Fizika i financije srušile san o linearnom gradu u

poruka: 19
|
čitano: 9.332
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fizika i financije srušile san o linearnom gradu u".
17 godina

Koji panjevi... Imaju para da naprave idealni grad kojeg mogu do milimetra dizajnirati - praktično savršeni grad. Ali ne, oni su odlučili opiz**** crtu po pustinji. To me podsjetilo na onaj vic:

Došao ugledni arhitekt u razred i pita učenike kako bi preuredili svoju učionicu.

Diže se Perica - Ja bi sve ofarbao u bijelo i po sredini bi opiz*** jednu plavu crtu.

Sram te bilo Perice, kako se to izražavaš, odmah kod ravnatelja - poviče učiteljica.

Kad se vratio pita ga učiteljica kako je bilo kod ravnatelja?

Lijepo sam i njemu rekao da bi sve ofarbao u bijelo i po sredini opiz*** plavu crtu. Pa šta je na to ravnatelj rekao?' - upita učiteljica.

Pa rekao mi je: E moj Perice, pa koji će ti kur** plava crta.

King in the castle, king in the castle ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 13:51 (tjodalv).

24 0 hvala 0
17 godina
Re: Fizika i financije srušile san o linearnom gra
Može ravna crta selo od par tisuća stanovnika, hrpa tih ušorenih po Slavoniji, al grad, neka Fala.
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
Gnjavator kaže...
Može ravna crta selo od par tisuća stanovnika, hrpa tih ušorenih po Slavoniji, al grad, neka Fala.

ni ta sela po slavoniji tako ne funkcioniraju kako spada

17 godina
Gnjavator kaže...

A čuj, svi žele biti na glavnoj cesti 

King in the castle, king in the castle ...
14 godina

Ovo je najgluplji članak koji sam pročitao u zadnje vrijeme. Ništa iz naslova nije spomenuto u članku - ni zbog kojih zakona/svojstva fizike nije moguć projekt ni koje su točno financijske prepreke. Doslovno se jedno te isto vrti od početka do kraja članka. Doslovno, članak samo da nešto bude objavljeno. E moj Sandro, e moj Bug...

Moj PC  
37 0 hvala 8
6 godina
mjaneci3 kaže...

Ovo je najgluplji članak koji sam pročitao u zadnje vrijeme. Ništa iz naslova nije spomenuto u članku - ni zbog kojih zakona/svojstva fizike nije moguć projekt ni koje su točno financijske prepreke. Doslovno se jedno te isto vrti od početka do kraja članka. Doslovno, članak samo da nešto bude objavljeno. E moj Sandro, e moj Bug...

Ako te zanimaju detalji evo ti odličan osvrt na tu temu kroz dozu deadpan humora.

13 godina

Mogu li dobiti informaciju koji je to zakon fizike koji prijeci izgradnji ovog fascinantnog mega projekta?

jel do gravitacije, jake ili slabe nuklearne sile? ili pak elektromagnetizma? ne kuzim, volio bih znati.....

ili se, zapravo, radi o macki u vreci? ili, hmmmm, macke u vreci nema? :)

5 0 hvala 1
17 godina
LudaRajcica kaže...

Mogu li dobiti informaciju koji je to zakon fizike koji prijeci izgradnji ovog fascinantnog mega projekta?

Pa ljudska glupost, uz svemir jedina beskonačnost (a za svemir još nismo sigurni ;) ) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 5:57 (Ges).
13 mjeseci
Pretpostavljam da se radi o problemu dužine i manjim tektonskim pomicanjima , kako dovoljno armirati beton da ne dođe do ozbiljnih pukotina na takvu dužinu. A staklene površine bi bile ekstremno napete na tim mjestima, kao i ostali materijali. Recimo kad praviš dugačak most on je građen iz segmenata radi tih problema. Možda su našli neko tehničko rješenje pa lupetam.

Ako je to problem mene brinu ti projektanti da to nisu odmah znali.

Isto tako svi znamo da bi tu bio problem za logistiku i prijevoz , te da bi bilo puno kraće putovati da je krug ili neka sfera, iz tog razloga pravimo gradove na okupu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
7 godina
  1. Allahova kosmička, kaderska volja (irādetun kevnijjetun kaderijja) ili, drugim riječima kazano, Njegovo sveopće htijenje. U ovu vrstu Allahove volje uvrštavaju se apsolutno sva dešavanja i svi procesi u kosmosu, bez ikakvog izuzetka. Naprimjer, Allahovom kosmičkom voljom vjernik je vjernik, a nevjernik je nevjernik. Isto tako, ovom vrstom Allahove volje neki ljudi bivaju Mu pokorni, a drugi nepokorni. Sve se, dakle, odvija shodno Allahovoj sveobuhvatnoj volji i Njegovom htijenju.
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Bilo je i pozitivnih stavova:

"Linija nikad nije preduga, nema te koju se ne može povuć' ako se ima volje."

Goran Bare

6 0 hvala 0
14 godina

stvarno, apasolutno ne stoji u članku KONKRETNO, osim da ne može, da je preskupo, da ... !!!!!! 

Osobno, ima momak perja pa ga se želi dok more riješiti, ali avaj zaboravio je poučak (financijski) iz prve partije šaha, dok ga je onaj čovac izmislio i njegovom nagradom u zrnima pšenice, izgleda ?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

apropos "gradova" u Saudiji, imaju par velikih vojnih baza-gradova koje su gle čuda, rađene kao krugovi....

i to jednostavno, izresci krugova su podijeljeni po rodovima - prašinari, tenkisti, artiljerci, PZO, inženjerija, a  slijedom stare narodne, tko je bliže vatri bolje se ugrije - što si više u hijerarhiji to si bliže središtu kruga tj. stožeru...

naravski i hijerarhijski horizontalno su povezani - koncentričnim kružnicama puteva...

i to funkcionira, jer je logično

pa otkuda onda crta u pustinji?

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 11:22 (Stric_Jura).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

A morali su nešto probat smislit. Svjesni su da nafta nije nepresušna, od čega če živjet kada jednog dana presuše bušotine?

Da su bilo gdje osim u paklenoj pustinji, nebi bil problem.Bez para, bez vode i nafte osuđeni su na propast.

Za koje stolječe to područje bude vjerovatno "ghost town". Spomenik, podsjetnik na vremena fosilnih goriva.

1 0 hvala 0
12 godina
Došla ekipa đabalebaroša do princa, uvalili priču, izmuzli novce, a za dalje-banana.
Ništa čudno, ima i bogatih naivnih, a ne samo starčići koji nasjedaju na telefonske pozive i daju broj kartice.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Nije mi jasna ta potreba za forsiranjem tog nekog futuristickog-utopijskog dizajna...

Zasto ne dodu na ideju zazelenit pustinju, izgradit kucice sa kolko tolko samoodrzivim pristupom.

Ovo je toliko odvratno i moze posluzit eventualno ko ideja za zatvor.

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
14 godina
Batista kaže...

Nije mi jasna ta potreba za forsiranjem tog nekog futuristickog-utopijskog dizajna...

Zasto ne dodu na ideju zazelenit pustinju, izgradit kucice sa kolko tolko samoodrzivim pristupom.

Upravo ste cijenjeni kolega prezentirali projekt kakav je Moamer el Gadafi želio kroz cijelu Afriku, uz još nekoliko projekata! 
Utvaram si da nije zbog (samo) tog projekta svršio kako je završio ?!

ATJ Lučko
16 godina

eh da, Velika  ljudska rijeka...

čak je i ovima bokcima ispod Libije dofurao za neki kikiriki....

Ju je je? Je ju je!
17 godina
ATJLučko kaže...
Batista kaže...

Upravo ste cijenjeni kolega prezentirali projekt kakav je Moamer el Gadafi želio kroz cijelu Afriku, uz još nekoliko projekata! 
Utvaram si da nije zbog (samo) tog projekta svršio kako je završio ?!

Zato je Gadafija i trebalo maknuti... Libijci su sad sigurno sretni toliko da od sreće lupaju glavom o zid što su sve "dobili" sa uklanjanjem Gadafija...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice