Isprobali smo Nokiju E7

poruka: 30
|
čitano: 7.039
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo Nokiju E7".
15 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

Svaka čast redakciji .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

Ako će se dati gore napucati Adroid, bit će to veoma zanimljiv telefon :-).

5 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Isprobali smo Nokiju E7
mlerota kaže...

O tome upravo ja razmisljam :D

17 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

Šteta zbog Symbiana, ali da, kao što su dečki gore napomenuli, ako će se dati ubaciti Android neće biti problema.

Sve u svemu simpatičan i interesantan telefon.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

5 6 hvala 0
15 godina
protjeran
Isprobali smo Nokiju E7

Najbolji smartphone, gotovo savršen. Da ima maemo/meego, bio bi savršen.. Ne drkaju svi na android i iphone fart aplikacije.

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.

26 7 hvala 6
17 godina
Isprobali smo Nokiju E7

Ne kuzim.

I u samoj recenziji ovog uredaja kazete da je software brz i funkcionalan.

Zasto ste onda razocarani softwareom i zasto je on los?

Zato sta vam se ne svida njegov izgled?

Zar nije to subjektivna stvar?

Daj ajde molim vas ljudi, pa nemojte padat na Apple/Google propagandu. :D

Meniji se ne vrte moderno...svasta...

- Psiho246
Moj PC  
31 2 hvala 3
15 godina
neaktivan
mlerota kaže...

A po cemu je to Android bolji od symbiana

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
...

...

Zato jer nije "cool", ako nisi primjetio trenutno je tu (na forumu) među ekipom Andorid "cool" - vidiš recimo ovih nekoliko poznavatelja koji uz more Android "uber-telefona" koji postoje ili su najavljeni, misle o tome kako bi mogli ovaj telefon unakazit dizanjem Androida gore. Ili recimo ekipa koja svršava na Maemo/MeeGo, mobilne OS-ove koje još niko nije ni vidio, kamoli isprobao u praksi (osim nešto na N900, ali to ionako ne računam kao mobilni telefon, više nekakav testni uređaj, nešto slično kao što je N7650 bila za Symbian prije 8 godina Smijeh).

pozdrav

17 godina
Isprobali smo Nokiju E7

Mene isto zanima zašto ljudima ne valja Symbian, odnosno po čemu su drugi bolji? Imam osjećaj da ljudi pljuju po Nokia mobitelima samo zato jer imaju većinu na tržištu, pa se po njima pljuje isto kao i po drugim sličnim firmama.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kiko23 kaže...
mlerota kaže...

A po cemu je to Android bolji od symbiana

Z3k0 kaže...
Psiho246 kaže...
...

...

Zato jer nije "cool", ako nisi primjetio trenutno je tu (na forumu) među ekipom Andorid "cool" - vidiš recimo ovih nekoliko poznavatelja koji uz more Android "uber-telefona" koji postoje ili su najavljeni, misle o tome kako bi mogli ovaj telefon unakazit dizanjem Androida gore. Ili recimo ekipa koja svršava na Maemo/MeeGo, mobilne OS-ove koje još niko nije ni vidio, kamoli isprobao u praksi (osim nešto na N900, ali to ionako ne računam kao mobilni telefon, više nekakav testni uređaj, nešto slično kao što je N7650 bila za Symbian prije 8 godina Smijeh).

pozdrav

dd.inc kaže...

Mene isto zanima zašto ljudima ne valja Symbian, odnosno po čemu su drugi bolji? Imam osjećaj da ljudi pljuju po Nokia mobitelima samo zato jer imaju većinu na tržištu, pa se po njima pljuje isto kao i po drugim sličnim firmama.

Evo da vam ja dam svoje misljenje :)

Koristio sam Symbian na N73, E51 i Xpress Music 5800, a nakon toga imao iPhone 3GS i sad si nabavio u travnju HTC Desire. Pored same kvalitete mobitela, jako mi se dopao sam Android. Brzina izvodjenja aplikacija je velika (pogotovo nakon Froye i JIT). Sve se glatko pokrece bez ikakvog trzanja. Gotovo instant. Ali najveci plus jest cinjenica da je open source (a i linux kernel). Ja sa svojim mobitelom mogu svasta raditi. Ako mi se ne dopadne SENSE sucelje, mogu stavit neko drugo. Ako mi se ne dopada nesto kako sam Android radi (npr. upravljanje procesima), mogu zamjeniti sa nekom drugom aplikacijom sa marketa ili nekom koja nije odobrena na marketu, ali se pronadje na netu. Nema nikakvih ogranicenja i opcenito cijelo iskustvo koristenja mi je bolje nego na Symbianu. Symbian sucelje je staro i nije se nesto pretjerano promjenilo vec par godina, dok je konkurencija na tom polju radila punom parom. Sve je vise user friendly. Ono sto mi se trenutno kod symbiana dopada kao programeru jest QT library i doista se nadam da ce nesto biti od tog Symbiana, makar mi, iako u teoriji, MeeGo zvuci zanimljivije. Mozda jer je nesto blizi Androidu.

15 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

znaš...pljuju po symbianu jer nema tako fancy UI što je toliko retardirano da ne mogu vjerovati.vidiš mnoge ljude ne zanimaju same mogućnosti softvera inače bi symbian bio još popularniji(npr.symbian ima pravi multitasking dok android i iOS na tome jadno zakazaju),symbian nudi mnoge stvari koje većina androidovih i appleovih funboyeva ne zna ni slovakati...ali ne mislim da pljuju po nokiji zbog popularosti...mnogi od njih misle da ima više iPhoneova i HTCa nego nokija

15 godina
protjeran
Isprobali smo Nokiju E7

Iskreno, ja svake 2 godine kupujem mobitel uz ugovor... 

Kupio sam Nokia-u 5500 Sport koja je jos uvijek najbolji mobitel koji sam koristio, nekada najmanji smartphone, jedan od prvih sa accelerometer-om  (tetku sam je posudio, ispao mupored ceste, vratio se sutra, nasao je, kao nova), kupio sam Sony K770i, koji suck-a.

U 11. mjesecu kupiti cu neku ne touch/classic Nokia-u i biti sretan i zadovoljan.

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

De ne kenjajte više po symbianu, svaki oS ima ljude koji ga koriste. Isto tako ja ne bi koristim iPhone samo zbog OS-a, nego preferiram symbian i wm6. a i što se tiče nokie nije se ni moglo očekivat da odjednom iz vedra neba nabaci gore Android ili wm. ipak su oni vlasnici symbiana i sumnjam da će se na njihovim mobitelima ove klase uskoro promijeniti OS ma koliko oni pričali o maemo/meego i ostalim OS-ovima koji su (baš kao što je netko gore rekao) samo "koncept". isto tako, šta fali symbianu? za poslovne ljude čisto ok. a ako tražite nešto ovako sa Androidom ili WM uzmeš si nekog HTC-a i mirna bosna. Zato te piz*darije tipa "e da je sa androidom/meego/ios/wm" bio bi bolji ostavite za sbe, pa valjda ljudi znaju šta rade kad prave mobitel.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nokia planira Qt sdk koristiti za MeeGo/Maemo/S60v3/S60v5/Symbian^3/Symbian^4 ... To je već sada moguće (http://qt.nokia.com).

Imao sam prilike isprobati novi N8 i Symbian^3 i mogu reći da je razlika u odnosu na S60v5 ogromna. Svatko ima pravo na svoje mišljenje al mislim da je Symbian^3 dobar put kojim je Nokia krenula...

17 godina
Mentalist kaže...

Iskreno, ja svake 2 godine kupujem mobitel uz ugovor... 

Kupio sam Nokia-u 5500 Sport koja je jos uvijek najbolji mobitel koji sam koristio, nekada najmanji smartphone, jedan od prvih sa accelerometer-om  (tetku sam je posudio, ispao mupored ceste, vratio se sutra, nasao je, kao nova), kupio sam Sony K770i, koji suck-a.

U 11. mjesecu kupiti cu neku ne touch/classic Nokia-u i biti sretan i zadovoljan.

Tak sam i ja krenuo svake 2 godine kod t-scuma mob na pretplatu, ali više neću pretplata jede previše para vraćam se na dobre stare bonove.

Ja sam krenuo sa nokiom 3210, pa samsung neki šrot na rasklapanje (ali je koštao poprilično), SE k750i, Nokia XM5800(kod mene već 1god i 3mj.) sljedeći kupujem za 1.5 - 2.5 godine jer ovog mislim zadržat duže.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 17:39 (Hyperion).
16 godina
protjeran
symbian je open source....
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

svi pljuju po symbianu^3, a velika vecina ga nije nikad ni isporbala pa me zanima na temelju cega dobijate takve zakljucke, mozda na osnovu nekog reviewa sponzoriranog od strane applea....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
srky.du kaže...

svi pljuju po symbianu^3, a velika vecina ga nije nikad ni isporbala pa me zanima na temelju cega dobijate takve zakljucke, mozda na osnovu nekog reviewa sponzoriranog od strane applea....

Na temelju predrasuda....

jabuke mi škode pa iOS nevalja, robotići su mi sumljivi mogu zavladati svijetom pa ni Android nevalja, eh da ti finci, na čioj su oni to strani istoka ili zapada   hm hm hm hm negdje na pola, uuu pa ni symbian ne valja.

Svijet čudno razmišlja zar ne.Namigiva

srky.du pazi ovdje na forumu većina forumaša ocjenjuje stvari mnogo mnogo mnogo subjektivno, po principu iznervirao me je nekada apple pa ga mrzim i sve njegove nove proizvode ili nešto tako, mnogi se ljudi grupišu kao za političke stranke, pa su onda plavi, zeleni, crveni itd što je smiješno..

.

Nekome je bitan izgled OS-a  nekome ne.

Ja lično sa izgledom OS-a nikada nisam imao problema i dan danas je kod mene tema windows classic, radi brže, manje upada u oči, pregledna i jednostavna što ne znači da je ona savršenstvo ali meni godi naviako se.

15 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

znači...bugovcima je symbian^3 promašaj jer im se ne sviđa njegov izgled...wow,nisam znao da ljudi kupuju smartphoneove da gledaju na izbornike...po meni je njihova ocjena softvera promašaj-da su se imalo informiali o s^3u onda bi znali da kod njega se bitne promjene događaju pod haubom-izmjene na samom OSu a ne na UIu-na njemu samo ono najbitnije(rijeili se double tapa,smanjili količinu izbornika te updaetali deafultni softver-s klijente,kalendar i sl.),dodali su grafičku akceleraciju,bolji multitasking,flash support,multitouch,bolju integraciju,poboljšali eficijentnost(zato slabija baterija) i sl.,sa symbianom 4 će tek doći do cijelokupnog upgradea uključujući i skroz novog UIa(koji se nadam neće biti kao na objavljenim slikama)

3 0 hvala 1
16 godina
Isprobali smo Nokiju E7

UI se veoma lagano može zamjeniti, npr. sa gDeskom uz pomoć kojega možete skinuti već gotova sučelja ili čak napraviti svoje.

Sučelje moje n95-ice vjerojatno nitko nebi mogao prepoznati da mu pokažem.

Mislim da se izgled novog symbiana nebi trebao uzimati za ocjenjivanje jer će se još peglati i vrlo će se lako moći izmjeniti.

Treba vidjeti kakvo će biti stanje s aplikacijama za OS.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Isprobali smo Nokiju E7

Svaka roba ima svoga kupca, pa tako i symbian.

Mogli ste bar okvirnu cijenu navesti, ako nista drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Svaka roba ima svoga kupca, pa tako i symbian.

Mogli ste bar okvirnu cijenu navesti, ako nista drugo.

okvirna cijena je oko 500€ ili vise vani, u hr 5000kn procjenjujem...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

Moj prvi dojam o clanku je bio da losiji prvi review nisam nikada procitao. Tek toliko.

Pljuvanje po S3 temelje UI-a mi je toliko besmisleno da za to uopce necu trositi rijeci. Ali obzirom da je clanak ipak pisao Petric kojeg jedino mogu fascinirati letece kartice s kontaktima na SE Xperii i slicne animacije koje vesele samo djecurliju, onda nema niti smisla ocekivati da ce napisati nesto pozitivno o Symbianu.

Nitko ne moze biti 100% objektivan jer svi mi imamo svoje preference u hardveru i softveru. No, od novinara koji vec toliko vremena pise upravo o mobi-svijetu, ipak bi ocekivao nesto vise do "razocaranja UI-em". Jer i taj nesretni Symbian i njegove nove iteracije toliko se vremena vec povlace po labovima i testovima da se o njemu gotovo sve zna. Vizualna komponenta nije bila kljucna u razvoju, vec sve ono zbog cega zele zadrzati prednost pred konkurencijom. Primjerice, koliko god osobno volio Apple hardver, iPhone je valjda zadnji telefon koji bih kupio. Jednako tako, moje povrsno iskustvo s Android telefonima nimalo me se nije dojmilo da bih u ovom trenutku razmisljao o nekom robotiziranom telefonu. S Nokiama sam od davne 1997. godine, i jednom kada je S60 sazrio u toj mjeri da radi normalnom brzinom na ponudjenom harveru, presao sam na njega. Vizualno me nikad nije fascinirao, ali je radio sve sto mi je trebalo na nacin koji se ne mijenja od verzije do verzije.

Pa tko voli nek izvoli.

Moj PC  
8 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

Cijena 495€ bez poreza i subvencija operatera.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

"Symbian ^3 s kojim dolazi ovaj aparat ne nudi gotovo ništa posebno novo u odnosu na staru verziju ovog operacijskog sustav"

Hmm zanimljivo, jer sam čuo za 250 novina koje sa sobom donosi Symbian^3, a neke od njih su: višestruki homescreen-ovi, visual multitasking, podrška za swipe geste, multitouch, pinch-to-zoom, widgeti, 60fps scrolling, streaming sa vanjskog USB-a, 'Single-click' operation, bolja integracija e-maila i društvenih mreža u OS - klik i

, iako ni meni nije jasan mali delay kod tipkanja po Symbianu reći da verzija^3 ne donosi ništa posebno novo i nije baš točno.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Ne, ja ne pljujem po Nokiji zato što sam neki trol ili nemam pojma. Dapače za mene je nokia bila br.1. Još uvijek čuvam svoju Nokiu 6230. Međutim

ako netko ne kuži koliko je Symbian smeće, meni ga je baš žao. Žao mi ga je što ne može imati ono što ja imam na androidu ili netko drugi na IOS-u.

Ne kužim ni samu Nokiu što su toliko otišli u nazad s time što nisu htjeli podržati Android. Htjeli su nešto svoje. Eto im sad na. Pametni telefoni se već

prodaju 2-3 godine. A gdje je tu Nokia??? Ulaže nade u Symbian! To je kao da ja ulažem nadu u naše političare koji me kradu 20g. i mislim da u 21.

godini neće. Jeeeah wright!

17 godina
mlerota kaže...
dd.inc kaže...

Ne, ja ne pljujem po Nokiji zato što sam neki trol ili nemam pojma. Dapače za mene je nokia bila br.1. Još uvijek čuvam svoju Nokiu 6230. Međutim

ako netko ne kuži koliko je Symbian smeće, meni ga je baš žao. Žao mi ga je što ne može imati ono što ja imam na androidu ili netko drugi na IOS-u.

Ne kužim ni samu Nokiu što su toliko otišli u nazad s time što nisu htjeli podržati Android. Htjeli su nešto svoje. Eto im sad na. Pametni telefoni se već

prodaju 2-3 godine. A gdje je tu Nokia??? Ulaže nade u Symbian! To je kao da ja ulažem nadu u naše političare koji me kradu 20g. i mislim da u 21.

godini neće. Jeeeah wright!

Pametni telefoni se prodaju vec jedno desetak i vise godina.

I prije, a i sada je lider na tom podrucju bila Nokija.

Nego reci ti meni, sto to Android i iOS imaju, a da Symbian nema?

- Psiho246
15 godina
protjeran
Don't feed the trolls!!
15 godina
neaktivan
Isprobali smo Nokiju E7

Citiram : "Sjajan hardver i loš softwer..." Ja iskreno mislim da bi bug redakcija trebala naći adekvatnijeg čovjeka od Petrica... Ovako nešto nitko nije rekao za winphone7 koji nem ni COPY/PASTE NI MULTITASKING. Na s60v5 to je symbian korisnicima dostupno još od 5800 (a da ne spominjem s60v3). Preporučam nekog od forumaša da zamijeni njegovo mjesto jer puno njih je kompetetnije od njega... Mogao bih još svašta reći jer za ovakvu izlajanu glupost od strane cijenjenog Petrica ima dosta materijala za pisanje...

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 11:00 (wanderer).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

Moj prvi dojam o clanku je bio da losiji prvi review nisam nikada procitao. Tek toliko.

Pljuvanje po S3 temelje UI-a mi je toliko besmisleno da za to uopce necu trositi rijeci.

Ali obzirom da je clanak ipak pisao Petric kojeg jedino mogu fascinirati letece kartice s kontaktima na SE Xperii i slicne animacije koje vesele samo djecurliju, onda nema niti smisla ocekivati da ce napisati nesto pozitivno o Symbianu.

Nitko ne moze biti 100% objektivan jer svi mi imamo svoje preference u hardveru i softveru. No, od novinara koji vec toliko vremena pise upravo o mobi-svijetu, ipak bi ocekivao nesto vise do "razocaranja UI-em". Jer i taj nesretni Symbian i njegove nove iteracije toliko se vremena vec povlace po labovima i testovima da se o njemu gotovo sve zna. Vizualna komponenta nije bila kljucna u razvoju, vec sve ono zbog cega zele zadrzati prednost pred konkurencijom. Primjerice, koliko god osobno volio Apple hardver, iPhone je valjda zadnji telefon koji bih kupio. Jednako tako, moje povrsno iskustvo s Android telefonima nimalo me se nije dojmilo da bih u ovom trenutku razmisljao o nekom robotiziranom telefonu. S Nokiama sam od davne 1997. godine, i jednom kada je S60 sazrio u toj mjeri da radi normalnom brzinom na ponudjenom harveru, presao sam na njega. Vizualno me nikad nije fascinirao, ali je radio sve sto mi je trebalo na nacin koji se ne mijenja od verzije do verzije.

Pa tko voli nek izvoli.

Izvukao si mi riječi iz usta...

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 11:10 (wanderer).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice