Engineering Windows 7

poruka: 23
|
čitano: 2.189
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Engineering Windows 7".
17 godina
neaktivan
Engineering Windows 7

jest da je malo off-topic, al kaj vi copy-pasteate članke sa site-ova u državi istočno od raja? pa ovo je već ne-znam-mu-broj članak gdje se koristi riječ zvanično... nisam nacionalist, al je iritantno do neba i natrag, poglavito u svjetlu čestih prigovora koje imate na hrvatski nam jezik i nepravilno korištenje IT pojmova

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Engineering Windows 7

Na žalost, često se zadnjih godina u štampi, pa čak i na TVu upotrebljavaju riječi koje nisu hrvatskog već srpskog podrijetla. Na primjer umjesto 'zasjeda' zadnjih 6,7 mjeseci na našoj televiziji se počeo isključivo upotrebljavati izraz 'sačekuša' što je od 'sačekati', a mi kažemo 'pričekati' itd.

Onda će se ekipa čuditi kroz 10tak godina kada se opet u škole uvede 'srpsko-hrvatski' jezik jer će se upotrebljavati iste riječi i izrazi (mada mi imamo svoje vlastite).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Engineering Windows 7
pa nije ni srpski vec srpsko-hrvatski mada nije ni taj (to su nacionalisti tako prozvali) vec "staro slovenski" mada vise nije "star" jer se dosta promenilo ,ali je to slovenski jezik a hteli vi il ne ceo svet nas "oznacuje" kao slovenski narod..

NHF peace...
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
odjavljen
Engineering Windows 7

Pa i da jesi nacionalista....sta sad......bilo bi bolje stanje u Hrvatskoj da je vise nacionalista......

Sto vise vikali za dom spremni i velicali svoje to bolje.....

PC: QX9650 3.5 GHz // XFX nForce 790i // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2008 23:12 (Malarkey).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
pa nije ni srpski vec srpsko-hrvatski mada nije ni taj (to su nacionalisti tako prozvali) vec "staro slovenski" mada vise nije "star" jer se dosta promenilo ,ali je to slovenski jezik a hteli vi il ne ceo svet nas "oznacuje" kao slovenski narod..

NHF peace...
 Misliš SLAVENI?

ontopic

Zaista impresivna brojka inženjera sa još impresivnijom plaćom Cool
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Pa prosječna plaća je 110,000 dolara, što i nije baš puno. Računaj da veći dio dobiju glavni menadžeri, pa ne dijeliš onih 110,000,000 na 1000, nego nekih 80,000,000 na 950 što je nekih 75-85,000 dolara prosječne plaće (uzeo sam -10 još) za većinu.
Najmanja plaća programera u SAD-u je nekih 65,000, a s obzirom na lokaciju, 80-tak je ništa posebno. Kao nekih 8,000kn u nas.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
Engineering Windows 7

Kad izađe onda će biti situacija kao sad sa XPom "XP je bolji od viste"bla bla bla(neznam ko još takve stvari piše)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
PROTECTOR kaže...
Pa prosječna plaća je 110,000 dolara, što i nije baš puno. Računaj da veći dio dobiju glavni menadžeri, pa ne dijeliš onih 110,000,000 na 1000, nego nekih 80,000,000 na 950 što je nekih 75-85,000 dolara prosječne plaće (uzeo sam -10 još) za većinu.
Najmanja plaća programera u SAD-u je nekih 65,000, a s obzirom na lokaciju, 80-tak je ništa posebno. Kao nekih 8,000kn u nas.
 Hm...stvarno i nije ništa posebno. Bitno da menadžeri pokupe svoje, koliko oni sudjeluju u razvoju samih Win 7? S koliko godina iskustva postaješ junior,senior a s koliko architect programer (ili kako to već ide)? Moram priznati da sam iznenađen jer sam očekivao ipak mnogo veće zarade. Jesu li programeri općenito "slabije plaćeni"? Nemam nikakvu predodžbu o tome a topic me natjerao (i tvoj odgovor između ostalog) da se malo zamislim.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 3:22 (PROTECTOR).
17 godina

Vece od 80k $ godisnje? To je oko 30000kn/mjesecno. Gdje ces vece od toga?

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

Pa i da jesi nacionalista....sta sad......bilo bi bolje stanje u Hrvatskoj da je vise nacionalista......

A ti kao 14-godišnjak to jako dobro znaš :).
SupremeCommander kaže...

Vece od 80k $ godisnje? To je oko 30000kn/mjesecno. Gdje ces vece od toga?

U Americi to i nije tako puno, ako računaš da su gotovo svi proizvodi skuplji nego ovdje.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
naxeem kaže...
PROTECTOR kaže...
 Hm...stvarno i nije ništa posebno. Bitno da menadžeri pokupe svoje, koliko oni sudjeluju u razvoju samih Win 7? S koliko godina iskustva postaješ junior,senior a s koliko architect programer (ili kako to već ide)? Moram priznati da sam iznenađen jer sam očekivao ipak mnogo veće zarade. Jesu li programeri općenito "slabije plaćeni"? Nemam nikakvu predodžbu o tome a topic me natjerao (i tvoj odgovor između ostalog) da se malo zamislim.
Pa to je za američke standarde solidna viša plaća koja u nekim segmentima dolazi i do 100-110 tisuća za senior programera otprilike. Nije to ni tako malo u Americi, kao što nekih 10-11 nije tako malo ni u nas.
Međutim, nije to nikakva 'ogromna' plaća već sredina da možeš imat kuću bez hipoteke i ne mislit se jel možeš sebi ili djeci priuštit neke stvari.
...
kompotko kaže...
 U Americi to i nije tako puno, ako računaš da su gotovo svi proizvodi skuplji nego ovdje.
...
Pa baš i nisu; hrana im je jako jeftina, elektronika otprilike duplo jeftinija, odjeća također, gorivo je jeftinije itd.. Stanovanje je dosta skuplje eventualno, ali ne drastično i u posljednje vrijeme i tu smo ih stigli, pogotovo Zagreb.
Ali, tamo je i standard 3-4 puta veći nego u nas. Ljudi sebi priušte bez problema najmanje 2 automobila (nova, a ne Zastavu 101), voze se k'o blesavi, jedu i u restoranima daleko češće od nas, kupuju noviju i češće obnavljaju elektroniku, kupuju nekoliko računala, konzola, televizija i sl.

Jako fin standard i način života, koji kad jednom probaš, shvatiš zašto je to obećana zemlja (iako su sad u recesiji, imaju ogromnu inflaciju, nezaposlenost raste itd.).
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 10:08 (naxeem).
17 godina
Engineering Windows 7

Bez obzira što im nezaposlenost raste, ljudi znaju prijepodne dobiti otkaz, a poslijepodne već naći drugi. Pa ti meni reci kolike su šanse u Hrvatskoj da se takvo što desi? Isto tako od recimo 7k $ ti ostane pun kur@c, a u HR od 7-8k ti ne ostane niš (osim ako već imaš svu materijalnu situaciju rješenu). Isto tako ako pogledaš Indiju i njihov narod za koliko radi i živi, u odnosu na HR, dođeš do istog apsurda.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sve je to lijepo, ali ne hvala.. Imam par prijatelja Amerikanaca koji su, kad su dolazili u hr, mislili da dolaze u zemlju trećeg svijeta, ali kad sam ih izveo u par restorana, pokazao im CRO way of life, samo što se nisu rasplakali kad su se morali vratiti u juesofej. Mislim da mi Hrvati ne cijenimo dovoljno sami sebe i to što imamo, nama tuđe govno uvijek bolje miriši.

Btw, sjetio sam se epizode Milića kad je bio u jednom američkom gradu. Uglavnom, bio je u jednom frizerskom salonu i najbolja frizerka u tom salonu zarađuje 250-300k godišnje ( fiksna plaća + napojnice), a salon ništa posebno. Onda se čudite zašto su Windowsi loši. Belji se Mala plaća, šta ćeš..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Sve je to lijepo, ali ne hvala.. Imam par prijatelja Amerikanaca koji su, kad su dolazili u hr, mislili da dolaze u zemlju trećeg svijeta, ali kad sam ih izveo u par restorana, pokazao im CRO way of life, samo što se nisu rasplakali kad su se morali vratiti u juesofej. Mislim da mi Hrvati ne cijenimo dovoljno sami sebe i to što imamo, nama tuđe govno uvijek bolje miriši.

Btw, sjetio sam se epizode Milića kad je bio u jednom američkom gradu. Uglavnom, bio je u jednom frizerskom salonu i najbolja frizerka u tom salonu zarađuje 250-300k godišnje ( fiksna plaća + napojnice), a salon ništa posebno. Onda se čudite zašto su Windowsi loši. Belji se Mala plaća, šta ćeš..

Možemo mi imati bolje restorane, ali tko u njih ide i koliko često? Možemo imati sporiji način života, ali koja korist kad spajaš kraj s krajem? Možemo imati lijepe plaže, ali koja korist kad većina ne ide na godišnji jer nema kako?

Jednom žitelju juesofej Hrvatska je raj na zemlji, ali većini Hrvata je realno ono što i jest: banana republika u kojoj je teško živjeti.
17 godina
odjavljen
kompotko kaže...
Malarkey kaže...

A ti kao 14-godišnjak to jako dobro znaš :).
ne znam ja....nego moji :) odrasli naravno :D
ja sam im samo pomladak...koji se jos uci xD

Sry na off topicu
PC: QX9650 3.5 GHz // XFX nForce 790i // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1400 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
17 godina
neaktivan

@Naxeem

Što misliš da ja SAD raj na zemlji? Pogledaj Moore-ove dokumentarce o životu u SAD-u. Baš je SAD ( tužno ).  Sirotinje MNOGO više nego što se prikazuje. J.... državu u kojoj ljudi umiru u bolnici, a da nitko prstom ne mrdne.  J.... državu u kojoj je luksuz imati zdrave zube.

Frendica je prije par mjeseci otišla raditi u SAD i već plače da hoće ići kući. Plaća je super, ali si izolirani rob, pa uživaj u tom svom novcu, sam..

Moj prijedlog je da odeš malo u SAD, pa kad se vratiš, podijeli dojmove. Ja ću radije otići sa društvom na jedan od naših otočića, vozikat se brm brm kaićem i loviti ribu u sumrak, kasnije je ispeći na gradele i uživat punog želuca. I nazdraviti tebi kojeg neki amerikanko usranko tjera ko roba da ispoštuješ rokove i sl.  Nije u novcima sve..

17 godina
protjeran
Engineering Windows 7

odlicno,placa im je 30tak tisuca kuna

a  sjeti  li  se  tko  da  se  kod  njih  placa  izrazava  u  bruto  iznosu,i  da  je  ona  cca  50%  bruto  iznosa  u  neto  iznosu?

dakle,placa  im  je  15k  kuna

pa  i  nije  neshto,iskreno

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

@Naxeem

Što misliš da ja SAD raj na zemlji? Pogledaj Moore-ove dokumentarce o životu u SAD-u. Baš je SAD ( tužno ).  Sirotinje MNOGO više nego što se prikazuje. J.... državu u kojoj ljudi umiru u bolnici, a da nitko prstom ne mrdne.  J.... državu u kojoj je luksuz imati zdrave zube.

Frendica je prije par mjeseci otišla raditi u SAD i već plače da hoće ići kući. Plaća je super, ali si izolirani rob, pa uživaj u tom svom novcu, sam..

Moj prijedlog je da odeš malo u SAD, pa kad se vratiš, podijeli dojmove. Ja ću radije otići sa društvom na jedan od naših otočića, vozikat se brm brm kaićem i loviti ribu u sumrak, kasnije je ispeći na gradele i uživat punog želuca. I nazdraviti tebi kojeg neki amerikanko usranko tjera ko roba da ispoštuješ rokove i sl.  Nije u novcima sve..

Imaš ti pravo u puno toga, ne kažem ja da nemaš, ali isto kao što je slika te sirotinje tamo, takva je i slika desetaka ljudi koji dnevno u redu vraćaju boce za kauciju i to ne samo beskućnici, nego i svi ostali.
Hebeš ti to što ćeš ti otić na lignje, ali tko osim tebe to može? Mnogi nemaju za udicu i to puno više ljudi, nego u SAD-u nema za zube.
Zdravstveni sustav? Hebeš ti zdravstveni sustav koji svima pruža sve, ali pod navodnike jer će 90% čekat do smrti na MRI. To su gluposti. U Americi ako želiš raditi uvijek ima posla, a u nas ne možeš apsolutno ništa bez debele veze; čast iznimkama.
Nije u novcima sve, ali je u novcima puno.
17 godina
protjeran
Engineering Windows 7

kod nas hebrang i hadezejovci pokushavaju uvest americki nacin zdravstva,pa polako ali sigurno unishtavaju postojeci,koji je bio jako slican ako ne i isti ko onaj na kubi

a  kakvo  je  zdravstvo  na  kubi,moglo  se  vidjeti  u  Mooreovom  dokumentarcu  (kao  shto  je  nekad  bio  kod  nas)

svi  su  imali  sve,a  razlike  su  bile  neznatne

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
ferovca1 kaže...

.... mislili da dolaze u zemlju trećeg svijeta, ali kad sam ih izveo u par restorana, pokazao im CRO way of life, samo što se nisu rasplakali kad su se morali vratiti u juesofej. Mislim da mi Hrvati ne cijenimo dovoljno sami sebe i to što imamo, nama tuđe govno uvijek bolje miriši.

Sto ti to smatras CRO way of life? Mislim, po cemu se toliko zivot tamo razlikuje od zivota u hrvatskoj?
I u hrvatskoj u mnogim privatnim firmama se radi 9-10+ sati dnevno, cesto i vikendom. Naravno da se moraju postovati rokovi. Na kraju, koja je razlika jel ti sef koji te tjera na rad amerikanac, hrvat ili neznam, bosanac? Koliko mi je poznato, razlika je sto tamo imaju zakonski propisni manji godisnji odmor, ali broj slobodnih dana opet ovisi od firme do firme.
A sto se tice zivota u hrvatskoj.. osim ako nisi student koji ljencari na faksu ili radis u nekoj polupropaloj drzavnoj firmi, zivot ce ti se svesti na: sat vremena puta do posla (ne zbog udaljenosti ako zivis u zg, nego zbog guzvi u prometu i loseg javnog prijevoza), rada od 9-10 sati. Zatim opet voznje 1 sat natrag. A ono malo vremena sto ti ostane ces provesti kuhajuci, jer za razliku od amerike, u nasim trgovinama gotovo da i nema nikakve hrane za brzu pripremu. Naravno, vikend, ako nekim cudom neces biti na poslu, ces provesti u trgovinama i u banci/posti placajuci racune. A one silne praznike koje imas, ces vjerojatno dobrim djelom potrositi na cekanju u redu na MUP-u ili nekoj drugoj drzavnoj ustanovi cekajuci neke dokumente, npr. nova osobna, vozacka i sl. jer naravno, drzavne sluzbe ne rade preko vikedna a preko tjedna si na poslu...
Ako nedaj boze imas djete... eh.. onda tek imas problem... Brdo papirologije, natezanja s vrticima, prijetnje otkazom na poslu zbog bolovanja (da, i djeca znaju cesto biti bolesna, i ne zele ih tada u vrticu)
O cekanju na red u bolnicama, i mjesecima cekanja za neki specijalisticki pregled da ne govorimo.
Naravno da neki amerikanac koji dodje preko svojih praznika kod nas na more i samo uziva tjedan dana ne radeci nista na plazi misli kak je ovo super zemlja. Nek se malorazboli na svom godisnjem, pa nek proba malo nase bolnice posjetit... Mislim da ce tada brzo promjenit pricu...
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Engineering Windows 7

Nazalost reko si istinu..Plač

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malo smo off topic, ali..

Majstore, najlakše se prepustiti stanju stvari.. Ja sam skupio muda i nakon faksa, bez ikakvog iskustva, otvorio privatnu  firmu sa lovom ušteđenom od rada za vrijeme faksa. Živio sam 2 godine biti ili ne biti sa 2k mjesečno.  Zadnji sam kome moraš govoriti o radnom vremenu, jer ja nemam radno vrijeme, štoviše, još nisam bio na godišnjem. Ali sam barem sam svoj gazda, puno ljudi u HR samo kuka i ništa ne poduzima. Glavna stvar je uvaliti se u državnu firmu i živjeti na račun poreznih obveznika. Koliko sam se samo namučio pri zapošljavanju par novih djelatnika, em nemaju kvalitetu em ne žele raditi, valjda im je bolje na zavodu.. Znam da u HR puno toga ne štima ( počev od vrha prema dnu ), ali da se mi Hrvati skupimo na hrpu kako se skupimo kad je EP u nogometu, svima bi nam bilo bolje.

Što se tiče kuhanja, moja omiljena stvar, nadam se da neće doći dan kad ćemo imati konzervans smeće u dućanima (makar ga već ima sve više i više). Znaš što je amer rekao kad je dobio škamp na tanjur?  What the fuck? Oni dobiju samo repiće, nemaju pojma što je škamp..

Lijepo kreni od svog potpisa, ali obrnuto, Think globally, act locally, i nećeš imati problema..  Namigiva

Kakva je, takva je, Hrvatska je moja domovina i ne bih ju mijenjao ni za kakve novce i uvjete.

17 godina
ferovca1 kaže...

Kakva je, takva je, Hrvatska je moja domovina i ne bih ju mijenjao ni za kakve novce i uvjete.

zamijenit je nebi ni ja, al mijenjat ju treba, jer ima dosta toga trulo u RH
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice