Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.513.719
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

To ti nitko ne može točno odgovorit, jer ovisi od operatera do operatera, jel otključan il nije....

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
protjeran
iDodooNET kaže...

Znate mozda kad tocno izlazi JB 4.1.2 official ?

edit

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 11:10 (Volume).
13 godina
neaktivan

kruze price da ce danas izaci :-)

0 0 hvala 0
15 godina
iDodooNET kaže...

Zayebavaš jel tako? Pa daj pogledaj malo više na stranici. Uglavnom, krenuo je update noćas

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
16 godina
neaktivan
drazen991 kaže...

kruze price da ce danas izaci :-)

Nasim dragim operaterima koji rade " jako " intenzivno garant se neda ovo rjesavati momentalno, cekat ce se barem mjesec-dva da kod nas izbace na kies official JB.

16 godina
neaktivan
kuleee kaže...
iDodooNET kaže...

Zayebavaš jel tako? Pa daj pogledaj malo više na stranici. Uglavnom, krenuo je update noćas

Nekako mislim da on pita za službenu dostupnost kod nas...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
sudy_freak kaže...
z1k4 kaže...

Dogada mi se cudan problem na Jellybam 5.1. Za vrijeme trajanja poziva kao da se slusalica iskljuci (apsolutna tisina) i ponovno ukljuci tek kad sugovornik nesto kaze. Problem je to sto zvuk kasni tako da prvih nekoliko slova niti ne cujem. Jel to neki "feature" koji se moze ugasit? PLIZ HELP{#}

Dobro si primjetio.
To je neki feature koji štedi bateriju, ali meni radi super i uvijek dobro čujem.

Ne znam zašto tebi kasni.
Kašnjenje je možda 1 ms. 

Znas li mozda kako se zove ta opcija te kako je iskljucit?
14 godina
neaktivan

moze li objasnjenje kako stavit taj sluzbeni JB

skino sam ovo sa linka ali ne znam sad sta sa tim

nisam nikad stavio rom nikakav a trenutno sam na 4.1.2 resurection remix(takav kupio)

kako sam skontao moram skinut neki odin?

i sta dalje?

imam 2 filea

jedan   I9100XWLS8_I9100XXLS8_I9100FOPLS3_HOME.tar

a drugi  SS_DL

ako bi neko bio ljubazan da mi objasni sta da uradim sad,i da li moram nesto prije uradit jer sam trenutno na custom ROMu i kernelu :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 12:10 (mersimh).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
15 godina
mersimh kaže...

moze li objasnjenje kako stavit taj sluzbeni JB

skino sam ovo sa linka ali ne znam sad sta sa tim

nisam nikad stavio rom nikakav a trenutno sam na 4.1.2 resurection remix(takav kupio)

kako sam skontao moram skinut neki odin?

i sta dalje?

imam 2 filea

jedan   I9100XWLS8_I9100XXLS8_I9100FOPLS3_HOME.tar

a drugi  SS_DL

ako bi neko bio ljubazan da mi objasni sta da uradim sad,i da li moram nesto prije uradit jer sam trenutno na custom ROMu i kernelu :)

Ja sam pred par mjeseci napisao neke upute koje samo slijedi no upotrijebi taj firmware koji si skinuo i Odin 3 3.04 . Ostalo je manje više isto

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 12:31 (kuleee).
18 godina
moderator
kuleee kaže...

Zbunjen sam jer su toliko govorili da će biti najveći update baš radi reparticioniranja, smanjenja sa 12GB na 11GB, jedino moguće preko Kiesa i slično... No ako je ovako kao i inače jednostavno, nitko sretniji od mene. Ne mogu dočekati 15h

Da, ako stvari radiš službenim putem. U tom slučaju proces sigurno traje oko ili preko sat vremena, budući da se podaci moraju prebaciti na komp, nakon čega se mobitel reparticionira i podaci se vraćaju gore. To se naravno događa automatski i bez da korisnik zna što se točno zbiva. Korisnik jedino zna da po završetku procesa ima novu verziju ROM-a i sve podatke koje je imao i ranije. 

Ako update radiš sam, dakle preko Odina, ROM se flasha u par minuta, a nakon toga je na tebi da si stvari vratiš kako su bile. Ne znam jedino što se u tom slučaju događa s particioniranjem i gube li se svi podaci (ako se formatira interna memorija).

Selling doors, door to door.
15 godina
Davor kaže...
kuleee kaže...

Zbunjen sam jer su toliko govorili da će biti najveći update baš radi reparticioniranja, smanjenja sa 12GB na 11GB, jedino moguće preko Kiesa i slično... No ako je ovako kao i inače jednostavno, nitko sretniji od mene. Ne mogu dočekati 15h

Da, ako stvari radiš službenim putem. U tom slučaju proces sigurno traje oko ili preko sat vremena, budući da se podaci moraju prebaciti na komp, nakon čega se mobitel reparticionira i podaci se vraćaju gore. To se naravno događa automatski i bez da korisnik zna što se točno zbiva. Korisnik jedino zna da po završetku procesa ima novu verziju ROM-a i sve podatke koje je imao i ranije. 

Ako update radiš sam, dakle preko Odina, ROM se flasha u par minuta, a nakon toga je na tebi da si stvari vratiš kako su bile. Ne znam jedino što se u tom slučaju događa s particioniranjem i gube li se svi podaci (ako se formatira interna memorija).

E takav sam odgovor čekao. Tenks

14 godina
neaktivan
Posto nema .pit fajla u arhivi s romom ne reparticionira ga. Ja sam sad stavio I zivcira me tipkovnica nema hr znakova.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
neaktivan

Downloadaj tipkovnicu!

Dakle, udji u poruke ili npr. whatsapp, kreni pisat poruku i klikniprvi ljevi gumb do "SPACE", klikni na "unesite jezike", skrolaj dole dok ne nadjes hrvatski, skini i to je to!

MSI GX630
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 14:43 (monkeymoon).
17 godina
neaktivan

UPDATE:

1. Nema Ripple effecta,  (ili ja ne mogu nac)

2. Nema multi window, (vidi gore)

3. Opcije pokreta (pisanje poruke, postavljanje moba na uho - NE FUNKCIONIRA NAJBOLJE, tj. prvi put mi je upalilo, a kasnije mahao mobom ko kreten....- NAKON RESTARTA MOBA - opet radi uredno

4. Samo pisanje SMSova ili opcenito koristenja tipkovnice je nekako "kilavije" također, drzanje tocke otvara izbornik sa ostalim znakovima, ali ja ne mogu prolizit po njima, vec kliknut na zeljeni i onda se sa tipkom back vratit

4.5. Dolphin Browser se za sada ne ponaša kao na 4.0.4 verziji, npr. pri izlasku iz aplikacije ostanu slova dobrih 5 sekundi "da press again to exit"

5. Mozda se sve navedeno negdje i nalazi i moze ubrazt i upalit, samo ja nisam imao dovoljno slobodnog vremena da sve proucim.

MSI GX630
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 15:21 (monkeymoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Meni nesto nevalja. Stavio sam taj rom i baterija bila 67 % resetiro mob pala na 18% i mobitel se grije. I onda se nije htjeo upalit pa sam oso u recoveri i wipe naprqvio i sad radi a baterija i dalje na 18 i prazni se. E sad neznam sta je. Jer ja sam prije toga stavio staru verziju bootloadera da vratim s jigom brojac. I onda flasho ovo e sad neznam dali se bootloader s tim nadograduje ili ne ?... jer grije se i loce bateriju. E sad nezz dali je na mobu nest riknulo ili je do roma
14 godina

1. Moze li se dogoditi brick ako flasham preko odina stock JB, bez ikakvih wipeova ili tako necega? Trenutno imam Stock GB skinut sa sammobilea.
2. Jel prihvacaju garanciju ako skinem ovu verziju koju je naveo Kordy

13 godina
neaktivan

Da li mi netko moze reci kako da downgrade sa 4.0.4 na 4.0.3, ako moze detaljnije jer ovo prvi put radim pa da nesto nezabrljam :). I kod mene je I9100G, a ne I9100 kao kod vecine vas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa odes na sammobile i skines za i9100g rom... i preko odina stavis
13 godina
neaktivan

vrati sam na 4.0.3 {#} a razlog sto sam downgrade je automatsko resetovanje telefona,

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 20:36 (Ibrahim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajde netko ko zna dali kad stavljam rom preko odina ako je starija verzija bootloadera stavili se najnovija ili ostane koju sam flasho prije. Ili se bootloader nadogradujem samo preko kiesa ili rucno?
14 godina
neaktivan

Ide ti nova koja dodje s tim ROM-om, staru onda moras flashati preko odina..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina

Upravoi stavio 4.1.2

Testirat cu pa ako uhvatim vremena napisati par utisaka.

morrisoN

0 0 hvala 0
17 godina

koristim galaxy s al cu ovih dana kupiti galaxy s2 pa sam procitao da imaju neki kerneli koji odrade hard brick na telefonu! dal jos uvijek ti kerneli postoje??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da! Samo stock 4.0.4 kernel!

14 godina
neaktivan
DangerousB kaže...

koristim galaxy s al cu ovih dana kupiti galaxy s2 pa sam procitao da imaju neki kerneli koji odrade hard brick na telefonu! dal jos uvijek ti kerneli postoje??

Ja sam u ovi par dana svašt nabaco al nije se bricko, al u 6. mj prošle godine sam ga tako sredio.. al servis riješi sve.

E da ljudi zašto kad odem na ovom 4.1.2 u recoveri onaj androidič "krepo" odnosno slika je ona on leži i iz trbuha mu onaj crveni trokut s uskličnikom... tu nešt ne štima... al šta ... -.-

13 godina
neaktivan

Krepo hahahahaha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PC - stručnjak kaže...
DangerousB kaže...

Ja sam u ovi par dana svašt nabaco al nije se bricko, al u 6. mj prošle godine sam ga tako sredio.. al servis riješi sve.

E da ljudi zašto kad odem na ovom 4.1.2 u recoveri onaj androidič "krepo" odnosno slika je ona on leži i iz trbuha mu onaj crveni trokut s uskličnikom... tu nešt ne štima... al šta ... -.-

koliko sam puta odradio flash na galaxy s-u i nikad nista nije bilo :D pa sad kad sam procitao razmisljam odmah da kupim sa garancijom galaxy s 2 :D

14 godina
DangerousB kaže...
PC - stručnjak kaže...
DangerousB kaže...

koliko sam puta odradio flash na galaxy s-u i nikad nista nije bilo :D pa sad kad sam procitao razmisljam odmah da kupim sa garancijom galaxy s 2 :D

Ja svaki smartphone uzimam s garancijom! :)

@strucnjak: Opet skini file. Najvjerovatnije je problem u njemu. To se meni znalo par puta dogoditi na Nexus S-u.

14 godina
neaktivan

Nije valjda JB toliko dobar, da vi koji ste ga nabacili ne stignete ni dojmove ostaviti ovdje? :D

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice