- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

bas to ploce i cpu su pristupacni a ram bezobrazno skup...ista prica kad su prvi i7 dosli i ddr3 biojako skup
Ne zna o čem pričate. i7 4790K + solidna ploča + 8GB rama je oko 4300 kn dok je X99 ista kombinacija oko 5700 - 5800 kn. Nije baš da je blizu a ako se ne baviš nečim gdje ti treba čista CPU snaga onda je to prevelika razlika.
mi tu usporedjujemo extreme konbinacije x99 u odnosu na x79 a ne high end mainstrem...
i ovo lol radi gaminga ,dolaze igre koje su sve vise cpu , ram bound nego do sada uz naravno i gpu
primjer imas 4k i 2 ili multy gpu sustav di ova x99 pa i x79 dolazi do izrazaja i zdrave logike i future proff za gaming
mi tu usporedjujemo extreme konbinacije x99 u odnosu na x79 a ne high end mainstrem...
vi usporedujete oboje,a oboje samo igrice igrate,neznam šta će vam socket 2011-3 za igrice?!
pa realno na tu platformu trenutno idu samo poslovni korisnici ili "entuzijasti". performanse u gamingu su identicne, a dok ddr4 postane mainstream tad ce i customer grade i7 bit šestojezgraš po defaultu. moja procjena je za nekih cca 2 generacije procesora
Prava Bozicna. :)
I ovo: http://www.microcenter.com/product/438486/X99-A_LGA_2011-3_ATX_Intel_Motherboard
Sve ukupno 3800kn.
Eto ako imate nekog preko bare, narucujte!

da i stvano si ispao pametan... i nisu igrice nego igre
a benchevi,ocing,encoding decodin videa,mjuze...multitasking etc... za njih nije to jeli...
nego mora covjek se bavit nuklearnom fizikom da opravda kupnju extreme chipseta lol....
nek ljudi kupuju sto hoce ...njihova stvar nebudi stereotipan....
da i stvrano si ispao pametan... i nisu igrice nego igre
isti vrag,ionako znaš šta mislim
vidim ja da ti patis na 4k gaming al za to ti ne treba i7 58xx ili 59xx
Prava Bozicna. :)
I ovo: http://www.microcenter.com/product/438486/X99-A_LGA_2011-3_ATX_Intel_Motherboard
Sve ukupno 3800kn.
Eto ako imate nekog preko bare, narucujte!
Da se kod nas može kupit za 1900 kn ja bi ga kupio već . Kod nas je razlika prevelika. Kom treba neka kupuje ali prosječnim korisnicima i gamerima još definitivno ne treba X99 platforma.
Ne zna o čem pričate. i7 4790K + solidna ploča + 8GB rama je oko 4300 kn dok je X99 ista kombinacija oko 5700 - 5800 kn. Nije baš da je blizu a ako se ne baviš nečim gdje ti treba čista CPU snaga onda je to prevelika razlika.
P. S. Ovi što lupaju TD nek me isprave što sam krivo napisao ?? Baš me zanima.
ja ne patim ja ga vec dobrodano igram bez brige...niti ne namjeravam u skoro vrijeme prec(konb. koju imam za sada upotpunosti s lakocom vrti 4k/60lock no vidjet cemo za god.dvije kakvo ce stanje biti)... samo kazem da netko ko zeli uc u 4k gaming
more future proff mu je sto sam naveo... da ne offam bzvz eod i l.p
p.s
nisu bas identicne par fpsa puno znaci kod granice 30 i 60 fpsa a o stabilnom fpsu i manjem frame dropu da ne govorim..
a cuj kolega ne treba nikome od nas skoro realno ni i7, ne treba meni ni kuler od skoro 700kn nit grafika od 3 soma kuna.. nije mi trebalo ni kuciste od soma kuna. ako ces se vodit po tome sta ti treba, onda ti treba krov nad glavom, topli kutak i malo zemlje za obrađivat i prehranit se. to su sve gušti, osobno bi prvi imao osmojezgrenog i7, dve titanice Z i ultra uber surround setup da mogu. neko bi pak ulupo 200k eura u nabrijavanje auta jer se jezi na zvuk turbine.
na kraju dana ubiti i radis i mucis se da bi si priustio taj svoj neki hir koji te cini sretnim. kad bi ti neko oduzeo svaki hobi i gust jer ti on realno ne treba sta ti preostaje? ( aj priznajem jesam se malo uzasr0 sad )
Naravno da ne treba. Treba ti neki solidan i3 i neka 270-ka za solidan i nesmetan gaming.

a cuj kolega ne treba nikome od nas skoro realno ni i7, ne treba meni ni kuler od skoro 700kn nit grafika od 3 soma kuna.. nije mi trebalo ni kuciste od soma kuna. ako ces se vodit po tome sta ti treba, onda ti treba krov nad glavom, topli kutak i malo zemlje za obrađivat i prehranit se. to su sve gušti, osobno bi prvi imao osmojezgrenog i7, dve titanice Z i ultra uber surround setup da mogu. neko bi pak ulupo 200k eura u nabrijavanje auta jer se jezi na zvuk turbine.
na kraju dana ubiti i radis i mucis se da bi si priustio taj svoj neki hir koji te cini sretnim. kad bi ti neko oduzeo svaki hobi i gust jer ti on realno ne treba sta ti preostaje? ( aj priznajem jesam se malo uzasr0 sad )
Nisi se kako kazes uzasr0, potpuno si u pravu. Gusti su gusti i gusti se placaju i dok ih placam iz svog đepa necu raspravu o tome sto mi triba a sto ne. Sve mii triba

Takodjer podrzavam, gust je gust.
steta sto 5960x ne koristi istu pastu(ngptim) ko devil canyon inače bi temperature za bar 5 stepeni bile niže.
kolki ti je temp kad vrtiš small ftt u prime95

steta sto 5960x ne koristi istu pastu(ngptim) ko devil canyon inače bi temperature za bar 5 stepeni bile niže.
Small ftt na 8/16 se ni slučajno ne smije vrtiti na 5960X i na to upozorava Asus direktno. Lupa 400W i može oštetiti procesor. Ionako je nebitan test. (Asus Raja i Chino su potvrdili da ne smijemo gurati smallftt na overclockanim X. Pa ću to poslušati.)
Testirao sam na Aidi i rendering na svih 16 threadova u 3DSmaxu te Cinebench R15 (1898 bodova na multicore). Temperature idu oko 71-73 prosjek s tim da su dvije jezgre na 64-65. Te dvije jezgre obećavaju. Kad istražim kako detektirati koja je koja (vjerojatno su u nizu) i nađem temp. softver koji kuži više od 6 jezgara, probat ću te dvije dizati na više od ovoga.
Hvala

bas to pametna odluka ! samo gledaj da ima ta MBO dobru faznu regulaciju cpu/ram napona
iako je off koju bi grafulju uzeo
bas to pametna odluka ! samo gledaj da ima ta MBO dobru faznu regulaciju cpu/ram napona
iako je off koju bi grafulju uzeo
Ne bih odmah uzeo grafu, imam 560ti trenutno. Poslije bih vidio ili 970-ku ili 960-ku kad izidje i kad vidim njene performanse.

Small ftt na 8/16 se ni slučajno ne smije vrtiti na 5960X i na to upozorava Asus direktno. Lupa 400W i može oštetiti procesor. Ionako je nebitan test. (Asus Raja i Chino su potvrdili da ne smijemo gurati smallftt na overclockanim X. Pa ću to poslušati.)
Testirao sam na Aidi i rendering na svih 16 threadova u 3DSmaxu te Cinebench R15 (1898 bodova na multicore). Temperature idu oko 71-73 prosjek s tim da su dvije jezgre na 64-65. Te dvije jezgre obećavaju. Kad istražim kako detektirati koja je koja (vjerojatno su u nizu) i nađem temp. softver koji kuži više od 6 jezgara, probat ću te dvije dizati na više od ovoga.
I ja sam o ovome citao, sad nisam pametan s cime da testiram proc kad mi dodje.
meni to sve zvuci idiotski, tolike pare ulupas i onda nesmijes vrtiti obicni cpu test...lol za intel!
I ja sam o ovome citao, sad nisam pametan s cime da testiram proc kad mi dodje.
Pa vrti neke rendere ili video kompresije što duže pa vidi. To i je realna upotreba računala.
meni to sve zvuci idiotski, tolike pare ulupas i onda nesmijes vrtiti obicni cpu test...lol za intel!
Je zeznili su totalno, napravili cpu za clock al ga nije zdravo clockat jer ga moze ubit struja prilikom testa. Al svejedno bi ga volija probat, stavise vrlo rado bi udomija jednog.

Je zeznili su totalno, napravili cpu za clock al ga nije zdravo clockat jer ga moze ubit struja prilikom testa. Al svejedno bi ga volija probat.
sva sreca da sam doznao za to...koji bullshit! znaci ima neku upozorenje u uputstvima???
Cinebench sasvim dovoljan; smrznut će se ako ne može, ne brini. A dobar test je i običan sleep Windowsa. Neće se probuditi kako treba ako je nestabilan. Stress možeš 3DSMax renderingom.
Mogu ti ja dati svoj kod kojim ga testiram, ali nisam siguran koliko je kod siguran s obzirom da ga također zakucam na 100%: https://gist.github.com/tjukic/77d8ff8d11b026eb0491
sva sreca da sam doznao za to...koji bullshit! znaci ima neku upozorenje u uputstvima???
Ne baš, nego u uputama za overclock. Dosta sam pazio kod oca ovdje jer se od Nehalema nisam time bavio i treba biti oprezan. Haswell ima neke nove fore, drugačija arhitektura i za neke stvari je super, za neke nezgodan. Recimo, iako se prodaju 3GHz memorije, većina ima nestabilan sustav na XMP-u za 125MHz bus. Slijedom, govorimo o procesoru koji ne može nahraniti niti većina napajanja, jer se "toplo preporuča" 30A na railu. Većina napajanja kao peak ima 25A gornji limit. Također, 8 jezgara na 5960X je ipak 8 jezgara, a overclock od 60% je opasan za procesor. Ipak je voltaža visoko s baznih 1,15V na 1,35-1,4V i clock s 3.0 baznog na 4,5+. Ta preporuka da se ne vrti small ftt je za obična vodena hlađenja. Vjerujem da mu ne bi smetalno na LN-u.
Ima li netko na bugu u opce 5960x?
Vidim po yt dizu ga na 5 ghz :O
Ako me posere i dobijem ovu nagradu bugovu,castim vas sve prisutne u ovom clubu pivom i janjetinom(vegani,bit ce i za vas salate) :D
Imam nekakav feeling da bi mogao dobit hehe :D