Lagani rast Windowsa 8

poruka: 27
|
čitano: 4.906
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lagani rast Windowsa 8".
14 godina
Lagani rast Windowsa 8

Koliko sve ovo pratim, čini mi se da Microsoft neprestano "gura" Windows 8 ( što je i logično ), nama korisnicima.

Bilo bi dobro kada bi Windows 8 bio za Tablete i računala s ekranom osjetljivim na dodir ( što mu je i primarna zadaća, zar ne ?  )
A da za ostatak korisnika koji nemaju računala s ekranima osjetljivima na dodir, a koji koriste Windows 7 da makar " izbace " Service Pack 2, kako bi se poboljšale neke značajke u samoj 7-mici,

npr. neke značajke Windowsa 8 ( brže podizanje sustava il tako nešto )

To je moje mišljenje na Windowse 8 ( ove aktualne Windowse )

7 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lagani rast Windowsa 8

Naravno da bilježe lagani rast kada se prodaju novi laptopi sa instaliranim Win8. Samo što mnogi uređaji imaju i mogučnost downgrade-a na win7, pa me zanima da li se tu računa da su prodani win8, win7 ili oba.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Lagani rast Windowsa 8
Gale92 kaže...

Koliko sve ovo pratim, čini mi se da Microsoft neprestano "gura" Windows 8 ( što je i logično ), nama korisnicima.

Bilo bi dobro kada bi Windows 8 bio za Tablete i računala s ekranom osjetljivim na dodir ( što mu je i primarna zadaća, zar ne ?  )
A da za ostatak korisnika koji nemaju računala s ekranima osjetljivima na dodir, a koji koriste Windows 7 da makar " izbace " Service Pack 2, kako bi se poboljšale neke značajke u samoj 7-mici,

npr. neke značajke Windowsa 8 ( brže podizanje sustava il tako nešto )

To je moje mišljenje na Windowse 8 ( ove aktualne Windowse )

Service Pack je samo skup apdejta koje ionako dobijas svake sedmice.

13 godina
neaktivan
CTN962 kaže...

Naravno da bilježe lagani rast kada se prodaju novi laptopi sa instaliranim Win8. Samo što mnogi uređaji imaju i mogučnost downgrade-a na win7, pa me zanima da li se tu računa da su prodani win8, win7 ili oba.

Vjerovatno se računa po aktivaciji Windowsa. Mislim da laptopi sa Windowsom 8 nisu odgovorni za rast, nego upgrade za 15/40$ sa Windowsa 7.

12 godina
neaktivan
Nije mi jasno zasto ljudi pljuju po 8 a hvale 7.. pa 8 se moze koristit isto ko 7 i nema problema. Ko ne voli metro ne triba ga ni upalit. Znaci imas sve ko win 7 + jos neke sitnice.
12 godina
neaktivan
Lagani rast Windowsa 8

I ja bilježim rast kada vidim ovakvu sliku ... {#}

5 0 hvala 0
15 godina

Naravno da bilježi rast pa samo ja sam jedno 10tak pustio u rad ... i popravio statisiku!

13 godina
Lagani rast Windowsa 8
win 8 je dosta brži u svemu od win 7 na istoj konfi.
problem je kod kompatibilnosti sa starijim programima i nedostatak kvalitetnih drivera za osmicu, pa sav hardver u pravilu radi na driverima od win7.. za koju godinu možda bude bolje.. mi smo i dalje pokusni kunići za microsoft..
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ivanm75 kaže...
problem je kod kompatibilnosti sa starijim programima i nedostatak kvalitetnih drivera za osmicu, pa sav hardver u pravilu radi na driverima od win7.. za koju godinu možda bude bolje.. mi smo i dalje pokusni kunići za microsoft..

daju se i driver sredit nego proizvođači ne žele izadat podršku odnosno drivere za win8 jer naravno očekuju da ćeš kupit nove proizvode! Drivera ima samo ih treba naći pomoću driver geniusa ili sličnog

17 godina
odjavljen
Lagani rast Windowsa 8

LOL, linux je i dalje pod others... {#}

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lagani rast Windowsa 8

Windows 8 nikad neće niti blizu bit prihvaćen kao Win 7, koliko god da se oni trudili, ja osobno koristim 7 a i kome god sam stavio 8 su me zvali da stavim opet Win7.

4 2 hvala 0
16 godina
ivanm75 kaže...

U principu od Windowsa NT jedino grafički driveri su ono što je pod mus da se mora napraviti update... sve ostalo bez problema ide od generacije-dvije starijeg hardvera, osim ako driver nije napravljen da provjerava verziju OS-a i da zbog toga neće raditi.

16 godina
royalhero kaže...
CTN962 kaže...

* * * Mislim da laptopi sa Windowsom 8 nisu odgovorni za rast, nego upgrade za 15/40$ sa Windowsa 7.

Ja mislim da su baš laptopi odgovorni za rast Windowsa 8. Gledam sada ove dijasporaše koji su za blagdane došli i preko zime kupili si nove Laptope na svakome od njih je Windows 8 bio instaliran. Nitko se nije bunio kao što mi ovdje 'ratujemo' na forumima.

Windows XP je vladao cijelo jedno desetljeće (što je u svijetu računara kao 4 puta duže vrijeme u svijetu automobila, što je epohalan rezultat) a nakon isprobavanja, te raznoraznih recenzija Windowsa 7, zaključak je isti bio: 'imamo Windowse za sledeće desetljeće". U tome je cijela poanta i zato mnogi jednostavno ne vole mijenjati provjerenu formulu.

Windows 8, što se mene lično tiče možete ga smatrati Windows 7 SP1 (jel postoji SP1 za 7?), na neki način sve je isto (pa pobogu to su i dalje Windowsi) a opet na neki način ništa nije isto. Koji OS će doći da se zadrži tako dugo kao što se zadržao XP te trenutna 7-ca, eeeee to možda samo dragi Bog zna.

l.p. svima

Because anything Korea does, Japan does it better.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 12:35 (Envy).
15 godina
Lagani rast Windowsa 8

Koristim windows 8 - na svojem ultrabook-u. Super zadovoljan. (Maknuo sam metro i stavio start) - sve radi super i brzo (brze nego na windows 7 koji su bili na istom laptopu). Mislim da je metro sucelje previse agresivno i zapravo nije produktivno, brze idem sa misem okolo i radim kaj trebam. Osim toga, Windows 8 - izvrstan OS

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lagani rast Windowsa 8

provao ga dobar je ali nije za igre :( odma san sve namistia da izgleda kao 7 brz je ali igre stekaju malo na njemu:)bar na verziji koju san ja ima

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 13:30 (pivac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
pivac kaže...

provao ga dobar je ali nije za igre :( odma san sve namistia da izgleda kao 7 brz je ali igre stekaju malo na njemu:)bar na verziji koju san ja ima

zanimljivo.. meni doslovno sve radi brze nego na 7-ici ... 

xfact
15 godina
pivac kaže...

Igre imaju jednake, ako ne i bolje performanse na osmici.

Swedish latin super funk.
16 godina
odjavljen
Lagani rast Windowsa 8

Da, a performanse u igrama imaju strašne veze s time da je to Win8, LOL...

:)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kao sto sam napisao na ovoj verziji sto sam ja instalira je tako,NEZNAM ZA OSTALE.koju ti verziju imas?

15 godina
Fulo sam! 
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 18:17 (Memphis).
15 godina
PlayMaker10 kaže...

Windows 8 nikad neće niti blizu bit prihvaćen kao Win 7, koliko god da se oni trudili, ja osobno koristim 7 a i kome god sam stavio 8 su me zvali da stavim opet Win7.

Jedna od većih gluposti koju sam čuo ali nije prvi put isto takva se pojavila kod izlaska Win7 pa pogled danas ... ne budite ograničeni. Ako gledamo realno svi oni koji legalno prelaze na windowse će biti primoreni prijeć na windows8

13 godina
neaktivan
Lagani rast Windowsa 8

ma nek oni njih jos malo usavrse precu i ja na njih,zasada na w7 ultimate 64:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pivac kaže...

ma nek oni njih jos malo usavrse precu i ja na njih,zasada na w7 ultimate 64:)

Do prije 6 mjeseci su mnogi forumski bukači to isto pisali i za Sedmicu!! Ti isti sad pišu da je Sedmica ultimativni OS!{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan

ajde zna koja je najbolja verzija w8 tj koji instalirati?

proba sam enterprise nije mi bas kako triba bf3 radia na njoj

16 godina
pivac kaže...

ajde zna koja je najbolja verzija w8 tj koji instalirati?

proba sam enterprise nije mi bas kako triba bf3 radia na njoj

Instaliraj ti bolje XP ,sve će ti letit!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
Lagani rast Windowsa 8

hehe.radi 7 ko urica :)

evo instalira san ponowo w8 ali pro i mogu rec da san zadovoljan sve leti izgleda da prva verzija nije bila ok.cak je i bolji u igrama zasada:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 11:41 (pivac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
pivac kaže...

Sve su ti verzije iste za potrebe koje ti koristiš. Što se tiče štekanje, neki testovi kažu koji fps manje, neki koji fps više u igrama. Probaj isključiti (ne znam da li ima veze) one žive kockice, iskreno nemam pojma šta one rade dok sam u Desktop (99,8% vremena) okruženju, možda one nešto od resursa zauzimaju.

Ako te već zanima kakva je razlika u verzijama evo link: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions

A čisto sumanjm da ti treba Hyper-V, DirectAccess, BranchCache uostalom pogledaj i sam u tabeli što ti od toga treba a što ne. Ja lično koristim Enterprise Evaluation (jer je besplatan 90+90 dana) naročito zbog Hyper-V, ali to čudo odbija se pokrenuti izgleda radi starije verzije Biosa. Problem sam rješio VMwareom koji je bez problema virtualizirao Windows 8 Blue (recimo da je to SP1 za W8) tako da mi ni taj Hyper-V nije toliko važan.

Ono što je meni privuklo pažnju u Enterprise verziji je funkcija Windows To Go, navodno pokreneš Windows sa USB sticka od recimo 64 ili 128 GB na bilo kojoj mašini. Sad kako to radi u praksi iskreno niti imam tako golem stick niti sam što istraživao, jednostavno kažem da mi je to zanimljivo.

l.p. svima

Because anything Korea does, Japan does it better.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice