Radim u ovoj tvrtki https://www.imdb.com/title/tt4276820/
Poznata po svemu najgorem, prema zaposlenicima.
Proba me prva upraviteljica drkati, ja joj steram, njoj i njezinim dupeliscima. Ofenzivno i defenzivno. I upali i ne upali.
Dođe druga, koju sam poznavao i njezin asistent, reko sada će svanuti. Jedva, da se razdanilo. Isto drkam dupelisce, ofenzivno i defenzivno. I upali i ne upali. Ta druga mi je probala smjestiti kršenja prava djeteta, jer sam maloj rekao da "koristi mozak". I tu sam izgorio, ali sam i to prijavio imenom i prezimenom sindikatu.
Sve sam ja to prijavljivao upravi, ali uzalud. Ako, netko ima gore vezu, ili nema više od jedne-dvije prijave, nema smisla.
Došao njezin asistent, na mjesto upravitelja, i pojačalo se drkanje sfihtice, koja pravi probleme odkako je bila trenerica se pojača. Ja pitam njegovog, asistenta, što ćemo sa njome? Ona je takva i vi to morate prihvatiti - znaš kako ću.
Odem do poznanika koji je odvjetnik, kaže što da radim, što da ne radim, tako i napravim. I počmem voditi evidenciju. Datum, tko je razlog, razlog i tko je bio svjedok, ako ih je bilo.
Paralelno, tajno se učlanim u sindikat. Sindikati sve ispričam od "Kulina bana", do toga trenutka.
I čekam.
Došla je sezona, bila je loša, ali u 8 mjesecu zaposle učenike. Godinama sam govorio, da se maloljetnike, ne stavlja na pozicije, gdje zakonski ne smiju biti. Friteze, grill, gdje ima kemikalija, hladnjače.
Osim, hladnjače ove godine, sve drugo sam vidio. Pa sam, počeo voditi posebnu evidenciju za to.
Nakon što se skupilo dovoljno informacija, pošaljem inspekciji rada, imenom i prezimenom (vlastitim), i naglasim, da požure, da će uskoro krenuti škola. Dam primjer, kako je mene zbog porezotine na prstu, policija navčer zvala, jer sam završio na hitnoj, makar je bila moja greška. Sve sam to i inspekciji i ekipi na poslu rekao, prije prijave, da to ne rade, jer ako me je policija zvala zbog prsta, što će tek biti, ako dijete strada...
Ugl, bio sam na dužem bolovanju, inspekcija je došla, niti mjesec dana, od prijave (jako brzo za inspekciju), ništa nisu našli, dakako. Poslali su mi mail, ja im odgovorio, sa pristojnim cinizmom.
Dođem na posao, isti dan PR (Personal Review), dobijem dvojku. Uzeli mi stimulacije i sve. Razlozi: nepoštovanje nadređenih, onda što se sa njima ne družim, pa što ne dovodim malog na druženja itd. Mislim govna ne poštujem, pa da su mi najveći rod. Pa ne dajem prijedloge, pa ne javljam se da ostanem duže. Nisam dužan, niti hoću. Niti sam, na toj poziciji. Briga me.
Ja popizdio, ubiti sam ih htio. Reko, ja ću ovo slikati i poslati sindikatu. A, par mjeseci prije imali smo sastanak, oko te shiftice i ona se nije smirila, i ja kažem upravitelju, da sam se obratio odvjetniku - tiha prijetnja. Samo da je malo zatresao moždanu prašinu, shvatio bih gdje stvari idu.
Kada sam spomenuo sindikat i da ću sve ovo poslati i napisati izvještaj i da sam sindikatu sve ispričao, upravitelj izgorio. "Ti imaš jako puno vremena, dok možeš sa odvjetnikom i sindikatom razgovarati". Reko imam, znam si ga organizirati.
Onda sam na poslu, drukarama rekao, što je bilo, i da je on meni uzeo stimulacije, ali dobio sindikat na vrat. Par mjeseci, nakon toga, sljedeći PR - najednom sam se odlično popravio. Realno, nisam, čak štoviše, radim jednako, niti više niti manje.
Neću lagati, da me nije bilo povremeno strah svega, lagao bih, da kažem drugačije, ali ne dam se zajebavati i ne okrećem glavu od nekih stvari.
Zašto se truditi na takvome radnome mjestu? Odradim svoje i ode. Ako netko hoće više, neka i napravi uvjete za motivaciju. Ne tražim, previše, samo mirnu okolinu.
Ja sam ovo se napisao, što kraće, ali detaljnije, ali razumijeti će te sve.
Nađite dobrog odvjetnika, sindikat, vodite evidenciju, pa da vidiš kako se svi smire u par poteza pera.
Strah je jedino, što takvu stoku, može držati na tankome povodcu.

Gledam te!