CPU se pregrijava

poruka: 8
|
čitano: 1.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
CPU se pregrijava

Imam problem sa CPU-om koji mi se počeo pojavljivat jučer, prilikom igranja ekran mi se zamrznuo i nakon par sekundi resetirao. Kad sam opet ušao u igru nakon toga opet se isto desilo nakon 1-2min igranja, pa sam odlučio pogledat temperaturu CPU-a i GPU-a, koristio sam program HWMonitor. CPU je idle imao temperaturu od 60C, kad sam usao u igru je dosegao i 90C, pa sam odlučio skinut hladnjak i promjenit termalnu pastu, al se nista nije promjenilo. Probao sam i sa stock coolerom al ista stvar. Pa ako itko zna u ćemu je problem bio bih zahvalan na pomoći.

CPU: AMD athlon x4 750K @4.1GHz - probao sam i clock smanjit na 3.5GHz al ista stvar
GPU: AMD Radeon MSI R9 270x
MBO:ASrock FM2A88x Extreme 6+
RAM:2x4GB ddr3
Napajanje: XFX TS 550W
Hladnjak:CoolerMaster Hyper 103

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Ako čišćenje i smanjenje takta ne pomažu, rekao bih da ti hladnjak ne sjeda kako spada.

Ili da je termalna sonda krepala, ako je preko noći počelo.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: CPU se pregrijava

Aida64 i PC Wizard mi pokazuju temperature CPUa oko 40°C,a na CPU Core-ovima pokazuje 7°C u idle a kad se nesto radi digne se do nekih 30ak °C .(nemam tekuči dušik za hlađenje :D )

Termalna sonda je na CPU ili MBO?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:52 (Hyperion-Shrike).
15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Trebala bi biti na CPU.

Probaj izmjeriti temperaturu nekim uređajem pa da znaš grije li se zaista toliko.

Ako je do sonde, samo ugasi upozorenja i automatsko gašenje u BIOS-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Više vjerujem HWMonitoru za temperaturu jer kad ugasim komp pa idem popitat cooler ako držiš prst malo dulje ćes se opeć tako da bi temperatura trebali biti 60C° ko što i prikazuje.
Pogledao sam malo u BIOS-u ali nisam našao nigdje za ugasit tu sondu.

15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Nemoj gasiti upozorenje prije nego što si siguran da je do sonde jer bi moglo sve otići u tri lijepe 

Jedino što mi se još čini smisleno jest da hladnjak ne sjeda, ali kažeš da si probao i sa drugim.

Ako možeš, probaj na drugoj ploči jel radi.
I vidi jel se vrti ventilator 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Izmjerio sam temperaturu s termometrom i pokazuje oko 50°C i kada npr. uđem u igru digne se za nekih 1-2°C i onda se komp zaledi pa se resetira. Tako da problem nije u pregrijavanju, pa me zanima kako da ugasim tu sondu jer ocito krivo očitava temperaturu pa hoću isprobat dal će biti sta drukčije kada ugasim sondu.

15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

U BIOS-u bi trebao imati neki PC Health meni ili slično i tamo bi trebale biti opcije poput "Cpu warning temperature" i "Shutdown temperature".

Ako hoćeš i svjestan si rizika, stavi na disabled ili što već.

Ako nešto krepa, nisam kriv

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice