Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.076.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
Tonči kaže...

Na koliko? Njemu je turbo cca. 4GHz? Bilo bi fora da ga gurneš na tome. :)

Inače, sumnjam da će ubiti quad, jer je to dosta dobar CPU. Ja sumnjam da ću 8-core i pokušati na tome s obzirom na 4,75 koji su i na običnom 100% loadu renderinga na oko 80°C. Mislim da 90+ ni ne smijem probati.

Čime ga hladiš?

mogu na 3,9ghz/all cores) to mu je max! ovo je sve na stocku! hladim ga s najjeftiniji vodenim(Cm Seidon 120V/undervoltan:)! ja pre zadovoljan!, inace pise da treba posebno pripaziti tko ima haswelle-e serije!(x99)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
odjavljen

Ja mogu na 1,5V 4,9GHz, ali ga topi nemilice... kucka bez muke preko 90°C pa mi je nelagodno. Doduše, na Hackintoshu ga držim na 3.0 :D - ventovi svi OFF osim pumpe i dva na njoj na 500RPM - nečujno. :)

Kad mi treba baš brzina, onda ga iz AI Suitea nabijem na 4,75 (4,9 je rizik) i to je u granici 1.35V pa je prihvatljivo.

13 godina
Stjepanj kaže...

Ok rajo, skinuo sam novi Prime95  koji koliko citam ubija intelove i5/i7 s AVX2 instrukcijama, pogotovo overklokani, stovise cak je preporucljivo ne vrtiti doticni test ( dakle zadnja 2.8xx verzija/smal ftt),

nista znate i sami da sam morao isprobati dali ce se moj malisa istopiti na tih 100°c:

evo rezultat prime95 cca +15min:

mora da sam dobio nekog dobrog koji nema tih problema dakle nikakvih promjena kod mene!

Ostali?? ne odgovaram za moguce stete!!

LP

Pa nije problem vrtit prime95 na stocku!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

vidis neki se niti to neusude!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Evo ja upravo svog Ivye Bridge pržim na 4.4GHz,stavim temperature za po ure 45 mi

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja mogu na 1,5V 4,9GHz, ali ga topi nemilice... kucka bez muke preko 90°C pa mi je nelagodno. Doduše, na Hackintoshu ga držim na 3.0 :D - ventovi svi OFF osim pumpe i dva na njoj na 500RPM - nečujno. :)

Kad mi treba baš brzina, onda ga iz AI Suitea nabijem na 4,75 (4,9 je rizik) i to je u granici 1.35V pa je prihvatljivo.

Citam tvoje postove i ne vjerujem. Oduvijek sam mislio da ljudi sa konfama poput tvoje racunala i tehnologiju opcenito drze za svojevrsno bozanstvo (barem tako ja :D) ali ti odajes dojam kao da ti posjedovanje jednih od najmocnijih komercijalnih komada hardvera nije nista posebno.

Takodjer sam jako zaintrigiran cinjenicom da kazes da ga gotovo i ne koristis za igre ili nekakve ludosti sto se kolicine raspolozivih resursa tice. Ako bi mogao pojasniti malo zasto slazes takve konfe i koji ti je krajnji cilj? Nemoj me krivo shvatiti, samo sam radoznao. Ne sreces svakodnevno nekog sa takvom bestijom od uredjaja.

12 godina
Intel i7 Club

Krajnji cilj mu je posao.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

HPC? Kako to izgleda? Ne znam puno o toj temi, a jos manje o ljudima koji se time bave i kako to izvode. Na koji nacin konkretno je ta konfa onda utilizirana? Ako se smije znati :O

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Evo s novim prime95!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
volegradele kaže...

Evo s novim prime95!!

Nije lose ako zanemarimo onih 12c najnize temperature sta me dovodi do zakljucka da pc drzis na balkonu sto itekako pgoduje hlađenju.

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Evo s novim prime95!!

Nije lose ako zanemarimo onih 12c najnize temperature sta me dovodi do zakljucka da pc drzis na balkonu sto itekako pgoduje hlađenju.

kako si ga otkriolp

12 godina
Intel i7 Club

E vidis kad sam zivcan svasta vidim i svasta pisem pa mi je bolje ic spavat dok se nisan svadija s po foruma

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 23:21 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Intel i7 Club

Soba dječija,sjeverna strana,oko 18C u njoj

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
volegradele kaže...

Soba dječija,sjeverna strana,oko 18C u njoj

Skužaj kolega nisan cili svoj pa si ispa kolatelarna žrtva

16 godina
odjavljen

Pa, fino je i nije baš da sam posve ravnodušan; jako volim tech i jako mi se sviđa testirati što ovakva stvar može. No, vjeruj mi, ovo je vrlo jeftin hardver kad jednom uđeš u sferu profesionalne upotrebe. Recimo, jedan solidan Xeon košta barem duplo od ovog XE, ploče nisu baš jeftine, memorija je skuplja, a grafičke kartice koje sam također probao, koštaju recimo cirka 3000 eura po komadu (Tesle) kao i Xeoni. Jednom sam ih probao dvije odjednom, a deployao na cloud s njih 8 ili radio na ovakvim stvarima: aws.

Dok sam se bavio GPGPU-om (sada to više ne radim) imao sam pristup (ne doma uglavnom :P) hardveru koji košta kao manji stan - to rijetko koja firma i kupuje, već se stvari rentaju inače ti amortizacija pojede profit ili firmu baci u dugove.

Za doma je valjda i besmislen, iako bih ja radije 4690K recimo i mnogo jeftiniji DDR3 u većoj količini pa nagurati neki RAM-disk da se igre učitavaju jako brzo (a nekima stvarno treba). Već sam negdje napisao: ima hc foruma gdje ljudi prodaju ex procesore za male novce (extreme u pravilu 400-600 eura), ali iskreno, ne vidim što će ti to ako ne radiš rendering, drugi multicore nekog oblika poput videa i sl. Zaista, za igre je i5 na max overclocku najpametnija stvar (Stjepanj ima jako dobar CPU za male novce, iako bih ja čak uzeo 4690K prije toga).

Inače, skoro stiže Broadwell pa SkyLake. Mislim da je bolje uzeti svake dvije godine i5, nego držati i7EX 4-5 godina. Nova platforma je nova platforma. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 0:01 (Tonči).
12 godina
Intel i7 Club

Vaši kompovi su doživili manje temperature od bakinog pekmeza kojeg drži u špajzi.

Nije baš fer igra, najbolje da uzmem kadu, napunim hladnom vodom i još 5kila leda ubacim. Umočim killer i dam gas bez ventilatora,... pa ćemo vidjet di ste :p

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa, fino je i nije baš da sam posve ravnodušan; jako volim tech i jako mi se sviđa testirati što ovakva stvar može. No, vjeruj mi, ovo je vrlo jeftin hardver kad jednom uđeš u sferu profesionalne upotrebe. Recimo, jedan solidan Xeon košta barem duplo od ovog XE, ploče nisu baš jeftine, memorija je skuplja, a grafičke kartice koje sam također probao, koštaju recimo cirka 3000 eura po komadu (Tesle) kao i Xeoni. Jednom sam ih probao dvije odjednom, a deployao na cloud s njih 8 ili radio na ovakvim stvarima: aws.

Dok sam se bavio GPGPU-om (sada to više ne radim) imao sam pristup (ne doma uglavnom :P) hardveru koji košta kao manji stan - to rijetko koja firma i kupuje, već se stvari rentaju inače ti amortizacija pojede profit ili firmu baci u dugove.

Za doma je valjda i besmislen, iako bih ja radije 4690K recimo i mnogo jeftiniji DDR3 u većoj količini pa nagurati neki RAM-disk da se igre učitavaju jako brzo (a nekima stvarno treba). Već sam negdje napisao: ima hc foruma gdje ljudi prodaju ex procesore za male novce (extreme u pravilu 400-600 eura), ali iskreno, ne vidim što će ti to ako ne radiš rendering, drugi multicore nekog oblika poput videa i sl. Zaista, za igre je i5 na max overclocku najpametnija stvar (Stjepanj ima jako dobar CPU za male novce, iako bih ja čak uzeo 4690K prije toga).

Inače, skoro stiže Broadwell pa SkyLake. Mislim da je bolje uzeti svake dvije godine i5, nego držati i7EX 4-5 godina. Nova platforma je nova platforma. 

Brdo ti hvala, bas mi danas dolazi 4690k tako da cuti tako nesto od tebe je i vise nego ohrabrujuce :)

Tvoj posao se cini jako zanimljivim, i sam aspiriram elektrotehnici i elektronici i nadam se jednog dana baviti necim takvim, gdje iz prve ruke mozes osjetiti svu silu evolucije tehnike :)

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ok rajo, skinuo sam novi Prime95  koji koliko citam ubija intelove i5/i7 s AVX2 instrukcijama, pogotovo overklokani, stovise cak je preporucljivo ne vrtiti doticni test ( dakle zadnja 2.8xx verzija/smal ftt),

nista znate i sami da sam morao isprobati dali ce se moj malisa istopiti na tih 100°c:

evo rezultat prime95 cca +15min:

mora da sam dobio nekog dobrog koji nema tih problema dakle nikakvih promjena kod mene!

Ostali?? ne odgovaram za moguce stete!!

LP

Jel to 0.856V u loadu?? Lako tako, vidio bi ga na 1.2V s novim prime-om...

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jeste, na 3.5ghz, jos nije ni undervoltan trenutno! Novi bios me shebo nemrem vise dirati voltazu! inace onda 7 stupnjeva idu temp nize! Kaj da vam velim kuhajte se:-))!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
ove.

).

Za kučnu upotrebu i gaming jedan i7 3930K je sasvim dovoljan ,a kad je ono lansiran 2011 g.

Ja imam i7 3770K,što mi treba bolje od toga,gura 2 x GTX 770 bez problema!!

Kakve benefite dobivam s novom platformom,ja kao normalni user,osim neznatno manje potrošnje!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Bio sam kupio jednom prilikom i7 3930k i imao ga 5 dana dok nisam shvatio da se tih 5 dana 4 threda nisu ni pomakla! Naravno prodao sam ga jer nije to za gaming:) obicni 4core/8th. i7 radi to sve skoro pa identicno!lp
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Da. Ja sam sad pokušao naći igru koja troši više od dvije jezgre i jedva. Battlefield 4 nešto malo takne 4 i još poneka igra, ali sve je to slabo. Većina igara (novih i starih) koristi jednu jezgru na 100% i drugu na 20-30% maksimalno. Poneke igre koriste 100% - 15%-15% i eventualno 10% četvrtu. Više od toga, ne. Čak ni jedan Civilization koji bi s paralelnim potezima mogao biti dizajniran da AI vrti na beskonačnom broju jezgara (ili serijal strategija s puno AI-a i/ili fizike, npr. Total War ili neka 4X igra).

Rendering/transcoding i sl. za video već može koristiti i GPU, igre koriste GPU maksimalno, tako da rijetko ćeš zaista naći razlog za više od četiri jezgre istovremeno. Stoga ja i ne gajim previše ljubavi prema i7 liniji za bilo kakvu normalnu upotrebu. 4+4 ili pravi 8-core+ smatram korisnim ako kompajliraš C++, renderaš na procesoru, radiš s videom svakodnevno ili nešto treće. Za sve ostalo daleko je pametnije uzeti quad s najvećim mogućim taktom. Brzina jedne jezgre ono je što će najviše pomoći, trošit ćeš malo struje, hlađenje će manje bučiti... Od svih komponenti danas, najpametnije je natrpati 32-64GB memorije i SSD. RAM disk u memoriji i igra na njemu znači ti nula šansi za bilo kakvo trzanje koje se inače dešava kod streaminga u igrama (učitavanje mape, novih tekstura, modela i sl. tijekom igre) ili običan loading prije toga. SSD je također fantastičan ulog pametniji i trajniji od procesora. I naravno, GPU.

Broadwelli su najavljeni skoro, 14nm. Dakle, to su procesori do 50W TDP-a. Ako ti se da čekati, i5 Broadwell je pun pogodak. :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Da. Ja sam sad pokušao naći igru koja troši više od dvije jezgre i jedva. Battlefield 4 nešto malo takne 4 i još poneka igra, ali sve je to slabo. Većina igara (novih i starih) koristi jednu jezgru na 100% i drugu na 20-30% maksimalno. Poneke igre koriste 100% - 15%-15% i eventualno 10% četvrtu. Više od toga, ne. Čak ni jedan Civilization koji bi s paralelnim potezima mogao biti dizajniran da AI vrti na beskonačnom broju jezgara (ili serijal strategija s puno AI-a i/ili fizike, npr. Total War ili neka 4X igra).

Rendering/transcoding i sl. za video već može koristiti i GPU, igre koriste GPU maksimalno, tako da rijetko ćeš zaista naći razlog za više od četiri jezgre istovremeno. Stoga ja i ne gajim previše ljubavi prema i7 liniji za bilo kakvu normalnu upotrebu. 4+4 ili pravi 8-core+ smatram korisnim ako kompajliraš C++, renderaš na procesoru, radiš s videom svakodnevno ili nešto treće. Za sve ostalo daleko je pametnije uzeti quad s najvećim mogućim taktom. Brzina jedne jezgre ono je što će najviše pomoći, trošit ćeš malo struje, hlađenje će manje bučiti... Od svih komponenti danas, najpametnije je natrpati 32-64GB memorije i SSD. RAM disk u memoriji i igra na njemu znači ti nula šansi za bilo kakvo trzanje koje se inače dešava kod streaminga u igrama (učitavanje mape, novih tekstura, modela i sl. tijekom igre) ili običan loading prije toga. SSD je također fantastičan ulog pametniji i trajniji od procesora. I naravno, GPU.

Broadwelli su najavljeni skoro, 14nm. Dakle, to su procesori do 50W TDP-a. Ako ti se da čekati, i5 Broadwell je pun pogodak. :)

odvrtite šahovske simulacije tipa houdini,stockfish i deep fritz 13 pa da vidite šta će procesori zapomagat

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
odjavljen
15 godina
volegradele kaže...

Evo s novim prime95!!

Kakav je ovo test od 2 minute?

13 godina
phoenix2003 kaže...
volegradele kaže...

Evo s novim prime95!!

Kakav je ovo test od 2 minute?

Test je bio cca 45 min!!

Ček da vidim jel ima bolji SS di se vidi kad je započeo!!

čekaj malo,zar ne vidiš gore u vrhu kad je test započeo,ovo dole što vidiš su podatci kad je koji test završio,zar misliš da bih stvarno stavio rezultate od samo 2 min,što ja dobivam od toga??

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 22:49 (volegradele).
15 godina
Intel i7 Club

Da u pravu si. Zbunilo me ovo Test 1 i Test 2 i vrijeme koje stoji pored. Sorry! Imaš ćevape od mene!

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 23:01 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

Tonci donekle si u pravu za igre iz 2k12,2k13,2k14 ali 2k15 dolaze gpu , ram , vram bound igre read and weep sitglo je vrijeme 4core igara finaly !

http://www.hcl.hr/vijesti-provjerite-imate-li-dovoljno-snazan-pc-za-the-witcher-3-12506-17.html#komentar89721

i ovo je preporucena za full HD 

i to je tek prvi naslov od 15ak koji te sljede  HC do bola !

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 17:39 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

I dalje je to 4-core. Dakle, i dalje ti je i5 sasvim dobar. :)

17 godina
Intel i7 Club

da dok se radi o full hd rezi i single gpu rjesenjima ;) 

da ti vidis recimo theif 4k aa off 295x ili 980/970 sli , frajer guta 9/10 gb rama i 3,4gm vrama i proc i7 skoci na 60 % 

a to je igra iz 2k14 sto ce tek doc mamu im jebem zahtjevnu podlo markentisku 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 17:56 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice