Brisanje mape

poruka: 7
|
čitano: 1.283
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Brisanje mape

Problem je u sljedećem. Imao sam instaliran dualboot ubuntu i xp. U Ubuntuu sam preko torrenta skinuo Mafia: The City of Lost Heaven (Soundtrack), zatim sam mapu sa pjesmama kopirao iz ubuntua na particiju od windowsa. U windowsima tu mapu nisam mogao otvoriti, a nakon nekog vremena sam na nju i zaboravio.

Nedugo zatim sam ubuntu deinstalirao sa računala a poslije sam se sjetio i te mape koju sam prebacio na windows dir. Pokusaji brisanja javljaju mi sljedeću grešku "Error Deleting File or Folder - Cannot read from the source file or disk." Probao sam je preimenovati što je uslijedilo sa istom greškom, te sam pokušao sa unlockerom koji mi je ponudio da ju obriše pri sljedećem podizanju sustava što je također završilo neuspješno. Ima li kakvih drugih solucija koje mogu isprobati ili će prokleti folder umrijeti tek pri narednoj reinstalaciji os-a, što ne planiram tako skoro.

Update: slika u zaglavlju prikazuje što mi win javlja kad mapu pokušam otvoriti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 0:59 (Kizmar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brisanje mape

Jedino da napraviš neku live distru linux-a ili bart pe windows live cd pa obrišeš...

ako već ne pomaže unlocker...

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Brisanje mape

Hvala na odgovoru ali za to sam ipak pre ljen ;D, ako ne postoji nikakvo drugo rješenje osim formata i ovoga što si ti naveo mapi se posrećilo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brisanje mape

a koji sve procesi blokiraju mapu? možeš li to vidjeti? unlockerom mislim da možeš...

jesi probao iz safe moda obrisat?

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Brisanje mape

Mapu ne blokira niti jedan proces, a iz safe moda sam ju također neuspješno pokušao izbrisati (što sam zaboravio navesti) ;(  Nije da mi nešto previše smeta ta mapa, ali kao da me izaziva svojom pojavom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Brisanje mape

Čudno to se nebi smijelo događati. Kako si kopirao file(cp, nautilus, dolphin)? S kojeg file systema si kopirao? Koji file system koristiš na winu? Dali si file kopirao kao root? Možda win može(čisto sumnjam ali eto) zadržati grupu i usera toga filea - probaj se logirati kao administrator pa onda obrisati.

Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Brisanje mape

Kopirao sam ju pomoću nautilusa, file system je bio NTFS pošto sam Ubuntu instalirao pomoću Wubija na particiju koju koristim za razne dokumente, datoteke, itd.. Vjerovatno nisam bio root (u terminal nisam ništa upisivao) ali nisam siguran, račun koji koristim na XP-u je u administratorskom modu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 4:43 (Kizmar).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice