XP SP3 - blue screen

poruka: 17
|
čitano: 3.031
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
XP SP3 - blue screen

Prije dva dana mi se pojavio problem s Xp-om.

Tijekom restarta ili shut down-a, računalo se ruši na blue screen.

Izbacuje grešku ovog tipa.

Ukoliko vam se ovo dogodilo prvi put resetirajte računalo. Ako je drugi ili više puta zovite tehničku podršku.

Provjerite disk space, driverem BIOS, disable caching , shadowing itd...    neke upute mogućih grešaka.

Ispod gornjeg teksta ide ovi error.

STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x00000000, 0xB5C90BB4, 0x00000000)

I na kraju nešto DUMP PHISICAL memory.

Računalo je dosad radilo normalno, imam ga već godinu dana, konfiguracija je sljedeća.

Intel Core 2 Quad Q6600 GO 4*2.4 Ghz

Arctic Freezer 7 pro

Asus P5KSe

4*Kingmax 800 Mhz

Western Digital AAKS 500 Gb

ASUS EN8800 GT

Corsair 450 VX Series

Znači ništa nije mijenjano otkad je računalo kupljeno. S everestom su temperature pregledane i OK su. Kada računalo upalim ( ugasiti ga je moguće jedino manualnim shutdown-om) sve radi OK.

Jedino se neće da ugasi, niti restara, nego natpisa windows is shuting down baca na blue screen.

Malo sam googlao, piše da je to vjerovatno hardwerski problem ali nema logike jer godinu i pol radi sve OK.

Ne znam što da učinim, pa ako tko zna, pomoć bi mi dobro došla.

Otkad je računalo zadnji put radilo prešao sam sa perfectdiska 2008 na perfectdisk 10 iako sumnjam da je to bitno.

Eto...

Pišite, pomozite...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP SP3 - blue screen

eh sad, čini mi se da si glavni dio svega isustio...

pojavljuje li se kakva poruka? recimo IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ili slično?

ako se ne pojavljuje, onda probaj ovako: deinstaliraj sve drivere za uređaje koje ne koristiš, provjeri memoriju sa memtestom, i reci je li komp clockan ?

ne znam, možda je čak i napajanje preslabo, ali nevjerujem

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 15:20 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP SP3 - blue screen

To se desavalo i meni i to vise puta a imam 2.0 GHza obicni amd athlon sa 512 mb ddr-a i 40 GB disk i sa grafickom oko 50 puta gore od tvoje...

Necu da pisem koja mi je konfa jer je skulla....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
XP SP3 - blue screen

Provjeri memoriju (probaj s jednim modulom ako imas 2 ili vise), ili posudi od nekog neki drugi modul pa probaj s njim.

Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen

0 0 hvala 0
16 godina
RE: XP SP3 - blue screen

Nisam ništa clockao, ne piše mi ta poruka koju si napisao nego samo oni heksadecimalni brojevi, a memoriju ću sada odma provjeriti memtestom.

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

To se desavalo i meni i to vise puta a imam 2.0 GHza obicni amd athlon sa 512 mb ddr-a i 40 GB disk i sa grafickom oko 50 puta gore od tvoje...

to je kao da vidiš mercedes sive boje i kažeš imam ja takav fiat samo crvene boje....
ja sam osobno imao problem s memorijom i morao sam jedan stick izvaditi van...
Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 15:22 (RoyalBlood).
17 godina
neaktivan
XP SP3 - blue screen

Za analizu BSOD-a potrebno je postat negdje minidump. Minidump se nalazi u C:\WINDOWS\minidump mapi. Kako ti se često dešava ima ih više. Minidumpove je potrebno analizirati kako bi se utvrdio razlog stop greške (BSOD-a)

vidi temu o BSOD-u

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

I find your lack of faith disturbing!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 16:35 (0v3r10rd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nakon sat i pol testiranje memorije 0 errora, čini se da je to OK.

16 godina

Čitam temu o BSOD, intaliram sad windows debug tools pa ti javim rezultate.

16 godina

Analizirao sam.

MODULE_NAME: bdselfpr

IMAGE_NAME:  bdselfpr.sys

Što je ovo ??  Koristim bitdefender, da nije on problem ??

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 17:06 (Kobe24).
16 godina

Analizirao sam ih nekoliko koji su se dogodili u zadnja dva dana, svi imaju ovi podatak.

MODULE_NAME: bdselfpr

IMAGE_NAME:  bdselfpr.sys

Ovo je Bitdefender, nešto s njim. Ide sad uninstall pa javim rezultate.

16 godina
neaktivan
XP SP3 - blue screen

Povezano s time je, ali ne bih znao zašto....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da to je bitdefenderov modul.

No ne mora biti da je baš do njega problem. Ovo ti može biti vezanuo i uz mrežnu karticu, neko drugo sigurnosno rješenje u kombinaciji s bitdefenderom. Ako imaš više minidumpova otvori svaki i provjeri na što se oni odnose. Ako su svi vezani baš uz bitdefender, pokušaj napravit preinstalaciju antivirusa. Pokušaj nači i novije drivere za mrežnu karticu (ako ih ima).

Je si li koristio neki drugi antivirusni softver prije bitdefendera? Možda je ostavio neku svoju datoteku koja radi problem...

I find your lack of faith disturbing!
16 godina

Bitdefender Total Security koristim već godinu dana. Prije toga NOD32. Analizirao sam više dumpova i svi imaju taj isti problem. Idem sad probat napravit to što si mi rekao.

16 godina

Makni to jada od bitdefendera.

Da je život lijep,ne bi se rađali plačući
16 godina
neaktivan
dery kaže...

Makni to jada od bitdefendera.

nije, bitdefender je OK, samo kaj se zna srušit. do jučer sam ga koristio i danas sam prešao na Norton Internet Security 2009...
16 godina

Napravio sam uninstall BitDefendera. Prvo je on tražio restart sistema te nakon windows is shutting down dogodio se blue screen. Onda sam manualno resetirao. Nakon toga sam instalirao NOD32. Sad sve radi ok. Napravio sam restar i shut down i sve radi kako treba. ZasadCool. Bude li novih problema javit ću se.

Hvala svima na pomoći, stvarno ste puno pomogli.

0v3r10rd  tebi posebno hvala, konkretno si ti najviše pomogao. Onaj tutorial ti je fenomenalan, sad sam i naučio nešto novo. Samo nastavi tako.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice