Zamrzavanje kompa!

poruka: 12
|
čitano: 2.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Zamrzavanje kompa!

Nasnimio sam Windows 7 prije nekih mjesec dana (prije toga imao 2 i pol godine) i kada igram neku igru,  snisnem "windows" tipku  na tipkovnici da se vratim na "desktop"  meni se zacrni ekran i komp se smrzne. Svaki puta moram restartati komp. Nije svaki puta, ali svaki 5-ti puta se to dogodi.  Provjerio sam grafu, i hard, testirao i sve ok, ali ovo mi se nije nikada desavalo pa ako netko zna o cemu mi mogla biti rijec nek napise. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Zamrzavanje kompa!
Džekson kaže...

kada igram neku igru,  snisnem "windows" tipku  na tipkovnici da se vratim na "desktop"  meni se zacrni ekran i komp se smrzne.

E "exit game" nisi probao??? LOOOL.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 19:46 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Džekson kaže...

kada igram neku igru,  snisnem "windows" tipku  na tipkovnici da se vratim na "desktop"  meni se zacrni ekran i komp se smrzne.

E "exit game" nisi probao??? LOOOL.

Hajde, klinac, molim te ne "lolaj". Čovjek želi tokom igre pristupiti nekome programu, ja npr. tokom vožnje u ETS2 često provjeravam Teamspeak. Ako nemaš što pametno napisat, bolje nemoj ništa ni pisat. 

On topic: Džekson, jesi instalirao sve drivere matične? Jesi provjerio device manager? I jel se događa u svim igrama ili samo određenim? Jesu original ili ne? 

16 godina

Nasnimio sam sve programe za maticnu.. Cak ne u svima nego u starcraft 2.. Imam sve original igre.. Recimo na skypu sam s frendom i igramo sc2 i ja reko da nesto pgledam i meni bum crni ekran ali njega i dalje cujem.. Cak mi se jedan dan zamrznuo normalno dok nisam igrao.. Nije cesto ali mi se dogodi barem jednom dva puta tjedno.. 

10 godina
odjavljen
Zamrzavanje kompa!

Probaj instalirati novije (ili starije, ako imaš najnovije) upravljačke programe za grafičku karticu.

Rich bitch!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GreenLife kaže...

Hajde, klinac, molim te ne "lolaj". Čovjek želi tokom igre pristupiti nekome programu, ja npr. tokom vožnje u ETS2 često provjeravam Teamspeak. Ako nemaš što pametno napisat, bolje nemoj ništa ni pisat. 

1. Pa ni ti nisi napisao ništa pametno, zar ne?

2. Čovjek odgovara na pitanja u razmaku od skoro pa 3 mjeseca. Tebi je to normalno za nekoga to traži pomoć i ima problem?

3. Arendelle je ponudila/ponudio (ne znam jel to nečiji dupli profil ili je stvarno žensko) jedini pravi prijedlog, može probati jer ništa ne gubi.

4. Igre kad se pokreću u "full screenu" vole uzeti sve resurse dostupne ne bi li se izvukao maksimum performansi i iz procesora i iz grafičke kartice, te dobio max. "uživanja" u igri,

a kad kolega stisne "windows" tipku, grafička mora ponovno renderirati windows desktop i fokus nije više na igri i sasvim je normalno da se događa to što se događa,

jer ni tebi ne bi bilo svejedno da ti ja sad dođem i opalim te daskom po glavi, tebi bi isto "pao" "mrak" na oči, isto je i kod nekih igara.

5. Kolega ima PC koji je već odavno trebao biti umirovljen, Phenom koji ima nije u cvijetu mladosti, u najboljem slučaju je u rangu nekog Athlona FM2 za možda 300-400 kn,

njemu je isto problem izvoditi zahtjevniji multitasking za razliku od tvoga i5 koji može "progutati" sve što "baciš" na njega, znači nemoj mi uspoređivati to.

6. Zašto si uzeo i5 4690k, škartnu ploču koju budeš uskoro morao nositi na reklamaciju, nepotrebno skupu GTX 970 karticu, lošije napajanje? Za svoj budžet dobio bi i7 procesor koji pojede

taj i5 da ga OCaš na 5 GHz (nemoguća misija pa da imaš ploču od 2000 kn i Corsair H100i od 1000 kn-ovo što ti imaš ide jedva malo preko 4.0 GHz), kvalitetniju matičnu ploču koju isto ne bih uzeo osobno,

SuperFlower napajanje koje je vrh po kvaliteti i efikasnosti, te moje omiljeno, vrhunsku ASUS DirectCU II Top R9 290 karticu sa 10 faznom regulacijom napona te najboljim komponentama koje postoje na zemlji,

karticu koja je vjerojatno bila i na akciji tada.

7. Nisam klinac, vjerojatno sam stariji od tebe i prestao sam sudjelovati u slaganju prijedloga PC konfiguracija baš zbog takvih kao što si ti, nisam mogao više gledati ljude koji dolaze tražiti prijedloge i mišljenja,

a onda i dalje rade po svome, sad ti meni reci. Koja je svrha tražiti pomoć koju ustvari ne želiš? Mene bi bila sramota zamarati ljude koji tako i tako imaju svoga posla.

ps. od desetero ljudi koji traže pomoć tamo, devetero su djeca kojima je dosadno jer škole nema, pa traže prijedloge bezveze i nemaju namjeru ništa kupiti, poštujem dečke tamo, neke od njih i poznajem osobno,

ali stvarno treba hrabrosti i volje za tako nešto, ja sam svoju izgubio odavno.

Džekson kaže...

Cak mi se jedan dan zamrznuo normalno dok nisam igrao..

Koristiš 4X2GB RAM memorije, savjetovato bih ti da probaš izvaditi jedan modul, te testirati sa preostala tri koja ostanu, tako vadiš jedan, ovaj koji si izvadio prethodno vratiš natrag,

testiraš tri po tri, možda je koji modul oštećen (pokvaren) pa se događa to što se događa, memoriju možeš testirati i sa memtest86+, KLIK.

Možeš si defragmentirati i HDD sa alatom koji je ugrađen u sami OS, KLIK.

Moj savjet je da vrtiš čim manje programa istovremeno u memoriji, jer nemaš PC koji je sposoban za neki zahtjevniji multitasking.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 12:15 (Valentin17).
16 godina
Zamrzavanje kompa!

Komp se krene paliti, pa se ugasi i tako non stop. Svi ventovi se vrte i javlja error 55 tj. na maticnoj unutar kucista i clear cmos. Komp pod moj pc.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvod kaže...

Komp se krene paliti, pa se ugasi i tako non stop. Svi ventovi se vrte i javlja error 55 tj. na maticnoj unutar kucista i clear cmos. Komp pod moj pc.

Nadogradi BIOS na najnoviji verziju.

Moguće je da je i RAM neispravan, probaj negdje posuditi drugi, pa testirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 19:29 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
Kvod kaže...

Nadogradi BIOS na najnoviji verziju.

Moguće je da je i RAM neispravan, probaj negdje posuditi drugi, pa testirati.

Bios nadogradjivan kad sam uzeo ssd, a sada ionako ne stignem uopce do biosa. Vadio sam rame pa ih vracao natrag (55) ali nista. Mislim da cu morati na servis.

15 godina
Kvod kaže...

Bios nadogradjivan kad sam uzeo ssd, a sada ionako ne stignem uopce do biosa. Vadio sam rame pa ih vracao natrag (55) ali nista. Mislim da cu morati na servis.

Badave ti sve ako je RAM neispravan.

Tebi treba drugi PC, od njega uzmeš RAM, ubaciš u svoj i probaš, ako ne prođe, uzmeš napajanje i testiraš opet, tako ideš redom dok ne proradi.

Meni osobno to "miriše" na RAM, iako je možda problem u napajanju, a može biti i matična, ništa ne možeš znati dok ne istestiraš sa drugim komponentama.

Servis te bude oderao dobro zbog ovoga, tako da pazi di to nosiš, to je 10 min posla ako znaš što radiš i imaš odgovarajuće komponenete za testiranje.

Ako si iz ZGa, nosi to u FuturuIT, dečki tamo su pošteni i neće te "oderati" za cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 20:02 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
Kvod kaže...

Badave ti sve ako je RAM neispravan.

Tebi treba drugi PC, od njega uzmeš RAM, ubaciš u svoj i probaš, ako ne prođe, uzmeš napajanje i testiraš opet, tako ideš redom dok ne proradi.

Meni osobno to "miriše" na RAM, iako je možda problem u napajanju, a može biti i matična, ništa ne možeš znati dok ne istestiraš sa drugim komponentama.

Servis te bude oderao dobro zbog ovoga, tako da pazi di to nosiš, to je 10 min posla ako znaš što radiš i imaš odgovarajuće komponenete za testiranje.

Ako si iz ZGa, nosi to u FuturuIT, dečki tamo su pošteni i neće te "oderati" za cijenu.

Ipak su rami. Izvadio ih još jednom, vratio natrag i evo na moju sreću radi. Idem sada malo gaziti da vidim kako se ponaša.

Hvala još jednom.

10 godina
Zamrzavanje kompa!

Pozdrav forumaši, ( oprostitte na opširnom tekstu )

nadam se da sam pogodio uletiti u post da ne radim novi, krajem 7. mjeseca sam promjenio ploču i procesor ( pod Moj PC ), i sve je krenulo kak spada da bi nakon nekoliko sati rada se komp zamrzno, ok, reko nisam stavio nove windowse nego su se digli postojeći koji su se sami adaptirali na novi hardware. Morao sam ručni restart napravit, onda nakon sat-dva se desilo isto, reko možda ga zeza stara Creative Audigy, izvadim ju van, koristim zvučnu s ploče. Drugi dan ujutro upalim ga on se nakon nekoliko minuta opet zamrzne. Reko dosta je i stavim friške win7 sa svim pripadajućim softwareom, i onda je radio jedan dan ok, došle nove windoze 10, napravio upgrade, sve super ali se opet drugi dan zamrzo, ručni reset, pa nakon nekog vremena opet, pa ručni reset i onda sam krenuo redom:

- prvo memtest, cijelu noć sve ok, no errors, ( http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl8d-8gbrm ) - ovu memu imam od 2010 godine

- prime95 na stocku ( znaci kad mi se to počelo dešavati stavio sam sve na default u biosu ) odradio 3 sata temp oko 65 C max,

- Furmark sa grafuljom nekih max 25min temp oko 63 C - nisam je kloko od kad sam je kupio ( nije mi bitan OC grafulje kad je ionako tvornički )

- vadio memoriju van jednu po jednu i testirao

- evo danas ujutro sam vadio i grafulju van 

- jutros stavio zadnji bios od ploče ( sa F5 na F6 ) ( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4953#ov )

Sve konektore otkopčao na ploči-provjerio i ukopčao, komp danas cijeli dan radio u toploj sobi, igro cijelo popodne, slušao glazbu, surfo netom i čitao forume i novine, gledao tekmu preko neta i kad sam sve ugasio, on se opet zamrzno ( ako mi ostane zvuk onda ima shattering - valjda sam ovo dobro napisao ).

E sad, imam napajanje Corsair GS 700 gaming ( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139024 ) staro nekih 3 godine, možda me ono zeza, nisam siguran, nemam rezervno za probati, možda se grafulja glupira sa svojim driverima, ono što nebih volio da se glupira su ploča i proc, no međutim od njihove projemjene se ovo počelo dešavati, ostale komponente su bile radile na staroj ploči i nikad niti BSOD u 5 god nisam imao. Doduše ni sad nema BSOD nego samo zamrzavanje i onda ručno resetiranje. Moram napomenuti da kod resetiranja se komp obavezno ugasi i nakon par sekundi upali, valjda ova ploča ima takav protokol, kaj ja znam. 

Obzirom da nemogu ući u trag koji dio hardware me zeza, tražeči po netu tjedan dana rješenje problema, isti nisam našao, jer masu stvari se rješilo zamjenom memorije ili PSU, međutim sve gore navedeno mi nije uvjerilo u greške koje se navode u raznoraznim slučajevima koje sam na netu našao, stoga ako netko ima dobar savjet ili prijedlog kako da pokušam s nekim tracking softwareom uhvatiti problem kad se desi jer po eventu se to neda izčitati, preopčenito je.

Greška koju bilježi Event je Kernel-Power 41 (63). -- nešto sam razmišljao i pitam se a i poslije sam utvrdio da je ovo zato što ja ručno resetiram komp, probao sam to maloprije čisto da vidim jel to taj error i je, damn, sad sam još jadniji, moram vidjet da nisu diskovi iako rade u vrućoj sobi ssd na 30C, WD 1TB na 29C i WD 500GB na 33C, win se ne buni veli healthy, WD diag tool kaže isto dobri, onda mozda grafulja zeza 

I ono najbolje, zvao sam MS korisničku podršku, pokušao im objasniti da imam novi hardware i nove win 10 i da imam neki hardware problem i da ću možda biti primoran na zamjenu ili cpu ili ploče u najgoroj varijanti, rekli su mi iako sam vlasnik win 7 retail verzije i dobio retail win 10, ako ću mjenjati cpu ili mbo da gubim licencu a isto tako da licencu koju sam kupio sa win 7 više nepostoji jer su je win 10 pruzeli. Reako mi je lijepo u slučaju da se ustanovi greška u mbo ili cpu ( drugi hardware neigra toliko ulogu za winowse ), imam pravo tražiti od GB ili Intela novu licencu ali za win 7 pa da opet preko win 7 radi  novi upgared na win 10. 

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 1:18 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice