Savjet za par programa

poruka: 11
|
čitano: 1.605
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Savjet za par programa

Pozdrav.

Evo idem reinstalirati windowse (nakupilo mi se previše toga), pa me zanima ovako:

1. Koje codece? do sada sam samo stavio k-lite, ali mi treba nešto jednostavno, da kada instaliram ne brinem da li će mi media center (koji mi je glavni ovdje) prikazivati titlove na mp4 i da li će uopće otvarati avi fileove.

2. Koji audio player? imam winamp i mogu reći da je sasvim solidan. Mnogi preporučuju foobar pa se malo premišljam što staviti.

3. Sigurnost? Mislim da ću ostati na aviri + mbam + sasp

i valjda je to to :) ako imate kakav zgodan programčić koji je ovako potreban mnogima neka mi napiše

Hvala i lijep pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Savjet za par programa
čisto moje skromno mišljenje:

1. imam k-lite full kako mi je torrente rekao i nema problema.

2. winamp zakon ako me pitaš samo za audio player koji će producirati glazbu na računalu. čak bih savjetovao classic lite verziju.

3. avast 6.0 je na pragu i bit će prvi free av koji će imati sandbox. šta ćeš više?
mbam i sas portable u pručuvi

May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

Pozdrav.

Evo idem reinstalirati windowse (nakupilo mi se previše toga), pa me zanima ovako:

1. Koje codece? do sada sam samo stavio k-lite, ali mi treba nešto jednostavno, da kada instaliram ne brinem da li će mi media center (koji mi je glavni ovdje) prikazivati titlove na mp4 i da li će uopće otvarati avi fileove.

2. Koji audio player? imam winamp i mogu reći da je sasvim solidan. Mnogi preporučuju foobar pa se malo premišljam što staviti.

i valjda je to to :) ako imate kakav zgodan programčić koji je ovako potreban mnogima neka mi napiše

Hvala i lijep pozdrav.

1. Kada instaliravas Klite imas opciju da se instalira i na media player. moja preporuka bsplayer free automatski skida kodeke i ako film nema prijevoda on ce ti probat naci

2. Winamp zadrzi nema svrhe stavljat drugi jer neces nist drugo raditi osim slusanja muzike

3.Nod 32 4.0 svatko ce ti preporucit

16 godina
xDinichx kaže...

Pozdrav.

Hvala i lijep pozdrav.

1. K-Lite bi trebalo biti sasvim dovoljno, a i nova verzija je izašla nedavno (http://www.filehippo.com/download_klite_codec_pack/)

2. Ovisi što trebaš, te koliko muzike slušaš. Trebaš li program koji možeš prilagoditi sebi na sve moguće načine, te planiraš uvesti mnogo glazbe u njega, k tome i converter, te još mali milion drugih stvari - preporuka za Foobar. Samo se nemoj prestrašiti "surovog" sučelja poslije instalacije, treba malo raditi na njemu da dobiš šta želiš ;) 

Za casual slušanje glazbe Winamp je sasvim dovoljan.

3. Avira + MBAM + SuperAntySpyware + Defaultni windows firewall - uvrh glave. Naravno, prije svega treba imati BrainAV. Naravno, za glavni AV će ti svatko preporučit nešto drugo, ovisi da li želiš program koji koristi malo resursa itd.

Od ostalih "programčića" koristim TuneUp Utilities 2010 koji mi održava sistem u relativnom redu. Po meni najbolji skup programa za defrag. diskova, registrya, uklanjanje nepotrebnih fileova and so on.

I took their smiles and made them mine, I sold my soul just to hide the light, and now I see what I really am; A thief, a whore, and a liar.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 15:35 (The Unforgiven).
16 godina
neaktivan
Savjet za par programa

Hvala svima na savjetima :)

eto reinstalacija gotova sada se bacam na vraćanje podataka te instalaciju.

Ostaje winamp, avira, mbam i sasp te također tuneUp kojeg ionako koristim već dosta dugo ...

Pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Savjet za par programa

Znači tražiš mišljenje o korištenju raznih programa koje reproduciraju video i audio i naravno sigurnost i održavanje.Tu postoji jedna nepoznanica da li si prosječni ili napredni korisnik iz tih kategorija.Znači ovako kako ja koristim imam XP SP3 pa i to uzmi sa rezervom:

Video - ne koristim nikakve kodeke,već koristim Media Player Classic Home Cinema i za sada nije postojao niti jedna video datoteka koju on nije mogao pokrenuti.

Audio - tu naravno se mogu lomiti koplja, preporučam AIMP zbog jednostavnog razloga a to je što nalikuje Winampu (ako si do sada koristio) uz to ima kud i kamo čišći i kristalniji zvuk.Ukoliko se želiš malo pomučiti i izraditi player (lijepo je vidjeti da si nešto napravio svojom rukom),onda je tu foobar2000 koji je najmoćniji player ˇispod haubeˇ

Održavanje - U zadnje vrijeme koristim Glary Utilities koji je besplatan i čisto dovoljan za sve nas ovdje.

Sigurnost - tu nisam baš najkompetentniji i mogu te upiti na specijaliziranu temu gdje će ti maheri odgovoriti na sva pitanja(osobno koristim ESET Smart Security):

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/12723.aspx

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
zitzko kaže...

Pa nisam baš ni početnik u svemu ovome :) Koristim Win7, a na kompu imam oko 2.000 mp3-ca, a taj broj raste pomalo...

Najverojatnije ću probati AIMP, a Media Center koristim jer mi je najpraktičniji za serije i filmove :)

16 godina
xDinichx kaže...

Ninite može pomoći kod svježe instalacije.

Za audio player/organizer preporučam Foobar. Nemam riječi za njega; isprobaj pa ćeš vidjeti da li ti odgovara. Što se tiče sigurnosti; WOT se, nadam se, podrazumijeva.

Jedan odličan programčić  koji ti mogu preporučiti je Dropbox.

karakteran kaže...
avast 6.0 je na pragu i bit će prvi free av koji će imati sandbox. šta ćeš više?

To je marketinška laž. Comodov AV već neko vrijeme ima autosandbox tehnologiju, i za razliku od Avasta, nije limitirana u free verziji.

Franjic kaže...

Nod 32 4.0 svatko ce ti preporucit

LOL.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
neaktivan
deadman kaže...
xDinichx kaže...

Ninite  može pomoći kod svježe instalacije.

Za audio player/organizer preporučam Foobar. Nemam riječi za njega; isprobaj pa ćeš vidjeti da li ti odgovara. Što se tiče sigurnosti;  WOT se, nadam se, podrazumijeva.

Jedan odličan programčić   koji ti mogu preporučiti je Dropbox.

karakteran kaže...
avast 6.0 je na pragu i bit će prvi free av koji će imati sandbox. šta ćeš više?

To je marketinška laž. Comodov AV već neko vrijeme ima autosandbox tehnologiju, i za razliku od Avasta, nije limitirana u free verziji.

Franjic kaže...

Nod 32 4.0 svatko ce ti preporucit

LOL.

Ninite i dropbox koristim :) a WOT postoji za Operu? ali kao addon? ne kao onaj neki bookmark :P

e sjetili ste me... moram i sandboxie instalirati :)

Puno Vam hvala. Vjerojatno će foobar umjesto AIMP-a

18 godina
xDinichx kaže...
zitzko kaže...

Pa nisam baš ni početnik u svemu ovome :) Koristim Win7, a na kompu imam oko 2.000 mp3-ca, a taj broj raste pomalo...

Najverojatnije ću probati AIMP, a Media Center koristim jer mi je najpraktičniji za serije i filmove :)

Kaj se tice playera za mjuzu,  Jaangle je vrlo pregledan funkcionalan i fino izgleda on donosi ono kaj AIMP-u fali itekak. Za video su ti vec rekli, nikakvi K-Lite Codec čušpajzi nisu  potrebni niti ostalo ko FFdshow uz MPCHC za bilo koji video.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/najbolji-audio-player/36426.aspx?page=1&jumpto=1638101&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
xDinichx kaže...

WOT postoji za Operu? ali kao addon? ne kao onaj neki bookmark :P

Puno Vam hvala. Vjerojatno će foobar umjesto AIMP-a

Nećeš pogriješiti u vezi Foobara.

Što se tiče WOT-a za Operu 11; postoji, i to kao ekstenzija.

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/wot/0.9/?display=en

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 16:46 (deadman).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice