Pozdrav!!
dakle graficka mi ima HDMI 2x DVI i jedan VGA izlaz
a posto moja telka ima samo RCA (chinceve) dali ej moguce nekako spojit vga na chinceve
moze link od trgovine di ima to za kupit a moze i shema za uradi sam
Pozdrav!!
dakle graficka mi ima HDMI 2x DVI i jedan VGA izlaz
a posto moja telka ima samo RCA (chinceve) dali ej moguce nekako spojit vga na chinceve
moze link od trgovine di ima to za kupit a moze i shema za uradi sam
evo, ima na njuškalu, ovo nije vga to rca, ali napisao si da imaš na grafičkoj hdmi izlaz tako da mislim da ti i ovaj kabal isto odgovara http://www.njuskalo.hr/audio-video-foto-ostalo/hdmi-kabel-sve-vrste-mini-hdmi-vga-chinch-dvi-oglas-1810432
-postoje (barem) dvije različite stvari, riječi... adapter i konverter. To dvoje nije isto.
Adapter je samo drugačiji tip konektora, fizički rzličit.
Konverter jednu vrstu signala konvertira u drugu (bez obzira na priključak, ali je uobičajeno da je drugačiji, pa podrazumijeva i adapter.)
Ako se želi digitalni signal pretvoriti u analogni, potreban je konverter. Kao što ni PC-VGA (analogni) nije kompatibilan s analognim TV signalom ...
-ukratko, konverteri su ugl. neisplativi i upitne kvalitete-mogućnosti... pogotovo kad se želi (kvalitetan) signal s PCa prebaciti na stari TV, jer TV ni približno ne podržava rezolucije PCa.
Jeftinije ti je pronaći staru VGA s TVoutom nego se natezati s konverterom, pod uvjetom da možeš dodati sekundarnu VGA na ploču (PCI ili PCIex, pošto je AGP samo jedan utor).
potrebno mi je to samo radi gledanja filmova na tv
nesto malo sam citao za te konvertere-kablove da nekima radi nekima ne
pa ako netko ima ili je probao da mi potvrdi da to radi da ne bacam pare bezveze
sto se tice 2 kartice to mi je isto palo na pamet imam kartice graf, ali nazalost maticna mi ima samo jedan pcix utor
tako da mi jedina solucija ostaje neki konverter vga/hdmi na chincheve