R9 290x ili gtx 970

poruka: 58
|
čitano: 11.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: R9 290x ili gtx 970
carmack kaže...
nicky.sl kaže...
carmack kaže...

Na 290/290x treba stavit hladnjak za procesor i to ne stock već onaj tower sa punom bazom ili praktičnije, neki AIO. Neki su to već napravili.

O cemu ti pricas ? Nisam najbolje razumija. Koliko sam skuzija ti bi na 290-ku stavlja hladnjak od procesora ?!?

Upravo to.

Najveca glupost 2014-te godine.

Doduse to za AIO stoji, moze se napraviti.

multi-gpu 4 ever
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 11:58 (Leopard_st).
17 godina
R9 290x ili gtx 970

lol sto ja necu ovdje procitat od kolega forumasa 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
R9 290x ili gtx 970

Nije to nikakva glupost, to je bombproof setup. AIO je praktičnije riješenje jer zauzme slot ili dva. Mogu vam stavit video. Stavio sam TRUE-a (thermalright ultra 120 extreme) na vtx 7700. Stock hladnjak je dosta bučan a TRUE mi je bio pri ruci pa eto.

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
R9 290x ili gtx 970
daj sliku toga
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
R9 290x ili gtx 970

Samo što mi tu govorimo o R9 290/290X grafičkim karticama, njihov GPU se grije nekoliko puta više nego na tvojoj HD 7770. A CPU hladnjaci koji bi možda i ohladili R9 290/290X koštaju više nego neki odlični aftermarket grafički hladnjaci (Accelero hladnjaci). Jedino AIO CPU hladnjaci, oni bi ohladili jako dobro GPU. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 1
17 godina
R9 290x ili gtx 970

uvijek se moze uzet neki nerefe. 290 serije pa se sa time smanje tempertaure na pretjerano kao sa refe, ali se smanji 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 12:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Samo što mi tu govorimo o R9 290/290X grafičkim karticama, njihov GPU se grije nekoliko puta više nego na tvojoj HD 7770. A CPU hladnjaci koji bi možda i ohladili R9 290/290X koštaju više nego neki odlični aftermarket grafički hladnjaci (Accelero hladnjaci). Jedino AIO CPU hladnjaci, oni bi ohladili jako dobro GPU. 

Nije baš, ima polovnih hladnjaka po 200-300 kn. Ja sam svog uzeo za 250 kn. Hladnjak ionako nemora bit nov.

14 godina
neaktivan
Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina

jel se to meni čini ili ti je kartica savijena ko banana

i meni ovo izgleda nakaradno, da ne spominjem da taj cooler hladi jedino čip, a što se s ostalim

17 godina
R9 290x ili gtx 970

menito ruzno i nakaradno izgleda,sorry imho....

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
R9 290x ili gtx 970

Evo i temperatura:

http://tinypic.com/player.php?v=23vnhxc%3E&s=8#.VKP24ckwLL0

Ovo može biti jedna od opcija hlađenja. Mnogima izgleda ružno, neni je to fora a i estetika mi nije tolko bitna. Ovo bi bilo taman za HD290 samo bi trebalo stavit nešto na VRM, mogao bi se ostavit tvornički pokrov. Svatko neka si radi ono što mu odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 14:20 (carmack).
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ja sam testirao gtx 970 na 4k monitoru i bio je doista slab ucinak 970-ke u odnosu na r9 290x,tako da slazem se da je r9 290x jaca od gtx 970 i razlika upravo postaje vidljiva na 4k rezoluciji(full hd je proslost ,4k je buducnost).

12 godina
herceg24 kaže...

Ja sam testirao gtx 970 na 4k monitoru i bio je doista slab ucinak 970-ke u odnosu na r9 290x,tako da slazem se da je r9 290x jaca od gtx 970 i razlika upravo postaje vidljiva na 4k rezoluciji(full hd je proslost ,4k je buducnost).

već smo imali sličnu priču na ovoj temi, u kojim si to igrama testirao 4k ove dvije grafe i koliko je to "doista slab učinak"

evo dolje na slikama jedan od testova na 4k na četiri igre i ja tu ne vidim da je 290x toliko bolja, čak je negdje bolja 970, no sve skupa minimalna razlika

13 godina
R9 290x ili gtx 970

Hitman absolution, jest teško probrat benchove......

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
kenan.M kaže...

Hitman absolution, jest teško probrat benchove......

četiri igre, dakle četiri, ne samo hitman i nisam probirao, bacio na google "gtx 970 4k benchmark" i izbacilo prvo po redu ovaj test sa četiri igre na 4k u usporedbi - probaj sam izguglat ako mi ne vjeruješ

http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_geforce_gtx_970_and_980_reference_review,22.html

nemam uopće nikakvih "ljubavi", nisam fanboy, i sam čekam razvoj situacije sa amd 3xx jer ću na ljeto uzimat novu grafu, no hebi ga - netko bubne "ja sam testirao" i ništa da to potkrijepi, a jel guru3d, tomshardware i ostali namještaju rezultate ja ne znam niti mi se da borit s vjetrenjačama

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 2:14 (picajzla0707).
17 godina
R9 290x ili gtx 970

pa to je sramota da gpu koji ima pola manju propusnost odnosno 9xx serija je jako blizu u 4k scoreu r9ki ! sto je jos jedan od razloga da se uzme 970 

iako jedna 290/970 nije bas za fulidan 4k gameplay (aaa naslovi ce tesko ic dok neki nezatjevni ce biti cist fajn on line morpg etc npr) dok sa dvije je to vech 4k/60lock 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 10:42 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
R9 290x ili gtx 970

Nvidia nadoknadjuje pomocu softverskih optimizacija i to rade vrhunski ALI kad dodje dx12 onda ce te softverske optimizacije past u drugi plan a cista hardverska snaga ce doc u prvi plan a nije rijetkost da AMD grafe u generaciji imaju i po teraflops vise od nvidia konkurenta ciste hardverske snage a to je poprilicno puno.Sad hoce li se hardverska snaga u iducim generacijama GPUa poravnat ostaje za vidjet.....i naravno ostaje cinjenica da je nvidia daleko agresivnija u pridobivanju izdavaca da njihove grafe budu prioritet kod optimizacija i mogu samo rec svaka im cast na tome jer se tu vise trude od AMDa za svoje korisnike.

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
R9 290x ili gtx 970

ma dok to dodje ja sam na 390x cf vec onda, mi pricamo za ovo vrijeme jucer dns sutra max 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 12:04 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

-Testna igra: PES 2015   

-Samsung 4k monitor

-Gtx 970,i7 4790,8gb ram

-U grafickim postavkama PES-a nisam mogao izabrati pravu 4k rezoluciju nego je bila ponudjena rezolucija za jednu "stepenicu" nize od 4k(Ne znam dali je to konami namjerno ogranicio za PC verziju navedene igre,ocito da jeste kako bi favorizirali PS4 itd-njihova mudrovanja)

Zakljucak: Skoro je bilo nemoguce igrati ,i bio sam negativno iznenadjen i zatecen,predhodno sam "osvjezio" graficku sa najnovim driverom,nisam imao problem sa virusima itd.Kada sam sve provjerio ostala je samo jedna opcija i smanjio sam rzoluciju na full hd i tada je sve bilo normalno.

-Naglasavam nisam radio nikakav poseban test koristeci razne programe,nego sam samo zelio da igram i to je to.Testovi me ne zanimaju,samo praksa.

13 godina
odjavljen
R9 290x ili gtx 970

A pravu igru si našao za taj hardver lol

Vjerojatno nemožeš igrati PES na 4K, s obzirom da je to dosta loša i jeftina igra sama po sebi, pa niti ne očekuju da će netko igrati na takvom močnom hardveraju ;)

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
herceg24 kaže...

-Testna igra: PES 2015   

-Samsung 4k monitor

-Gtx 970,i7 4790,8gb ram

-U grafickim postavkama PES-a nisam mogao izabrati pravu 4k rezoluciju nego je bila ponudjena rezolucija za jednu "stepenicu" nize od 4k(Ne znam dali je to konami namjerno ogranicio za PC verziju navedene igre,ocito da jeste kako bi favorizirali PS4 itd-njihova mudrovanja)

Zakljucak: Skoro je bilo nemoguce igrati ,i bio sam negativno iznenadjen i zatecen,predhodno sam "osvjezio" graficku sa najnovim driverom,nisam imao problem sa virusima itd.Kada sam sve provjerio ostala je samo jedna opcija i smanjio sam rzoluciju na full hd i tada je sve bilo normalno.

-Naglasavam nisam radio nikakav poseban test koristeci razne programe,nego sam samo zelio da igram i to je to.Testovi me ne zanimaju,samo praksa.

pa zbog cega si se iznenadio? jel ti uopce razumijes sta je 4k rezolucija? s svakom sljedecom single grafom od 2500kn nebus jos sigurno sljedecih 5 godina moci normalno vrtiti 4k... eventualno prastare naslove! bf4@4k@ultra ide ispod 10 fps-a, pomnozi koliko ti gtx-ica treba da se igra vrti na 60fps-a! :) jasnije malo! neki stvarno ocekuju bozja cuda za pisljivih 300€!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 0:22 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

Neko kaze ovako, neko onako npr. procitaj predhodni odgovor.4K=4 x full hd tako da sam svjestan ali sam imao drugacija ocekivanja,i svjestan sam toga o cemu ti govoris samo se nadam da to nije bas tako brutalno .Jednostavno sam mislio da ce ici mnogo bolje zato sto PES nije zahtjevan toliko.

13 godina
odjavljen
R9 290x ili gtx 970

Stjepan, ajde pročitaj opet što je napisao ;) 

Nije napisao da ima niski FPS, nego je napisao da uopće ne može izabrati 4K, najviše što je mogao izabrati je, vjerojatno, 1440P. 

Jedino ako se obraćaš na drugi dio posta, onda neznam na što točno misli s tim da je skoro nemoguće bilo igrati. Vjerojatno baš to da ima niski FPS. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 6:38 (Deawood).

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
herceg24 kaže...

Neko kaze ovako, neko onako npr. procitaj predhodni odgovor.4K=4 x full hd tako da sam svjestan ali sam imao drugacija ocekivanja,i svjestan sam toga o cemu ti govoris samo se nadam da to nije bas tako brutalno .Jednostavno sam mislio da ce ici mnogo bolje zato sto PES nije zahtjevan toliko.

Kolega, PES 2015 ne podržava rezolucije veće od 1440p, a i da podržava vjerujem da bi ga tvoja grafa bez problema vrtila na 200 + fps-a (pošto kod mene, sa sličnim komponentama, na 1440p rezoluciji radi na preko 400 fps-a, vidi sliku).

No, PES ima drugi problem, njegov rudimentarni FOX engine ne podnosi dobro visok fps pa ako igraš s otključanim frame rate-om mogao bi imati nepodnošljiv stutter. S druge pak strane, ako uključiš v-sync, dolazi do osjetnog lag-a.

Meni najbolje radi tako da forsiram v-sync u nvidia control panelu, na taj način stutter je potpuno eliminiran, a lag sveden na minimum.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
12 godina
neaktivan

Kakva ti je PC konfiguracija?

13 godina
R9 290x ili gtx 970

Piše ti pod "Moj PC"

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala.ccccccccccccccccccc.Dobro smo se opremili.

11 godina
neaktivan

Mogu si mislit temperatura vrmova, sva sreca pa oni mogu visoku temp podnjet, ali nece dugo, a ako se oni ostete imat ces puno vise artefakata, crasheva i opcenito problema nego sto gpu radi na 70-80c. Neznam zasto sve to muci, 290X moze raditi i na vecim temperaturama, a ne referentne verzije npr. sapphire tri x i slicno imaju 60-70c temp. sto je i vise nego ok, tak da ne vidim problem.

Battlelog: D3lBoy-00
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice