Slike vašeg Hardvera
- poruka: 12.027
- |
- čitano: 3.966.350
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Evo mene opet. Nije 1Tb, već 2TB. Mislim si ono, k vrapcu zašto ne? Igre dolaze sa sve većim instalacijskim paketima, sam audio video sadržaj kojim se bavim rekreativno isto postaje sve glomazniji. Ako sam sa 500GB na 970 EVO bio miran šest punih godina, sa 990 PRO budem barem tri puta toliko (šala ofc). Vjerujem da sam miran pet godinica, barem.
Nova igračka Samsung 990 PRO 2TB
p.s. zaboravih napisati cijenu. Uzeo sa Futurat.it, izašlo me 180€ sa 10% popusta.
Falilo mi je visine pa sam zel novi nosac za monitor
Arctic x1 3d! Hm nema veze s AMD i njihovim nazivima za cpu!
Odlicna stvar za live pozadine, radi perfekšn!
https://store.steampowered.com/app/431960/Wallpaper_Engine/
https://4kwallpapers.com/technology/intel-processor-9784.html
Razmišljam si prošli vikend da li mi zaista treba novo kućište. Dođem do zaključka da mi je sadašnje totalno ok, nakon pregledanih ponuda svih boljih web šopova u nas. Malo se zabuljim u kućište i pitam se zašto bih ga uopće mjenja i ne znam zašto mi je to palo na pamet. U roku 2s saznam. Glavni vent je opet počeo izpuštati prduckajući zvuk. Reko, što sad? Pogledam malo u livo i ponovo se zateknem kako buljim u ventove od CPU hladnjaka. Pa zar nebi trebalo biti tih ventova za kupit, onako u paketu, hm?
I tako, brže bris na Dojčland Amazonče i bum! Kad ono 20, paz sad, 20€ kutija sa pet komada, da sa pet cjelih komada. Provjerim u opisu da li su to isti ventovi C12C-S, jesu. Brže s tim u košaru i da su idući tjedan odmah tu! Normalno, sve recenzije na tubari su dale same pohvale (neć ja bilo šta uzet). Kad sam već na Amazonu reko ajde odmah i HUB (razvodnik). Eto, i tako evo opet veselja i divljenja.
Odličan protok zraka, volumen, tihi, šareni, svitle lipo u tri lipe i nemogu se izčudit dva dana kako to lipo bljišći.
Nakon dugo vremena u penziju isprašio Phanteks P500A i Corsair H115i..
pa uzeo novi case, vodeno i ventove:
- Antec Flux Pro
- Liquid Freezer III 420mm
- Arctic P14 Max ventovi
Malo pod "stare" dane laganica slaganje, pimplanje i guštanje.. da se prisjetim kak je to.. bome sam 3 dana sve slagao, penzionerski kak bi se reklo.
Evo ljudi ono što volim raditi najviše danas je došao taj dan.
Probudio sam se u 6:30 popio kavu, idem na posao složiti komp. Taman mi je došlo kuciste, vodeno hladjenje i sleeved kablovi sa amazona. Grafu RTX 4080 AERO , matičnu proc i ramove sam imao od prije ali nisu bili složeni u white buildu.
Odličio sam se za DeepCool kuciste i vodeno hlađenje , model kucista je CH 780.
Uglavnom uživao sam u slaganju i trajalo je to sve nekih 5 sati. Vrlo sam zadovoljan iako sam mislio da će matična malo bosti u oči i neće imati taj clean design, ali ispalo je OK i dobro da sam odustao od NZXT- ploče (možda nekom drugom prilikom)
Na kraju sam u konfiguraciju stavio Lilith funko pop koja je inače bolja od same igre, nažalost :)
nije mi vrag dao mira i superka otisla danas za 1150,u caseu sad opet kuca 7900xt za 850 ali bijela..300 jurica viska u djepu.jeben je taj ocd na izgled...je 4080s jaca ali izgled mi je bitniji od 25 frejmova.jos kablove kupit neke i set gskill rama i to je to
btw imam antec extenzije bijelo sivo crno plave pa ako nekom treba nek se javi,,,uzeo bi ak nadjem bijelo sivo violet
Danas stigli Edifier R1280T od kolege, odličan upgrade naspram 15+ godina starih Logitech X-530. Edifier je povećih gabarite te ne uspijeva stati na stol. Danas-sutra će moći ako se bude išlo na UltraWide OLED monitor.
Nakon dugo vremena počastio se novim kompom:
CPU: AMD Ryzen 7 7700
CPU Cooler: Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB (White)
MBO: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
GPU: Sapphire PURE Radeon™ RX 7700 XT 12GB Frostpunk 2 Edition
RAM: Kingston FURY Beast RGB DDR5-6000 (2x 16 GB) CL30 White
SSD1: Kingston Fury Renegade 1000GB
SSD2: Kingston Fury Renegade 1000GB
SSD3: Samsung 970 Evo Plus 1TB
PSU: Seasonic Core GM 650 Gold
CASE: Asus GT 502 White
Danas sam zamijenio crne "držače" sleevanih kablova sa crno-bijelima i mogu reći da puno ljepše izgleda.
uletilo nenadano. razmisljao sam ici mozda na neko novo 850W napajanje sa novim pice i atx konektorima, ili starije kljuse koje je 2 koplja iznad po kvaliteti i snazi...ali i nesto jeftinije, doduse bez garancije. nadam se da nisam pogrijesio.
Da se malo rastereti 6700K ... Do sljedećeg skorašnjeg upgradea. Dobio za .ebenu cijenu novi Asus ROG Strix XG27ACDNG. Zadnjih 10 godina na Asus VG248QE, 144Hz TN...
Pospajao sve, ovo je nebo zemlja, problema s tekstom nikakvih ne vidim (s obzirom da je OLED), boje, dubina crne, kontrast, stvarno je sve (nemam baš neke referentne točke osim probe par sličnih primjeraka kod prijatelja itd). Ali sve je stvarno ekstra. Ako uspoređujem s TN-om od prije, ovo je nerealno. Vidjet ćemo kako se nosi 3070 s njim
Prodao 3070 i stigla Asus TUF 4060ti, stigao i Hisense 75U7NQ, Philips PML9008 55" preuzela žena i neda da se stavi na oglas , 55'ica pored "velikog brata" sad izgleda ko monitorčić . Stiglo i 10x Thermalright 120mm ventilatora za kučište. Stiglo i extra kučište Raidmax i800 za ženu jer je oduševljena mojim istim.