Rušenje Windowsa 7 u igrama

poruka: 63
|
čitano: 11.285
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Kad sam ja davno sumnjao na memoriju u ovoj temi... Treba nju provjeriti.

Btw; koji su točno Corsair DDr3 1333 MHz moduli?

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Rušenje Windowsa 7 u igrama

99% Value:

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina

Ako je to ova memorija: http://www.corsair.com/memory-3/industry-standard/ddr3/cmv4gx3m2a1333c9.html

Onda napon memorije treba postaviti na 1.5V u biosu (ako nije postavljen već) i latencije na 9-9-9-24 ako već nisu.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ja bi na tvom mjestu probao frendove komponente ubacivati umjesto tvojih, jednu po jednu... Probaj prvo s grafičkom, pa napajanjem, pa RAMom.
16 godina
neaktivan

Sry sto nisam mogao odgovoriti ... ali sada ne radi uopce ...upalim komp u biosu mi ne prikazuje hard disk .. probam instalirati nove winse izbaci mi poruku kao da nemam hard pristekan da provjerim je li dobro sve spojeno .. a je...tako da nosim na servis ... :/

xFire: rebelsy | steam: rebelsyz0r | bfbc2: rebels1e

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Sry sto nisam mogao odgovoriti ... ali sada ne radi uopce ...upalim komp u biosu mi ne prikazuje hard disk .. probam instalirati nove winse izbaci mi poruku kao da nemam hard pristekan da provjerim je li dobro sve spojeno .. a je...tako da nosim na servis ... :/

možda ti je preminuo hard disk?i meni se isto dogodilo da su mi se igre rušile i drugi programi prije nego mi je hard disk preminuo{#}

16 godina
neaktivan

Meni ovo smrdi na losu memoriju. Najbolje bi bilo da pokrenes memtest i ostavis bar 6 sati. I ako mozes posalji screenshot iz svega u cpuZu.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nosim na servis ... neka oni to tamo rjese...jer ocito da nesto nije uredu ...

Sad sam trenutno na informatici a kod kuce nemam drugi komp :( tako da me ceka jedno tjedna-dva bez kompa i neta...

Ali uvijek tako mora biti kod mene.. kupim nesto i ode nakon mjesec dana...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 12:52 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina

nosi kad imas garanciju ali daleko ti je adm od naseg grada...

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

nosi kad imas garanciju ali daleko ti je adm od naseg grada...

To mi je najveca tlaka slati komp u ZG ... ;(

18 godina
Moguće je da te samo zeza S-ATA kabal. Probaj ga ištekati iz matične i harda pa ponovo spojiti ili iskoristi drugi kabal. Previše sam problema s tim sata kablovima vidio; s starim P-ata (IDE) kablovima nije bilo problema...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Prije nego sto posaljes na servis probaj pokrenuti igru sa jednim keksom rama, pa drugi puta sa drugim. Ako to ne uspije posudi od frenda ram pa probaj na svom kompu. Mozda uspiješ riješiti problem, znam da je bed ostati 2 tjedna bez kompa.

0 0 hvala 1
16 godina

ma samo memtest neka odvrti ako nenade nista najcesce je memorija ispravna!

My Life Is A Very Serious Game...
18 godina
neaktivan

hm, ovo sve kaj čitam me podsjeća na situaciju kad sam ja instalirao na svoj komp Win 7

isto je athlon x2 (5000+)

a asus MBO

Svako malo sam u imao BSOD

Na win XP i win Vista komp radi ko urica, ali na Win 7 je padao svakih pola sata

nakoh 64 BSOD restarta instalirao sam Vista i odonda se nije srušio nijednom....

Moguće da je problem kod njega na relaciji Win 7 -> HW kao i kod mene.

Možda BIOS matične ima konflikte sa win 7

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 14:31 (Darky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Moguće je da te samo zeza S-ATA kabal. Probaj ga ištekati iz matične i harda pa ponovo spojiti ili iskoristi drugi kabal. Previše sam problema s tim sata kablovima vidio; s starim P-ata (IDE) kablovima nije bilo problema...

Zamjenio sam bio SATA kabal... ponovno sve prikopcao i ne radi...

Sutra ide na servis pa neka se oni tamo zezaju sa njim ...

hvala svima na pomoci ;D

16 godina
neaktivan

Zvao sam servis i rekli su mi da je otisao hard i da su ga poslali na reklamaciju ...

EDIT: kad njima disk dodje s reklamacije hoce li oni ponovno testirati racunalo? da ne bi bilo da mi posalju neispravno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 12:52 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Rušenje Windowsa 7 u igrama

Trebali bi a hoce li to neznam!

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
16 godina
neaktivan

Hrvatskafarkasevec dobije komp ode maticna nakon 4h i za 2 dana dobije novu ...

Meni ode hard i evo vec cekam 2 tjedna... kazu kako im uvoznik nije jos poslao zamjenski hard (WD)..

:S

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja nezz vise sta da radim ... poludit cu ...

Dobivao sam nv4 bsod na XPu ali ne tako cesto kao na Windows 7 ... na njemu nakon 1-2min igranja se zaledi slika i restarta...i u BFBC2 i u CoD4...

Novi windowsi stavljeni, najnoviji driveri...

Maticna ima gore najnoviji bios, memorija je na 9-9-9-24, voltaza 1.5,  cool and quiet iskljucen ....

Probao sam instalirati ''NV4 Infinite Loop FIX'' ... opet se ista stvar desava ....

Komp bio na servisu, zamjenili su hard ali stari problem je jos uvijek tu ...uzeli su mi 123kn, platio sam dostavu 50kn, 2 tjedna bio bez kompa ...

Molim vas bilo kakva pomoc...

Furmark 30-40 sec vrti normalno, temperatura se postepeno penje (bila je oko 60C) i restart ...

RESTARTA SE I KAD JE NA DESKTOPU I IDLEU ... nevjerovatno...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 10:40 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ček, da li ti je isključen automatski restart kod BSoD-a i sve jedno se restarta? Meni se događa ista stvar, kritčan je Jane Nash test u 3D marku i područje Ashenvale u WoW-u. Problem sa imao vrlo par mjeseci nakon kupnje računala, počeo je polako s vrlo rijetkim restartima samo u Ashenvale-u, pa onda sve češće, pa na kraju u bilo kojoj igri. Jednom sam restart uspio dobiti i na integriranoj (ipak može biti slučajnost). Sve probleme je riješio update BIOS-a, ali samo na kratko, nakon par mjeseci su problemi ponovno počeli.

Komp se restarta, ali ne ostane u nikakvom logu ništa zapisano (nije do napajanja, mijenjao sam ga). Što se Windowsa tiće, ponaša se kao da sam pritisnuo restart na kućištu. Igrati u OpenGL-u mogu bez problema.

Jedino zajedničko je što imamo AMD chipset i nVidia grafičku, ali niti je isti chipset niti je grafička približno iste generacije.

Sada trenutno ne mogu biti bez kompa i nemam vremena ništa eksperimentirati, ali za 10-ak dana bih se mogao pozabaviti problemom.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
rebelsy kaže...
...uzeli su mi 123kn, platio sam dostavu 50kn, 2 tjedna bio bez kompa ...

Ako se radi o reklamaciji za vrijeme jamstvenog roka nisu ti smjeli (zakonski) ništa naplatiti, čak su i dostavu morali sami podmiriti.

Jesi provjerio memoriju memtestom? Jesi probao grafičku u neko drugo računalo? Jesi probao podiči Windowse sa nekog drugog diska?

Kako se sustav ponaša kad digneš neki Live CD Linux (recimo Ubuntu, onako bez instalacije s DVD-a da se učita OS)?

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
rebelsy kaže...
...uzeli su mi 123kn, platio sam dostavu 50kn, 2 tjedna bio bez kompa ...

Ako se radi o reklamaciji za vrijeme jamstvenog roka nisu ti smjeli (zakonski) ništa naplatiti, čak su i dostavu morali sami podmiriti.

Jesi provjerio memoriju memtestom? Jesi probao grafičku u neko drugo računalo? Jesi probao podiči Windowse sa nekog drugog diska?

Kako se sustav ponaša kad digneš neki Live CD Linux (recimo Ubuntu, onako bez instalacije s DVD-a da se učita OS)?

Memoriju jos nisam testirao jer nemam trenutno praznih dvd-ova/cd-ova ... sutra kad kupim cu testirati....

Grafu sam jos prije slanja na servis probao kod frenda i kod njega sve normalno radi na Windows 7, vrti furmark, igramo cod ...

Jel moguce da je problem u DVD przilici? Koristim staru sa IDE utorom... kad stavim cd/dvd unutra jako je bucna ... jel ona mozda uzrokuje da se winsi ne snime kak treba ili sta ja znam (lupam gluposti sad jer nezz vise sta da napravim) ?

Linux nisam dizao ...

Kad su mi poslali komp natrag sa servisa gore je bio x32 Win 7 i vidio sam da su instalirali cini mi se 3d mark ili vantage nezz ... znaci da su testirali .. kako se njima nije restartao?

Na Windows XP x32 dobivam bsod ''NV4 display error'' ali ne uvijek i nije tako cest ... ali isto se igra zaledi i restarta se...

Sad trenutno je gore Windows 7 x64

Lud sam .. kupim novi komp .. problemi ...posaljem na servis .. dobim natrag komp .. opet isti problem

Nezz sta krivo radim... instaliram windowse, instaliram drivere sa asrockovog cda, instaliram najnovije drivere za grafu ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 12:31 (rebelsy).
18 godina

Ok, testiraj memoriju.

I to za przilicu je moguce, no ne vjerujem da je do toga ako inače radi dobro (kopiranja, snimanja, čitanja, ...). probaj ju iskopčati i onda raditi na kompu.

No ako se neki live Linux učita dobro, onda ćeš znati da nije do toga. Također, ako Linux radi dobro o Win ne - vjerojatno je do softvera problem.

Obavezno probaj podići Linux. Ne da ga instaliraš već kao LiveCD. Prijedlog - novi Ubuntu. Besplatan je za download.

16 godina
neaktivan

Ako mema bude ok ... onda je napajane .. ali tesko mi je povjerovati u to jer ipak je to seasonic...

Mozda je ipak problem u przilici/citacu jer oni na servisu dizu windowse sa usba ili? (pa nisu mogli imati takvih problema)

EDIT: evo istekao sam przilicu i opet isto...

Ajd objasni molim te to s Linuxom (Ubuntu) ... sta? kako?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 12:57 (rebelsy).

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

Ajd objasni molim te to s Linuxom (Ubuntu) ... sta? kako?

Skineš taj Linux s neta, bude ti ISO slika. Snimiš ju na CD (ili ako treba DVD) da bude CD izrađen od te slike.

Staviš u CD/DVD čitač, u biosu postaviš da se boota s CD/DVD. Kad krene boot s medija, ponuditi će ti hoćeš li instalirati ili pokrenuti OS s medija.

Odabereš da pokrene s medija, pričekaš koji minut da sve učita i to je to. Tako se pokreće LiveCD.

I onda u tom Linuxu radiš kako bi provjerio hoće li se i tada restartati ili što već.

16 godina
neaktivan

Instalirao sam sad Windows 7 x32, stavio drivere sa gigabytove stranice, instalirao drivere za maticnu...

Sad cu inst. furmark i pokrenuti da vidim hoce li se restartati...

EDIT: Evo furmark vrti vec 1min, temp 60C

Znaci frisko instl x32 windowsi, gigabyte (nvidia) driveri, driveri za maticnu ... i furmark se ne rusi...

EDIT2: Vrito sam furmark 10 min i nije se srusilo ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 14:33 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo je nevjerovatno .. na win7 x32 ni jedan crash ...

Igrao cod, crysis 2, bc2 ...testirao furmarkom (10min) ... ne crasha se ...

Al sad me opet muci zas na x32 crasha a na xp(nekad) i x64(stalno) ?

0 0 hvala 0
18 godina

Pretpostavljam da još nisi testirao RAM. Ako ti nije poznato, Win 7 x86 ne koristi svih 4 GB već oko ili malo više od 3GB. Moguće da ti baš ne koristi dio RAM što je neispravan. A i ne možeš na osnovu 10 minuta FurMarka zaključiti da se neće restartati ili praviti probeme. Kako se ponaša kad FurMark Stablity test vrtiš recimo barem 45 minuta? Kako se ponaša kad procesor opteretiš OCCT-om ili Prime95om?

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pretpostavljam da još nisi testirao RAM. Ako ti nije poznato, Win 7 x86 ne koristi svih 4 GB već oko ili malo više od 3GB. Moguće da ti baš ne koristi dio RAM što je neispravan. A i ne možeš na osnovu 10 minuta FurMarka zaključiti da se neće restartati ili praviti probeme. Kako se ponaša kad FurMark Stablity test vrtiš recimo barem 45 minuta? Kako se ponaša kad procesor opteretiš OCCT-om ili Prime95om?

Sutra cu testirati ram, odvriti OCCT 45min ... pa cemo vidjeti...

Netko mi je rekao da je u Furmarku 10-15min cisto dovoljno za provjeru stabilnosti...

EDIT: Win XP je isto bio x32 pa je bacao bsod ...

Mislim da sam stvar popravio sto sam skinuo drivere za grafu s gigabytove strancie .. nezz ... to mi jedino ima smisla... (je da je neka starija verzija ali radi)

Sutra MEMTEST (koliko dugo) ?

OCCT 30min

Furmark 30min

Ako bude sve uredu onda je sve uredu? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 22:37 (rebelsy).
18 godina
rebelsy kaže...

Netko mi je rekao da je u Furmarku 10-15min cisto dovoljno za provjeru stabilnosti...

Netko ti nije dobro rekao. FurMark je tu za benchmark grafičke, opterečenje grafičke i motrenje temperature grafičke.

Večina grafičkih kartica treba 10-15 minuta da postigne maks temperaturu, no to ne znači da je test od 15 min dovoljan.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice