Spor USB 3.0

poruka: 2
|
čitano: 962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Spor USB 3.0

Pozdrav. 
Imam matičnu ploču Gigabyte 970A-DS3P i USB Sony 3.0 16 gb.
Stavim nešto na kopiranje i počne brzinom oko 150 Mb/s,  i tako radi do polovice, nakon polovice kopiranja brzina se počne spuštati i na kraju kopira oko 15Mb/s. Molim vas za rješenje problema ako netko zna, ili da me uputite na sličnu temu ako već ima riješen koji problem takav.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spor USB 3.0

deklarirane brzne standarda i stvarne brzine uređaja, kao i sam PC.. početna brzina je zbog rama-cachea, stvarna RW je vjerojatno ono što vidiš kad se 'potroši' cache. Zagooglaj teh.spec konkretnog flash diska.. možda piše. Ili usporedi npr kingston-adata (imaju tablice, razni uređaji-kategorije, razlika je upravo u brzini-cijeni).

dodatni problem usb3 je za neke MBO 'previše', zaguši ostatak sistema, kvalitetan chipset (i to je razlika u propustnosti-cijeni) se upravo po tome razlikuje jeftin-vs-workstation..

+naravno, to je uz predpostavku da imaš potrebne drivere, podešen sys-OS.. bez malwarea itd. Tek tad možeš očekivati približne rezultate. (btw, intel ima 'jači' chipset od via-amd).

+ponekad je optimalnij ekoristiti 2.0 (svejedno, disk ili usb-port), manje zaguši ostatak i radi 'glađe' (ne trokira ostatak PCja), dok su 'stvarne' brzine kod jeftinijih stikova ispod 2.0 standarda (max 30-40MBs od teoretskih 60).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 12:59 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice