Nema slike na kompu

poruka: 10
|
čitano: 3.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Zamjenio sam matičnu, Procesor i Ram (krepala je matična pa sam odlučio obnoviti malo komp) Uglavnom prije sam imao Windowse Xp pack 3, no sada kada upalim komp nema slike na ekranu a komp se stalno pali (zatim se čuje onaj zvuk kada se komp upali) te se stalno restarta. Jel netko zna u čemu je problem i da li će mi prikazati sliku kada nabavim bootabilni CD sa windowsima7 te ga pokušam pokrenut, mislim ne znam ni kako ga pokrenuti kada ne vidim sliku?!? 

Ono što sam zamjenio je:

Procesor: AMD Athlon II x2 265 BOX, s. AM3, 3.3GHz, 2MB c.

Matična: ASROCK N68C-GS UCC, GeForce 7025/nForce 630a, DDR3, zvuk, G-LAN, VGA, S-ATA, RADI, PCI-E, mATX, s. AM2/AM3

Ram: Memorija PC-10600, 4GB CORSAIR TW3X4G1333C9A, DDR3 1333MHz, KIT 2x2 GB

Monitor: Koji radi provjerio sa laptopom :-) Samsung

Grafička: GeForce 6800GT ili 6600 :-)

Hvala na pomoći (i molim vas normalnim jezikom nisam baš neki stručnjak da znam sve kratice :-) )

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Grafičku nisam zamjenio!

0 0 hvala 0
15 godina
Nema slike na kompu

Hard disk ti ostao isti?

Sigurno sve dobro spojio? Procesor?

Sigurno?

Aj ti lijepo skini sve ( proc i ramu prvenstveno ) i ponovo montiraj pa se javi..{#}

E da, koje napajanje?

mutikaša i probisvijet

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nema slike na kompu
ComputerNoob2010 kaže...

Zamjenio sam matičnu, Procesor i Ram (krepala je matična pa sam odlučio obnoviti malo komp) Uglavnom prije sam imao Windowse Xp pack 3, no sada kada upalim komp nema slike na ekranu a komp se stalno pali (zatim se čuje onaj zvuk kada se komp upali) te se stalno restarta. Jel netko zna u čemu je problem i da li će mi prikazati sliku kada nabavim bootabilni CD sa windowsima7 te ga pokušam pokrenut, mislim ne znam ni kako ga pokrenuti kada ne vidim sliku?!? 

Ono što sam zamjenio je:

Procesor: AMD Athlon II x2 265 BOX, s. AM3, 3.3GHz, 2MB c.

Matična: ASROCK N68C-GS UCC, GeForce 7025/nForce 630a, DDR3, zvuk, G-LAN, VGA, S-ATA, RADI, PCI-E, mATX, s. AM2/AM3

Ram: Memorija PC-10600, 4GB CORSAIR TW3X4G1333C9A, DDR3 1333MHz, KIT 2x2 GB

Monitor: Koji radi provjerio sa laptopom :-) Samsung

Grafička: GeForce 6800GT ili 6600 :-)

Hvala na pomoći (i molim vas normalnim jezikom nisam baš neki stručnjak da znam sve kratice :-) )

Miriše mi da si to sam sastavljao....jesam u pravu??? opet ona stara priča : provjeri sve kablove i VAŽNO provjeri dali ti je procesor dobro sjeo (dali se možda iskrivio koji pin, jer to simulira na ovakav problem)...znači ponovo sve izštekaj pa ponovo pospajaj ( bez obzira koliko imaš iskustva, zna se dogoditi pogreška)

''Znam da ništa ne znam.''
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Probat ćemo sutra malo mi je prekasno u tome, a može biti da je pin otišao u krivu rupicu, vidit ćemo, ali sve je sjelo na svoje mjesto, ništa čujemo se sutra :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Evo probao jučer sve i svašta, ima slike nego kada se učitavaju windowsi zamrzne se i to je to, probao sam i sa drugim hard diskom i sa instalacijom novih windowsa preko Cd-a i uvjek isto, to se uvjek dogodi kada bi se windowsi trebali početi dizati, kao da traži nešto što ovaj moj komp nema?!? Probao sam to samo i sa matičnom, ramom i procesorom (bez grafičke, modema, diska - pa bez cda) uvjek isto. 

Jel zna netko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Da li je možda u napajanju kada on kreće u pun pogon možda nema dovoljno napajanja pa se smrzne - imam 400W

I napravio sam ram memory test i sve radi!!!

Ima netko neku ideju

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu
Vidi jel ti možda nije dobar kabel od hard diska probaj ga zamjeniti i provjeri dal ti je napajanje uredu iznutra(kondići itd)
Life is Life sha-la-la-la-la
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Nije u tome problem jer sam probao i preko cda pokrenuti a bez harda(nije bio ukopčan) i opet isto. Ma dao sam ga u links pa nek se oni misle što ne valja... nisam bio ovih dana na netu pa nisam mogao odgovoriti

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema slike na kompu

Evo došao komp iz servisa rekli problem u biosu sada sve radi...iako mi nešto nije jasno kako je moglo biti u biosu problem kada je prije sve radilo jedino kada sam promjenio komponente od tada je prestalo raditi - mislim na windows. E tek onda sam počeo neš gledat po biosu testiranje memorije itd... meni stvarno nije jasno. Nisu naveli koji je točno problem(a zanima me za poludit), ali hvala ljudima što su pomogli

TEMA ZATVORENA (uspješno)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice