Spajanje laptopa na crt tv putem s-videa

poruka: 11
|
čitano: 6.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prvo pozdrav svima...
Imam problem koji sam naveo u naslovu teme... Dakle, pokusavam spojiti laptop ACER V5-552G na SAMSUNGOV CRT TV... Kada pospajam kabl sa laptopom i na tv, kao prvo uopce ga ne ocita... Zanima me da li netko zna kako to podesiti i u cemu je problem.. Da li trebam postavke na grafickoj namjestiti (GRAFA JE "amd radeon hd 8550g + 8750m dual graphics "), nesto na tv-u ili pak nesto trece... Kada spajam na plazmu preko hdmi kabela automatski mi ucita i prebaci sliku na plazmu, dok evo na crt nesto ne sljaka... i jos nesto, Koristim Windows 8...

U privitku Vam saljem slike i nacin spajanja... 

Svaka pomoć je dobrodošla i unaprijed se zahvaljujem svima na pomoći... HVALA!! 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje laptopa na crt tv putem s-videa

-VGA (signal) nije kompatibilan s TV (PAL..) beskoristan kabel (adapter) VGA-cinch, trebaš takav konverter. Postojanje žice koju možeš ubosti ne znači da to radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Kakav tocno konverter, znas li (moze link nekakav)? I mogu li tako preko S-videa ili bih trebao preko SCART-a?? Hvala ti na odgovoru!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 19:53 (mp9).
15 godina
neaktivan

Gdje si nabavio taj VGA na cinch kabel? Pitam zato jer VGA standard ne prenosi zvuk, kompozitni a ni S-Video.

Taj kabel se 100% koristi za neki uređaj van službenog VGA standarda...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 19:53 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

preko eBaya sam ga narucio... kako mislis van sluzbenog VGA standarda... Zelis reci da je cijeli kabl fejk TJ. PRIJEVARA?? 

15 godina
neaktivan

Ako se reklamira da sa bilo kojeg VGA uređaja daje zvuk i CVBS signal onda da, prijevara.

Ako je naznačeno da je za neki specifičan uređaj onda moraš imati taj uređaj da bi ti radilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 20:01 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U mom slucaju to bi bila prijevara, :/ 

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-VGA (signal) nije kompatibilan s TV (PAL..) beskoristan kabel (adapter) VGA-cinch, trebaš takav konverter. Postojanje žice koju možeš ubosti ne znači da to radi.

ihush mozes li mi poslati nekakav link i nesto vise o koverteru kakav mi je potreban, HVALA!

15 godina
neaktivan

Tebi treba ovo:

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 20:07 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mp9 kaže...

preko eBaya sam ga narucio... kako mislis van sluzbenog VGA standarda... Zelis reci da je cijeli kabl fejk TJ. PRIJEVARA?? 

- kinezi rade sve kombinacije-konektore. Sam konektor je nevažan, npr možeš odrezati scart i staviti VGA... ali signal radi samo na kompatibilnom uređaju ili ga moraš konvertirati. Nije prevara, nego tvoje neznanje. Ako nisi siguran, prije pitaj.

Konverteri? - progooglaj, vjerojatno se nađe u nekim trgovinama ili ebay. Loša kvaliteta.. malo kvalitetniji su skuplji, skoro da ti se više isplati kupiti novi TV-LCD s HDMIom. TV podržava PAL, to je ispod 640VGA i ne radi baš na svim TVima tj ovisi o konverteru-signalu-rezoluciji i 50Hz.. sve ostalo je problematično. Sony (i poneki Samsung) je podržavao do 800x600. Obično je preko cincha (žuti) bila bolja slika mada bi teoretski preko s-video kabla trebala biti bolja, to ovisi o TVu.

edit:

riječ adapter se koristi za prilagodbu jednog konektora na drugi npr USB-miniUSB.. ali se sam signal ne mijenja, samo format-oblik koneltora, to je 'pasivan' dio. Konverter je aktivna elektronika, u gornjem linku vidiš konverter, koji je usput i adapter, tj ima Svideo i cinch konektor. Ako su ti prodali kabel pod konverter tad su te 'prevarili' (ili slučajno pogrešno deklarirali robu), ali posotoje i takvi konverteri, tj njima je u samom VGA-konektoru elektronika (minijaturna) koja to radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 20:14 (ihush).
14 godina
neaktivan

Hvala Vam na odgovorima i savjetima... vidjet cu sto i kako cu napraviti, ali u svakom slucaju prije cu provjeriti nego kupovati :D ...

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice