Pretpostavljam fiks za degradaciju, drugih opcija ni nemaju nego ograničiti ga jer je bio prenasviran.
Imaš bilo koji izvor koji tvrdi suprotno? Ne sumnjam previše da je na konkretnom modelu matične ploče koju su koristili tako, a onda je najverovatnije isto i sa ASUS pločama generalno. Druge proizvođače bi trebalo testirati. Svakako objašnjava kako se 285K odjednom našao ispred 14900K.
Pri tom je za Intel prilično neprijatno da mu stara generacija u gaming testovima gotovo listom bude iznad nove, tj novi poredak mu više odgovara (X3D procesori su u igrama brži pa su brži, tako da tu ništa ne gube ako malo uspore stariji model).
Još jedan i5 14600K
stavio sam ovaj put Honeywell PTM7950 odlicna stvar za 2€

Temp su top, cpu je na oko max +-60°c u najzahtjevnijim igrama, nisam mjerio 1:1 no rekao bi skroz slicno s najboljim pastama kaj se tice temp.
Procesor je trenutno undervoltan za abnormalnih -160mv

Pih, nisi isao na svepopularni kineski duo zalemljenog laptop mobilca na DIY šrot no name matičnu sa Aliexpress za 20% vise love i slabije performanse? 
Ajde, super dobra vijest.
Pih, nisi isao na svepopularni kineski duo zalemljenog laptop mobilca na DIY šrot no name matičnu sa Aliexpress za 20% vise love i slabije performanse? 
Ajde, super dobra vijest.
Pored 14600k/f/ meni to nema ikakvog smisla uzimati da neznam sto da radis, mbo za njega su 50€, ali ok covjek je valjda vidio neku svoju racunicu bitno daje on zadovoljan
Pored 14600k/f/ meni to nema ikakvog smisla uzimati da neznam sto da radis, mbo za njega su 50€, ali ok covjek je valjda vidio neku svoju racunicu bitno daje on zadovoljan
 Sad jos da se javi da ga natamburas u testovima i amen. Moze nastavit u po njušci to uvaljivat neznalcima.
Ak mu ta matična ne zgori dok zahajca CPU malo jače u međuvremenu, a s obzirom koliko problema imaju Giga, Asus, ASRock koji su renomirani brendovi prođu me trnci kakve sve ovo DIY čudo ima probleme sa mušicama softwerske strane, pa tek onda HW dijela kad se sjetim