Excel pomoc

poruka: 9
|
čitano: 5.456
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Excel pomoc

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje za sve. Istina, ono sto me zanima nisam ni siguran da li je moguce uraditi preko Excela.
Kako god, evo slika, a ispod i objasnjenje pa ako tko zna neka se javi...

[IMG]http://i51.tinypic.com/2rr6wys.jpg[/IMG]

Znaci, imam neku bazicu podataka u Sheet 1, i hocu da u Sheetu 2, ubacim izbornik kao na slici s time da ako kliknemo na Sarajevo onda dobijemo podatke samo za Sarajevo (kao na slici) ili ako kliknemo na Neum dobijemo samo podatke za Neum.
E sada, rekao sam da nisam siguran je li to moguce. Ako jeste meni je potrebno samo znati koja funkcija excela se koristi za to. Posto imam nekog znanja mislim da mi ne bi bio problem zadati formule ili vec skontati kako cu dobiti podatke samo Sarajeva klikom na Sarajevo. Ali, uslov mi je da znam kako uopste doci do tog izbornika.

Pozdrav  :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 15:00 (zlajci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Excel pomoc

Pa zar ne bi bilo jednosatvnije staviti filtar na "Grad" i onda klikom na Sarajevo ostavi samo podatke za Sarajevo. To je moje mišljenje, pa ti odluči, probao sam tražit u Excelu nešto slično pa nisam pronašao.

Postavio sam filtar na "Broj", "slovo" i "vrijednost" Postavio sam filtar na "Broj", "slovo" i "vrijednost"
Filtrirao samo kod polja "slovo" da prikazuje slovo a Filtrirao samo kod polja "slovo" da prikazuje slovo a
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 9:32 (291bm).
15 godina
neaktivan
291bm kaže...

Pa zar ne bi bilo jednosatvnije staviti filtar na "Grad" i onda klikom na Sarajevo ostavi samo podatke za Sarajevo. To je moje mišljenje, pa ti odluči, probao sam tražit u Excelu nešto slično pa nisam pronašao.

Hvala prijatelju,

za filtriranje sam znao i sam, ali sam na netu nasao da se za slicno koristi "data validation" funkcija, ali jos nisam provalio kako.{#}

Iako, naravno filtriranje takodjer moze zamijeniti ako ne skontam kako.

Hvala opet,

Pozdrav

17 godina
neaktivan
Excel pomoc

Da ne otvaram novu temu. Treba mi pomoc oko chart-a u excelu. imam tablicu sa podatcima i želim napraviti XY chart ali da izgleda kao na slici. Radim zadacu iz biologije! EDIT na kraju bit trebao dobiti gaussovu krivilju na temelju podataka!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 12:15 (zeroname).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Excel pomoc

Graf bi trebao tocno ovako izgledati kako da to napravim u excelu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Excel pomoc

ljudi zna li tko kako da promjenim vertikalni razmak između texta u excelu (u wordu komanda line spacing)??

Oce li mjesec ikad shvatit da ga zemlja samo vrti oko svoje osi!?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zeroname kaže...

Graf bi trebao tocno ovako izgledati kako da to napravim u excelu!

upišeš brojeve u kolonu (naziv kolone i sl.) selektiraš i kreiraš graf... wizard je dovoljno jednostavan za sve potrebno: klik-nex-finish. :)

EraserHead kaže...

ljudi zna li tko kako da promjenim vertikalni razmak između texta u excelu (u wordu komanda line spacing)??

selektiraš redove, pozicioniraš miša i razvučeš (ili upišeš točne dimenzije pod cell).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Excel pomoc

A znam za to, ali ne pomaže , kopirao sam tekst iz više fajlova u jedan,imam veliki broj ćelija i svaka ima određeni tekst u sebi... i iz nekog razloga kada dvaput kliknem sa strane, (ispod broja ćelije) jednu ćeliju "stisne" na jedan način a drugu na drugi tj. kada isprintam, pojave se različiti razmaci između texta, jedne i druge ćelije

desi se ovo

ćelija 1:

primjer

primjer

ćelija 2:

primjer

primjer

Row height ne igra jer želim da svaka ćelija bude isto uređena

Oce li mjesec ikad shvatit da ga zemlja samo vrti oko svoje osi!?
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 14:44 (EraserHead).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-vjerojatni uzrok je tekst u čelijama (prazni red..) pod svojstvima isključi text wrap i podesi širinu.

btw, dvostruki klik na crti je auto fit, ponekad treba nekoliko puta podešavati dok dobiješ željeni rezultat.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 15:17 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice