Multitasking na iPhoneu?

poruka: 246
|
čitano: 40.203
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Multitasking na iPhoneu?".
17 godina
neaktivan
Multitasking na iPhoneu?

Nije pozv na flame ali sta je sad sa pricom da ce to narusiti UI i da to uopste nije potrebno? Zar to appleovci sami sebi skacu u usta?

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
RE: Multitasking na iPhoneu?

Naravno da ne, kad su upravo oni i to tek sad riješili kako spada i kako je to oduvijek trebalo biti riješeno. Zapravo, ako ćemo iskreno - iPhone OS 4.0 će izmisliti multitasking.

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Naravno da ne, kad su upravo oni i to tek sad riješili kako spada i kako je to oduvijek trebalo biti riješeno. Zapravo, ako ćemo iskreno - iPhone OS 4.0 će izmisliti multitasking.

ROFL

17 godina
Multitasking na iPhoneu?

Ako sada stekaju aplikacije, kako ce tek biti ako ih imas par pokrenutih. Mislim da ce ovo ici glatko jedino na 3GS-u

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Nije pozv na flame ali sta je sad sa pricom da ce to narusiti UI i da to uopste nije potrebno? Zar to appleovci sami sebi skacu u usta?

I mene ovo zanima.

Zanima me jos i kako to da iPhone napokon donosi multitasking a Wm7 se po uzoru na iPhone odrice multitaskinga.

Kako mi idu na q ti iz MS-a.

- Psiho246
17 godina
logic kaže...

Dajte nemojte ljudi, napalit cete artfulla ;)

Bas me zanima sto nam 4.0 sve nosi

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ako sada stekaju aplikacije, kako ce tek biti ako ih imas par pokrenutih. Mislim da ce ovo ici glatko jedino na 3GS-u

Nebi trebalo.Ipak iPhone OS se radi u 2 verzije,jedna za 3G a druga za 3GS,pa mislim (pošto imam 3G),da će morati to riješiti.

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

JESI TI IKADA CUO ZA WebOs

AJDE MAL PROSURFAJ PA CES VIDJETI STA JE TO.....TO SE NECE MOCI NADMASITI SIGURAN SAM

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
Veliki Brat kaže...

JESI TI IKADA CUO ZA WebOs

AJDE MAL PROSURFAJ PA CES VIDJETI STA JE TO.....TO SE NECE MOCI NADMASITI SIGURAN SAM

doH! Neki ljudi jednostavno ne kuže sarkazam.

17 godina
Multitasking na iPhoneu?

Sta si ti azuran na ove teme :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
Veliki Brat kaže...

i zamisli kad Jonathan Ive počne trabunjat u stilu "... you can actually do more things in the same time! how amazing iz that!? it exceeds your abilities of understanding how it works blablabla it becomes magical, and that's what the iphone is"..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 10:00 (nixass).
17 godina
protjeran
nixass kaže...
Veliki Brat kaže...

i zamisli kad Jonathan Ive počne trabunjat u stilu "... you can actually do more things in the same time! how amazing iz that!? it exceeds your abilities of understanding how it works blablablait becomes magical, and that what iphone is"..

Dobra! XD

17 godina
nixass kaže...
Veliki Brat kaže...

i zamisli kad Jonathan Ive počne trabunjat u stilu "... you can actually do more things in the same time! how amazing iz that!? it exceeds your abilities of understanding how it works blablablait becomes magical, and that what iphone is"..

Zaboravio si: "We have invented multitasking on the mobile platform" - AND SHALL PATENT IT :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Pa zar nije malo smijesno. Sto neko gore rece sad ce APple da prica kako je izmislio multitasking i da je to revolucija u koristenju mobitela. A sta bi sa svom onom pricom da to iphone ne moze vrtiti da ce stekati i sl. Koji licemjeri a sto je najgore appleovi kupci puse te fore. A daju im funkcije na kapaljku. Ne bi me cudilo da se za OS 4 bude placalo neku "simbolicnu" cijenu. I zaista nije poziv na flame ali kad smo mi pricali da je to ogromna mana iphone svi su u glas pricali da je to bezeveze, da to nikome ne treba da ima multitasking za neka stvari i sl. Sta je sad?

17 godina
Multitasking na iPhoneu?

Ne vjerujem da ce se placati... 

v.4.0 jest VELIKA verzija, valjda nece uvaliti samo multitasking. Mozda ukljuce i bluetooth, i ostale djindje mindje i onda iPhone stvarno postane ozbiljniji telefon :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Multitasking na iPhoneu?
Pola vas koji serete o iphoneu ga nema niti ga je imalo shvatite već jednom da imate sugave mobitele i da je iPhone kralj. Ideja multizaskinga je super i vjerojatno će je optimizirati pa neće stekati...
Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
Haha...jesi ti dečko normalan? Čim se spomene apple ovi fanbojsi odma skaču, iako ništa loše nije rečeno.
Mislim da će oni ubacit i flash u bližoj budućnosti jer će se vjerojatno urazumit appleovi kupci (nadam se), pa će kupovat močnije uređaje za manje love..
I da stvarno, što je sad s onim pričama da je multitasking sranje, kome to treba, brejka mob, crpi bateriju, ionako ne možeš raditi više stvari od jednom? Sve su to tvrdili fanboysi poput Saphire-a, a sad kad su vidjeli vijest su oduševljeni...
Mislim..ko je tu lud (bez uvrede)?

A da...zaboravio sam: apple će to optimizirati i napraviti revoluciju u multitasking-u!
Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
17 godina
neaktivan
Saphire kaže...
Pola vas koji serete o iphoneu ga nema niti ga je imalo shvatite već jednom da imate sugave mobitele i da je iPhone kralj. Ideja multizaskinga je super i vjerojatno će je optimizirati pa neće stekati...

Ideja je super, ali mogla se dobiti odmah kad je izašao.

Isto kao i na ipadu. Dolazi bez usb-a, utora za kartice itd itd. Sve se to mora dokupovati.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
17 godina
neaktivan
Multitasking na iPhoneu?

death to flash! :D

zaboravite na flash u narednih par godina dok ga ili adobe ne sredi za OSX ili ga apple ne uspije efektivno napraviti irelevantnim svojim ignoriranjem.

multitasking je ok ako ga uspiju srediti da ne šteka i da ne jede bateriju ... kao što su napisali, vjerojatno je povezano sa jačim hardwareom i dodatnim optimizacijama sw.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

zaboravite na flash u narednih par godina dok ga ili adobe ne sredi za OSX ili ga apple ne uspije efektivno napraviti irelevantnim svojim ignoriranjem.

multitasking je ok ako ga uspiju srediti da ne šteka i da ne jede bateriju ... kao što su napisali, vjerojatno je povezano sa jačim hardwareom i dodatnim optimizacijama sw.

Ne, ne. Multitasking UVIJEK steka i UVIJEK jede bateriju. :D

Znaci to nije dobro za iPhone i ovo je los potez Apple-a.

Ajde reci to Arftull, mozes ti to! Ajde reci! Smijeh

- Psiho246
16 godina
Multitasking na iPhoneu?

Neće crpit bateriju jer će ti napravit limit da smiješ imati 3-4 aplikacije pokrenute. Čim otvoriš sljedeću aplikaciju ona prva će ti se ugasiti i tako neće doći do trzanja i crpljenja baterije zbog 100 otvorenih aplikacijaSmijeh Ono što bi po meni trebali napravit jer jednostavno i intuitvno šaltanje između aplikacija, tipa da nekom gestom otvorimo neku vrstu task-managera i tamo imamo popis aplikacija koje vrte i možemo birat oćemo ju otvorit/zatvorit i slično. Vjerojatno će tu apple uložit puno truda da opet svi govore kako je multitasking nevjerojatna stvar, kako smo samo mogli živjeli do sad bez toga!Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 10:49 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Saphire kaže...

Hahahahahha

Da covjek moze sam sebe poreci u dvije recenice ovako ubjedljivo nisam odavno vidio. Zar tebi izgleda logicno da taj tvoj kralj nema multitasking i ubacuje ga u OS V4 (verzija 4) sa nadom da nece stekati a mi svi ostali jadnici koji imamo druge smartphoneove imamo taj multitasking koji ne steka vec godinama ;)

Ti si kralj a ne iphone ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 10:57 (logic).
17 godina
artfull kaže...

Sta ti stvarno mislis da Adobe zaboli sto se Apple necka oko flasha? Mislim da je Adobeu dovoljan sam broj igara na Facebooku :) Vise im i ne treba :)

I'm going woo woo
17 godina
Saphire kaže...

Imao sam iPhone :)

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Multitasking na iPhoneu?

iPhone mi sve više ide na živce, imam ga već skoro godinu i jedva čekam da si nabavim Android based phone.

Istina je da s dizajnerskog stajališta mislim da je pravo malo savršenstvo, s tehničke strane izvedbe isto, programska podrška isto, sve super samo mi ta njihova politika oko toga ide na živce posebice taj iTunes .

http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Neće crpit bateriju jer će ti napravit limit da smiješ imati 3-4 aplikacije pokrenute. Čim otvoriš sljedeću aplikaciju ona prva će ti se ugasiti i tako neće doći do trzanja i crpljenja baterije zbog 100 otvorenih aplikacijaSmijeh Ono što bi po meni trebali napravit jer jednostavno i intuitvno šaltanje između aplikacija, tipa da nekom gestom otvorimo neku vrstu task-managera i tamo imamo popis aplikacija koje vrte i možemo birat oćemo ju otvorit/zatvorit i slično. Vjerojatno će tu apple uložit puno truda da opet svi govore kako je multitasking nevjerojatna stvar, kako smo samo mogli živjeli do sad bez toga!Belji se

Pa koliko ja znam svaki uredjaj koji ima multitasking ima neku vrstu task managera. Za nokiu znam da ima i ugradjenu i moze se dodatno instalirati. A za kolegu gore da ga ne citiram posebno koji kaze da je  multitasking vezan za jaci hardware ja ne procitah da ce to ici uz neki novi model vec da je to nova verzija OS-a za postojece modele. MOzda ne sve ali barem 3GS. ILi sam ja to pogresno razumio. A ako ide na postojece modele pitam se zasto je to cekalo do sada? Bahatosta applea, nesposobnost programera da to naprave kako treba ili jednostavno u nedostatku novih ideja ubacuju te sitnice koje se u ostatku smartphoneova smatraju normalnom i ne navode se u specifikacijama. Sta god da je veliki minus za apple.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Saphire kaže...

Imao sam iPhone :)

Ja nisam niti cu ga ikad imati. Kupicu sebi mocnu spravu N900 ;)

A porediti iphone i N900 je smjesno ;)

Neka appleovci pogeldaju bilo kakav video o N900 da vide kako u tom cjenovnom rangu funkcionise i flash i multitasking i sve ostalo.

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Meni multitasking na iPhoneu ne treba jer ga nemogu koristiti i da hoću, iskreno meni je blesavo to sa multitaskingom na 3 inčnom ekranu na kojem ionako jedva vidiš i ono što ti je trenutno otvoreno. Već sam sto puta rekao treba popraviti Push da može više notifikacija odvojeno dolaziti i ja bi bio zadovoljan, jer je IM zapravo jedino za što mi treba Multitasking na iPhoneu, za sve ostalo ionako radi ( glazba, mail, etc i sistem pauziranja aplikacije mi je sasvim ok ). Al ako će ga dodat, a da to ima nekog smisla i da ne jede resurse primjetno, ok, whatever.

A.
16 godina
neaktivan
Upravo tako. Multitasking je u potpunosti podrzan na iPhoneu od prvog dana, ali s obzirom na to da su korisnicu nemarni i zaborave ugasiti app i zbog velikog trosenja baterije, ogranicili su ga na nekoliko sistemskih aplikacija. OS ili ima ili nema multitasking. iPhone OS je, dakle, od prvog dana takav. Sad ce ti otkljucati do kraja, sto je zahtijevalo promjenu pocetnog ekrana i pojavu dodatnog upozorenja prije odlaska iz neke app.
Dakle, kao i obicno, trabunjate bez veze, zajedno s sutorom koji ne zna dobro ni prepisati tekst s AppleInsidera.

Usput - tocno: Apple je prvi patentirao i primijenio multitasking. Vazno je da svima drugima onemoguci primjenu toga. To je dobro za korisnike, neka samo ajfonasi to smjhu.
To se zove zdrava konkurencija i kapitalizam.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže..

Meni multitasking na iPhoneu ne treba jer ga nemogu koristiti i da hoću, iskreno meni je blesavo to sa multitaskingom na 3 inčnom ekranu na kojem ionako jedva vidiš i ono što ti je trenutno otvoreno. Već sam sto puta rekao treba popraviti Push da može više notifikacija odvojeno dolaziti i ja bi bio zadovoljan, jer je IM zapravo jedino za što mi treba Multitasking na iPhoneu, za sve ostalo ionako radi ( glazba, mail, etc i sistem pauziranja aplikacije mi je sasvim ok ). Al ako će ga dodat, a da to ima nekog smisla i da ne jede resurse primjetno, ok, whatever.

Zasto ga ne mozes koristiti? Pustis mjuzu i surfas a u pozadini ti stoji skype ili neki drugi IM. Ili u vozilu upalis navigaciju, dodje ti poziv, normalno pricas vartis se na navigaciju a IM I dalje stoji u pozadini. Koristis li multitasking na stonom kompu? Ali sve i da ga ne korstis ili ne treba zar nije smiejsno poslije sve price da je to bezveze, ne treba, narusava UI, trosi bateriju i sl od strane applea sad ga ubacuju? Nije smijesno u pravu si, jadno je. Ja bih od nekadasnjeg apple ocekivao da ga prvi ubace a vidi sad. Zadnji.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice