrave zube.
Frendica je prije par mjeseci otišla raditi u SAD i već plače da hoće ići kući. Plaća je super, ali si izolirani rob, pa uživaj u tom svom novcu, sam..
Moj prijedlog je da odeš malo u SAD, pa kad se vratiš, podijeli dojmove. Ja ću radije otići sa društvom na jedan od naših otočića, vozikat se brm brm kaićem i loviti ribu u sumrak, kasnije je ispeći na gradele i uživat punog želuca. I nazdraviti tebi kojeg neki amerikanko usranko tjera ko roba da ispoštuješ rokove i sl. Nije u novcima sve..
odlicno,placa im je 30tak tisuca kuna
a sjeti li se tko da se kod njih placa izrazava u bruto iznosu,i da je ona cca 50% bruto iznosa u neto iznosu?
dakle,placa im je 15k kuna
pa i nije neshto,iskreno
@Naxeem
Što misliš da ja SAD raj na zemlji? Pogledaj Moore-ove dokumentarce o životu u SAD-u. Baš je SAD ( tužno ). Sirotinje MNOGO više nego što se prikazuje. J.... državu u kojoj ljudi umiru u bolnici, a da nitko prstom ne mrdne. J.... državu u kojoj je luksuz imati zdrave zube.
Frendica je prije par mjeseci otišla raditi u SAD i već plače da hoće ići kući. Plaća je super, ali si izolirani rob, pa uživaj u tom svom novcu, sam..
Moj prijedlog je da odeš malo u SAD, pa kad se vratiš, podijeli dojmove. Ja ću radije otići sa društvom na jedan od naših otočića, vozikat se brm brm kaićem i loviti ribu u sumrak, kasnije je ispeći na gradele i uživat punog želuca. I nazdraviti tebi kojeg neki amerikanko usranko tjera ko roba da ispoštuješ rokove i sl. Nije u novcima sve..
kod nas hebrang i hadezejovci pokushavaju uvest americki nacin zdravstva,pa polako ali sigurno unishtavaju postojeci,koji je bio jako slican ako ne i isti ko onaj na kubi
a kakvo je zdravstvo na kubi,moglo se vidjeti u Mooreovom dokumentarcu (kao shto je nekad bio kod nas)
svi su imali sve,a razlike su bile neznatne
.... mislili da dolaze u zemlju trećeg svijeta, ali kad sam ih izveo u par restorana, pokazao im CRO way of life, samo što se nisu rasplakali kad su se morali vratiti u juesofej. Mislim da mi Hrvati ne cijenimo dovoljno sami sebe i to što imamo, nama tuđe govno uvijek bolje miriši.
Nazalost reko si istinu..
Malo smo off topic, ali..
Majstore, najlakše se prepustiti stanju stvari.. Ja sam skupio muda i nakon faksa, bez ikakvog iskustva, otvorio privatnu firmu sa lovom ušteđenom od rada za vrijeme faksa. Živio sam 2 godine biti ili ne biti sa 2k mjesečno. Zadnji sam kome moraš govoriti o radnom vremenu, jer ja nemam radno vrijeme, štoviše, još nisam bio na godišnjem. Ali sam barem sam svoj gazda, puno ljudi u HR samo kuka i ništa ne poduzima. Glavna stvar je uvaliti se u državnu firmu i živjeti na račun poreznih obveznika. Koliko sam se samo namučio pri zapošljavanju par novih djelatnika, em nemaju kvalitetu em ne žele raditi, valjda im je bolje na zavodu.. Znam da u HR puno toga ne štima ( počev od vrha prema dnu ), ali da se mi Hrvati skupimo na hrpu kako se skupimo kad je EP u nogometu, svima bi nam bilo bolje.
Što se tiče kuhanja, moja omiljena stvar, nadam se da neće doći dan kad ćemo imati konzervans smeće u dućanima (makar ga već ima sve više i više). Znaš što je amer rekao kad je dobio škamp na tanjur? What the fuck? Oni dobiju samo repiće, nemaju pojma što je škamp..
Lijepo kreni od svog potpisa, ali obrnuto, Think globally, act locally, i nećeš imati problema..
Kakva je, takva je, Hrvatska je moja domovina i ne bih ju mijenjao ni za kakve novce i uvjete.
Kakva je, takva je, Hrvatska je moja domovina i ne bih ju mijenjao ni za kakve novce i uvjete.