Bilo je i vrijeme,skinuto,instalirano.......
Zašto dvije testne verzije?
Zašto dvije testne verzije?
Kolko sam skuzio Canary je zaseban preglednik a dev. ti pretvori 32X chrome u 64x
Ne. Canary je nešto kao nightly verzija a Dev kao weekly.
Jeli dostupan i chromium na 64 bit?
Dvanaest godina nakon pojavljivanja 64 bitnih procesora još uvijek je broj 64 bitnih aplikacija prilično malen. Jedan od uspjelijih informatičkih marketinških trikova, izuzmemo li 64 bitne Windowse (3+ GB radne memorije).

Ne. Canary je nešto kao nightly verzija a Dev kao weekly.
I koja je sad bolja od tih dviju?
eo, "dev" instaliran i sve radi k'o urica. malo je brži u čitavanju slika i povukao je sve linkove i proširenja iz 32-bitne verzije. Tarzan happy.
koliko shvatih, Canary je za programere i stabilan k'o moja bivša supruga. a Dev je klasika samo na 64 bita. jedino ne kužim zakaj mi je ostal 32-bitni i kak ga maknut no nebitno. radi.

Kao npr?
eo, "dev" instaliran i sve radi k'o urica. malo je brži u čitavanju slika i povukao je sve linkove i proširenja iz 32-bitne verzije. Tarzan happy.
koliko shvatih, Canary je za programere i stabilan k'o moja bivša supruga. a Dev je klasika samo na 64 bita. jedino ne kužim zakaj mi je ostal 32-bitni i kak ga maknut no nebitno. radi.
Di možemo vidit koja je verzija instalirana?
Dvanaest godina nakon pojavljivanja 64 bitnih procesora još uvijek je broj 64 bitnih aplikacija prilično malen. Jedan od uspjelijih informatičkih marketinških trikova, izuzmemo li 64 bitne Windowse (3+ GB radne memorije).
Nema tu nikakvih marketinskih trikova. Za neke aplikacije 32bit je apsolutno dovoljno, za neke ne. Sam operativni sistem je u cijeloj prici najmanje bitan jer on sasvim normalno radi na 32 bit i 2GB RAM-a. Sama cinjenica da 64bit windowsi adresiraju skoro beskonacnu (za danasnje pojmove) kolicinu RAM-a ne znaci u praksi apsolutno nista onome kome racunalo sluzi za net i facebook, no onome ko u racunalu ima 16, 32 ili vise GB RAM-a sa svrhom, itekako znaci.
Di možemo vidit koja je verzija instalirana?
gore desno od adresnog okvira su ti one tri crtice. klikni na njih i u izborniku (pri dnu) odaberi "o proizvodu...blabla". otvorit će ti se nov jezičac ("tab") i tam ti piše. ako je u nazivu "dev", to je to onda (32-bitna verzija taj dodatak nema).
Jeli dostupan i chromium na 64 bit?
http://chromium.woolyss.com/download/
knock yourself out
Jel itko ima problema sa Battlelogom?
Ja sam instlirao 64 (ovu stabilniju verziju) i uopce mi ne prepoznaje plugin,stalno mi izbajuce zahtjev za updateom.
Jel itko ima problema sa Battlelogom?
Ja sam instlirao 64 (ovu stabilniju verziju) i uopce mi ne prepoznaje plugin,stalno mi izbajuce zahtjev za updateom.
+1

Cijelo vrijeme surfam po njemu,sve ok osim ovog problema sa battlelogom.
Konačno! Duplo brže se diže od 32-bitne verzije. Sve je na mjestu, pluginovi, čak i hover zoom, pa i snimljene šifre mi je ostao. Da nisam provjerio u Task Manageru ne bi vjerovao da je 64-bitni. Još uvijek malo trza kada je u pitanju jako duga (primjerice facebook news) web stranica, ali osjetno brži od 32-bitne verzije, ali i dalje ruku na srce po čistim performansama IE 11 ga još uvijek jede za doručak.
Konačno! Duplo brže se diže od 32-bitne verzije. Sve je na mjestu, pluginovi, čak i hover zoom, pa i snimljene šifre mi je ostao. ...
Instalirao si Canary ili Dev?
Isto glupost. Naime....
Windows 2000 Datacenter Server (Datacenter) extends the 32-bit family of Windows operating systems into the high-end, scalable territory once dominated by UNIX.... To meet the needs of these customers, Datacenter supports up to 32 processors, compared to eight processors in AS and four in Server. It can access up to 64 GB of RAM....
Maaagic.
OnT - jedina realna prednost x64 aplikacije i x64 OSa je mogućnost korištenja više od 2GB RAMa po procesu i nešto brže izvršavanje određenih operacija (koje se doduše ne koriste u browserima ali eto).
Nema tu nikakvih marketinskih trikova. Za neke aplikacije 32bit je apsolutno dovoljno, za neke ne. Sam operativni sistem je u cijeloj prici najmanje bitan jer on sasvim normalno radi na 32 bit i 2GB RAM-a. Sama cinjenica da 64bit windowsi adresiraju skoro beskonacnu (za danasnje pojmove) kolicinu RAM-a ne znaci u praksi apsolutno nista onome kome racunalo sluzi za net i facebook, no onome ko u racunalu ima 16, 32 ili vise GB RAM-a sa svrhom, itekako znaci.
Želim reći, ako je 32 bita dovoljno danas, dovoljno je bilo i 2003, iako su nas uvjeravali u suprotno i kao must have prodavali maglu oko nužnosti prelaska na 64 bitne procesore. Softver je kasnio (i kasni) od početka, iako je pohvalno da su zadnjih godina memorijski intenzivne aplikacije ipak polako prebačene na 64 bita. Rijetko kad je neki feature bio toliko marketinški eksponiran, a toliko overkill za svoje doba.
@Sum_of_all_fears
Držao bih se mainstreama.
Želim reći, ako je 32 bita dovoljno danas, dovoljno je bilo i 2003, iako su nas uvjeravali u suprotno i kao must have prodavali maglu oko nužnosti prelaska na 64 bitne procesore. Softver je kasnio (i kasni) od početka, iako je pohvalno da su zadnjih godina memorijski intenzivne aplikacije ipak polako prebačene na 64 bita. Rijetko kad je neki feature bio toliko marketinški eksponiran, a toliko overkill za svoje doba.
@Sum_of_all_fears
Također, postoji i patch za x86 Windowse 7 koje miče to bezvezno (više pitanje licence i cijene nego praktične izvedivosti) ograničenje od 4GB. Malo nestabilno ali radi. Dokaz da x86 radi sa 4GB+ bez problema.
Browseri mogu profitirati od većeg memorijskog prostora jer ako otvoriš par tabova sa sajtovima koji koriste puno JSa, velikih slika i sl., 2GB po procesu postane tijesno.
Također, postoji i patch za x86 Windowse 7 koje miče to bezvezno (više pitanje licence i cijene nego praktične izvedivosti) ograničenje od 4GB. Malo nestabilno ali radi. Dokaz da x86 radi sa 4GB+ bez problema.
Browseri mogu profitirati od većeg memorijskog prostora jer ako otvoriš par tabova sa sajtovima koji koriste puno JSa, velikih slika i sl., 2GB po procesu postane tijesno.
Za taj patch nisam čuo, moram priznati. Kako i sam kažeš, postoji, no otvara pitanje stabilnosti i namijenjeno je naprednim korisnicima koji vole eksperimentirati sa svojim sustavom. Slično kao nekidašnja vijest o produženju supporta za XP hackom registrya.
Za browsere se itekako slažem, osobno imam naviku pootvarati i zadržati gomulu tabova.
Konačno! Duplo brže se diže od 32-bitne verzije. Sve je na mjestu, pluginovi, čak i hover zoom, pa i snimljene šifre mi je ostao. ...
Instalirao si Canary ili Dev?
Dev, tako sam kroz komentare skontao, ali kada je krenula instalacija ugasio sam Chrome (mislim stari 32-bitni mi je samo skinuo onaj fajl, pokrenuo ga i ugasim stari Chrome) tako da nema niti jedan problem koji ovi navode. Bukvalno je prepisana 32-bitna instalacija.
Kada bi mogao 5.1 sound out bilo bi OK. Barem nemogu to naštimati.... bilo koji source: youtube,soundcloud,vimeo..ili neki radiostream, samo 2 front rade!
Kada bi mogao 5.1 sound out bilo bi OK. Barem nemogu to naštimati.... bilo koji source: youtube,soundcloud,vimeo..ili neki radiostream, samo 2 front rade!
Daj koji link na 5.1 stream. Kod mene je 5.1 sistem pa da vidim radi li to kod mene.
@Sum_of_all_fears
Za neke je stvari bilo dovoljno, za neke ne. Za browser je dovoljno 32 bit osim ako ces otvorit 200 zabova no i tada je tu page file. Za bilo kakvo ozbiljnije 3D modeliranje, obradu videa, velike proracune - nije dovoljno. Odatle i cinjenica zasto je vecina aplikacija 32 bit. Kao developer znas da ti vise od 2GB RAM-anije potrebno za normalno izvodjenje aplikacije i zasto bi sam sebe ogranicio na prodaju samo ljudima koji imaju 64 bit OS.
Jel ima netko link za full installer kao što je na ovom linku:
http://www.google.com/intl/hr/chrome/business/browser/admin/
Samo da je 64-bitni?