Senzor pokreta

poruka: 8
|
čitano: 4.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Senzor pokreta

Pozdrav nasao sam na ebayu- New 12M PIR Infrared Motion Sensor Detector Outdoor Security LED Light RF 140°

htio bi ga staviti ispred garaznih vrata mislim da bi ovaj model bio dovoljan da kad se neko priblizi da se svjetlo upali...pored visi :D jedan kabel sa sklopkom dje se pali svjetlo u drvari sad da li bi se sa tog moglo nekako izvuci struja na taj senzor ?

ili neki drugi ako mislite da ovaj ne valja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 20:00 (kaw_liga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Senzor pokreta

Za par kuna više imaš i kod nas...još par kuna gore i kupiš svjetlo sa ugrađenim senzorom.

S obzirom da nismo vidoviti, teško je znati kakav ti je to kabel i što prolazi kroz njega. Isto tako gdje je to svjetlo koje želiš paliti i kako je spojeno?

Realno nisi apsolutno ništa objasnio i sve je puko nagađanje.

Potrebno je imati stalnu nulu i stalnu fazu da bi senzor radio.

Ako neznaš što radiš (a neznaš), ostavi se petljanja po struji...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
14 godina

Neznam da apsolutni sam laik mislim nebi sam postavljao sigurno :D,vise me zanima sta da uzmem ovdje gdje zivim nemam nikakav izbor znaci moram svejdno naruciti online

sad ne trazim cuda kad neko pridje da se svjetlo upali...da bude sto jeftinije  i dugovjecnije sa vi savjetujete da uzmem

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 20:25 (kaw_liga).
14 godina
Senzor pokreta

Ma čovječe kupi kod nas!

Imaš od 40-140 kn sa halogenim reflektorom,zavisno od jacine,naravno.

Sve ti je lipo nacrtano u uputama,3 zice,žuto/zelenu spoji na uzemljenje,a ove druge dvije nije bitno,kako spojis,neces pogresiti!

Jedina "patnja" ti je naštelati osjetljivost senzora i kut-no i to ti je nacrtano.

Mali tip,ako montiras sa reflektorom pazi samo da halogenku ne diras prstima(omotaj ju papirom i tako stavi među kontakte) i pripazi samo kako stoji brtva kučista!

Nije uopce komplicirano.

PS:Prilikom montaže iskljuci struju da te ne strefi!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Senzor pokreta

Moze neki link koju da uzmem do nekih 100kn sta je best buy....sam da se upali kad neko naidje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kaw_liga kaže...

Moze neki link koju da uzmem do nekih 100kn sta je best buy....sam da se upali kad neko naidje

Ma idi u Obi,Pevec,Bauwelt...sta vec imas u gradu,sto se tiće senzora,sve ti je to isti kuhac,rjetko se kvare,jedino sto ti halogenke znaju cesto pregarati,ali to promjeniš!

Ako hoces bas kvalitetu,onda kupi LED reflektor...ali oni su ti 300KN min,

Senzori su ti zaista svi manje/više isti.

14 godina
Senzor pokreta

Zivim u zabiti nemam nikakvog centra u blizini pa moram naruciti online svakako pa sam htio/mislio isporbati ovog kineza sa uvodnog posta.

Jel ista procedura instalacija mislim tri zice..i koliko bi on mogao durati i jel se lako poslije zamjeni ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kaw_liga kaže...

Zivim u zabiti nemam nikakvog centra u blizini pa moram naruciti online svakako pa sam htio/mislio isporbati ovog kineza sa uvodnog posta.

Jel ista procedura instalacija mislim tri zice..i koliko bi on mogao durati i jel se lako poslije zamjeni ?

Moraš paziti prilikom kupovine takvih stvari sa Ebaya,jer gledam voltažu AC 12V i AC85-265V i malko mi nije jasno na sta se tocno misli....kako to obicno biva,zna se desiti da ti pregori jer nisi kupio nekakav trafo,bla,bla,bla.Hocu ti reci,to obicno biva kada kupujes Kinesko.Nabrzaka sam ti nasao ovo Nije extra skupo,ali barem si siguran da ce raditi sa nasim naponom.

U samome senzoru,ruku na srce nema se sta pokvariti,a i zamjena je jednostavna.

Ja sam ti nprm imao dosta poteskoca sa samom zaruljom,koja je usljed vlage(takvo je mjesto) cesto pregarala,pa sam skinuo senzor od samoga reflektora i spojio ga na obicnu vanjsku lampu.Ako sam ja ovako blentav uspio spojiti,onda ces i ti!

7 godina radi bez problema jedino me sekiraju maćke i ostala gamad,koja cesto pale svjetlo

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice