Podešavanje dijeljene memorije za grafu

poruka: 5
|
čitano: 1.713
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam laptop i grafičku karticu NVIDIA GeForce Go 7300. Primjetio sam da ona po potrebi uzme dio RAM-a za brže procesuiranje podataka. Ona ima 256 MB svoje memorije, a od RAM-a uzima po potrebi nevjerovatnih 1279 MB!!! Pošto imam 3GB RAM-a, koji mi je često potrebniji od grafe zanima me kako mogu smanjiti količinu dijeljenog RAM-a.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Podešavanje dijeljene memorije za grafu

U BIOS-u laptopa!

17 godina
Whalter vT kaže...

U BIOS-u laptopa!

Nebih rekao!

Ja imam HD3470 i također drpa nešto memorije, ali u biosu nema nikakve opcije što se tiče dijeljenja ram-a, dok na kompjuteru mogu namjestit svojoj hd3300 koliko da uzima ili da uopće neuzima dio ram-a.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

BIOS svakog laptopa je jako skroman i ne nudi gotovo nikakve mogučnosti podešavanja komponenti.

Što se tiče podešavanja u Windowsima, tražio sam po nvidijinom control panelu ali nisam ništa našao.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj više na linku ispod

http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t570189.html

Znači trebao bi imati opciju Turbocashe u driveru grafičke (sve Geforce Go kartice iznad 6100 to podržavaju) koju treba isključiti.

Zatim koristiti  RivaTuner.  Međutim, moja preporuka ti je da goglaš malo više o tom Turbocacheu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice