Download ubija mrežu..

poruka: 23
|
čitano: 2.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 mjeseca
Download ubija mrežu..

Pozdrav,

zanima me da li je netko imao sličan problem i da li možda tko ima kakvu ideju o ovome problemu.

Brzina veze : 100Mbit

Pokrenem download sa jDownloaderom ili IDM (nema veze). Download krene normalno, iskorišteno svih 100Mbit. Koristim samo 1 chunk (connection), dakle nije 5 veza prema serveru.

Dok se downloada mogu nesmetano browsati, itd.

Nakon nekog vremena (sat-2) brzina downloada padne na nekih 60-70Mbit i od tada nema šanse da se nešto otvori preko browsera ili koristi internet veza.

Sve se smrzne dok ne stisnem pauzu ili ne prekinem download.

Ne smrzne se samo na računalu nego i na cijeloj mreži.

Dok god je download OFF mreža radi savršeno, čim opet pokrenem sve ide u strahoviti lag.

Probao sam limitirati brzinu downloada na 50Mbit, sve isto, na 30 opet isto, na par kb opet isto. Nema veze odakle je download opet isto.

Dakle, čim pokrenem download sve stane. U logovima od routera ne vidim ništa osim nekog FW.LANATTACKDROP ponekad kad se to dešava, ali na ruter nije ništa spojeno na LAN port..

Komp je spojen preko 5Ghz WIFI na ruter.

Help, da li je ruter kriv?

JK
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 8:18 (yoko999).

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Download ubija mrežu..

1. Koji router i provider?

2. Da li normalni downloadi bez tih nepotrebnih managera stvaraju isti problem?

3. Da li ima veze sa kojeg PCja kreće download?

4 mjeseca
Nuclear_Phoenix kaže...

1. Koji router i provider?

2. Da li normalni downloadi bez tih nepotrebnih managera stvaraju isti problem?

3. Da li ima veze sa kojeg PCja kreće download?

1. Arcadyan , T-com

2. Normalni download preko browsera prolazi (ali oni nisu u rangu Gb), ali brzina dosta fluktuira, nije stabilna..

3. Nisam probao na drugom PC-u, probat ću danas, ali budući mi cijelu mrežu izblokira (ostali uređaji spojeni na ruter također imaju problem sa requestom) bojim se da nije do PC-a.

PC je provjeren od svih malwarea ili virusa ili tko-zna-koje-gamadi i čist je.

Potrebno je 10 sekundi da se stranica otvori preko Chrome dok je download aktivan. I onda se momentalno otvori, a nije ono da se slika po slika učitava kad je bandwidth iskorišten.

Izgleda točno kao da request ne prolazi i onda odjednom prođe kako treba.

Primjetio sam da se ruter dosta grije, bojim se da bi mogao biti problem sa bufferbloat-om.. :(

JK
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 9:05 (yoko999).
15 godina
moze uzrokovati neki uređaj koji je spojen na arcadyan, pogotovo ak imas extendere i slicno. A najbolja solucija je stavit svoj router
battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
9 godina
yoko999 kaže...

1. Arcadyan , T-com

2. Normalni download preko browsera prolazi (ali oni nisu u rangu Gb), ali brzina dosta fluktuira, nije stabilna..

3. Nisam probao na drugom PC-u, probat ću danas, ali budući mi cijelu mrežu izblokira (ostali uređaji spojeni na ruter također imaju problem sa requestom) bojim se da nije do PC-a.

PC je provjeren od svih malwarea ili virusa ili tko-zna-koje-gamadi i čist je.

Potrebno je 10 sekundi da se stranica otvori preko Chrome dok je download aktivan. I onda se momentalno otvori, a nije ono da se slika po slika učitava kad je bandwidth iskorišten.

Izgleda točno kao da request ne prolazi i onda odjednom prođe kako treba.

Primjetio sam da se ruter dosta grije, bojim se da bi mogao biti problem sa bufferbloat-om.. :(

Router je definitivno smeće ali kao što 2. sugerira, ako je download kroz browser, funkcionira - probaj skinuti nešto veliko, recimo ovaj ISO - ima skoro 6GB.

Probaj na drugom PCju/mobitelu i isto testa radi probaj žicom. Kad eliminiraš sve osim routera, onda možeš razmišljati o zamjeni jer i drugi korisnici imaju taj router (imao sam ga i ja jedno vrijeme) i nisam imao takve probleme tako da možda je čak i neispravan.

4 mjeseca
Download ubija mrežu..

Da, imam extender, ali sam probao i bez njega (stick direktno u PC -> direktno spajanje na ruter)  i ista je situacija.

Pokrenem download i zblesira mi cijelu mrežu, odnosno uspori je do maksimuma.

To se ne desi odmah, već nakon nekog vremena, sat-2 konstantnog downloada. Onda počinje gubiti pakete i kod DL i na mreži.

Kad se desi prvi put onda treba par sati da se stabilizira bez obzira na reset rutera.

Brzina DL počinje opadati, a nakon nekog vremena se stabilizira na nekih 60-70% brzine i tu nije statična nego varira +-10%.

Probao sam mijenjati kanale na 5GHz, ali ništa nisam dobio. Budući sam u kući, do mene kod scana ne dopire nikakav drugi 5GHz kanal da bi radio interferenciju.

Interferenciju imam samo na 2,4Ghz mreži zbog susjedovog babyphone-a. Ali tu mrežu ne koristim.

Zanimljivo je da je sve radilo OK do prije nekoliko dana, a ja nisam prikapčao nikakve uređaje nove na mrežu.

Pod listom uređaja imam samo taj PC i 1 mobitel spojen, te TV. Ne kužim u čemu je kvaka, kao da pokreneš upload se sve zablesira, a od uploada niti U (provjereno i u WIN i na mobitelu).

Čak i ako ostavim sami PC na mreži se to događa.

Probat žu danas i bufferbloat test sa Flentom ( https://flent.org/ ) ili sa https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

Možda je i do same linije, budem probao danas jer sam zatražio od T-coma da mi resetiraju liniju..

JK
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 11:53 (yoko999).

0 0 hvala 0
15 godina
yoko999 kaže...

Da, imam extender, ali sam probao i bez njega (stick direktno u PC -> direktno spajanje na ruter)  i ista je situacija.

Pokrenem download i zblesira mi cijelu mrežu, odnosno uspori je do maksimuma.

To se ne desi odmah, već nakon nekog vremena, sat-2 konstantnog downloada. Onda počinje gubiti pakete i kod DL i na mreži.

Kad se desi prvi put onda treba par sati da se stabilizira bez obzira na reset rutera.

Brzina DL počinje opadati, a nakon nekog vremena se stabilizira na nekih 60-70% brzine i tu nije statična nego varira +-10%.

Probao sam mijenjati kanale na 5GHz, ali ništa nisam dobio. Budući sam u kući, do mene kod scana ne dopire nikakav drugi 5GHz kanal da bi radio interferenciju.

Interferenciju imam samo na 2,4Ghz mreži zbog susjedovog babyphone-a. Ali tu mrežu ne koristim.

Zanimljivo je da je sve radilo OK do prije nekoliko dana, a ja nisam prikapčao nikakve uređaje nove na mrežu.

Pod listom uređaja imam samo taj PC i 1 mobitel spojen, te TV. Ne kužim u čemu je kvaka, kao da pokreneš upload se sve zablesira, a od uploada niti U (provjereno i u WIN i na mobitelu).

Čak i ako ostavim sami PC na mreži se to događa.

Probat žu danas i bufferbloat test sa Flentom ( https://flent.org/ ) ili sa https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

Možda je i do same linije, budem probao danas jer sam zatražio od T-coma da mi resetiraju liniju..

okej probao si direkt na router ali da li je u tom slucaju bio iskljucen extender?....znaci apsolutno sve poiskljucuj sa routera, sve odspoji, napravi factory reset(pretpostavljam da znas kako, cackalicom iza u rupu), i nakon toga spoji samo PC....nista osim pc-a, i vidi dal ce se to dešavat

4 mjeseca
Download ubija mrežu..

Za sad nisam sve poištekavao/pogasio sa rutera, ali hvala na savjetu.

Jučer su izresetirali liniju i sad je OK. Ne znam na koji način je to učinjeno i što oni smatraju time "reset linije".

Ima tko kakve informacije o tom postupku?

JK

0 0 hvala 0
15 godina
yoko999 kaže...

Za sad nisam sve poištekavao/pogasio sa rutera, ali hvala na savjetu.

Jučer su izresetirali liniju i sad je OK. Ne znam na koji način je to učinjeno i što oni smatraju time "reset linije".

Ima tko kakve informacije o tom postupku?

nista, osim reseta routera ili porta....najvjerojatnije je reset routera pomogao jer je bio factory, pa su se ponovno ip adrese dodijelile tocnije dhcp je opet ispocetka poceo radit. Lako moguce da ce ti se to ponovit a onda napravi ono sto sam ti napisao

(extenderi uzasno loše rade na ht opremi, i to je cak visok postotak smetnji radi toga, nije zanemariv broj)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2024 10:37 (dado16).
4 mjeseca
Download ubija mrežu..

Eh.. pa to sam i sam mogao napraviti.

Ukoliko će se ponoviti, sigurno probam sve živo prije nego ih pozovem.

Al' zar se tim resetom ne gube i sve postavke naknadno promijenjene, tipa isključeni firewall, ručno podešen kanal, statički IP za pojedine uređaje itd?

Naime, meni je to sve ostalo kao i prije..?!

JK

0 0 hvala 0
8 godina
Download ubija mrežu..

mozda se pregrijava nešto?

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Download ubija mrežu..

Najbolje izači iz windowsa i ponovo  ući.

0 0 hvala 0
4 mjeseca
Download ubija mrežu..

Ne pomaže restart.. barem nije onda pomagao. Kako rekoh sad je ok koliko-toliko..

JK

0 0 hvala 0
4 mjeseca
Download ubija mrežu..

..i opet se pojavili isti problemi sa fw.lanattack.drop firewall blocked?!

Čim se ta greška počinje javiti mreža postane neupotrebljiva.

Izgleda kao da modem kompletno blokira requeste bilo izvana, bilo iznutra prema van.

Probao isključiti firewall, no i dalje javlja "firewall blocked", izgleda da se ne može kompletno isključiti firewall na modemu.

Probao se spojiti sa kabelom, isključio sve wifi uređaje, no još gore je preko kabela.

Probao spajanje sa laptopa preko kabela na modem direktno, opet isto.

Izgleda da ruter blokira kompletnu mrežu i drop-a requeste s obje strane kad ga netko "napada".

To mi se na prastarom modemu nije nikad dešavalo, samo sad na tom Arcadyanu. Čini se da nešto zeza firmware ili štogod.

Ako mi pak nadograde firmware onda neću imati mogučnost ni port forwarda ni ničeg, jer će biti onaj koji samo da preko aplikacije izmjenu wifi passworda?!

Opet, nema mi smisla ni dodavati novi ruter (ako ovog stavim u bridge), jer je problem sami modem... o bemte živote :)

Zovi t.scum i pokušaj objasniti da im modem radi s**nja, opet ću par dana izgubiti radi toga...

JK

0 0 hvala 0
8 godina
mozda stvarno legitimno firewall reagira, provjeri ako mozes koje liste koristi i dali su up to date. ako je sve ok mozda gledas na krivi uredjaj mozda ti nesto iz tvoje mreze ima neki malware.
9 godina
yoko999 kaže...

Opet, nema mi smisla ni dodavati novi ruter (ako ovog stavim u bridge), jer je problem sami modem... o bemte živote :)

Nije točno, u bridge modu na njihovom routeru radi samo "modem" dio, tj. xDSL - on uspostavi konekciju i drži link a apsolutno sav mrežni, "router" dio obavlja tvoj router koji je u bridgeu.

dabar_solta_V2 - zaboravi, taj njihov firewall je blesavo smeće koje se puno puta zapetlja u nekakve false positive + sam hardver nije sposoban handleati ikakvu ozbiljniju količinu prometa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 9:20 (Nuclear_Phoenix).
4 mjeseca
Download ubija mrežu..

@Nuclear ,  time ne gubim VoIP?

dabar_solta_V2 , sve otpojeno sa routera, pa probano i na tvrtkin laptop koji je 100% clean, bez brige nema malwarea na ni jednom uređaju koji je spojen. To sam prvo provjerio, nisam baš takav početnik :)

Vidjet ću što će t-scumovci reći. Rekla cura kad sam joj to sve objasnio da jel' reset pomaže? :D :D :D 

Rekoh ne, a onda će ona poslati primjedbu pa će mi se netko tko se kuži javiti ;) Smart choice..

Očito je i ovo što je kolega Nuclear rekao da firewall divlja, pa osim toga što blokira inbound blokira i outbound i sve requeste, zblesira se, lakše mu blokirati sve skupa nego misliti što i kako pustiti. Pa mi tako prodje svaki 5-6 request dok on ne razmišlja šta će i kako će :D

JK
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 11:24 (yoko999).

1 0 hvala 0
9 godina

MaxTV (ako ga imaš) i VOIP ostaju na tcom routeru, tvoj router samo diže PPPoE konekciju za net. Routanje, firewall, dhcp, nat... sve radi tvoj router.

4 mjeseca
Download ubija mrežu..

Hvala na odgovoru, razmislit ću o toj soluciji ;)

Javim što su t-scumovci riješili, kad i ako što riješe..

JK

0 0 hvala 0
3 godine
Download ubija mrežu..

Si bacio oko na moj telekom portal, da ti je tamo kojim slučajem fw uključen?

Ali kako god da bilo, kada te nazovu nazad, reci im samo da preko WebRexa provjere još jednom fw i isključe, pa nakon toga provjeri kakva je situacija.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Tremmert kaže...

Ali kako god da bilo, kada te nazovu nazad, reci im samo da preko WebRexa provjere još jednom fw i isključe, pa nakon toga provjeri kakva je situacija.

webrex je samo za izmjenu passworda user-a, te je on ukinut, vise nicem ne sluzi :)

3 godine
dado16 kaže...
Tremmert kaže...

webrex je samo za izmjenu passworda user-a, te je on ukinut, vise nicem ne sluzi :)

Ma da? Koliko dugo je već bio u funkciji, stvarno nisam mislio da će ukinut' sve osim user/passa u zadnje dvije godine otkako sam imao priliku zadnji put raditi sa njime haha

4 mjeseca
Tremmert kaže...

E, hvala, vidiš nisam ni znao da se i tamo može to paliti i gasiti.

Mislio sam da je to samo na ruteru. Bila je upaljena preporučena zaštita.

Vidjet ću sad što će se događati..

PS. A jel' to ista opcija kao u routeru? Mislim, da li je to isto upravljanje kao preko routera? Ako u ruteru isključim da li će se i na portalu isključiti ili je to još jedan layer zaštite, kao da su 2 firewalla?

JK
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2024 7:41 (yoko999).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice