iGpu preko HDMI

poruka: 10
|
čitano: 898
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
iGpu preko HDMI
Evo sve do danas nisam imao potrebu da se sluzim integrisanom grafikom, medjutim posudio sam prijatelju primarnu grafu, pa me zanima kako putem hdmi kabla povezati integralku i Philipsov TV.

Pitam se da li je uopste ostvarivo.

Nemam pristupa biosu jer nemam izvor slike naravno.

Nije hitan slucaj ali eto, zanima me ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: iGpu preko HDMI

jednako kao i svaku VGA i odgovarajućim konektorom.. ako ima HDMI, ako nema može adapter dvi-hdmi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
infeqt0r kaže...
Evo sve do danas nisam imao potrebu da se sluzim integrisanom grafikom, medjutim posudio sam prijatelju primarnu grafu, pa me zanima kako putem hdmi kabla povezati integralku i Philipsov TV.
Pitam se da li je uopste ostvarivo.
Nemam pristupa biosu jer nemam izvor slike naravno.
Nije hitan slucaj ali eto, zanima me ;)

Kako kaže kolega. Čim uštekaš (ispravni) HDMI kabel, kod pokretanja računala morao bi imati sliku na koji god monitor ili TV spojiš.

Ako nema slike:

1. neispravan ili ne do kraja uštekan kabel (probaj drugi)

2. krivo podešen ulaz TV-a ili monitora (prođi sve AV in ulaze na daljinskom)

3. ručno podešen PCI-e izlaz kao glavni izlaz u BIOSu i matična sama ne zna vratiti na onboard grafiku (posudi od nekog grafičku ako možeš i u BIOSu podesi onboard kao primarnu grafu, ili otovri kućište i resetiraj bios preko pinova ili na neko vrijeme izvadi bateriju kad PC nije uštekan u struju)

Ovo je sve što se mogu sjetiti :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 23:01 (CyberDemonVZ).
12 godina
iGpu preko HDMI

i inače ti nije loše spajati tv preko intehrirane, jer ti ova druga ostane slobodna za ostalo

tako sam bar ja spojio i puštam klincima crtiće na tv, dok na monitoru igram nešto bez gubitka perfomansi u igrama

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

i inače ti nije loše spajati tv preko intehrirane, jer ti ova druga ostane slobodna za ostalo

tako sam bar ja spojio i puštam klincima crtiće na tv, dok na monitoru igram nešto bez gubitka perfomansi u igrama

Kaj je to fakat moguće ili bulazniš? Ozbiljno pitam.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina

ovisno o chipsetu (BIOS..) mogućnost swichable-dual.. prvi u jeftikaner kategoriji ASR.. ali sporedna stvar.

-PC može teoretski koristiti neograničen broj kontrolera.. VGA je nekad bio ograničen na jedan utor, pa dva.. (za sli-cf) i nakon tog virtual/hibrid sli-cf... ali s ciljem performansi, dok bez uparivanja (odvojeno) radi kao svaka druga komponenta, odvojeno.. audio, printer... itd. :))

još razumljivije, nekad su za video bile posebne kartice, sad imamo i Teslu..

razlika samo što starije MBO automatski isključuju onboard ako je priključena diskretna. Migracijom u CPU je to rješeno + intelica uvijek radi tj dio se koristi za SIMD... (sve multimedijalnog). Novije MBO dozvoljavaju obje aktivne.. (opet ASR ima i foru s HDMI in).. itd.

btw, izašla iz suspenzije/i/ili/crnine? (avatar..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 23:53 (ihush).
14 godina
Hvala narode na savjetima. Koristio sam se mobitelom veceras, i upravo radi toga sam naglasio da nije ni blizu nekog hitnog slucaja.

Biosu ne mogu pristupiti, a to govorim iz razloga jer bih tamo manuelno vjerovatno trebao postaviti utilizaciju igp-a.

Bilo kako bilo, ne bih htio pored OC postavki dirati bios kad cu ionako sutra nabaviti novu graficku, tako da ne igra bitnu ulogu.

Hvala svima na odgovorima i angazmanu! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Arendelle kaže...
picajzla0707 kaže...

Kaj je to fakat moguće ili bulazniš? Ozbiljno pitam.

naravno da je moguće, namjestiš u biosu da je igpu aktivna, a onda u winsima na postavkama za svaki monitor dodijeliš koju će grafu koristiti, uštekaš monitor u grafu, tv u matičnu i voila...

meni je problem bio zbog gtx550ti, koja se grijala ko luda s monitorom i tv-om, a još je gubila i perfomanse, zato mi je pala na pamet ideja da iskoristim igpu kad je već imam, upute sam našao na netu

jedino me izludilo kako u isto vrijeme imati zvuk od primjerice igrice na zvučnicima, a da na tv bude samo zvuk od crtića - to mi je pomogao kolega s foruma - na playeru preko kojeg puštam crtić namjesti se na video izlaz hdmi (na mpc playeru u odabiru audio izlaza prepoznaje lg tv/hdmi) kao defoltni i problem riješen

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 8:39 (picajzla0707).
10 godina
odjavljen
iGpu preko HDMI

Ah, da se ova tema otvorila prije nekoliko godina, svi bi vrištali da se ne mogu istovremeno koristiti integrirana i naknadno ugrađena grafička kartica. Sad se i to promijenilo. Ludilo. :)

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

još brbljanja...

uopće nije problem koristiti više VGA, mada tako zvuči... od AGPa jedan port s Pciex može više i dobio se SLI-CF.. ali to je uparivanje. Odvojena upotreba je oduvijek moguća, pa i na prastarom HW npr star PCI ili ISA. Baš nikakve razlike nema za kontroler, dal je VGA ili IDE.. osim što ih se (ne)može uparivati da rade kao jedan... npr kao RAID. ista stvar...

i naravno broja portova na MBO koji to o(ne)mogućuju ili npr nestanak porta na novijem HWu pa se to ne može isprobavati i sl...

dual-swichable se pojavljuje prebacivanjem vga u cpu. bilo bi neracionalno da se kod postojanja diskretne vga ne koriste tranzistori u cpu.. intel to radi odlično, zato dere protivnika u sl. usporedbi...

ili opet o povijesti vga-gpu.. prve voodooice su dodatne-prolazne vga, normalna + dodatna i to je tad bilo normalno... danas reinvented

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 14:35 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice