Sva sreca rijesio sam se svoje rx 6600 xt to je bilo nesto stravicno, racunalo je podivljalo od najobicnijeg prijenosa slike na Tv pa do rusenja Adobe paketa, igara itd, nevjerovatno koliko nesto tako moze biti loše, stavio Nvidiju ili integriranu sve radi perfektno.!
AMD Navi
- poruka: 9.270
- |
- čitano: 1.749.576
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sva sreca rijesio sam se svoje rx 6600 xt to je bilo nesto stravicno, racunalo je podivljalo od najobicnijeg prijenosa slike na Tv pa do rusenja Adobe paketa, igara itd, nevjerovatno koliko nesto tako moze biti loše, stavio Nvidiju ili integriranu sve radi perfektno.!
I meni nekad dodje uzet AMD grafu ako je brza od nvidije slicne cijene, ali razum i iskustvo ipak prevladaju ;)
ja sam jednom kupio od Nvidie MX440, par dana kasnije sam je zatukao
čekićem kako slučajno ne bi završila u nekom drugom kompu, i od tad samo ATI/AMD
I meni nekad dodje uzet AMD grafu ako je brza od nvidije slicne cijene, ali razum i iskustvo ipak prevladaju ;)
Uvijek isto. Ne pristaju vam kao nekakvim znalcima u ovom segmentu takve izjave. Don't be sad, this is just how it works out sometimes.
Za sad nemam loših iskustava s novim AMD driverima (od verzije 21.5.2 nadalje). Kad uspoređujem nvidiu i AMD obje grafičke/driveri imaju svoje muhe. Nvidia experience mi je žešće sranje, od kad sam ga maknuo, sve radi ok. Istina je da trenutno konfa za posao ima intel/nvidiu kombinaciju, a za "doma" je full AMD build. Prije 3 godine je intel/nvidia bila puno stabilnija konfiguracija i to je razlog da je koristim za posao. Danas nikome ne bi preporučio intel zadnje generacije za ozbiljni rad jer ne radi stabilno za razliku od AMD-a. Dok bi prije 3 godine rekao obrnuto, svaka nova arhitektura nosi svoje…
Mislim da budućnost GPU-a nije povećavanje veličine čipa i potrošnje (nvidia) nego povećanje efikasnosti i multi chiplet design (AMD). Jako je teško ohladiti RTX 3090, a živo me zanima kako će ohladiti RTX 4090. Konkurencija je dobra i to što se intel upleo u igru je odlično! Čeka nas doba inovacija i napretka na svim područjima …
Uvijek isto. Ne pristaju vam kao nekakvim znalcima u ovom segmentu takve izjave. Don't be sad, this is just how it works out sometimes.
Nisam ja jednom imao problema sa AMD grafama, ako ne ucis na vlastitim greskama, ne mozes ni bit znalac ;)
A i u mom poslu vecina software ili ne radi ili radi losije s AMD-om pa je i to dovoljan razlog...
A kad vidim na sto lici Adrenalin software smuci mi se...
Danas nikome ne bi preporučio intel zadnje generacije za ozbiljni rad jer ne radi stabilno za razliku od AMD-a.
Gluposti, ti mislis da se na trzistu moze prodavat cpu koji ne radi stabilno? Kako meni radi stabilno?
Jako originalno,rušenje GPU drajvera u raznim igricama inače postoji samo kod AMD grafetina.
https://www.google.com/search?q=Nvidia+GPU+drivers+crashing+in+games&biw=1996&bih=992&sxsrf=APq-WBuRRqmzLWtu4vxncwCYTAclcAE35A%3A1644322362301&ei=Ol4CYva4EYio9u8PiqWe4AM&ved=0ahUKEwj2vbOSivD1AhUIlP0HHYqSBzw4ChDh1QMIDg&uact=5&oq=Nvidia+GPU+drivers+crashing+in+games&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BwgjELADECc6BwgAEEcQsAM6BwgjELACECc6BAghEApKBAhBGABKBAhGGABQgglY0hVg8hloAXACeACAAZUBiAH_CJIBAzAuOJgBAKABAcgBCcABAQ&sclient=gws-wiz
A truli Windowsi, kaj sa rušenjemm i raznim izdarijama na Windowsima?Da svi odemo na Linux, ili kaj zapravo ajd najdi rješene fučkaj ga sad.
Dobio si neispravnu grafu, i kaj sad od toga treba radit žalovanje po forumu.
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=927&jumpto=6456294&sort=asc&view=flat
Ako meni od PC hardvera nikad ništ nije krepalo, jel to znači da hardver ne krepava i kod svih ostalih kupaca ili PC korisnika?
Viš to nije loša ideja, suprotan primjer hvalit se po forumima kak sam srečom kupil neuništiv PC hardver.Eto moje trinaest godina staro Seasonic napajanje, prokleto đubre jednostavno neče krepat i kaj sad.
Al se moze dobit ispravna AMD grafa?
Salu na stranu, ako se rusi samo u odredjenoj igri, onda nije neispravna grafa nego su driveri u banani. Ti bi ti trebao znat kao veliki informaticki guru...
Jako originalno,rušenje GPU drajvera u raznim igricama inače postoji samo kod AMD grafetina.
https://www.google.com/search?q=Nvidia+GPU+drivers+crashing+in+games&biw=1996&bih=992&sxsrf=APq-WBuRRqmzLWtu4vxncwCYTAclcAE35A%3A1644322362301&ei=Ol4CYva4EYio9u8PiqWe4AM&ved=0ahUKEwj2vbOSivD1AhUIlP0HHYqSBzw4ChDh1QMIDg&uact=5&oq=Nvidia+GPU+drivers+crashing+in+games&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BwgjELADECc6BwgAEEcQsAM6BwgjELACECc6BAghEApKBAhBGABKBAhGGABQgglY0hVg8hloAXACeACAAZUBiAH_CJIBAzAuOJgBAKABAcgBCcABAQ&sclient=gws-wiz
A truli Windowsi, kaj sa rušenjemm i raznim izdarijama na Windowsima?Da svi odemo na Linux, ili kaj zapravo ajd najdi rješene fučkaj ga sad.
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=927&jumpto=6456294&sort=asc&view=flat
Ako meni od PC hardvera nikad ništ nije krepalo, jel to znači da hardver ne krepava i kod svih ostalih kupaca ili PC korisnika?
Viš to nije loša ideja, suprotan primjer hvalit se po forumima kak sam srečom kupil neuništiv PC hardver.Eto moje trinaest godina staro Seasonic napajanje, prokleto đubre jednostavno neče krepat i kaj sad.
Pa normalno da ta tvoja konfiguracija radi godinama kad je koristiš za čitanje foruma i surfanje po portalima.
glava ti neispravna
Nisam ja jednom imao problema sa AMD grafama, ako ne ucis na vlastitim greskama, ne mozes ni bit znalac ;)
A i u mom poslu vecina software ili ne radi ili radi losije s AMD-om pa je i to dovoljan razlog...
Gluposti, ti mislis da se na trzistu moze prodavat GPU koji ne radi stabilno? Kako meni radi stabilno?
Ja sam valjda jedina osoba na svijetu koja je imala puno više problema s nVidiom nego ATI/AMD-om.
Al eto budala, već dvaput zaredom kupio tu mušićavu nvidiu.
Gluposti, ti mislis da se na trzistu moze prodavat GPU koji ne radi stabilno? Kako meni radi stabilno?
Kad si zadnji put update-ao drivere od CPU-a? Sah-mat.
kad god izađu, isto kao i za GPU, i uvijek mi je sve stabilno. Šah-mat
Ja sam valjda jedina osoba na svijetu koja je imala puno više problema s nVidiom nego ATI/AMD-om.
Al eto budala, već dvaput zaredom kupio tu mušićavu nvidiu.
Nisam ni ja sa AMD, ali nvidijini driveri su mi se znali rušiti.
Ne znam šta fali AMD ReLive, sve na jednom mjestu, može se ostaviti default i nikada ga otvoriti ili zagnjuriti i namještati parametre itd. Radi sve OK.
kad god izađu, isto kao i za GPU, i uvijek mi je sve stabilno. Šah-mat
Uf, ti si tezak slucaj.. Da ti srusim snjegovica - ne postoje cpu driveri...
Drkači po hardveru će uvijek imati više problema od onih koji koriste hardver onako kako je i namijenjen...
Drkači po hardveru će uvijek imati više problema od onih koji koriste hardver onako kako je i namijenjen...
Pod drkanje s hardwareom spada igranje igara s AMD gpu-om?
Jako je teško ohladiti RTX 3090, a živo me zanima kako će ohladiti RTX 4090. Konkurencija je dobra i to što se intel upleo u igru je odlično! Čeka nas doba inovacija i napretka na svim područjima …
Zanima me koji moron se sjetio staviti memorijske cipove otraga. Taj Gddr6x je totalno sranje, em su latencije bezveze em tosi i grije se em Samsung roka vec i 24Gbps memoriju. AMD iskreno to puno pametnije zaobilazi, tako kako ce i nvidia uskoro. Veliki cache(jezgre su i vec ionako unazad 5 godina prebrze) i rokaj snimaj. Daj im da disu i da dobivaju ono za sto su tu, a to su informacije, bitovi 0,1. Sad ce se nvidia nositi sa MCM cudovistem koji ima pola GB cache-a(pola od tog je 3D jos) i mozda stakani Ml cip ili nesto slicno 32GB 20-24Gbps Samsung memorije i sve to ispod 500W? To je za nvidiu dan kao kad je AMD predstavio 64 core Epyc Intel-u pred svijetom. Iskreno me briga za svu trojicu, ali eto ako ove godine dolazi doslovno 1000mm² gpu DIE kako to nije zanimljivo?
Chipleti i staking su buducnost, sve ce vise dolaziti i procesori lagano sa AI funkcijama, i sigurno nece AMD biti vamo jedini. Intel-a vidim kao opasnog igraca u GPU segmentu jer pripremaju uskoro i bombu za HPC u tom pitanju, a i hopper od nvidie ce biti MCM... ali to ce se jos nacekati, tad ce i navi4 biti iza ugla, e na kraju AMD-intel kolo plesu.
Tko voli na sitnom ekranu 2h igrat nesto u 30fps na low/medium, ovo je top
Volim tehniku i gadgete i svasta nesto, al ovo je nesto sta me ni mrvicu ne privlaci...
slazem se, evo nintendo switch se toliko lose prodaje da ih daju za besplatno na pijaci
slazem se, evo nintendo switch se toliko lose prodaje da ih daju za besplatno na pijaci
Da, zbog igara, ovo govno vrti steam pc igre i to ne sve. Neusporedivo...
Nego cini se da imamo vec 4-voricu koji misle da postoje CPU driveri i redovito ih updateaju. Potencijalni zaposlenici Hr. ministarstva IT-a? I think so...
Bitno da imamo jednog koji misli da korisnički programi i CPU komuniciraju putem čarolije.
Kontrapitanje, šta je to kernel? Ili sam BIOS?
Da ne spominjem kako neke značajke procesora zahtijevaju posebne drivere.
Da budemo picajzle, sam bios i je između ostalog i driver za cpu.
Bios i CPU driver su sinonim (uređeno za kolegu) Casual, ne razmišljam jer mi forum služi kao totalna razbibriga. U mom casual pleb svijetu. Ako se pališ na to...
Bios i CPU driver su sintagme. U mom casual pleb svijetu. Ako se pališ na to...
Imamo i jednog sta misli da sintagma = sinonim. Cestitam, nagradni keks mozes podici u obliznjoj Tiskovoj poslovnici.
Da budemo picajzle, sam bios i je između ostalog i driver za cpu.
Nemojmo uspredjivat bios sa driverima unutar os-a...
Nemojmo uspredjivat bios sa driverima unutar os-a...
Nitko nije spominjao drivere unutar os-a, a i koliko sam znam, kernel je dio OS-a, ako želiš bit dovoljna picajzla, sam kernel je driver za CPU.