Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.615
|
čitano: 3.231.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
9 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Zaporožac kaže...

Kad je meč i tko igra protiv koga ?

Ja protiv Digitale

5090 i 9800x3d vs 5090 (kupljena samo zbog ovog povoda) i 265K

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 0:17 (Zwer54).
12 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zwer54 kaže...
Zaporožac kaže...

Ja protiv Digitale

Na low rezolucijama nemas sanse. Eventualno na 4k sa nafrljenom grafikom.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
14 godina
Tečaj trenutno na ovaj dvoboj u kladionicama:
1.05 Digitale Maximale
11.00 Zwer

1 0 hvala 1
9 godina
Mauro kaže...
Zwer54 kaže...
Zaporožac kaže...

Ja protiv Digitale

Na low rezolucijama nemas sanse. Eventualno na 4k sa nafrljenom grafikom.

Kak koja igra, ali svakako razlika u low rezolucijama po svemu kaj sam do sada testirao manja je nego kaj ovi renomirani YouTube kanali prikazuju. A posto slabo ima usporedbi na 4K, to je cilj ove price. Jer realno, kaj me briga kaj je jaci na 1080p kad to ne koristim...

7 tjedana

Sad ce Stjepanj imat šta učit dok je na hlađenju kad vidi kako to veliki dečki rade 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Boro izgleda da si premali 

16 godina

Nema smisla na 1080p zna se stanje, želimo na 4k vidjet ko tu puši i koliko. Ipak je rtx5090 u pitanju stoga samo 4K.

Na 4k razlika je 18% u cpu zahtjevnoj igri Baldurs Gate sa rtx4090 tako da i tu nema nekog iznenađenja.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 13:35 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
dery kaže...

Nema smisla na 1080p zna se stanje, želimo na 4k vidjet ko tu puši i koliko. Ipak je rtx5090 u pitanju stoga samo 4K.

Na 4k razlika je 18% u cpu zahtjevnoj igri Baldurs Gate sa rtx4090 tako da i tu nema nekog iznenađenja.

Koristit 5090 na FHD je blasfemija, isto kao da kupiš Ferarija i voziš ga po garaži! 

9 godina
nikonja kaže...
dery kaže...

Koristit 5090 na FHD je blasfemija, isto kao da kupiš Ferarija i voziš ga po garaži! 

Dobro to je cisto za odvrtit benchmark da se vidi koji cpu ce pogurat vise, obzirom da je CPU limit pri takvoj grafi i 1080p. Svejedno ja sam uvjeren da na 4K nema nikakve osjetne razlike. Ove fore 83 vs 80 fps zvati pobjedom ne priznam. Meni je cilj dokazati da je za 4K kupnja 9800x3d = bacanje para. On je pak s druge strane uvjeren da ce 265K debelo zaostat...

16 godina

Onda na 4K testirajte CPU zahtjevne igre, sve ostalo je testiranje grafičke kartice.

I to ne bilo koji dio, nego poznate CPU zahtjevne dionice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 tjedana

Testirat ce se igre sa in game benchmarkom jer se samo one mogu kontrolirati za usporedbu, MP scene i usporedbe nemozes nikad ponoviti isti scenarij, kretnje događaje na mapi itd.

Odradit cemo 1080p Low i 4K max postavke tako da imamo uvid i u potpuni CPU bound scenarij na 1080p i situaciju za one koje zanima natjecateljski MP gaming i naravno 4K za SP igrače i neki realni scenarij gaminga za vecinu na rtx 5090.

Otvorit cu temu Core Ultra 7 265KF vs R7 9800X3D max OC showdown pa cemo tamo o detaljima sistema i postavki te objavljivanju rezultata da ostanu lako dostupne za arhivu 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Mozete testirat igre i koje imaju replay mode koji se moze skinut.. Tipa Pubg.. cs2 isto ima tvornicki ingame bench.. I bilo bi dobro da se odma u postu stavi trenutna cijena procesora/ploce/rama za doticne konfe.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

surova realnost je ta da moj klokani 12400f na malo manje od 5.2ghz ili tamo neki ryzen 9600x zaostaju od 14900k i od 9800x3d ili pak ovog novog ultraša čak i sa rtx 5090 na 4k rezoluciji ne više od rekao bih nekih 10%....pa prema tome rekao bih ako je samo gejming u pitanju uz 4k rezoluciju skupi procesori budu bacanje novaca, bolje tu prolazi scenarij sa kakvim midrange cpu a višak novca od procesora utuči u bolju gpu. To je neko racionalno razmišljenje, no koga novac ne muči i ide srcem sve je u toj ljubavi onda opravdano 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 18:57 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 tjedana
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2025 19:24 (Digitale Maximale).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice