Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.076.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
odjavljen
Re: Intel i7 Club
drakula789 kaže...

Ima  li netko na bugu u opce  5960x?

Vidim po yt dizu ga na 5 ghz :O

Ako me posere i dobijem ovu nagradu bugovu,castim vas sve prisutne u ovom clubu pivom i janjetinom(vegani,bit ce i za vas salate) :D

Imam nekakav feeling da bi mogao dobit hehe :D

Pa imam ja, lol. Imaš gore.

5GHz... to sam i ja mislio da će ići lako, ali baš i neće. Moj je nadprosječno dobar i na 1.312V ide na 4,75 s novim BIOS-om. Prosjek bi bio 4.5 na istoj voltaži, a 4,6 je već nadprosječno. Za 5GHz trebam vjerojatno 1,5V, a to je prilično i NE preporuča se.

12 godina
drakula789 kaže...

Ima  li netko na bugu u opce  5960x?

Vidim po yt dizu ga na 5 ghz :O

Ako me posere i dobijem ovu nagradu bugovu,castim vas sve prisutne u ovom clubu pivom i janjetinom(vegani,bit ce i za vas salate) :D

Imam nekakav feeling da bi mogao dobit hehe :D

Samo se ti nadaj, on je moj, moj, razumis li mooooj i samo moj ha ha ha moj moj ha ha mooooj.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
nicky.sl kaže...

Samo se ti nadaj, on je moj, moj, razumis li mooooj i samo moj ha ha ha moj moj ha ha mooooj.

lijepo si zagrizao, sad bar znam kome ću ga utopit {#}

12 godina
picajzla0707 kaže...
nicky.sl kaže...

lijepo si zagrizao, sad bar znam kome ću ga utopit {#}

Moš mislit !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 8:37 (nicky.sl).
16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Bezobrazni CPU neće dalje od 4,9GHz http://valid.canardpc.com/204cdz

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
Tonči kaže...

Ma sram ga bilo gad jedan !!!
16 godina
odjavljen

Uspio sam na 5 ali se smrznuo na Cinebenchu jednom, a drugi put na Aidi... tako da sumnjam da će ići 5, barem ne na BLCK-u 125.

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Cime se ti bavis?

Vidim da imas prejak pc,a to je overkill za gaming,vijerojatno nesto profesionalno? :D

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Nadam se da si se ovo šalio (hvalio).

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 20:14 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Cime se ti bavis?

Vidim da imas prejak pc,a to je overkill za gaming,vijerojatno nesto profesionalno? :D

novinar za bug(ne znam jel freelancer ili ima ugovor)

i softverski inženjer developer i uxer čini mi se.

koliko mi se čini sve što njemu treba ne prelazi dell optiplex seriju

međutim ak je čovjeku gušt nek si uzme slobodna je zemlja

ps veliki je simpatizer microsofta i pogotovo applea ko petric pa od tud dolazi priljev penez

ak mislis da tonci ima para trebas vidjeti petricevu jahtu vilu i scuderia konjušnicu s 10000 hektara zemljista u Provansi

hahaha sori tonci i dragane jednostavno sam morao{#}

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan

Pa cim netko ima konp vrijedan 30ak somova,znam da ima love hehe :D

Svaka cast,ako je uspio u zivotu i postigao trudom i radom zasto da ne.Mislim imati i7 5690x danas je definitivno nesto s cim se moras pohvalit

16 godina
odjavljen
drakula789 kaže...

Cime se ti bavis?

Veći dio vremena HPC, iako sada malo manje i taj dio posla je sada u tragovima "kad stignem". Overclock je tu iz fore, ali je broj jezgara super jeftin s obzirom da je Intelov 8-core do sada bio samo Xeon. 

Valentin17 kaže...
Tonči kaže...

Pa nekakvo natjecanje ugl. sam sa sobom s obzirom da ne znam ima li ga još tko tu. Impresivno mi je vidjeti da ovaj čip može progutati preko 60% overclocka. Pokušavam ga nagurati na što više. Nikako ne uspijevam doći do 5, a probao sam i 1,53V. Vidim da dosta ekipe po OC forumima uspijeva lupati 5-5,1GHz na vodenom. Čista zabava i interes kako stvar radi.

Ikarus01 kaže...
drakula789 kaže...

Cime se ti bavis?

ps veliki je simpatizer microsofta i pogotovo applea ko petric pa od tud dolazi priljev penez

ak mislis da tonci ima para trebas vidjeti petricevu jahtu vilu i scuderia konjušnicu s 10000 hektara zemljista u Provansi

Novinar samo povremeno, kad ulovim nešto fora za napisati. Zbog zdravlja i posla nisam baš nešto bio aktivan u posljednje vrijeme, ali trudim se ponekad. Ovo drugo da, inženjer u jednoj domaćoj firmi, a prije toga i sada kad stignem u slobodno vrijeme, HPC (x86 HPC i CUDA). Po potrebama, volio bih neki 4x Xeon 16-core ili Knights Corner, ali to strašno košta. Ima lijepih 6-core Xeona za 80 eura, ali kako mi je ovo računalo za sve, onda ne idem na stariju platformu, nego kombiniram. Dosta je dobro što se da napraviti koji poslić pa dobiješ hardver za manju cijenu. CPU je u mene nakon testiranja u jednoj firmi (ne u Bugu) inače bih teško pljunuo novac za njega (čitaj nikad). Vjerojatno ga neću dugo držati u sebe dok vrijedi koliko vrijedi, nego preprodati dalje, što i inače radim s hardverom koji ne mogu držati doma. :)

Da, Apple i Microsoft nam plaćaju oko 10.000€ po afirmativnom članku. :P Inače, već dulje vrijeme Petric ne odlazi u Provansu, zapustio je zbog rezorta koji je kupio na Baliju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 23:10 (Tonči).
12 godina
drakula789 kaže...

Pa cim netko ima konp vrijedan 30ak somova,znam da ima love hehe :D

Svaka cast,ako je uspio u zivotu i postigao trudom i radom zasto da ne.Mislim imati i7 5690x danas je definitivno nesto s cim se moras pohvalit

pa čuj, ne mora to značiti da čovjek ima milijune

svatko ima svoje gušte i ako netko digne kredit za novi auto koji mu uzme pola plaće pa onda jede krušne mrvice, zašto netko ne bi digao kredu od 30 soma kuna na pet godina s ratom manjom od soma kuna i uzeo komp s kojim će biti miran i više od tih pet godina 

pogotovo ako još nešto i radi na takvom stroju, pa nešto i zaradi

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 23:54 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

joj molim te nemoj mi o xeon phi koprocesorima

srce mi se para kad znam da nijednog nikad neću imati

jedan od stavaka u bucketlist mi je vidjeti tianhe2 i vidjeti silne phijeve kako veselo predu.no i dalje je moja prva ljubav ibm-ova sequoia.blue geneq je bio tu kad nije bilo nikakve slične alternative.

inače oprosti ono za apple to ja pričam i serem bezveze.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
drakula789 kaže...

Cime se ti bavis?

Veći dio vremena HPC, iako sada malo manje i taj dio posla je sada u tragovima "kad stignem". Overclock je tu iz fore, ali je broj jezgara super jeftin s obzirom da je Intelov 8-core do sada bio samo Xeon. 

Valentin17 kaže...
Tonči kaže...

Pa nekakvo natjecanje ugl. sam sa sobom s obzirom da ne znam ima li ga još tko tu. Impresivno mi je vidjeti da ovaj čip može progutati preko 60% overclocka. Pokušavam ga nagurati na što više. Nikako ne uspijevam doći do 5, a probao sam i 1,53V. Vidim da dosta ekipe po OC forumima uspijeva lupati 5-5,1GHz na vodenom. Čista zabava i interes kako stvar radi.

Ikarus01 kaže...
drakula789 kaže...

Cime se ti bavis?

