Vjernim bojama na mobitelu? Po cemu znas da su vjerne? Kalibrisao si ga ili provjerio kalibratorom? A to je neophodno radi cega konkretno? Imas kalibrisan monitor kuci ili na poslu? I ako ga ti imas 99% onih koji se kunu u vjerne boje na mobitelu ga nemaju a taj ekran koriste za posao a na mobitelu za zabavu....
Bez ljutnje, ali to nije samo moje mišljenje nego i struke da amoled ima prezasićene boje i da nemaju realan prikaz, nego sve boje su još izraženije ("poboljšane") - to je činjenica i nije moje mišljenje nego od struke. Ako meni ne vjeruješ odi na Google i provjeri. E sada dolazimo do toga da se to nekome sviđa, a drugima se to ne sviđa. Oni kojima se sviđa kupuju te proizvode, a onima kojima se ne sviđa ne kupuju. Vrlo je jasno.
A kako vidjeti razliku u ne vjernim bojama, pa lako. Uzmi mobitel sa amoled ekranom, upali fotoaparat i uslikaj sliku, pa onda pogledaj to što si uslikao u realnosti, pa pogledaj sliku - boje na slici su prejake i nerealne i to je to.
Ovo ne treba ići u smijeru šta je bolje, jer je to stvar preference i to je to. I jedna i druga tehnologija su dobre, a ljudi odabiru koja im se više sviđa. Vrlo jednostavno.