Na zahtjev kolega u temi savjetnik za izbor zvučnika i "blagoslov" XXX-mana otvaram temu vaš audio kutak. U njemu slobodno stavljajte fotografije svojih pc zvučnika, monitora (mislim na zvučnike :D) ili pojačala s određenim zvučnicima. Probajte to lijepo posložiti prije fotografiranja te napišite što imate, kako vas služi i jeste li zadovoljni.
Trenutno sam na dva sustava. Glavni je kombinacija pojačala i zvučnika, a drugi sustav je Logitech Z Cinema koju upalim za pogledati kakve akcijske filmove ili za igre sličnog žanra. Pojačalo je Pioneer A-X700, avangard model iz 1984. godine sa snagom od 45W na 8Ω po kanalu. Zvučnici su Wharfedale diamond 9.3 koji me služe već više od 5 godina. To su ogromni bookshlef zvučnici s 8" mid/bass jedinicom i 1" tweterom. Trpe do 120W, a impendacija im je 6Ω. Iako su za tih 2500-3000kn (novi) bili odlična kupnja, već su mi malo dosadili pa sam željan promjene. Što se tiče Logitecha tu ne trebam raditi veliki uvod, vjerojatno poznajete ovaj sustav. Ukratko, 180W RMS, 8" subwoofer, sateliti s 3" mid jedinicom i 1" tweterom. Zanimljiva stvar je daljinski koji je odlično napravljen i funkcionira besprijekorno.
Zvučnu karticu sam prekrižio u bilo kojem obliku već davnih dana te koristim vanjsku zvučnu, odnosno DAC (digital audio converter). Imao sam pet godina M Audio Fast Track, a od ovog ljeta koristim Fiio Olympus E10K s kojim sam poprilično zadovoljan.
To je to od mene, slobodno se pohvalite onim što imate. Budem sutra pofotkao slušalice pa da vidite i taj dio :)