Novinar samo povremeno, kad ulovim nešto fora za napisati. Zbog zdravlja i posla nisam baš nešto bio aktivan u posljednje vrijeme, ali trudim se ponekad. Ovo drugo da, inženjer u jednoj domaćoj firmi, a prije toga i sada kad stignem u slobodno vrijeme, HPC (x86 HPC i CUDA). Po potrebama, volio bih neki 4x Xeon 16-core ili Knights Corner, ali to strašno košta. Ima lijepih 6-core Xeona za 80 eura, ali kako mi je ovo računalo za sve, onda ne idem na stariju platformu, nego kombiniram. Dosta je dobro što se da napraviti koji poslić pa dobiješ hardver za manju cijenu. CPU je u mene nakon testiranja u jednoj firmi (ne u Bugu) inače bih teško pljunuo novac za njega (čitaj nikad). Vjerojatno ga neću dugo držati u sebe dok vrijedi koliko vrijedi, nego preprodati dalje, što i inače radim s hardverom koji ne mogu držati doma. :)

Da, Apple i Microsoft nam plaćaju oko 10.000€ po afirmativnom članku. :P Inače, već dulje vrijeme Petric ne odlazi u Provansu, zapustio je zbog rezorta koji je kupio na Baliju.

Impresivno.Samo cuvaj zdravlje,posla i love ce uvijek biti :)

Igras li nesto od igara?

Jesi li probao novi ac unity pokreniti i vidjet koliko dobivas fps na ovoj konfi?

16 godina
odjavljen
Intel i7 Club

1. Ne treba ti citat, ljutit će se mod. :) Za Apple šalu je Ok, šteta što nije istina da nas plaćaju :P

3. Ovako skup hw ne kupujem novi, čekam da se netko riješi, a po hw forumima ima ponekad dobrih prilika. Recimo ovaj 5960X je testirao poznanik u Varaždinu na LN-u mislim prije ovoga skupa s pločom. Do sada sam (svoj) imao 3570K. Nekad prije sam baš od jednog našeg forumaša (mislim da je i na PCExpertu bio) poznatog, kupio i7-975ex, također za neke male novce, ploču i cpu (bila je isto Asusica). To je bila genijalna investicija jer je taj CPU trajao godinama. Očekujem isto i za ovog.

Za doma ovakav cpu? Uglavnom ne. Za igre je posve beskoristan za sve drugo su dobri i Sandy Bridgeovi. Ploče su kao i ove stare. Grafičke sam sam kupio prodavši svoju 780Ti koju povlačim još odavno kad sam je zamijenio prodavši dvije 7570... Do prije tjedan dana sam imao 64GB Corsairovog RAM-a, ali sam ga morao vratiti nakon testa. Inno3d 980 sam uzeo privremeno, ali je skupa i ima iritantan spin-up pa sam je uklonio. A i jedna ova G1 će odletjeti vrlo skoro jer - mi ne treba.

Unity ima 60GB? :D Pričekat će. :) Dovoljno vremena odnese i HotS. :)

Edit: u nas ih nema još, vidim, ali npr. http://www.google.hr/search?q=wts+5960x&oq=wts+5960x - nađe se po njemačkim i sl. forumima u regiji pa nađeš da ti netko proslijedi. Frend je tako našao 4960X u Crnoj Gori i rođak se zaletio iz Dubrovnika po njega za male novce (oko 300-400 eura mislim). :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2014 12:47 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club

I tak je moja sedmica prešla sa vode na zrak.

Vraćen stock cooler, komp skida preko noći i poprilična je razlika u buci.

Možda uzmem neki zračnjak, nisam još točno planirao.

H110 će najvjerojatnije na bubanj, ima neko ideje za kolko bi $$ išo?
Kupljen prošle godine, 9. mjesec, račun, ambalaža sve imam.

Kupljen u Futuri.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

I tak je moja sedmica prešla sa vode na zrak.

Vraćen stock cooler, komp skida preko noći i poprilična je razlika u buci.

Možda uzmem neki zračnjak, nisam još točno planirao.

H110 će najvjerojatnije na bubanj, ima neko ideje za kolko bi $$ išo?
Kupljen prošle godine, 9. mjesec, račun, ambalaža sve imam.

Kupljen u Futuri.

mislim da više od 700-750 ne možeš tražit.

ak oćeš da brzo plane ponudi ga za 650-699

14 godina

Ne kontam ovo oko razlike u buci, jel možeš pojasnit ? 

13 godina
protjeran
Haswell je pre vruc za jeftinija vodena, pogotovo single fan rijesenja! I ja vec razmisljam o novom zracnom cooleru!:(
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Haswell je pre vruc za jeftinija vodena, pogotovo single fan rijesenja! I ja vec razmisljam o novom zracnom cooleru!:(

prodaj taj svoj i nabavi devil canyon s ngp tim-om.ili ga dellidaj pa stavi mx2 ili prolimatech pk1 ak imas muda,osobno ja ne bi imao

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo pridruzujem se i ja(ako se racuna) s i7 4810HQ.U potanju je laptop Asus x550JK

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

A vjerovatno spava u istoj sobi di je komp koji radi cilu noć,pa mu smetaju ona dva venta od H110!!

Kad je mrkla tišin ipak se osjetno čuju naspram zračnog hladnjaka,bez obzira koliko mu smanjio okretaje!

Vjerovatno promjeno tih ventova za kvalitetnije bih dobio na sniženju buke!!

AUDIOFIL
12 godina
Intel i7 Club

Komp je jedno 3m od mene (kreveta), tak' da ga cujem.

Na podu, nicim okruzen, stol do njega.

Ventovi, tak' je.

140mm je ipak 140mm.

Nisam picajzla, al eto.

Izvaden, killer jos moram ocistit da bude pic-pic, pa cu vidjet.

Ak ce na bubanj, prvo javim ovdje. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa ja se sjećam da dok samo imao H110 ako smanjiš ventove na ispod 800 okr ili tako nešto nema šasne da ih čuješ s 3 metra. Pumpa se malo mogla čuti kad je tišina ali i to u zatvorenom kućištu s 3 metra udaljenosti ne smije se čuti. Meni je komp metar od mene kad sjedim a max 2 kad spavam.

16 godina
odjavljen
volegradele kaže...
itomic009 kaže...

A vjerovatno spava u istoj sobi di je komp koji radi cilu noć,pa mu smetaju ona dva venta od H110!!

Kad je mrkla tišin ipak se osjetno čuju naspram zračnog hladnjaka,bez obzira koliko mu smanjio okretaje!

Vjerovatno promjeno tih ventova za kvalitetnije bih dobio na sniženju buke!!

itomic009 kaže...

Pa ja se sjećam da dok samo imao H110 ako smanjiš ventove na ispod 800 okr ili tako nešto nema šasne da ih čuješ s 3 metra. Pumpa se malo mogla čuti kad je tišina ali i to u zatvorenom kućištu s 3 metra udaljenosti ne smije se čuti. Meni je komp metar od mene kad sjedim a max 2 kad spavam.

Hmm, nije mi ovo jasno. Pumpa se ne čuje, a stock ventove uvijek možeš zamijeniti. Ja imam 2x 140mm Noctue FLX i ne čujem ih do 800 RPM, a držim do 700.

12 godina
Intel i7 Club

Meni su se čuli, ne znam točno kolko rpm-a, necu lagat sad.

Stavio sam na minimalnu brzinu koju je ploča dala, al su se čuli, pumpu bi nes ponekad cuo.

Necu nis vise para davat, trosim na drustveni zivot. :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Necu nis vise para davat, trosim na drustveni zivot. :D

kurve i janjetina,bez vuce. :P

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ok rajo, skinuo sam novi Prime95  koji koliko citam ubija intelove i5/i7 s AVX2 instrukcijama, pogotovo overklokani, stovise cak je preporucljivo ne vrtiti doticni test ( dakle zadnja 2.8xx verzija/smal ftt),

nista znate i sami da sam morao isprobati dali ce se moj malisa istopiti na tih 100°c:

evo rezultat prime95 cca +15min:

56°c 56°c
mora da sam dobio nekog dobrog koji nema tih problema dakle nikakvih promjena kod mene!

Ostali?? ne odgovaram za moguce stete!!

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 0:07 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Na koliko? Njemu je turbo cca. 4GHz? Bilo bi fora da ga gurneš na tome. :)

Inače, sumnjam da će ubiti quad, jer je to dosta dobar CPU. Ja sumnjam da ću 8-core i pokušati na tome s obzirom na 4,75 koji su i na običnom 100% loadu renderinga na oko 80°C. Mislim da 90+ ni ne smijem probati.

Čime ga hladiš?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice