Firefox 4 za Maemo i Android

poruka: 24
|
čitano: 5.492
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 4 za Maemo i Android".
17 godina
neaktivan

opa,hvala Dubravko...konacno da nesto saznam prvio na BOL-u prije svih drugih inih portala....kako si samo ovako brz???pa imam aktivan update na maemu5(n900) koji checkira svaki sat raspolozive updatae...Izlanuo se

Obavijest:  Ukoliko imate instaliranu raniju verziju Firefox 3.5.6.(fennec v.1.1) za maemo5 prvo ju deinstalirajte jer instalacija Firefox 4 (fennec v1.2) nece proci uspjesno-prijavi:fennec allready instaled.

ko je tu lud?Upravo sam instalirao nazovi,Firefox 4 a pise da je instalirana verzija 3.6.5.pre Fennec/1.1-istu sam imao i prije ove instalacije sto znaci da nema novog Firefox 4 na ovom linku!!!

Obavijest No2: Nema add on-a,kazu: add on-i ne zadovoljavaju kriterije po pitanju skalabilnosti i brzine.Samim tim nema flasha(za sad) na fennec-u :((((   Kako sad ovo?Tvornicki browser na N900 je port Firefoxa 3.5. i radi flash uredno!

Obavijest No3: Geolocation servis-geo tagging moze zamrznuti Firefox 4 Firefox 3.6.5(v.maemo5) :(

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 21:00 (dasHHa).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 4 za Maemo i Android
Za ovih 40MB koje sam morao pobrisati s tel. memorije bolje mu je da bude ultrabrz i stabilan...

A prvo pokretanje traje već nekoliko minuta...

HTC Desire...
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Work less, relax more
16 godina
Šef kaže...
Za ovih 40MB koje sam morao pobrisati s tel. memorije bolje mu je da bude ultrabrz i stabilan...

HTC Desire...

Drži se ti Opere...

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

HTC Desire...

Daj mi javi koja verzija ti je instalirana

dasHHa
16 godina
neaktivan
Evo ova s linka gore u (ultrabrzoj) vijesti...

I ne odusevljava tih 40ak MB....
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

HTC Desire...

Ne samo to vec je i spor kod zumiranja (treba mu oko 3 sekunde da se tekst normalizira), stranice nesto sporije ucitava od defaultnog browsera...

Uglavnom imaju jos dostaaaa radit na njemu, ako misle da uvati maha. Za sad opera definitivno bolja.

Btw testirano na Desire.

EDIT: ne prepoznaju ga kao mobilnu platformu, pa se rucno mora kucat mobilni url. Na nekim mobilnim stranicama zoom nije moguć (bug, index,...) dok na drugima jest i nesto je brzi nego na punim verzijama stranica. Plugin opciju u postavkama ima, nisam probao skinut ni jedan za sad.

Uglavnom to su prvi dojmovi, ako bude jos sta ide pod edit2 Smijeh

EDIT2: podrzava move to SD opciju. I zaboravih napomenut da kod zooma je potrebno ic lijevo desno (dakle ne prilagodava txt ekranu kao defaultni browser). Pojede neki 15-20 MB radne mem. Pokretanje traje neki 3-5 sec. Jedino sta mi je super je ovi sidemenu za tabove. ovi drugi mislim da je nepotreban. Plus je sta moze otvorit vise od 4 taba koliko je max na defaultnom.

toliko od mene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 21:58 (lp.studios).
17 godina
neaktivan

Haha...znachi za android FF 4 a za maemo v.3.6.5 aka fennec 1.1.pre beta Izlanuo se

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali! Podrzava WYSIWYG, nije potrebno dugo drzati "Menu" da se pojavi tipkovnica, kao sto je slucaj s stock browserom...

Ne svidja mi se cudno izostravanje stranica/slova, ni ogromna velicina za jednu aplikaciju...  Morat ce to jos jaaaako ispolirat...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ali! Podrzava WYSIWYG, nije potrebno dugo drzati "Menu" da se pojavi tipkovnica, kao sto je slucaj s stock browserom...

Ne svidja mi se cudno izostravanje stranica/slova, ni ogromna velicina za jednu aplikaciju...  Morat ce to jos jaaaako ispolirat...

ogromna velicina je zato sto se pri instalaciji 2x zapisuju fileovi,interni bug

dasHHa
16 godina
Ma katastrofa, em je sporo ucitava stranice, bol je ucitavao kakvih 30 sekundi, treba mu par sekundi da izostri sliku nakon zooma a nekad cak i fali dio stranice da ju ucita... doplphin browser nudi isto sto i ovaj ff samo sta je brzi i bolji od njega ff ima samo cool ikonicu :P i da za tih 25 mb-koje uzme kad se pukne na sd ocekuje se puno vise od ovoga, imaju oni jos previse posla do konkretnog produkta...
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa ovo je tek rana faza, (teška beta) šta ste očekivali?

Što se tiče njegove brzine, na tome će se poraditi to je definitivno.

http://redfoxyhead.blogspot.com

0 0 hvala 0
16 godina
icecold kaže...

Pa ovo je tek rana faza, (teška beta) šta ste očekivali?

Što se tiče njegove brzine, na tome će se poraditi to je definitivno.

Ali opet jako loše pogotovo što uzima ogromnih 40MB-a a nema ništa više opcija od jednog doplphina koji ima 5MB-a, zapravo imao višestruko manje opcija od njega...

Stoja
15 godina
neaktivan

Unlike browsers that use the stock WebKit library, Fennec must ship its rendering libraries in its APK file. Many Android phones were built with 64 MB to 512 MB of storage for apps. Users who think nothing of a 12 MB download to install Firefox or Chrome on a laptop may think twice before installing it on one of these phones! Storage space is much larger on most new phones, but this is still an issue for many users.

Even worse, a quirk of the Android NDK means these native libraries are saved in two places – compressed inside the APK, and extracted to a folder for loading. For apps like Firefox that are mostly native code, this more than doubles the installation size. Other NDK apps like Google Earth pay the same double storage penalty.

To solve this problem, Mozilla's Michael Wu is writing a custom dynamic linker that loads libraries from the APK without installing them to a folder. This cuts the installed size by more than half, but increases startup time slightly. For newer phones with 1 GB or more of internal storage, we might choose to let Firefox take more space but start faster. On phones with less storage, we can use the custom linker to save space.

Firefox 4 beta 1 needs about 40 MB of storage on Android. Under Android 2.2 you can move the APK to your SD card, but the extracted libraries stay in internal storage. With the custom linker Firefox will be much smaller, and you'll be able to move more of it to SD.

Malo opsirnije ovdje, iz usta Mozillinog developera.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
Ima tu još uvijek nedorađenosti aplikacije,što je i logično uzme li se u obzir da je ovo beta.uglavnom najviše zamjerki imam na veličinu same instalacije te često rušenje preglednika na zahtijevnijim stranicama.
16 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Unlike browsers that use the stock WebKit library, Fennec must ship its rendering libraries in its APK file. Many Android phones were built with 64 MB to 512 MB of storage for apps. Users who think nothing of a 12 MB download to install Firefox or Chrome on a laptop may think twice before installing it on one of these phones! Storage space is much larger on most new phones, but this is still an issue for many users.

Even worse, a quirk of the Android NDK means these native libraries are saved in two places – compressed inside the APK, and extracted to a folder for loading. For apps like Firefox that are mostly native code, this more than doubles the installation size. Other NDK apps like Google Earth pay the same double storage penalty.

To solve this problem, Mozilla's Michael Wu is writing a custom dynamic linker that loads libraries from the APK without installing them to a folder. This cuts the installed size by more than half, but increases startup time slightly. For newer phones with 1 GB or more of internal storage, we might choose to let Firefox take more space but start faster. On phones with less storage, we can use the custom linker to save space.

Firefox 4 beta 1 needs about 40 MB of storage on Android. Under Android 2.2 you can move the APK to your SD card, but the extracted libraries stay in internal storage. With the custom linker Firefox will be much smaller, and you'll be able to move more of it to SD.

Malo opsirnije ovdje, iz usta Mozillinog developera.

tako je, sva sranja sa firefoxom na androidu dolaze od toga jer android i nije bas neki OS, previse ogranicava

ustvari se ne razlikuje pretjerano od iOS-a, osim po tome sto je otvoreniji

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
grimyHR kaže...

tako je, sva sranja sa firefoxom na androidu dolaze od toga jer android i nije bas neki OS, previse ogranicava

ustvari se ne razlikuje pretjerano od iOS-a, osim po tome sto je otvoreniji

A mislim da su glavni krivci proizvođači mobova koji su znali za taj problem i nisu ga rješavali da umjesto što sa mobom mi daju 4GB karticu da rađe ugrade 4GB interne memorije i problem rješen. Ali opet đaba da on guta sav prostor moba ako ne nudi ništa više od konkurencije, dolphin ima sve ono što bi firefox htio biti, tako da imaju visoko poziconiranu letvicu koju moraju nadmašiti ako žele konkurentan browser na androidu. I taj browser teži svega 6MB-aBelji se

Stoja
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 2
16 godina

Hmm.. kažu da je u javascript benchu brži za 25% od stock 2.2 browsera...aj idem mi pružiti drugu šansu da vidim koliko su od zadnjeg puta napredovali, javljam dojmove{#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Isprike za dupli post ali da odmah ubacim prvi znak oduševljenja{#} Aplikacija je sa početnih 30MB-a smanjena na laganijih 13MB-a a ono što me obradovalo je da kada sam prebacio na sd karticu, samo 100KB-a je ostalo u memoriji moba, big thumbs up for mozzila{#} A sada idemo vidjeti kako nam lisica surfa{#}

Stoja
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Wow! ! Snalazi se puno bolje od drugih u WYSIWYG editoru, dosta poboljsana od prosle verzije, ali jos tu ima toga za sredit....  Font nije bas neki...

Ali, rijec je o beti, tek prva verzija za Android, pa je i ovo super. Sadasnjih 5-6 browsera za Android  se ne razlikuje puno u osnovi, jer su svi bazirani na stock browseru...

Trebaju rijesit opci dojam, fluidnost, ucitavanje i takve sitnice...   Samo nek nastave ovako, bit ce to odlican browser!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Napretka ima ali glavni nedostaci su još uvijek tu: Stranica se ne učita cijela već kada scrollate vam se najednom pojavi sivo i morate prestati scrollat da se učita ostatak stranice. Totalno iritantno. A kada zumirate slika je mutna i treba sačekati koji trenutak da se izoštri, i također još uvijek nema text reflow. Totalno iritantno{#} Također, da otvori bug.hr(i još ktome bez flasha) mu je trebalo ravno 60-ak sekundi da učita, naspram par sekundi na stock browseru, toliko o tome da u benchmarku je 25% brži, u realnom surfanju je i dalje spor.

Ovo što se tiče editora nisam probao, jer nisam imao živaca potrošiti par minuta dok se učitao bug online, pa bug forum pa da idem još i poruku poslati...

Također meni je vrlo konfuzan jer se zna dogoditi da kada želite skrolati lijevo/desno da vam iskoči meni sa opcijama/tabovima i omete vas u surfanju, a tipka menu nema nikakve funkcije, što je po meni fail jer je ona vrlo korisna na androidu.

Znam, znam, beta je, ali upućujem na stvari koje su za mene dealbreakeri i dok se to ne ispravi, firefox na mom mobu neće biti instaliran duže od pola sata. 

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Napretka ima ali glavni nedostaci su još uvijek tu: Stranica se ne učita cijela već kada scrollate vam se najednom pojavi sivo i morate prestati scrollat da se učita ostatak stranice. Totalno iritantno. A kada zumirate slika je mutna i treba sačekati koji trenutak da se izoštri, i također još uvijek nema text reflow. Totalno iritantno{#} Također, da otvori bug.hr(i još ktome bez flasha) mu je trebalo ravno 60-ak sekundi da učita, naspram par sekundi na stock browseru, toliko o tome da u benchmarku je 25% brži, u realnom surfanju je i dalje spor.

Ovo što se tiče editora nisam probao, jer nisam imao živaca potrošiti par minuta dok se učitao bug online, pa bug forum pa da idem još i poruku poslati...

Također meni je vrlo konfuzan jer se zna dogoditi da kada želite skrolati lijevo/desno da vam iskoči meni sa opcijama/tabovima i omete vas u surfanju, a tipka menu nema nikakve funkcije, što je po meni fail jer je ona vrlo korisna na androidu.

Znam, znam, beta je, ali upućujem na stvari koje su za mene dealbreakeri i dok se to ne ispravi, firefox na mom mobu neće biti instaliran duže od pola sata. 

Nece ti biti instaliran kad nemas mjesta... ja imam mjesta puno i previse... :)

Ali, cek, 60sekundi za bug.hr???    Evo, ja sad probao, treba mu cca. 10 sekundi za potpuno ucitavanje...

Slazem se za Menu tipku, nije iskoristena, a ovo scrollanje lijevo-desno isto ometaju ti meniji sa strane. Nema "text reflow" kao stock browser...

16 godina

A neznam, možda je bio neki bug u učitavanju, jednostavno pola stranice je ostalo neučitano i ja sam minimizirao i nastavio neš drugo raditi, i poslije se vratio nakon 20-ak sekundi se vratio u browser i još je učitavao, i onda još čekao 15-ak sekundi pa je učitao...možda mu multitasking ne radi kako spada...A prostora imam 30MB-a trenutno slobodno, a firefox mi je pojeo kakvih 5MB-a što nije puno...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: