Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.073.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7 Club

4.4GHz,1.21,H 100i balanced!

Nemam potrebu za 1.3v

p.s ako želiš mogu stavit na 1.3v

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 19:49 (volegradele).
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Re: Intel i7 Club

Ja sa takvim naponom i 4.5Ghz dođem do 75C u OCCT-u bilo sa NH-D15 ili Venomus X Blackom sa ventom do 1300 okr. Znači nije neka  velika razlika. Ajd kad ti se bude dalo odvrti na 4.6Ghz sa 1.3V OCCT jedno 15 do 20 min samo da imam neke referentne podatke. Ne treb ani meni 1.3V ali to sam stavio namjerno da testiram hladnjake. 

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ahoj da se i tu ukljucim :D

U svoj posjedu imam I7 4770k trenutno radi na stock kloku alu isao sam do 4.5ghz 1.200v i bio stabilan.

Trenutno nemogu staviti nikakve slike i validacije jer nisam doma al cim dodem stavit cu :)

Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav, evo novog člana :) Upiknuo sam i7 4771, novi, za 1600 kn na njuškalu (najjeftiniji u dućanu je bio 2250kn.). Ploču sam uzeo Gigabyte Z97-D3H za 799 kn u extreme digitalu.

Procesor radi na 3.5 GHz base, 3.9 Ghz turbo. Zanima me utječe li negativno na performanse to što je base clock 3.5, i može li se (ako uopće ima smisla to raditi), staviti da mu base bude isto 3.9?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 12:33 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nema nista negativno, osim zanemarivo manjih ili vecih perfomansi koje su vidljive u benchmarcima(i veca temp naravno)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

Kako to misliš utječe li negtivno ?? To mu je nativni takt i nema tu ništa negativno.  Ovisi od matične do matične  jer neke imaju u opcijama performance nešto pa rade sve jezgre na max turbo a to je 3.9 Ghz dok neke nemaju.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kako to misliš utječe li negtivno ?? To mu je nativni takt i nema tu ništa negativno.  Ovisi od matične do matične  jer neke imaju u opcijama performance nešto pa rade sve jezgre na max turbo a to je 3.9 Ghz dok neke nemaju.

Mislim na to da možda kad bi bilo bolje u igri da radi na 3.9 on spusta na 3.5 iz nekog razloga pa framerate pada zbog toga. Isto kak mi i Sapphire R9 280 Boost kojeg imam u igrama spuštao takt jezgre na 850 Mhz, makar sam ga stavio na 1150 MHz u MSI Afterburneru, dok nisam skužio kako ga prisilit da ostane na 1150 MHz.

11 godina
Spusta na 3.6ghz kad rade cetiri jezgre. Tako rade intelovi procesori.
Npr. I7 4771
1 jezgra 3.9ghz(turbo boost)
2 jezgre 3.8ghz(turbo boost)
3 jezgre 3.7ghz(turbo boost)
4 jezgre 3.6ghz(stock speed)
To ti je taj princip uglavnom.
Hejjjjj
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Uskoro i ja jos jednom postajem clan prestiznog kluba, ovaj put sa i7 5960X, ordan, valjda docekati da dođe.

multi-gpu 4 ever
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 19:49 (Leopard_st).
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

MSI matične ploče imaju opciju da sve jezgre rade na maksimalnom taktu a opcija se zove Enhanced Boost - ukljucivanjem te opcije sve jezgre rade na najvisoj frkvenciji koju omogucuje Intel turbo boost.

Naravno rizika nema nikakvog jer je to zapravo drugi default.

FLes kaže...
itomic009 kaže...

Mislim na to da možda kad bi bilo bolje u igri da radi na 3.9 on spusta na 3.5 iz nekog razloga pa framerate pada zbog toga. Isto kak mi i Sapphire R9 280 Boost kojeg imam u igrama spuštao takt jezgre na 850 Mhz, makar sam ga stavio na 1150 MHz u MSI Afterburneru, dok nisam skužio kako ga prisilit da ostane na 1150 MHz.

Idi u power options u control panelu i stavi High Performance.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 20:18 (lGRACINA).
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo i mene u klubu i7 (KONAČNO) :))

Ponosni sam vlasnik Core i7 4790K i sada vidim razliku u mogućnostima pojedinih CPU-a.

Donedavno sam bio na Core 2 Quad Q9400 iako sam i na njemu vrtio sve do zadnjih naslova, ali Core i7 je neusporediv.

Pozdrav ekipi i7

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
WaveForm kaže...

Evo i mene u klubu i7 (KONAČNO) :))

Ponosni sam vlasnik Core i7 4790K i sada vidim razliku u mogućnostima pojedinih CPU-a.

Donedavno sam bio na Core 2 Quad Q9400 iako sam i na njemu vrtio sve do zadnjih naslova, ali Core i7 je neusporediv.

Pozdrav ekipi i7

jel' bi mogao uslikati svoj,baš me zanima kako izgleda ta r9 295x2 na slikama,a ne samo u 3d-u

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Tko na forumu ima r9 295x2 a da nije svima javio??{#}{#}???lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Može nema frke. Samo da je ne trebam vaditi iz kompa :)

Sam da slikam pa postam

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Evo nekih slika nabrzaka.

Potruditi ću se dodati bolje čim mi se bude dalo vadit stvari iz kompa :)

Morao sam smanjivat veličinu slika, nadam se da će zadovoljiti barem za sada :))))

I moram ga malo ispuhati jel već ima podosta prašine

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 22:53 (WaveForm).
Moj PC  
5 0 hvala 3
13 godina

lijepo izgleda,sam to ti je malo premalo kuciste za tu grafu :D

10 godina
neaktivan

Pa i nije malo. Model ti je GT Aerocool i sve temperature su mi u prejeb..im normama kod full loada.

Ali kako će ići još jedna uzimam još veće.

Ipak je i ploča bitna, a sabertooth-ka ima jako dobro pozicionirane PCI-X slotove i sve stane bez beda

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 23:05 (WaveForm).
17 godina
Intel i7 Club

znam da je off ali :

uff ljepo to izgleda ali kolko sam cuo  trosi to puno ... kak to da nisi isao na nesto jeftiniju a opet jacu varijantu sa 2X290x , prostor u kucistu , izgled, jednostavnost ....

i koliki ti je final wat peak u full loadu {#}

p.s na cemu to cudoviste vrtis 2k , 4k , 1k-2k/133/160 etc....  {#}

bdw welcome to the club i ocaj to na max {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 23:08 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Iskreno nisam mjerio tak da nemogu napamet govoriti.

Uglavnom koliko sam čuo 290-etice imaju problema sa zagrijavanjem i bukom, a ova moja u full loadu tipa FarCry 4 do 58 C

17 godina
Intel i7 Club

a nemoras se ni brinut kad imas  1Kw hehe {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa imam u planu za koji dan neki 4k monitor iako sam sada sa 1920x1080 jako zadovoljan s tim da kad recimo igram igre stavim sve na ultra i moram uključiti V-Sync jer se ipak na monitoru vide crte kod naglih okreta.

10 godina
neaktivan

Pa neki su na testovima rekli da povuče i do 1kw i da njima nije radila. Čak i za ovo moje Enermax Revolution 87+ je "kao" navedeno da grafa ne radi, ali ja zaista nemam problema.

Za nju su posebna 2 raila sa dovoljno ampera tak da nema problema i poanta svega je stabilnost. Niti jednom BSOD i kad sam ju overclockao, iako je to po meni nepotrebno, sve na defaultu radi ko iz topa

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 23:13 (WaveForm).
17 godina
Intel i7 Club

tak i ja kad igram za pc-om brijem ubost neki 2k-133+ hz pred ljeto , a na UHD-u uredno 4k60lock kaj god stavim (AA iskljucen ili 2x max jer na ovoj rezi totalno nepotreban!) happy gaming uz i7 koji ce izvuc iz ovog cudovista jos vise {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 23:14 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 1
10 godina
neaktivan

Stvarno je konfa odlična i žalosno je što je kod nas to skupo ko vrag. Prije toga sam imao dvije Nvidi-e 560 GTX u SLI i bilo je isto vrhunski, ali ovo je druga priča. Sve kartice i Nvidia i AMD su odlične bar po meni jer se u nijednu nisam razočarao.

I naravno da ćuizvući maximum, hvala svima na podršci. Super ste ekipa i svaki savjet s vaše strane je dobrodošao

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 23:17 (WaveForm).
17 godina
Intel i7 Club

hehe nemas beda zato smo i tu {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ma i ja si razmišljam da li da idem na 4k jer fakat je skupo kod nas, dakako da nije problem vrtiti i sa ostalim karticama, tak da ću i ja razmisliti o ovom 2k jer iskreno i to je dovoljno dobro

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

A i što se tiče "računanja" odnosno computinga jako sam se iznenadio snagom i CPU-a i grafe, tak da ljudi koji žele raditi i ozbiljniji posao sa ovom karticom mogu bez frke raditi. Čitao sam da AMD FirePro W9100 koja je skupa ko sam vrag i namijenjena za pro ima 5,24 TFLOPS

u single precision floating pointu, a double precision floating point je 2,62, dok R9 295x2 Ima single 11,54 i 1/8 double floating, znači 1,4425. Iako W9100 ima 16 GB :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 19:20 (WaveForm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav svoj ekipi u Intel i7 klubu.

Vidimo se.

pozz    {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav društvo. Imam pitanje pa molim za savjete. Čitao sam o kombinaciji AMD R9 290x sa R9 295x2 pa me zanima da li bi bilo dobro upariti 295x2 sa Sapphire's Vapor-X R9 290X 8GB.

Dakle Sapphire's Vapor-X R9 290X 8GB ima brži GPU koji vrti na 1030 MHz i memorija je podignuta na 1375 MHz, a R9 295x2 ima niži 1018MHz GPU i 1250 MHz GDDR:

1. znači li to da će kartica koja ima najniži režim rada GPU-a i GDDR-a (znači R9 295x2) određivati i režim druge kartice, u ovom slučaju Sapphire's Vapor-X R9 290X 8GB?

2. s obzirom da R9 295x2 ima 8GB GDDR, ali za svaki GPU koristi 4GB, znači ne zbraja se (analogija sa RAID diskom tipa MIRROR) kako će memorija Sapphire's Vapor-X R9 290X 8GB biti konfigurirana:

da li će se iskoristiti samo 4GB R9 290x i onih 4 GB ostati prazno ili nedodjeljeno ili će svih 8 GB R9 290x biti na raspolaganju?

Usput evo link sa R9 290x sa 4GB u kombi sa R9 295x2: http://www.tweaktown.com/articles/6265/amd-radeon-r9-295x2-8gb-and-r9-290x-4gb-video-cards-in-crossfirex/index.html

http://www.hardocp.com/article/2014/05/13/amd_radeon_r9_295x2_xfx_290x_dd_trifire_review#.VH0ZAJO3mUk

Unaprijed vam zahvaljujem {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 3:09 (WaveForm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pogotovo još dok si na 1080p monitoru ne vidim nikakvu potrebu za takvim set-upom a ni inače baš. Radit će svi na istom tkatu i GPU i memorija a to je od najniže grafe. To ti je ko za ram. Vram memorija se ne zbraja nego ćeš ostat na 4GB Vrama u tom tri way cross fire sustavu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice