Jeste li nasjeli na novu 'hakersku' prijevaru zvan

poruka: 6
|
čitano: 3.453
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeste li nasjeli na novu 'hakersku' prijevaru zvan".
16 godina

Vrlo jednostavno se zaštiti od ovoga, Ne koristiti Njuškalo! Nikakva šteta, nikakav gubitak ako izbjegnete to sranje...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Re: Jeste li nasjeli na novu 'hakersku' prijevaru

Cijela filozofija je odgovarati na poruke koje su došle direktno kroz njuskalo a ne preko whatsapp/viber/sms poruka i to je to.

13 mjeseci
Ne treba se bojati njuškala , ne grize.

Ali najbolje klasično, mobitelom se čuti, daš kupcu broj računa gdje da uplati , kad sjedne novac na račun pošalješ. Ili solarno plaćanje je top.
Najbolje se može pozivom procijeniti s kime imaš posla. Ono vocap ili viber kad vidim poruku znam da ne treba odgovarati. Ako me trebaš nazovi.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
To nažalost nije rješenje, imao sam sličan pokušaj prevare preko Booking.com, hotelu je bio hakiran račun pa je sve išlo preko Booking stranice. Postalo je sumnjivo kad su tražili broj kartice ponovo. Prijavio ih ali booking nikad nije poduzeo ništa.
17 godina

Ali šta će kome nečiji viber račun? Kakve koristi napadači imaju od toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

samo malo.....

da bi ovo funkcioniralo, osnovni preduvjet je da vam je broj na njuskalu javno vidljiv, sto vecini (pametnih) korisnika nije.

ako nije, nema nacina da vas bilo tko kontaktira putem vibera.

dakle, osnovna zastita je - maknuti broj s njuske, komunikaciju iskljucivo putem poruke, barem inicijalnu, i tek onda neka razmjena broja, u toj fazi je vec jasno dali netko stvarno nesto zeli kupiti ili....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice