Eto logic vidim da očito nisi primjetio zadnji post na drugoj stranici pa ga pročitaj, možda si ga čak i primjetio ali sada više ne želiš pričati na foru glupih korisnika i magle
Jesam primijetio al je na vecinu toga odgovoreno pa se nisam htio ponavaljati jer spamujemo grupu ali evo. Protupitanje je da li ti razmisljas Jobdsovom glavom ili svojom? AKo je Jobsu normalno da spava viseci sa grane jel to odmah postaje industrijski standrad? Nazalost zazvjelo bi jer ima slijepe sljedbenike i fenomenalan marketing. Za to sam uvijek govorio kapa dolje appleu. A sa druge strane da imas njegov posao i platu u nokiji ti ne bi koristio recimo nokiu? Ne vidim zasto je relevantno za mene sta stiv jobs misli ili sta koristi. Ja nemam pojma sta sef nokije koristi ali ja cu kupiti N900. Niti me zanima.
Da kojim slucajem apple uspije onemogucit jailbreak a ne doda stvari koje nedostaju ja cu prvi prijeci na nesto drugo.
Nokia N900 je mini kompjuter koji ima hrpu potencijala i neusporedivo je bolji od flagship modela N97, ali njegov (i maemo os-a) opstanak ovisi o podrsci communitya i ako to uspije bit ce super stvar. Taj mobitel je svojevrsni nokiin eksperiment i po meni pametan korak jer bi ih daljnje slijepo drzanje njihovog symbiana zasigurno upropastilo.
Da zbilja je odlično kada uređaj koji vrijedi par stotina eura moraš "unaprijediti" ilegalnim(od strane proizvođača) softwareom.
To je isto kao da kažeš da je PC najbolji jer ne moraš kupiti niti jedan program već sve možeš nabaviti ilegalno.
A po tvom mjerilu je onda Win OS daleko bolji jer ipak ima daleko najviše "entuzijasta" koji eto samo malo zaobilaze licencirani software.
Sam si rekao da nebi koristio Iphone da nema jailbrakea. I onda imas "muda" nekoga nazivati haterom jer ne želi davati ogromnu lovu za uređaj koji bi sve njegove potrebe zadovoljio tek upotrebom jailbrakea.
Kako se kaže: skakanje u usta....
Jailbreak po stoti put nije ilegalan, za razliku od ilegalnih windowsa s kojih vecina vas pise svoje glupe komentare. Ja imam muda zvati haterom one koji nemaju blagog pojma o cemu pisu a prvi su i najglasniji u napadanju. Za tvoju informaciju, jer si kao i vecina neupucen a lajes, iphone ne kosta ogromnu lovu nego je daleko najpovoljniji smartphone u pretplati na hr. trzistu.
I usput budi receno, jailbreakanje iphonea i stavljanje svega sta ti treba na njega je puno krace i bezbolnije nego hackiranje nokija i za*ebancije sa unsigned aplikacijama i product codeovima.
Al kao sta vec rekoh, kod nas na brdovitom balkanu sve kasni za ostatkom svijeta, pa je symbian i nokija zakon a mercedes 200D je jos uvijek najbolje auto :)))
Ti nisi shvatio poentu. Nije poenta jel ilegalno ili legalno ves sto moras doradjivati iphone da bi bio imalo funkcionalan. I nije najeftiniji jer meni su 5800 poklonili i to je najjeftiniji smartphone na trzistu BiH.
3.) Pitas jel Jobs poremecan osoba. Odgovor je lagan - on JEST poremecen.
Opce poznato je da je duze vremena koristio LSD koji ti malo sprzi mozak....
Evo psiho da te malo obrazujem posto si overall neobrazovan i neupucen. Pogledaj gdje su alkohol i duhan a gdje LSD, cini se da si ti sprzeniji od jobsa XD
Evo psiho da te malo obrazujem posto si overall neobrazovan i neupucen. Pogledaj gdje su alkohol i duhan a gdje LSD, cini se da si ti sprzeniji od jobsa XD
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_(mean_physical_harm_and_mean_dependence).svg
Pa on je već nekoliko puta izvalio goleme gluposti o iPhoneu što samo potvrđuje da nije uvijek siguran u ono što piše a takvih je ovdje još nekoliko
Pravi se javlja. A kolika je glupost dati argument Iphone je supe jer ga stiv jobs koristi. Poslije toga se nema sta dodati. Sve si nas ubijedio.
Ti nisi shvatio poentu. Nije poenta jel ilegalno ili legalno ves sto moras doradjivati iphone da bi bio imalo funkcionalan. I nije najeftiniji jer meni su 5800 poklonili i to je najjeftiniji smartphone na trzistu BiH.
Cekaj tebi je instaliranje softwarea doradjivanje uredjaja??? Reci mi kolko imas aplikacija instaliranih na svom pc-u? Pa zasto si ga kupio ako si ga morao tolko doradjivat da bi imao sve sta ti treba?? Kakvo pobogu doradjivanje??
Znaci ja nisam trebao uzeti iphone posto on out of the box nije imao sve sta mi treba iako sam znao da to sve rijesim za pola sata?
Razlkuj instalaciju aplikacije koja radi nesto i jailbrejka koji sluzi samo zato da mozes instalirati tu aplikaciju koja radi nesto. Ja nisma morao krekati pc da bi mogao nesto insalirati. MS me nije ogranicino da instaliram bilo sta sto je napisano za PC platformu, MS men nije ogranicio da mogu koristiti samo MS tastaturu i MS zvucnike. MS nije ogranicio pisce softwarea da napisu bilo sta niti to MS mora odobriti. Vidis li razliku?
I Nije problem sto Iphone out the box nesto nema vec sto ocigledno ima ali je zabranjeno koristiti. Nadji mi ekvivalent u PC svijetu slucaju bluetootha na iphoneu.
Jailbreak, skini backgrounder i imas multi-tasking :)
Ja ti pokušavam objasniti da si u krivu jer to je kao da ja imam hot dog štand i ljudima ih prodajem sa pokvarenim hrenovkama a opet sam jedem taj isiti hot dog.
A i to tvoje da prodaju maglu ne stoji jer po tome bi Apple onda rekao ''da, možete slati slike bluetoothom'', ''da, iPhone ima flash'' i slično.
Odlican primjer jer upravo to i ja tebi kazem samo sto ti cinjenicu da i ti jedes taj pokvareni hot dog upotrebljavas na nacin da je taj hot dog u stvari odlican. A je li? Da li ti taj primjer govori o tebi ili hot dogu.
Jailbreak, skini backgrounder i imas multi-tasking :)
Tipican odgovor za dosta stvari na iphone. "Naravno da mozes. Jailbreak pa instaliras.... (dopuni naziv aplikacije ;))
eh eh. da se iphone prodaje jailbreakan bio bi najbolji mobitel na svijetu. s njime bi mogao što god poželiš, imao bi doslovno moćno računalo.
Razlkuj instalaciju aplikacije koja radi nesto i jailbrejka koji sluzi samo zato da mozes instalirati tu aplikaciju koja radi nesto. Ja nisma morao krekati pc da bi mogao nesto insalirati. MS me nije ogranicino da instaliram bilo sta sto je napisano za PC platformu, MS men nije ogranicio da mogu koristiti samo MS tastaturu i MS zvucnike. MS nije ogranicio pisce softwarea da napisu bilo sta niti to MS mora odobriti. Vidis li razliku?
I Nije problem sto Iphone out the box nesto nema vec sto ocigledno ima ali je zabranjeno koristiti. Nadji mi ekvivalent u PC svijetu slucaju bluetootha na iphoneu.
Ali pazi, meni nije vazno zasto je to steve jobs izostavio i savrseno mi je svejedno koje je njegovo opravdanje (ja se apsolutno slazem da nema opravdanja izostavit neke stvari koje su izostavljene), meni je vazno kao korisniku da ja to mogu dobit jednostavnim postupkom.
Isto tako sta se tice ovog prvog sta si rekao, sta to meni znaci da sam jailbreak ne radi nista nego omogucuje drugim aplikacijama da rade (i samim time nesto radi)? Dal ti directx nesto radi ili samo omogucuje drugim stvarima da rade, a isto ga tu i tamo moras instalirat i time modificirat os?
Jedino nacelo koje ti preostaje je neko moralno (iako i to je pitanje posto ne radis nista ilegalno) a mislim da i sam znas kolko prosjecni korisnik drzi do toga.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Rational_scale_to_assess_the_harm_of_drugs_(mean_physical_harm_and_mean_dependence).svg
Pa on je već nekoliko puta izvalio goleme gluposti o iPhoneu što samo potvrđuje da nije uvijek siguran u ono što piše a takvih je ovdje još nekoliko
Znaci duhan je stetniji od LSDa?
Haha, djecaci mali, jos ste vi daleko ispod mene. ;)
Ako ja lupetam gluposti jer ne vjerujem grafikonu nacrtanog u Paintu ovog malog djecaka, onda stvarno i jesam glup.
Ma LSD je zdrav! Preporucam ga svima!
Neki dan izasla vijest, CIA eksperimentirala s LSDom u francuskom selu. Nekoliko desetaka mrtvih a nekoliko desetaka zavrsilo u umobolnici.
Mozda su se oni zabunli pa zvakali duhan a ne LSD. xD
"LSD (Lyserg Saure Diaethylamid), trip, acid, papir ili sličica, halucinogen je s najjačim djelovanjem na čovjeka, najmanje 100 puta jačem od cocaina ili pejotla."
Evo djecice mala neobrazovana. ;)
Malo se nacitajte i upijte malo znanja.
Dom, zamolio bih te da ukazes na moje goleme gluposti o iPhone-u. Slobodno me citiraj. Valjda nije tako tesko, buduci da sam gluposti provaljivao "nekoliko puta". ;)
Ako ne uspijes, onda cemo znati tko je tu zapravo g...intelektno inferiroan. ;)
@ansha
Ali directx je izdao sam MS i daje ga besplatno. Ko izdaje jailbrake i daje li ga apple besplatno i dali ga daje uopste. Velika razlika. I kad kazes tebi je to ok i tebi to pase postujem. ALi nemoj govoriti da je zato uredjaj super jer meni to ne pase i meni to nije supervec odvartno. Postujem tvoje misljenje ali postuj i ti moje. Ja volim nkiju ali nikoga ni u ludilu necu ubjedjivati da je to super ultra extra mega proizvodjac. NIje. Ali nije ni apple. Nikad nisam reagovao na post kad neko kaze meni je to ovako ili onako ali cu uvijek reagovati kad neko kaze meni je to super i samim tim to ti to je super a ja sam nesto jer to meni nije super. Ja smao ukazujem na manjkavosti nekog uredjaja i nista vise a to sto neki to shvataju licno je njihov problem a ne moj. Meni je i iphone i moja nokia samo uredjaj koji radi ono za sta je kupljen. I nista vise.
...Meni je i iphone i moja nokia samo uredjaj koji radi ono za sta je kupljen. I nista vise.
Za otprilike 90% kupaca Iphonea on je samo statusni simbol i igračka za *určenje i naravno da takvi žmire na njegove mane. Ipak, moraju nekako obraniti svoj bespotrebni trošak...
daj ajde uvijek mora bit je*eni flamewar. ajmo ovako to zakljucit:
apple iphone je natrposjecan, no ne i najbolji mobitel s nekim zanimljivim funkcijama unatoč nekolicini velikih mana. sjajno je reklamiran. nekim je ljudima najkorisniji, nekima je beskoristan. svatko nešto voli. postoje i apple fanboyi koji ne gledaju stvari objektivno (artfull), ali postoje i ljudi koji bez nekog većeg razloga mrze iphone i apple, i mrzili bi ga i da nema mane koje ima (logic). iphonov najveći marketing radite upravo vi, koji se tu beskrajno raspravljate o njegovim mogućnostima i manama i jako offtopičarite (?). admin lock.
Kako god okrenete baterija na Iphonu traje 1 jedan jedini dan i to je glupo!
1.) Jailbreak po stoti put nije ilegalan
2.) iphone ne kosta ogromnu lovu nego je daleko najpovoljniji smartphone u pretplati na hr. trzistu.
3.) I usput budi receno, jailbreakanje iphonea i stavljanje svega sta ti treba na njega je puno krace i bezbolnije nego hackiranje nokija i za*ebancije sa unsigned aplikacijama i product codeovima.
1.) Steve kaže da je, a s obzirom da se radi o petljanju po sustavu za kojeg imaš licencu za korištenje, a ne modifikaciju, to je jedna od rijetkih stvari koje mu vjerujem. Electronic Frontier Foundation je zatražio od US Copyright Office-a da dozvoli jailbreak u svrhu instaliranja aplikacija koje nisu dostupne na App store-u. Apple tvrdi da je jailbreak kršenje copyright-a i da je implicitno zabranjeno Digital Millennium Copyright Act-om. Očekuje se da će u drugoj polovici godine US Copyright Office donijeti službenu odluku. Usput, da li ćeš ti sam petljati ili ćeš instalirati aplikaciju koja to radi ne stvara razliku.
2.) Van pretplate je među skupljima. Cijena u pretplati mu je znatno niža, ali direktna i OBJEKTIVNA usporedba isplativosti uređaja koji je ekskluzivno dostupan u ponudi samo jednog operatera je nemoguća. Nekim ljudima je SUBJEKTIVNO najpovoljniji.
3.) Hackiranje Nokie je potrebno za rijetko koju aplikaciju. U pravilu se radi zbog modificiranja mobitela i definitivno nije nužni postupak čak ni za 99% mogučnosti koje trebaju power korisnicima. Potpisivanje aplikacija traje par sekunda, najveći posao je nabaviti cerifikat, a nakon toga je moguće aplikaciju potpisati i u mobitelu. Promjena product code-a služi samo za update software-a, ukoliko je za trenutni product code nedostupan. Također omogučuje i debrandiranja mobitela. Također, dovoljno je 2 minute za promjenu product code-a. Očito i ti voliš pisati o nečemu o čemu nemaš pojma.
Baš super što si uopće pogledao link koji si dao. Za svaku drogu je dan index stvaranja ovisnosti i FIZIČKE štete. O utjecaju na psihu nema govora, a tu je LSD opasan.
Cekaj tebi je instaliranje softwarea doradjivanje uredjaja???
Jedno je instalacija dodatnog software-a, a drugo je modifikacija OS-a.
I na kraju, da ne ostane sve u negativnom tonu, iPhone ima velik potencijal da istovremeno zadovolji i mase i zahtjevnije korisnike i ja se iskreno nadam da će Apple prestati sa sr*njima i napokon izvući taj potencijal.
jasno mi je da ti se gadi appleova politika jer je i sam ne volim al mi je iz tog razloga i veci gust breakat ga :). Ja sam se u pocetku upleo u ovu raspravu ne zato da bi branio apple, sta i ne radim, vec cisto zbog raznih neistina koje se ticu samog uredjaja a cesto se iznose na ovom forumu. Kao i ti mobitel dozivljavam kao predmet koji mi koristi a ne kao objekt stovanja ciju cast moram branit pod svaku cijenu. To taborovanje i djeljenje na nekakve hatere i zealote ili kako vec, mi je uzasno iritantno i djetinjasto. Uzimam iskljucivo ono sta smatram da je najpovoljnije a da moze zadovoljiti moje potrebe bez obzira na marku i imidz, pa ako je to apple nek je apple.
Dom, zamolio bih te da ukazes na moje goleme gluposti o iPhone-u. Slobodno me citiraj. Valjda nije tako tesko, buduci da sam gluposti provaljivao "nekoliko puta". ;)
Još umjesto da se sakriješ ti se još praviš kao da ja baljezgam hahah..
Nepada mi napamet da sada idem po tvojim postovima i trazim što si sve krivo rekao. Reći ću te neke stvari koje mi prve padnu na pamet:
1. Bila je neka rasprava i ti si tamo naravno bez i da si provjerio rekao kako 3GS nema MMS.... kasnije ti je netko pojasnio da je novom verzijom OS-a to riješeno
2. Ovo mi je ostalo baš u sjećanju - kada si rekao kako je brzina 3G i 3GS-a ista što odmah dokazuje da ti nisi blage veze imao što ''S'' u 3GS znači (speed!!)
3. Bilo je i situacije na primjer kada se nešto oko iPhonea 3GS i Nokije N97 vodila rasprava pa si ti tu pronašao mjesta i da gurneš 5800 te ju još proglasiš Nokijinim flagshipom !! Toliko o tome da si uopće upoznat sa Nokijom...
Sada neka ti fino bude žao što si tražio da te podsjetim na tvoje provale... ima toga još al eto nije ostalo u najboljem pamćenju
Nepada mi napamet da sada idem po tvojim postovima i trazim što si sve krivo rekao. Reći ću te neke stvari koje mi prve padnu na pamet:
1. Bila je neka rasprava i ti si tamo naravno bez i da si provjerio rekao kako 3GS nema MMS.... kasnije ti je netko pojasnio da je novom verzijom OS-a to riješeno
2. Ovo mi je ostalo baš u sjećanju - kada si rekao kako je brzina 3G i 3GS-a ista što odmah dokazuje da ti nisi blage veze imao što ''S'' u 3GS znači (speed!!)
3. Bilo je i situacije na primjer kada se nešto oko iPhonea 3GS i Nokije N97 vodila rasprava pa si ti tu pronašao mjesta i da gurneš 5800 te ju još proglasiš Nokijinim flagshipom !! Toliko o tome da si uopće upoznat sa Nokijom...
Sada neka ti fino bude žao što si tražio da te podsjetim na tvoje provale... ima toga još al eto nije ostalo u najboljem pamćenju
1.) Da li je 3G kad je izasao imao MMS? Da ili ne? Podrsku za to nije imao, mogu dati nogu u vatru za to.
2.) Nikad to nisam rekao. Laganjem neces nista postici.
3.) Prije izlaska n97, 5800 je bio najjaci mobitel u Nokijinoj ponudi i jedno desetak modela je bazirano na njemu ukljucujuci i n97, stoga 5800 je bio flagship model. N97 i 5800 su isti mobiteli, izuzev fizicke tipkovnice i kompasa.
Sad se ti pokrij usima, nemoras pokazivati svoje ne znanje pred cijelim svijetom.
Nijedna od tvojih tocaka nije nikakvo baljezganje vec cinjenice.
Inace, nisam znao da imam fanove koji me prate na ovom forumu, laskas mi. ;)
Ja se niti sijecam jednog tvog posta i vjerojatno cu te zaboraviti cim ova rasprava zavrsi. ;)
1.) Da li je 3G kad je izasao imao MMS? Da ili ne? Podrsku za to nije imao, mogu dati nogu u vatru za to.
2.) Nikad to nisam rekao. Laganjem neces nista postici.
3.) Prije izlaska n97, 5800 je bio najjaci mobitel u Nokijinoj ponudi i jedno desetak modela je bazirano na njemu ukljucujuci i n97, stoga 5800 je bio flagship model. N97 i 5800 su isti mobiteli, izuzev fizicke tipkovnice i kompasa.
Sad se ti pokrij usima, nemoras pokazivati svoje ne znanje pred cijelim svijetom.
Nijedna od tvojih tocaka nije nikakvo baljezganje vec cinjenice.
Inace, nisam znao da imam fanove koji me prate na ovom forumu, laskas mi. ;)
Ja se niti sijecam jednog tvog posta i vjerojatno cu te zaboraviti cim ova rasprava zavrsi. ;)
Nemoj si umišljati takve stvari, ja te nisam citirao jer mi nije ni na kraj pameti čitati sve tvoje poruke vezane uz Apple.. glava bi me zabolila.
1. Ti si to rekao kada je verzija sa MMS-om već bila vani, a to što si ti tada nisi dao truda da to provjeriš je tvoj problem.
2. Kao što sam napisao ovo mi je posebno ostalo u sjećanju, ako itko ima energije neka potraži u tvojim postovima to bi trebalo biti negdje 10-11 mjesec prošle godine mislim. Znaš u kakvu me napast dovodiš kad mi ovako kažeš da lažem ali neka, sramoti se ti još više neda mi se time zamarati
3. Vidi se da nisi ponovio gradivo, žalosno 5800 model od prosječne kvalitete, kamere 3Mpix flagship za Nokiju. Pa daj gledaj šta pišeš !!!
Izvlači se, ja nemam nikakvu korist tu lagati kada svatko to može provjeriti kroz tvoje poruke. Al ljudski je griješiti samo što ti još i mene bezobrazno nazivaš lažovom a ti u ovoj priči jedini...
EDIT: vidim da nastavljaš sa svojom verzijom događaja.. neću se tu svađati sa tobom i spamati. Ti si se dodatno osramotio
Kaj 3G i 3GS su iste brzine?Hahaha smješno.
Nemoj si umišljati takve stvari, ja te nisam citirao jer mi nije ni na kraj pameti čitati sve tvoje poruke vezane uz Apple.. glava bi me zabolila.
1. Ti si to rekao kada je verzija sa MMS-om već bila vani, a to što si ti tada nisi dao truda da to provjeriš je tvoj problem.
2. Kao što sam napisao ovo mi je posebno ostalo u sjećanju, ako itko ima energije neka potraži u tvojim postovima to bi trebalo biti negdje 10-11 mjesec prošle godine mislim. Znaš u kakvu me napast dovodiš kad mi ovako kažeš da lažem ali neka, sramoti se ti još više neda mi se time zamarati
3. Vidi se da nisi ponovio gradivo, žalosno 5800 model od prosječne kvalitete, kamere 3Mpix flagship za Nokiju. Pa daj gledaj šta pišeš !!!
Izvlači se, ja nemam nikakvu korist tu lagati kada svatko to može provjeriti kroz tvoje poruke. Al ljudski je griješiti samo što ti još i mene bezobrazno nazivaš lažovom a ti u ovoj priči jedini...
Citiraj ili didn't happen.
Ma dobro djecace, ti si se samo malo zabunio jelda? 
Ne razumijes se u IT, to je sasvim u redu.
Kad izades iz osnovne, neke stvari ce ti biti jasnije. Mozda se naucis i ne lagati. Ako imas srece, mozda naucis i nesto o IT-u!
Edit: Ispricavam se za oftopicarenje. Morao sam odgovoriti malome. Od sad cu te ignorirati (ne pomocu funkcije ignore, vec samo u ovoj temi).
Nemam vremena da se bavim lazima i glupostima.
mobitel koji izađe sredinom 2007 godine (a spada u top klasu mobitela) jednostavno MORA imati mms (bez obzira jel o običan, 3g ili 3gs) a ne da se to naknadnim revizijama SW ide rješavat, pobogu moj Siemens M55 iz 2003 je imao mms editor