Externe baterije - power bank izdvojena tema

poruka: 850
|
čitano: 367.284
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Externe baterije - power bank
alen4430 kaže...

Naravno da je ovaj fejk kapacitet od 100 000 mAh na prvi pogled smiješan, a o gabaritima i kvaliteti da ne govorim. Vidio sam da se dosta polemike vodilo oko toga koji i kakav power bank uzeti, pa sam zato napisao ovako kratki osvrt. Svaka čast ako se nekome potrefi kapacitet od 100 000 mAh, ali osobno smatram da ako power bank košta 10 dolara, to vjerojatno nije ni 5000 mAh, a kamoli 100 000.

Ne može se nikome potrefiti kapacitet od 100.000 mAh ako ne kupi ogroman powerbank. Ali zbilja ogroman! Znači, ako powerbank nema bateriju 10 puta veću od provjerenog powerbanka od 10.000 mAh s istim tipom baterije. Baterije imaju specifičnu gustoću energije i ne može powerbank koji je možda duplo veći od provjerenog 10.000 mAh ni u teoriji imati deset puta veći kapacitet. Može imati duplo veći kapacitet pod uvjetom da ima bateriju iste kvalitete, odnosno iste gustoće energije.

14 godina
neaktivan
Externe baterije - power bank

http://m.banggood.com/Original-XIAOMI-5_1V-2_1A-10000mAh-Power-Bank-For-Smartphone-p-977406.html upravo narucio, i kod za popust radi. Skinuto 13.99$ malo manje od 100kn

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

https://www.amazon.de/gp/product/B01AXDFI8W/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

JA cekam da mi dodje ovo pa ako nekoga interesuje uradim kracu recneziju....

Uzeo sam i hub sa 5 usb portova od kojih jedan sa brzim punjenjem i kablove od aukeya...

2 0 hvala 0
16 godina

Stiglo mi je čudovište ( ogroman je ), odmah provjerio da nije slučajno fejk :D

Mislio sam da je manji, bar je tako izgledao na fotki

Dobio sam samo usb kabel, jel to normalno? Jer kako sam već imao prije x godina pb uz njega sam dobio i brdo raznih priključaka....

Stavio sam ga sad punit preko pc-a. Imam osjećaj da će se dugo punit.

Jel  mogu ga stavit punit u klasičnu utičnicu, imam brdo tih konektora za usb?

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 12:23 (kostolomac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nećeš ga ti jako dugo napuniti ako ga puniš preko PC-a.
Ubodi ga u bilo koji 5V charger,poželjno da je 2A
robimarko@gmail.com
9 godina
odjavljen
kostolomac kaže...

Stiglo mi je čudovište ( ogroman je ), odmah provjerio da nije slučajno fejk :D

Mislio sam da je manji, bar je tako izgledao na fotki

Dobio sam samo usb kabel, jel to normalno? Jer kako sam već imao prije x godina pb uz njega sam dobio i brdo raznih priključaka....

Stavio sam ga sad punit preko pc-a. Imam osjećaj da će se dugo punit.

Jel  mogu ga stavit punit u klasičnu utičnicu, imam brdo tih konektora za usb?

Prije x godina svaki proizvodjac je imao nekoliko prikljucaka za svoje telefone... Samo nokia je promijenula koliko prikljucaka....

Sad 90+%  mobitela koristi micro USB plus svi ti mobiteli imaju punjace kod kojih je kabel poseban pa ga mozes koristiti i sa PB. kolika je vjerovatnoca da ce ti faliti kabel ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 12:57 (Torent).
16 godina

Ja sam ti zadrti  ''apple boy'' pa mi je micro usb nepoznanica

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
9 godina
odjavljen

Ali imas kabel za svaki power bank ;)

16 godina
neaktivan

Quick pitanje i molba za preporuku(e).

Naime s obzirom da će mi uskoro biti potreban powerbank od 4000mAh ili više, trebam savjet za kupovinu te modele koje preporučate.

Do sad sam imao neki lijevi 2200mAh powerbank za Galaxy Mini 2 i punio ga je cca 2-3 puta ne od 0% već od nekih 20-ak % ali više se ne želi puniti a kapacitet baterije je otišao (provjereno multimetrom) a i imam drugi mobitel tako da je poželjno da ima veći kapacitet.

Kupovalo bi se u našim dućanima, ne online već fizički tako da mi odgovaraju slijedeći dućani (lista ispod)

• Chipoteka
  • Instar
  • HG Spot
  • Links
  • ADM

Svaka preporuka dobrog powerbanka do 200 max 230kn je poželjna. Kapacitet je min 4000mAh. Veličina nije bitna, ionako će biti u torbi taj powerbank.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
midzan21 kaže...

Svaka preporuka dobrog powerbanka do 200 max 230kn je poželjna. Kapacitet je min 4000mAh. Veličina nije bitna, ionako će biti u torbi taj powerbank.

Links ti je nabavio Ankere. Prošetaj, kupi i ova tema će ti postat nezanimljiva. Valjda možeš pronać + 50kn?

https://www.links.hr/hr/punjaci-0417#/pageSize=24&viewMode=grid&orderBy=0&pageNumber=2

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 23:23 (torrente).
13 godina

hello :-)

htjela bih si kupiti power bank do max 20$ a da je ok, posto cesto putujem pa da imam koji put napuniti mob u busu.. Mobiteli mi inace imaju oko 3000mAh - 3500 mAh..

Hvala :-)

0 0 hvala 0
17 godina

Xiaomi 10000mah best buy, nema nista bolje od toga u tom cijenovnom rangu, jos ako nadjes sa eu skladista super, ali mislim da je sve sada sa ch skladista, probaj gearbest, bangood, geekbuying... aliexpress

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav ekipa, trebam provjerenu stranicu za prodaju xiaomi powerbankova, ako ima tko bio bih zahvalan, jer sam pred koji tjedan narucio s aliexpresa i dobio sam kopiju.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ajde daj link na to što si kupio.

Što se tiče provjerenih trgovina, već sto put rečeno u ovoj temi: Gearbest i Bangood.
16 godina
moderator

Gearbest ne šalje trenutno za HR power bankove. Banggood je ok.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Nije to do njih. Generalno ne bi trebalo da moze u avion bilo sta na baterije. Meni nisu htjeli sat poslati..
10 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...

Gearbest ne šalje trenutno za HR power bankove. Banggood je ok.

Otkud to? Meni poslali prije 4-5 dana

16 godina
moderator

Probao naručiti jučer i ne šalju...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Probao naručiti jučer i ne šalju...

Koji je sad problem? Pogledao sam malo za ostale zemlje - za mnoge zemlje u EU šalju, u Sloveniju čak i besplatno.

16 godina
moderator

Pojma nemam, kad se ide na checkout nema nijedne opcije za shipping.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 0:10 (XXX-Man).
14 godina

Do sada se moglo,što je sada ne znam.
No piše da ne šalju za HR

robimarko@gmail.com
9 godina
neaktivan

Bok, zanima me da li netko ima iskustva s ovim proizvođačem? Da li je cijena malo preniska za 10000 mAh?

http://www.banggood.com/LOCA-Dual-USB-Ports-2_4A-10000mAh-Polymer-Electric-Core-Aluminium-Alloy-Shell-Powerbank-p-1062940.html

0 0 hvala 0
16 godina
Nemam iskustva s dotičnom, ali i drugi, provjereni proizvođači imaju 10000 mAh u tom cjenovnom rangu, odnosno za koji $ više
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po meni se ne isplati uzimati neprovjereni model, ali uzmi mozda je dobar model ako je unutra to sta su napisali, cini se dosta dobar na prvi pogled 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robimarko kaže...

Do sada se moglo,što je sada ne znam.
No piše da ne šalju za HR

Moram se složiti da sam istu informaciju primjetio i na Aliexpressu, od trgovca kod kojeg sam otprilike prije 2 tjedna naručio Xiaomi power bank, i prije mi je uredno došlo. Ne znam do čega je, ali ovaj seller više ne šalje, bar za Hrvatsku..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
17 godina

Ima li kakav BestBuy kao Xaomi 10000mAh, ali da je kvadratan, a ne ovalan tj. da je veličine kao S4 ili S6?

Ako nema, onda ću ipak uzeti Xaomi-a.

Gdje ste nabavljali punjače za power bank (5V, >2A), može link za neki provjereni i povoljan punjač?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
odjavljen

http://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_322055.html?wid=21

Meni ovaj odlično radi već pola godine, a jeftin. Imao sam i blitzwolf quick charge 3.0, razlike u brzini punjenja nema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 14:25 (kbenzema).
17 godina
Nema razlike zato sta baterija ne podrzava qc3, cak ni qc2 nego 5v 2a za xiaomi 10000mAh, 10400, 16000mah. Btw ja sam svoj qc3 platio 5$ na aliexpressu a kasnije dignuli cijenu u nebesa. qc3 je svakako bolji od qc2 makar je razlika u brzini punjenja dosta mala, ali ima veci raspon voltaze i dosta je efikasniji od qc2, manje grijanja, manje potrosene energije za punjenje.
17 godina

Jel zna netko gdje se trenutno može naručiti Xiaomi baterija u eu?

Mislim naravno na onaj 10k model, ali ni 5k nije za bacit ako znate gdje ima. 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kbenzema kaže...

http://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_322055.html?wid=21

Meni ovaj odlično radi već pola godine, a jeftin. Imao sam i blitzwolf quick charge 3.0, razlike u brzini punjenja nema.

Mislio naručiti Xaomi 10000mAh sa gearbest,  ali ako se ne varam nemaju dostavu za Hr.  Ovo što si ti stavio link je za običan punjač? Bi li radio na meizu m2 note i lg g2?  Ne kuzim se u to,  a treba mi hitno neki punjač. Crkla mi od oba moba i sad punim sa punjačem od nekog starog lg i to jako sporo puni. Kako nemam pojma oko toga sav se pogubio.  Ako bi ovo radili na ova 2 moba naručio bih si odma 2 komada jer imam i dosta tih bodova na gearbest. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice