Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.430.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
16 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
explorer 4 kaže...
boxer5 kaže...

sviđaju se oni meni ali su neraspoživi....fuck it. a što kažeš na onaj bose? imam u autu i stvarno je čist zvuk. a sto kažeš na logi z609? nisam ni sam pametan što kupiti logitech mi nije za audio neš to je ko da kupim gucci sat. zar ne?

Onda ih uzmi u Provoxu, skuplji su za 100 kn ali je to inače normalna cijena, pošto su u audio prou bili na popustu.

nadam se da će to lijepo udarat...:) zovem danas da vidim kad to može biti u rijeci...

kayser soze
17 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

@explorer4

i lik mi je rekao da je to uobičajeno za M audio modele

To je uobičajeno za sve zvučnike koji imaju lošije dizajniranu elektroniku (jeftiniji modeli, mada nije neka mudrost ni cijena za implementirat). BX5 koji spominješ ima zaštitu pa se to ne bi trebalo događati.

Ugl. bio sam u Audio Prou prije par dana, išao sam po M audio bx5

Može recenzija :-) ? U postupku sam nabave novih zvučnika pa bi svaka informacija dobro došla.

@boxer5

zovem danas da vidim kad to može biti u rijeci...

pogledaj http://www.mediastore.hr/aktivni-monitori/847-m-audio-studiophile-bx5a.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boxer5 kaže...
explorer 4 kaže...
boxer5 kaže...

sviđaju se oni meni ali su neraspoživi....fuck it. a što kažeš na onaj bose? imam u autu i stvarno je čist zvuk. a sto kažeš na logi z609? nisam ni sam pametan što kupiti logitech mi nije za audio neš to je ko da kupim gucci sat. zar ne?

Onda ih uzmi u Provoxu, skuplji su za 100 kn ali je to inače normalna cijena, pošto su u audio prou bili na popustu.

nadam se da će to lijepo udarat...:) zovem danas da vidim kad to može biti u rijeci...

Heh, upravo sam danas jedne poslao u Rijeku :)

FinX kaže...

@explorer4

i lik mi je rekao da je to uobičajeno za M audio modele

To je uobičajeno za sve zvučnike koji imaju lošije dizajniranu elektroniku (jeftiniji modeli, mada nije neka mudrost ni cijena za implementirat). BX5 koji spominješ ima zaštitu pa se to ne bi trebalo događati.

Ugl. bio sam u Audio Prou prije par dana, išao sam po M audio bx5

Može recenzija :-) ? U postupku sam nabave novih zvučnika pa bi svaka informacija dobro došla.

@boxer5

zovem danas da vidim kad to može biti u rijeci...

pogledaj http://www.mediastore.hr/aktivni-monitori/847-m-audio-studiophile-bx5a.html

BX serija se također grije, rekao bih više nego AV40.

Nažalost, neman vremena za recenziju pošto radim i studiram :/

Al ti na pp kroz koji dan pošaljem kratki osvrt.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
12 godina
neaktivan

trebao bi pomoć, 

nedavno mi prdnuli zvučnici za komp, ali sam se sjetio da imam zvučnike od stare linije(one sa crvenim i crnim kablom tj. priključkom), pa mene zanima jel bi ja njih mogo nekak prikopčat na komp? trebam kakav adapter za to? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
apphole kaže...

trebao bi pomoć, 

nedavno mi prdnuli zvučnici za komp, ali sam se sjetio da imam zvučnike od stare linije(one sa crvenim i crnim kablom tj. priključkom), pa mene zanima jel bi ja njih mogo nekak prikopčat na komp? trebam kakav adapter za to? 

Ako su pasivni što vjerojatno jesu - baš i ne preko pojačala u liniji/receiveru su dobivali signal. Najbolje rješenje bi bilo spojiti komplet liniju + zvučnike na komp, možeš li to? Treba ti jedan jedini stereo 3.5mm kabel za to i odg. izlaz na liniji.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 9:17 (thedream).
12 godina
neaktivan

to sam si i mislio, pitam jer je linija dosta glomazna pa mi je nezgodno sve to stavljat negdi pokraj kompa

svejedno hvala :)

14 godina
neaktivan

Kupi neko malo pojacalo. Ne znam tocno karakteristike zvucnika ali ovo http://www.scythe-usa.com/product/acc/034/sda1000_detail.html kosta nekih 300tinjak kuna a ima sasvim pristojan zvuk i snagu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne možeš vjerovat nemaju nigdje bx...strašno već sam dva tjedna u tišni i lagano kipim sva sreća da ima posla pa ne stižem niš...nego jel ima u rijeci kakav dućan sa sličnom opremom...nak raju ću morati kupiti logitech z906. a ne želim.

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ti je glazba prioritet, a rekao si da je, onda ne uzimaj Logitech. Malo strpljenja.

Ako sam dobro upamtio, rekao si do 2500 kuna. Ako je tako, zašto onda ne uzeti M audio bx8 D2. Zvijeri od zvučnika.

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-bx8-d2-par?idPrim=15&idSec=98&idTer=243&idPro=3515

1 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Ako ti je glazba prioritet, a rekao si da je, onda ne uzimaj Logitech. Malo strpljenja.

Ako sam dobro upamtio, rekao si do 2500 kuna. Ako je tako, zašto onda ne uzeti M audio bx8 D2. Zvijeri od zvučnika.

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-bx8-d2-par?idPrim=15&idSec=98&idTer=243&idPro=3515

{#} pa to ima bas drajvere od 20 cm! Fine karakteristike ima... bi-amp, 38 Hz do 22 kHz.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
14 godina
neaktivan

evo da se i ja malo pohvalim s svojima novim uredajima :)

Yamaha natural sound stereo amplifier AX-390

Zvucnici Pioneer 3-way CS-3070

I vise nego zadovoljan zvukom a bome i jacinom ,yamaha radi svoje i to besprijekorno

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Majestic Ik kaže...

I vise nego zadovoljan zvukom a bome i jacinom ,yamaha radi svoje i to besprijekorno

Čestitke za novi hi-fi sustav, "sweetspot" si već namjestio.

P.S. Overkill za desktop, a?

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
neaktivan
metallic kaže...
Majestic Ik kaže...

Ubija cistoca a i glasnoca hehe jos je nisam ni do pola tero jer zelim da se membrane na zvucnicima razrade ,a da i kompletan desk mi je novi ,stol ,fotelja ,zvucnici i pojacalo. nesmijem vise zena ce me isterat iz kuce  heheh

14 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...
metallic kaže...
Majestic Ik kaže...

Ubija cistoca a i glasnoca hehe jos je nisam ni do pola tero jer zelim da se membrane na zvucnicima razrade ,a da i kompletan desk mi je novi ,stol ,fotelja ,zvucnici i pojacalo. nesmijem vise zena ce me isterat iz kuce  heheh

Da sve je namjesteno i radi odlicno ,mozda malo pretjerano za komp tako nesto ali to sam htio, jedino sam moro uzet nove kablove za zvucnike jer sam dobio neke jadne ,pa sam uzeo od 2,5 kvadrata . pojacalo sam posluso kolegu explorer on je predlozio yamahu i uzeo sam je ,stvarno je sirova snaga a i zvuk ,ovim putem hvala na savjetu .

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 22:45 (Majestic Ik).
13 godina

To je to, uživaj u zvuku. Imamo sustave sličnih karakteristika, moj je;yamaha rx-v-373 i monitor audio m2, pa pretpostavljam zvuk. {#}

edit: kolega explorer 4 je i meni pomogao u dilemi izmeđju par pojačala, tako je yamaha odnijela pobjedu. hehe

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 22:55 (metallic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

stol je idealan za te zvucnike {#}

napravi stalke ili neces smjet pojacat zvucnike

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam geniuse 1800a nešto manje od godinu dana. Do sada su mi uglavnom stajali kod televizije, ali sam ih nedavno prebacio na stol od kompa. Problem je što sada na nižim frekvencijama, vjerojatno oko 100hz, stol i sav namještaj počnu rezonirati i zvuk poče tutanjati. Kako bi se ovo moglo rješiti? Čak i kada su skroz smanjeni, ako se pogodi ta frekvencija, totalno upila u mozak.

setup setup
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...

mogo bi recimo napravit kao nosace one siljke pa usarafat u zvucnik ,samo sto bi bili od tvrde plastike ,sto mislis o tome

14 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...
apoteka kaže...

mogo bi recimo napravit kao nosace one siljke pa usarafat u zvucnik ,samo sto bi bili od tvrde plastike ,sto mislis o tome

neces nista dobit, stol ce ti se trest u svakom slucaju

zapravo trest ce se i ako stavis zvucnike kraj njega, ali manje

iako guma je bolja od plastike i metala, imho

ovako nesto je jednostavno i sam napravit

a za takve zvucnike, ako hoces glasno slusat

(a ne bi ih uzeo tolike da neces)

su nuznost

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 20:29 (apoteka).
14 godina
neaktivan
Griz kaže...

Imam geniuse 1800a nešto manje od godinu dana. Do sada su mi uglavnom stajali kod televizije, ali sam ih nedavno prebacio na stol od kompa. Problem je što sada na nižim frekvencijama, vjerojatno oko 100hz, stol i sav namještaj počnu rezonirati i zvuk poče tutanjati. Kako bi se ovo moglo rješiti? Čak i kada su skroz smanjeni, ako se pogodi ta frekvencija, totalno upila u mozak.

mozes pokusat gumene nogice

imas one samoljepljive gumene u vecim ducanima

ja sam ih koristio za hf500a i bilo je dobro

14 godina

Moze si uzet i spuzvaste podloske za zvucnike, ima ih i Audio Pro Artista.

Ja sam ih sebi uzeo prije koju godinu, odlicne su kvalitete i dobro sluze svrsi.

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 20:54 (anarchyST).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Griz kaže...

Već su na njima po 4 tvorničke debljine par milimetara. Sumnjam da bi puno pomoglo

14 godina
neaktivan
onda je stol skovaca
15 godina
neaktivan
Griz kaže...
apoteka kaže...
Griz kaže...

Već su na njima po 4 tvorničke debljine par milimetara. Sumnjam da bi puno pomoglo

Na eq smanji frekvenciju 110hz za 2-3 db. Onda će biti dobro.

14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Majestic Ik kaže...
apoteka kaže...

neces nista dobit, stol ce ti se trest u svakom slucaju

zapravo trest ce se i ako stavis zvucnike kraj njega, ali manje

iako guma je bolja od plastike i metala, imho

ovako nesto je jednostavno i sam napravit

a za takve zvucnike, ako hoces glasno slusat

(a ne bi ih uzeo tolike da neces)

su nuznost

Ovi stalci su odlicni , tako nesto bi i odgovaralo ,moram pronjuskat malo pa budem vidio , a sto se tice jakosti jos uvijek ih nisam potero ni do pola ,savjetuju me da ih nepojacavam par dana dok se membrane ne razrade ,tak da jos uvijek ih tiho slusam .

17 godina
Majestic Ik kaže...

Ovi stalci su odlicni , tako nesto bi i odgovaralo ,moram pronjuskat malo pa budem vidio , a sto se tice jakosti jos uvijek ih nisam potero ni do pola ,savjetuju me da ih nepojacavam par dana dok se membrane ne razrade ,tak da jos uvijek ih tiho slusam .

{#}

Tzv. "usviravanje" :) taman dok ti prođe rok za povratak ako nisi zadovoljan zvukom... :)

Gluposti. Slobodno ih potjeraj, neće im ništa biti.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, ovako: tražim zvučnike za TV koji će biti spojen na PS4. Bio sam u linksu gdje su mi rekli da uzmem neki 5.1 ili 7.1 sustav te su mi predložili Logije Z906 (5.1 sustav, 500W, 3000kn, iste sam našao u ADM-u 500kn jeftinije). Nisam ništa naručivao, prije nego se raspitam malo.

Pa evo, jel ok da uzmem te Logije? Cijena do max 3000kn.

Soba je otprilike 20 m2, ako je važno. Namijena je gledanje filmovi, glazba, igre.

Dakle taj sklop bi izgledao: PS4 preko HDMI-a na TV, a na TV spojeni zvučnici. Pošto uzimam i novi TV, jel mora imat neki posebni utor osim onaj zenski zeleni konektor, kao na PC-u? Laik sam za ove stvari, nemojte zamjerit za izraze :D

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ako hoces surround, jedini nacin za spojit tv i zvucnike je optickim kabelom
a za same zvucnike, jesu dobri al nije mala cifra, alternativa je njuskalo i kombinacija rabljeni receiver i zvucnici, 4 ce bit dosta za pocetak
15 godina
neaktivan

Mislim da ti je bio oglas na njuškalu za Z906 sa garancijom za 1500kn, praktički pola cijene. Ja da ih imam u planu odma bi ih zgrabio, provjeriti garanciju i stanje i piči, čak ih i poslušati prije kupnje, ako je izvedivo.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z906-stari-6-mj-garancija-oglas-9511233

Još 18mj garancije, Links. Ne bi razmišljao 3 sekunde.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 19:35 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Trebam dobre monitorske zvucnike za oko 2000-2500kn.

Koliko vidim na internetu ovi su mi možda naj bolji, ali ako može bolje slobodno recite.

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-bx8-d2-_par_?idPrim=15&idSec=98&idTer=243&idPro=3515

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/

0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice