Rušenje Windowsa 7 u igrama

poruka: 63
|
čitano: 11.280
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 - crash u igrama

Situacija je ovakva ...

Maknuo sam se danas sa Windows XP-a jer sam u nekim igrama dobivao nv4 bsod.

Danas instaliram Windows 7 x64 (nadajuci se da ce se problem ukloniti), sve up to date, instalirao drivere (najnovije) ...

No sada je situacija jos i gora... otvorim bilo koju igru .. nakon 1-2min freeze i restarta se ili ja restartam ...

Nezz sta da radim .. instalirao, reinstalirao drivere za grafu (najnovije) .. opet ista stvar ...

Da nosim na reklamaciju? Imate kakve ideje, sugestije?

Grafu sam testirao s OCCT-om i ne prelazi 60C ...

Hardverski ili softverski problem?

EDIT: Nista nije clockano, bios na default.

Hvala na pomoci.

Skenirano s Hijackthis-om:

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16700)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files (x86)\EDIMAX\Common\RaUI.exe
C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe
C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Windows Live Messenger Companion Helper - {9FDDE16B-836F-4806-AB1F-1455CBEFF289} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companioncore.dll
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" /background
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - Global Startup: Wireless Utility.lnk = C:\Program Files (x86)\EDIMAX\Common\RaUI.exe
O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companionlang.dll,-600 - {0000036B-C524-4050-81A0-243669A86B9F} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Companion\companioncore.dll
O9 - Extra button: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1004 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WindowsLiveWriterShortcuts.dll,-1003 - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O13 - Gopher Prefix:
O16 - DPF: {1E54D648-B804-468d-BC78-4AFFED8E262F} (System Requirements Lab) - http://www.nvidia.com/content/DriverDownload/srl/3.0.0.4/srl_bin/sysreqlab_nvd.cab
O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} - http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab
O18 - Protocol: wlpg - {E43EF6CD-A37A-4A9B-9E6F-83F89B8E6324} - C:\Program Files (x86)\Windows Live\Photo Gallery\AlbumDownloadProtocolHandler.dll
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Logitech Bluetooth Service (LBTServ) - Logitech, Inc. - C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\Bluetooth\lbtserv.exe
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Driver Helper Service (NVSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrB.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: Steam Client Service - Valve Corporation - C:\Program Files (x86)\Common Files\Steam\SteamService.exe
O23 - Service: NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service (Stereo Service) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\3D Vision\nvSCPAPISvr.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 7823 bytes

xFire: rebelsy | steam: rebelsyz0r | bfbc2: rebels1e
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 23:03 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nitko ne zna ? {#}

0 0 hvala 0
18 godina

HijackThis Log ti je čist.

Primjetim da imaš Hama USB wireless stick. Ajd probaj bez njega koristiti računalo.

USB Wireless stickovi se znaju zagrijati i uzrokovati restart računala. Možda je u tome problem.

Kako ide temperatura procesora pri opterečenju?

Jesi stavio najnoviji bios za matičnu?

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nemam nikakav usb wireless stick ...

U kompu imam Ralink Wireless karticu sa antenom ...

Procesor se ne zagrijava, grafa se ne zagrijava - normalne temperature...

Najnoviji bios nije gore jer se ne kuzim bas u fleshanje ...

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Rušenje Windowsa 7 u igrama
rebelsy kaže...

Nemam nikakav usb wireless stick ...

U kompu imam Ralink Wireless karticu sa antenom ...

Procesor se ne zagrijava, grafa se ne zagrijava - normalne temperature...

Najnoviji bios nije gore jer se ne kuzim bas u fleshanje ...

Nemaš HAMA USB wireless stick? U HijackThis logu ti je naveden. Imaš drivere za njega. Nešto tu ne štima, možda ti zato zeza.

Bios večine AsRock ploča možeš flashati iz Windowsa. proces je banalno jednostavan; skineš novu verziju i pokreneš aplikaciju.

Sve se samo odradi, treba oko minutu, možda dvije.

Evo ti link:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=770%20Extreme3&o=BIOS

Skineš 1.80 za Windows i flashaš.

Probaj s time pa onda javi jesi li štogod postigao.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 14:18 (191x7).
16 godina
neaktivan

Jel to 3. po redu?

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

Jel to 3. po redu?

Da koliko vidim.

16 godina
neaktivan

Skinuo -> extractao -> pokrenuo -> restartao se komp

i to je to?

0 0 hvala 0
18 godina

Pogledaj u CPU-Z pod tabom za matičnu ploču piše li 1.80 da imaš.

No to bi trebalo biti to...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

BIOS:

Version: P1.80

Ali problem je jos tu... instalirao sam danas nove windowse, stavio drivere za maticnu, najnovije drivere za graficku, sad evo i bios sam flashao ... pokrenem bfbc2 i slika se freeza, nemogu nista nego restart ...

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

BIOS:

Version: P1.80

Ali problem je jos tu... instalirao sam danas nove windowse, stavio drivere za maticnu, najnovije drivere za graficku, sad evo i bios sam flashao ... pokrenem bfbc2 i slika se freeza, nemogu nista nego restart ...

Probaj s novim SouthBridge driverom:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/integrated_vista-32.aspx#3

Smrzne se samo BFBC2 ili i druge igre? Odmah ili nakon nekog vremena igranja?

Imaš više RAM modula, probaj s samo jednim od njih. Ako bude isti problem, probaj s drugim. Možda ti je memorija neispravna, zna se dogoditi.

16 godina
neaktivan

Ma smrzne se i u drugim igrama...

Vracam na XP ... na njemu mi je znao samo u cod4 izbaciti (nekad u windowse, nekad sam morao restart) ali je radilo ...

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

Vracam na XP ... na njemu mi je znao samo u cod4 izbaciti (nekad u windowse, nekad sam morao restart) ali je radilo ...

Ne vraćaj se na XP; pronaći ćemo rješenje problema. Nisi nikad bio kukavica, pa nemoj ni sad tako lako odustajati...

16 godina
neaktivan

Nosi grafu na servis ili flešaj joj novi bios ( ako ima ).

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
rebelsy kaže...

Ne vraćaj se na XP; pronaći ćemo rješenje problema. Nisi nikad bio kukavica, pa nemoj ni sad tako lako odustajati...

{#}

18 godina

Probaj vrtiti FurMark Stability Test nekih 15 - 20 minuta barem. Nadziri temperaturu i gledaj javlja li se kakav problem (artefakti na slici i slično).

Valjalo bi i da provjeriš memoriju s Memtest86+.

Ako je problem s hardverom (što vjerojatno jest) povratak na XP neće ti puno pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

najčešći problemi:

• neispravan RAM ? - testiraj memoriju
  • neispravna VGA? - provjeri VGA u prijateljevom kompu
  • neispravno napajanje?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

moze link za down za memtest? (imam x64 winse)

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

moze link za down za memtest? (imam x64 winse)

http://www.memtest86.com/

Tu imaš za download i imaš upute kako koristiti. Memtest86+ ne može se pokretati iz Windowsa.

Memorija treba proći barem par prolaza memtesta (passes).

16 godina
neaktivan

Pokrenuo Furmark Stability Test i nakon 5sec restart.

Sto bi znacilo da je graficka osla? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 15:08 (rebelsy).

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

Nemora biti, ali je moguće.

Ajd uradi ovo: Poodspajaj sve kablove napajanja. Nakon toga spoji nazad u sve komponente, ali pripazi na raspored kablova.

Spoji tako da ti nijedan kabal nije previše opterečen. Razumiješ na što mislim.

Proaj i izvaditi grafičku pa vratiti nazad, možda ne sjedi dobro.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
rebelsy kaže...

Nemora biti, ali je moguće.

Ajd uradi ovo: Poodspajaj sve kablove napajanja. Nakon toga spoji nazad u sve komponente, ali pripazi na raspored kablova.

Spoji tako da ti nijedan kabal nije previše opterečen. Razumiješ na što mislim.

Proaj i izvaditi grafičku pa vratiti nazad, možda ne sjedi dobro.

Ako i nakon toga ne bude radilo?

Onda je graficka u pitanju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 15:15 (rebelsy).
18 godina
rebelsy kaže...
...

Ako i nakon toga ne bude radilo?

Onda je graficka u pitanju?

Može biti grafička (vjerojatnije) ili napajanje (također vjerojatno, ali puno manja vjerojatnost nego neispravne grafičke). No može biti i memorija (prema zadnjim simptomima malo vjerojatno)

Jesi li u mogućnosti isprobati neku drugu grafičku u svoje računalo (npr ako imaš neku drugu ili od prijatelja/susjeda/kuma/rođaka/...) ili tu svoju grafu u neko drugo računalo? To bi bio najbolji korak...

16 godina
neaktivan

Danas cu otici do frenda s grafom da vidim jel kod njega ne radi? Ako ne radi znaci ona je u pitanju i da samo nju saljem na servis?

Zaboravio sam spomenuti .. neokoliko puta mi se pokrenuo komp bez slike na monitoru i maticna je pistala nekoliko puta..

Frend ima windows xp ... znaci kad stavimo grafu da instaliram kod njega furmark i pokrenem stability test?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 15:54 (rebelsy).

0 0 hvala 0
18 godina
rebelsy kaže...

Danas cu otici do frenda s grafom da vidim jel kod njega ne radi? Ako ne radi znaci ona je u pitanju i da samo nju saljem na servis?

Zaboravio sam spomenuti .. neokoliko puta mi se pokrenuo komp bez slike na monitoru i maticna je pistala nekoliko puta..

Frend ima windows xp ... znaci kad stavimo grafu da instaliram kod njega furmark i pokrenem stability test?

Drivere, furmark i u njemu stability test. Ali bolje bi bilo prijateljeva grafička u tvoj komp (tako eliminiraš je li grafa ili nešto drugo).

Grafa u drugi komp koji je potpuno ispravan -> provjera je li grafa ispravna ili ne.

Druga ispravna grafa u komp koji pokazuje probleme koji ukazuju na grafičku -> provjera je li do kompa (ako je, problemi će biti i s drugom grafom) ili do grafičke (ako nema problema, problem je u neispravnoj grafi).

16 godina
neaktivan

Stavili smo grafu...instalirali najnovije drivere... pokrenuli furmark stability test i zacudo furmark radi bez problema, ne rusi se niti nista...temperatura oko 70C

Sta bi onda to moglo biti?

0 0 hvala 0
18 godina

Kolko imas rama?

Testiraj malo sa memtestom (najnovijim) ili najnovijim prime95 blend opcija.

Meni to smrdi na problem sa ramom ili bolje receno krive latencije ili voltaza

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Kolko imas rama?

Testiraj malo sa memtestom (najnovijim) ili najnovijim prime95 blend opcija.

Meni to smrdi na problem sa ramom ili bolje receno krive latencije ili voltaza

Komp je iz ''Moj pc'' ... 4GB rama ...

Krive latencije ili voltaza? Sve je na default.. ja nisam nista clockao... :S

Sad kod frenda CoD4 igramo bez problema .. sve radi ...

16 godina

ako kod njega radi grafa a kod tebe ne onda je problem, memorija,napajanje,maticna...

My Life Is A Very Serious Game...
18 godina

Ako je na default nemora bit da je podeseno tak kak memorija treba.

Kad je recimo kod mene na default radi mi mema umjesto na 1600mhz 7-8-7-24 sa voltazom 1.40V na 1333mhz 9-9-9-24 sa voltazom 1.35V sto dovodi do rusenja.

Cisto kao primjer.

Raspitaj se malo koje latencije ti mema treba (i sublatencije isto) i voltazu pa podesi rucno.

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Moj PC  
0 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice