PC se zamrzne

poruka: 51
|
čitano: 6.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: PC se zamrzne

Ukratko, da. Prvo skini ovu zadnju verziju, ako nije. Ako je skini neki drugi klijent, pa vidi.

Nisi rekao za drivere, koje si instalirao?

15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Imam zadnju verziju qbittorrenta. Windows je automatski instalirao driver, nisam nista dirao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

probaj skinut drivere za windowse 8.1 pa instalirat, ako je do kartice, to su zadnji službeni.

Samo pazi, na vrhu stranice odaberi, da li je kartica V1 ili V2, i skini za točno tu karticu,

Koliko vidim, za V1 ima samo za windowse 7, pa ako je V1 probaj sa driverima za win7.

http://www.tp-link.com/en/download/TL-WN781ND.html#Driver

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 22:31 (dai53nja).
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

V2 je. Updateirao sam driver. Tokom ovih dana cu jos nesto skidati pa cu vidjeti i javiit. Hvala na svemu!

EDIT: Cini se da je problem rijesen. Ocito da je Windows skinuo krive (starije) drivere pa su novi rijesili problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 16:41 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Evo javljam se opet. Jucer dok mi se updateao Starcraft 2 preko battle.net klijenta mi se zaledio PC ponovno. Na torrentima se nije ledio. Moguce da mi se to bilo samo posrecilo. Nisam nesto previse skidao. Jednom tjedno seriju. Medutim primjetio sam s novim driverom da mi se svako nekoliko izgubi internet. Signala ima, ali mi se pojavi dolje zuti trokutic i pise no internet access. Traje dvadesetak sekundi i onda se opet vrati. Ne znam vise sto da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC se zamrzne

Jakic,hajde probaj ovako:

(Iako ce ovaj moj savjet naici na mnoga negodovanja-ali ne mozes nista izgubiti)!

Osobno i ja mislim da te napajanje zeza,ali hajdmo probati ovako!

1-Odmah deinstaliraj Avast i nemoj ga vise nikada instalirati!(Za antivirusni program koristi Malwarebytes,nemoj otkljucati trail PRO verziju,nego obicnu free i obavi scan)

2-Nakon scana skini Driver booster (na YT imas di ti nude free pro verziju,trebas samo ukucati serial)

-Proskeniraj Driver boosterom komp!

3-Skini ADWcleaner i obavi scan/ciscenje!

4-Skini CCleaner i obavi registry cleanup.

5-Moj osobni savjet ti je da koristis Qtorrent,ali nije pravilo!

Javi!

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Napravio sam sve. Od kako sam izbrisao Avast i stavio Malwarebytes mi se PC cini nesto brzi, pogotovo pri surfanju, a i startup je brzi. Nije bilo nikakvih malicioza i stetocina.

Driver mi je izbacio da treba noviji za mreznu karticu i zvuk pa sam instalirao pa cemo vidjeti sad kako se ponasa. 

U driver manageru mi pise da mi fali coprocessor driver, a driver booster nije nista nasao. Kada idem skinuti windows driver za to kaze da ne moze naci.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Jakic007 kaže...

Napravio sam sve......

Super,sada rjesi taj driver ovim postupkom od kolege "Pozivaca svih strahova" i to bi trebalo biti to!

Ako opet bude trokirao,JBG care onda ti je napajanje u banani,nema sta drugo!

Jer iz prijasnjih postova vidim da si sve testirao i da su ti temperature ok!

15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Evo i driver sam uspio. Bio je neki NVIDIA nforce system menagment controller u pitanju. Za sada nisam primjetio gubitak interneta ni zamrzavanje racunala. Nadam se da ce tako i ostati. Hvala puno!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Evo da prijavim opet mi je zamrznuo samo ovaj put nisam nista downloadao nego sam surfao normalno i odjedom je sve stalo. Opcenito otkako mi je jucer dosao update za Windows 10 onaj neki veliki su mi se poremetili driveri za tipkovnicu pa se nisu nikako htjeli instalirati no to sam na kraju uspio, maknula se aktivacija windowsa no i to sam sredio, nije mi se malwarebytes palio sa windowsima ali i to sam sredio. Sad mi je zamrznuo i odmah sam se nazivcirao jer sam mislio da sam rjesio taj problem. Inace, primjetio sam da je nesto brze racunalo od ovog updatea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Makni nvidia drivere sa DDU i instaliraj stare 347.88 u safe modu i stavi samo drivere (bez experiencea). Onda budući da imaš Pro verziju zaustavi automatske updateove. 

http://www.tenforums.com/tutorials/8013-windows-update-automatic-updates-enable-disable-windows-10-a.html

Preporučam option one (group policy) i staviš na 2-notify before downloading.... Sva ažuriranja će biti dostupna ali morat ćeš ih ručno skinut. E sad kad odlučiš ažurirat automatski će se skinuti i novi nvidia driveri. Kad je sve gotovo lijepo desni klik my computer>properties>device manager>nađeš karticu i roll back drivers. I nažalost svaki puta tako kad se ažurira. Meni je ovo riješilo sva smrzavanja, driver has stopped responding i random ulaske u sleep mode.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Izvadi onda GPU i koristi privremeno integrisanu (prija toga izbriši drajvere od GPU), ako bude u redu onda je do GPU ili njenih dravjera, jer ovako samo nagađaš 
Također provjeri kablove sa kojima spajaš hdd

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 19:26 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Stavio sam driver bez experienca jer mi on ionako nicemu ne sluzi. Za sada je sve dobro, nadam se da ce tako i ostati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Ponovno se zamrznuo pri skidanju torrenta... Vise ne znam sto da radim. Ocito da do Avasta, drivera i Geforce experiencea nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Evo ljudi da javim kako sam napokon rijesio problem. Ipak je bilo do drivera. Ispostavilo se da TP Link nije pruzao na svojoj stranici dobre drivere ili najnovije. Uglavnom, trazio sam driver po vendoru i modelu cipa koji je qualcomm atheros ar9485 i skinuo drivere bas za njega i od tada je sve uredu. Evo link ako nekome treba. https://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=60&system=5

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Ponovno se javljam s istim problemom. Cini se da ono ipak nije bilo rjesenje jer se kasnije opet zamrzavalo racunalo. Dopisivao sam se s TP Linkom i rekli su da trazim zamjenu sto sam i napravio. Dobio sam novu karticu pod garanciju i cak sam reinstalirao Windowse ali opet je isti problem. Driveri su svi najnoviji. Dok nisam imao tu karticu jer je isla u Madarsku na garanciju koristio sam staru USB karticu od D Linka i nije mi se nijednom zamrznuo. Medutim ona je bila preslaba jer mi je daleko ruter pa sam imao smanjenu brzinu.

Lud sam vise, ne znam sto da radim. Ima li netko neki savjet? Opet sam sad pisao TP Linku... U event vieweru pise da je critical  ID 41 Kernel power system. The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Ponovno se javljam s istim problemom. Cini se da ono ipak nije bilo rjesenje jer se kasnije opet zamrzavalo racunalo. Dopisivao sam se s TP Linkom i rekli su da trazim zamjenu sto sam i napravio. Dobio sam novu karticu pod garanciju i cak sam reinstalirao Windowse ali opet je isti problem. Driveri su svi najnoviji. Dok nisam imao tu karticu jer je isla u Madarsku na garanciju koristio sam staru USB karticu od D Linka i nije mi se nijednom zamrznuo. Medutim ona je bila preslaba jer mi je daleko ruter pa sam imao smanjenu brzinu.

Lud sam vise, ne znam sto da radim. Ima li netko neki savjet? Opet sam sad pisao TP Linku... U event vieweru pise da je critical  ID 41 Kernel power system. The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Pokušaj staviti u druge slotove možda je do njih vjerovatno gubi kontakt,  proboaj u drugom računaru, posudi od nekoga neku mrežnu pa probaj kod tebe

15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Pokusavao sam i druge slotove, cistio kontakte i sve ali 0 bodova. Nemam stvarno od koga posuditi PCI mreznu karticu, a sa USB nema problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jakic007 kaže...

Pokusavao sam i druge slotove, cistio kontakte i sve ali 0 bodova. Nemam stvarno od koga posuditi PCI mreznu karticu, a sa USB nema problema.

Onda ti nekom posudi tvoju da se vidi ima li taj problem, pokušaj u te slotove staviti bilo kakvu karticu npr. tv karticu ili nešto slično, ako bude kod tog nekog radilo uredno onda otprilike znaš šta je problem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 15:18 (jigsaw5063).
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Vjerovao ili ne, nitko ziv od ljudi s kojima se druzi nema PC ili ga ne koristi. Opcenito nisu tehnicki nastrojeni, a dovoljni su im tableti  i mobiteli za ono sto rade. Doma imam samo jos dva laptopa na koje ne mogu probati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se zamrzne

Bump.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice