Europa Universalis IV

poruka: 550
|
čitano: 112.792
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Europa Universalis IV
Jonja kaže...
Historian kaže...

Trade mi nije baš jasan...

Postoje trade node-ovi. Svaki trade node ima jedno podrucje provincija koji sudjeluju u trade nodeu. Sto imas vise provincija jaci ti je trade power u tom trade node-u sto znaci vise zlata, ili jace usmjeravanja zlata u neki drugi trade node. Trade power se jos moze povecati lakim brodovima kad im naredis da stite taj trade node. Npr. ja igram s engleskom, najjaci trade power imam logicno u londonu (jer najvise imam provincija koje pripadaju londonskom trade node-u) i tamo stavim trgovca jer mi on daje 20% na sve novce koje zaradim u londonu. A drugog trgovca stavim u bordaux da steera (usmjerava) trade u london da se tamo skupi sto vise novca kojeg cu ja pokupit. Medjutim ja u bordaux-u imam 0 trade powera pa ce kolicina koju moj trgovac steera u london biti minimalna. Ali, kao sto sam rekao postoje light shipvi koji stavim da stite bordaux traode node i automatski mi se povecava trade power tamo, iako nemam nijednu provinciju. I dodje ti na to da u londonu kupis novac, a iz bordauxa steeras novac u london. Ovo je posebno zanimljivo poslije, kad kolonizacija pocne jer zelis imati node-ove iz kojih mozes direktno steerat novce u london (npr. onaj istocno americki trade node). I dodje ti na to da ne skupljas novac u svim node-ovima u kojima sudjelujes, nego ga usmjeravas u svoj galvni node, u mom slucaju london. Imaj na umu da i druge drzave mogu steerat trade pa pazi na to. Nadam se da sam objasnio neke stvari, iam tu jos pisat, npr. zasto jednostavno ne skupljam svugdje novac ako daje 20% bonusa ali ne da mi se pisat :)

Ajd napiši :-)

15 godina
Azmo kaže...
Imam BRDO vojske cca 40 jedinica. U miru sam. Održavanje na max. I svejedno pored vojske imam lubanju odnosno atrition!!! WHY??? Naravno na domačem sam terenu. Ne mogu se priprtemit za rat jer svi ljudi koji se u poolu skupe (ono iz čeg regrutiraš) mi odu na popunajvanje vojske koja iz nekog razloga propada. HELP!!!

I još nešto. Imam brojčanu premoč, generala i svejedno izgubim bitku??? I to ne malu premoč. 3 do 4 puta!!!

Nema veze kaj je vojska u tvom terenu, baci oko i na onu prvu mapu koji put, gubis vojsku jer si je vjerojatno stavio na lose mjesto(planina, pustinja..), mozda gubis jer objavljujes rat po zimi, odrzavanje nije na full.. Ima dosta razloga zasto gubis vojnike..

I ovo drugo ovisi o prvoj mapi, mozda ti vojska prelazi rijeku kad se bori s protivnickom, il tak nes.. Mozda jednostavno imas slabije Military ideje..

Moras na jako puno stvari obracat paznju..

Svi smo mi Mentalist // R.I,P. EP
15 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Netko je gore vrlo lijepo objasnio kako funkcionira trade. Hvala na tome! :-) Sad sam pametniji jer mi trade uopče nije bio jasan.

Sad pitanje. Onaj tko kaže da je s Francuskom lako igrat taj laže! LAŽEEEE!!!

Imam BRDO vojske cca 40 jedinica. U miru sam. Održavanje na max. I svejedno pored vojske imam lubanju odnosno atrition!!! WHY??? Naravno na domačem sam terenu. Ne mogu se priprtemit za rat jer svi ljudi koji se u poolu skupe (ono iz čeg regrutiraš) mi odu na popunajvanje vojske koja iz nekog razloga propada. HELP!!!

I još nešto. Imam brojčanu premoč, generala i svejedno izgubim bitku??? I to ne malu premoč. 3 do 4 puta!!!

Attrition ti ima veze sa terenom, tj. bogatstvom provincije u kojoj se vojska nalazi. Ima puno uvjeta koliki ce biti attrition al opet cu ti objasniti preko primjera. Zamisli sad Francuska skupi ogromnu vojsku, 50k ljudi i krene u rat protiv Turaka. Da bi dosli do Turske, idu Jadranskom obalom i sad dodju do Dalmacije. Dalmacija je sami krs i kamenja, nema tu Slavonskih polja i zita za prehranu 50k vojnika nego mala stada ovaca i koza koja mogu prehranit amo rec 10k vojnika, ostalih 40k ce gladovat i zato ti gubis vojsku jer su na losem terenu di gladuju. Ti vjerojatno drzis 40 regimentsa vojnika na jednom polju, probaj ih razdvojit u 2 grupe pa ces onda vidjeti kako je lakse, ili ih stavi u capital city, oni imaju velik supply limit .Ovo je posebice zanimljivo ako igras sa zemljom koja je na sjeveru npr. pa dodje famozna ruska zima i nema se od cega vojska hranit i marsiras na rusiju i crkne ti pola vojske do capitala. A ima i opcija da zapalis sam svoju zemlju, mada ne preporucan da se radi osim ako ionako nemas sto izgubit (kad igras protiv mrtvih Ottomana s Hrvatskom :D).

LoL acc THCJoshi
17 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Netko je gore vrlo lijepo objasnio kako funkcionira trade. Hvala na tome! :-) Sad sam pametniji jer mi trade uopče nije bio jasan.

Sad pitanje. Onaj tko kaže da je s Francuskom lako igrat taj laže! LAŽEEEE!!!

dok ne dođeš do tehnlogije 15 u military max supplay po provincijama je 15-20K vojnika (izuzetak su capital city regije koje imaju veći limit)

znači na početku ti preporučam da armije imaju po 15K vojnika

10K pješaka

5K konjanika

kasnije dodaš još 3-5K topova

U ratovima združiš armije, ali kad je mir nema razloga da su armije veće od 15-20K

kod istraživanja vojske imaš dva dijela

- nove tehnlogije

- nove ideje (defensive, ofensive, quality)

- odabir najbolje jedinice (pazi može tebi tehnologija otići na lev 15 a da umjesto mušketira imaš i dalje late medevijal pješake)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 16:49 (Darky).
15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV
ljudi ajde preporuka neke odlične nacije, neka je medi/hard difficulty.
Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Europa Universalis IV

Švedska, neke od zemlja preko kojih mozes stvorit Nizozemsku (Farsia itd.), Aragon, Papinska država, Venecija, Bohemija, Ugarska, Norveška, neke ruske zemlje npr. Moscovy, Perm... Onda npr Pomeranija ili Saksonija preko kojes napraviš Prusiju, zemlja koja ima kako povijesno tako i u igri u određenom razdoblju najjaču kopnenu vojsku, traje samo ograničeno vrijeme, ne brini nečeš zbog toga pokoriti pola Europe :D

Izazovne su i indijske države, Koreja, Bugarska, Milan (od kojeg možeš stvoriti isto povjesni Pijemont, one tri džavice na irskom otoku preko kojih možeš stvoriti Irsko kraljevstvo, jedna od državica HRE, pa naša Hrvatska al mislim da smo svi sa njom igrali :D

Kina, tj. raniji Ming ima unutrašnji ustroj frakcija i njihove sukobe pa je i to drugačija država, barem možeš isprobati možda ti se svidi.

o/
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:14 (Apachy).

3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Brandenburg je težak, Bohemija, Poljska, Tutonci, na sjeveru Šveđani a preko njih i Danci, jug-zapad HRE i Austrija... Na početku slab trade, susjedi nadobudni, di ćeš bolje :D

Jako teška država, ali super zabavna, još imam 2 provincije za osvojiti i Prusija je tu :) a onda kako kolega kaže razviti vojne ideje + nacionalne i onda bude biti novi gazda na Sjeveru, a tek onda previranja u HRE...

jbte se taman se pred sat skinuo sa igre cijelu predvečer sad me opet uhvatila želja!

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV
Hvala ljudovi na svim prijedlozima.. Malo sam igrao danas popodne sa Škotskom, i sada ja ko da sam pao u trans, dakle kao da mi je ruka dobila mozak i krenula sama od sebe igeati, i nako ptp 2 sata igre ja sam se našao sa pola eng teritorija xd.... I plus, napravio sam alliance sa Castille, malo mi Francuzi pomogli i Engleska je svedena na cca 3-4 provincije :D....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nookie_hookie kaže...

Brandenburg je težak, Bohemija, Poljska, Tutonci, na sjeveru Šveđani a preko njih i Danci, jug-zapad HRE i Austrija... Na početku slab trade, susjedi nadobudni, di ćeš bolje :D

Jako teška država, ali super zabavna, još imam 2 provincije za osvojiti i Prusija je tu :) a onda kako kolega kaže razviti vojne ideje + nacionalne i onda bude biti novi gazda na Sjeveru, a tek onda previranja u HRE...

jbte se taman se pred sat skinuo sa igre cijelu predvečer sad me opet uhvatila želja!

Meni brandenburg uopce nije bio tezak, do 1650-te sam imao njemacku i rokao okolo sa 150 regimenata vojske. Samo alijansa sa poljskom i deri.

LoL acc THCJoshi
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Sad cu kupit original pa cu pokusat sa Ragusom na ironmanu igrat, jel itko pokusao da mi baci neki savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Jonja kaže...
nookie_hookie kaže...

Meni brandenburg uopce nije bio tezak, do 1650-te sam imao njemacku i rokao okolo sa 150 regimenata vojske. Samo alijansa sa poljskom i deri.

ovisi kako igras, igrao sam sa ironmanom ukljucenim (manje sejvanja), hard težina i bonusi iskljuceni, pa mi i nije baš lagano, a što se poljske tiče, gamad me je u 3 navrata napala iako smo bili u savezu od početka do 1530.

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
15 godina
neaktivan
nookie_hookie kaže...
Jonja kaže...
nookie_hookie kaže...
..

Da se nadovežem.. Ja neznam koji je racku tim Poljacima? Isto se i samnom desilo, iako je moje prošlo puno lošije.. Dakle, igrao sam sa Teutonic Orderom, i prvo što sam napravio sam improveao relations sa Poljskom, te royal marriage i kasnije sklopio savez.. U međuvremenu sam pokorio par onih malih državica, te mi je u par slijedećih ratova pomogla Poljska (i to dosta, u jednom su došli sa oko 30 regimentsa, i pokarali protivničku vojsku), no odjednom, oko 1550-te, iz čista mira me napali i smljevili.. Jel to možda neki bug ili koji k? Onak relationsi vlo visoki, i odjednom napadnu bez razloga.....

17 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...

Da se nadovežem.. Ja neznam koji je racku tim Poljacima? Isto se i samnom desilo, iako je moje prošlo puno lošije.. Dakle, igrao sam sa Teutonic Orderom, i prvo što sam napravio sam improveao relations sa Poljskom, te royal marriage i kasnije sklopio savez.. U međuvremenu sam pokorio par onih malih državica, te mi je u par slijedećih ratova pomogla Poljska (i to dosta, u jednom su došli sa oko 30 regimentsa, i pokarali protivničku vojsku), no odjednom, oko 1550-te, iz čista mira me napali i smljevili.. Jel to možda neki bug ili koji k? Onak relationsi vlo visoki, i odjednom napadnu bez razloga.....

nisu te napali bez razloga

pogledaj današnju kartu di je poljska

kad igraš sa određenim državama imaš i misije koje možeš ali i ne moraš raditi

recimo:

Englezi

• ponovo osvoji normadiju
  • vrati akvitaniju
  • osovoji calais
  • vazaliziraj škotsku
  • osvoji irsku

kad igraš sa francuzima

• istjeraj engleze iz francuske
  • uništi burgundiju
  • osvoji bretaniju
  • zauzmi provence

tako svaka nacija ima neke svoje misije (a velike nacije imaju i povijesne momente)

Misija kreiraj:

• Veliku Britaniju
  • Nizozemsku
  • Njemačku
  • Rusiju
  • HRE
  • Španjolsku
  • Kreiraj Španjolsku diplomatski ili vojno (kao portugal)

Dakle imaš gomile misija koje svaku državu mogu odvesti u neke ratove

a kako se formira država?

pa prvo moraš osvojit pokrajine koje ti fale (to kaj su one u zoni tvog saveznika, najmanji je problem)

12 godina
luxxxfromhell kaže...
nookie_hookie kaže...
Jonja kaže...
nookie_hookie kaže...
..

I ja sam primjetio nešto slično, a nisam znao zašto. Objašnjenje od kolege mi je logično al u mom slučaju ne drži vodu pa ak netko može nek objasni. Francuska, to sam Ja! :-) Sa Castiliom royal marriage, alliance, pristup vojskama s obije strane, odnos vrlo visoko ma ruže cvijetaju i leptiriće lete! Odjednom BAM oni sve raskinu, odnos u minus, ne mogu ga popravit nikak i još nakon nekoliko godina me u jednoj velikoj koaliciji ZGAZE sa svima oko mene. Rezultat morao sam relese nation provinicje na jugu bez Provanse. Sad sam opet dobar s Castiliom al ne znam do kad. :-)

13 godina
Europa Universalis IV

Krenuo sa Munsterom i zauzeo i napravio Core cijeli otok. Sve provincije na otoku su moje, Uz mene su naravno jos Škotska i Engleska. Sad jacam trade i razvijam tehnologiju da roknem škote pa da probam u neku alijansu sa Francuzima i da porokamo engleze. 

Dosta sam otiso naprijed, brijem da je vec 1450godina... bit ce to dobro, samo da je love skupiti. Marketplace jos samo moram u Ulsteru izgraditi i bit ce fino.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Krenuo sa Munsterom i zauzeo i napravio Core cijeli otok. Sve provincije na otoku su moje, Uz mene su naravno jos Škotska i Engleska. Sad jacam trade i razvijam tehnologiju da roknem škote pa da probam u neku alijansu sa Francuzima i da porokamo engleze.

Dosta sam otiso naprijed, brijem da je vec 1450godina... bit ce to dobro, samo da je love skupiti. Marketplace jos samo moram u Ulsteru izgraditi i bit ce fino.

Lijepo. Kako si prešao preko warninga jer su prije ovog patcha Englezi uvijek uporozili Muster, Lenster, Tyrone i Connacht, ne znam zapravo ima li to kakav utjecaj tj. da li ostane na warningu ili te napadnu kad objaviš rat.

Protiv Škota će biti teško svakako, ne vjerujem da imaš više od 6,7k land force limita... Možda čak da probaš alliance sa Englezima protiv Škota pa onda kasnije sa Francuzima protiv Engleza...

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
13 godina
Europa Universalis IV

Stalno su mi davali warning, ali sam iskoristio vrijeme kada su imali pobune u svojim pokrajinama pa me nisu napali mada je warning stizao. Imam za sada 6000 vojnika ujedinjeni u jednu ekipu, jos moram mornaricu sloziti ali to sve tek kad malo tehnologiju dignem.

Uso sam u alijansu sa britanny da me pomorski stite pa sam miran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Jel mi moze netko objasnit jedan mehanizam u igri? 

Igram sa Hansom i clan sam HRE i kad zelim napast drugu clanicu HRE pise mi da je Austrija trenutni emperor i da ce ih branit, ali kad oni jedni druge napadaju Austrija opce ne pomaze nikom, i kad me saveznik uvukao u rat i kad sam uzeo provinciju doslo mi je demand unlawful territory iako sam u HRE

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Azmo kaže...

I ja sam primjetio nešto slično, a nisam znao zašto. Objašnjenje od kolege mi je logično al u mom slučaju ne drži vodu pa ak netko može nek objasni. Francuska, to sam Ja! :-) Sa Castiliom royal marriage, alliance, pristup vojskama s obije strane, odnos vrlo visoko ma ruže cvijetaju i leptiriće lete! Odjednom BAM oni sve raskinu, odnos u minus, ne mogu ga popravit nikak i još nakon nekoliko godina me u jednoj velikoj koaliciji ZGAZE sa svima oko mene. Rezultat morao sam relese nation provinicje na jugu bez Provanse. Sad sam opet dobar s Castiliom al ne znam do kad. :-)

to ti i pričam

vjerojatno su dobili na tebe Casus beli

ili za osvajanje pokrajine

ili za pokazivanje nadmoći

ili si im ugrozio trgovačku nadmoć

(imaš hrpe tih fora kako i zašto nekog zgazit)

Irregular kaže...

Jel mi moze netko objasnit jedan mehanizam u igri? 

Igram sa Hansom i clan sam HRE i kad zelim napast drugu clanicu HRE pise mi da je Austrija trenutni emperor i da ce ih branit, ali kad oni jedni druge napadaju Austrija opce ne pomaze nikom, i kad me saveznik uvukao u rat i kad sam uzeo provinciju doslo mi je demand unlawful territory iako sam u HRE

Gle trenutni Car može ali i ne mora reagirati (to ovisi o tipu sukoba, te o tome da li on već ratuje negdje, te tvojim odonosima sa njime)

Car uvijek traži povrat pokrajine (da mu ne padne prestiž)

generalno ako si dio HRE onda moraš prebaciti igru na diplomatski dio

potplati ako treba elektrore da ti postaneš car

ako to ne napraviš, postoji opasnost stvaranja HRE a da ti nisi car, e onda je game over za tebe....

15 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Pa ja sam igrao vrlo uspjesno sa Brandenburgzima i ujedinio njemacku do 1650-te godine vrlo lako. Zanemarite da HRE uopce postoji i koljite sve oko sebe, Austrija se nece niti potrudit doc jer npr. ako stanu na vasu stranu onda je druga clanica HRE-a koja s vama ratuje biti zakinuta, a ako stane na njihovu stranu, onda ste vi zakinuti tako da Austrija se nece mijesati u sukob dvaju clanica HRE. Sad, ako planirate igrat ofenzivno s Brandenburgom, ili bilokojom clanicom HRE-a zaboravite da cete ikada postati emperor, uglavnom ce svi imat los odnos s vama, osim vasih vazala zbog agresivne ekspanzije, te cete vjerojatno, osim ako ste vrlo pametni, morati izaci iz HRE-a prije nego Austrija napravi zadnu reformu i anexira sve zivo. Moze se postat i emperor samo treba malo taktike, al eto ja sam jos glup za to i ja vise volim drzat stvari jednostavne. Samo se pazite poljaka u pocetku i to je to, meni su oni bili najbolji i najjaci saveznici, imali su cijelu istocnu europu i da nije bilo njih ja bih odavno propao. I jos nesto, nemojte zaliti za HRE-om nego napravite najvecu vojsku sto je Europa vidjela, i poserite se na onu mrtvu diktatorsku Austriju i na sve njihove "reforme" kojima se samo hrane ostalim nemocnim clanicama HRE-a. 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Europa Universalis IV

Zasto ne mogu prebacivati trupe brodovima ? Stisnem gore attach to transport ali ne mogu. Htio sam Wales roknut ali nisam mogo trupe prebaciti preko i na kraju su ih englezi zauzeli...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

Mozda nisi imao transport brodove, mislim da se napocetku igre zovu Cog i zadnji su na onom popisu brodova koje mozes proizvodit. Ako nije to onda je bug u pitanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Europa Universalis IV

Ne znam kako sam bez ove igre do sad živio! :-) Savršenstvo!

Malo je blesavo što ne mogu svi brodsovi prevozit vojsku već samo transportni.

Pitanjce. Papal controller sam i naravno odmah sam pozvao Crusade na Otomane, ali koliko vidim niš se ne događa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Pitanjce. Papal controller sam i naravno odmah sam pozvao Crusade na Otomane, ali koliko vidim niš se ne događa?

a kaj si ti očekivao da će odmah pol HRE pojuriti na otomane? {#}

pa jel ti igraš EU4?

za ratovanje ti treba razlog, ako sam ja nizozemska, kaj mene briga ze neke tamo otomane....

ako sam španjolska, opet menije briga, jer bi ja ratovao sa marokom i alžirom, nemam iteresa kod otomana (osim možda judeje)

17 godina
Darky kaže...
Azmo kaže...

a kaj si ti očekivao da će odmah pol HRE pojuriti na otomane? {#}

pa jel ti igraš EU4?

za ratovanje ti treba razlog, ako sam ja nizozemska, kaj mene briga ze neke tamo otomane....

ako sam španjolska, opet menije briga, jer bi ja ratovao sa marokom i alžirom, nemam iteresa kod otomana (osim možda judeje)

fabricate claim je meni prolazio dok nisam postao prepohlepan i opet me austirija namagarci :(

pokušavam oformit Njemačku ali nema šanse nisam uspio i ne mogu :(

Keep Calm and Carry On
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

fabricate claim je meni prolazio dok nisam postao prepohlepan i opet me austirija namagarci :(

pokušavam oformit Njemačku ali nema šanse nisam uspio i ne mogu :(

možda radiš na krivi način

malo fabricate claim, malo misije koje ti se nude, malo savezništa, koalicije, pa čak i warrning

ili force peace

ima hrpa izgovora za zaratiti sa nekime, samo pazi da ne voziš uvijek na istu foru jer susjedi (AI)skuže kaj radiš pa ti kontriraju

16 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

nego, sto znace oni artisti, traderi, etc koje dobivam u eventima? gdje mogu vidjeti koje bonuse daju?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Europa Universalis IV

To su savjetnici, možeš ih zaposliti.

The truth is out there?! Does anyone know the URL?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Europa Universalis IV

Uzeo Tuscany i oformio Italiju bilo mi je teže nego što sam si zamislio.

Zadnje sam išao uzet romu i napast Papal State e tu je bilo svašta.

Bio sam saveznik sa Francuzima, Napolitancima, Litvom, Poljskom. i rat je bio protiv svih zemlja HRE i Mađarske kao dodatak i dobio sam Rim :) ali je bilo naknap.

Također se mogu pohvaliti činjenicom da sam sam pobijedio Aragon i Castillu na početku igre kada sam osvajao Anconu, bili su vasali Aragonu. Za svaki cilj sam se krvavo namučio.

E sada je 1500 i nekoja i Mađarske više nema sve je to Austrija :(. Francuska je razapela Burgundyu i došla grancom do Austrije. Oformila se i Rusija koja je na strani Austrije.

Jedini saveznici su mi Francuzi, i Litvanci, sa Poljacima malo jesam malo nisam. No največi problem imam sa Švicarcima pa mamu im hebem imaju duplo manje vojske od mene i ne mogu im ništa. I nek mi to neko objasni? Tehnološki sam otišao na lvl 11 u 1500 i nekojoj godini dok npr Austriju u potučem ako se nađemo sa istim brojem Vojnika tj tu smo negdje.

Keep Calm and Carry On
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Jedini saveznici su mi Francuzi, i Litvanci, sa Poljacima malo jesam malo nisam. No največi problem imam sa Švicarcima pa mamu im hebem imaju duplo manje vojske od mene i ne mogu im ništa. I nek mi to neko objasni? Tehnološki sam otišao na lvl 11 u 1500 i nekojoj godini dok npr Austriju u potučem ako se nađemo sa istim brojem Vojnika tj tu smo negdje.

Pa provjeri koja je teh švicarska...

švicarci u obrani imaju bonus jer su u planinama, a ti imaš minuse u napadu čak do -3

za napad je najbolje ratovati u ravnici, a branit se na planinama

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 9:10 (Darky).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice